22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Lirion
    Úgy lehet elképzelése, hogy ismeri önmagát, amit te nem mondhatsz el önmagadról.

A példád meg bődületes nagy hülyeség. Az, hogy 6,5 mp alatt 100on lesz az autó csak egy kritérium, mellette még ott van az, hogy legyen benne klíma, kényelmes sportülések, jó legyen a hangja, kedvező fogyasztása, xenon lámpa, tolatóradar, cd táras rádió és így tovább és így tovább.. Aztán jönnek még ehhez a külső jegyek is, milyen nagy legyen az autó, milyen színű, milyen vonalvezetésű.. Ha ezek megvannak, akkor jön az, hogy szétnézek a választék között, felmérem a piacot és a lehetőségeket és kiválasztom azt, ami a lehető legközelebb áll az elképzeléseimhez. Mivel van jól körülírt ideálom, ezért a választás sokkal jobban fog sikerülni, mintha csak úgy mennék elképzelés nélkül autót venni.

Kompromisszum és/vagy adaptációs készség pedig nem szükségeltetik, mivel van választási lehetőségem, hogy olyat ne válasszak, ami nem felel meg az igényeimnek. A legtöbb nem is kompromisszumképes, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy azért vannak meghatározva a kritériumok, hogy az illető annak megfeleljen, ha ezeket nem veszem figyelembe, csak hogy legyen mellettem vki, akkor saját magamat veszem semmibe, ami a legalja az emberi viselkedésnek.

Óh és azért azt se felejtsük el, hogy az emberi tulajdonságokat nem lehet így számszerüsíteni, mint a gyorsulást, de ha nagyon párhuzamot akarnék vonni a kettő között, akkor úgy fogalmaznék, hogy kevesebb, mint 8 mp alatt legyen 100on az autó, de a lényeg, hogy ha odalépek, akkor lóduljon meg a gép és érezzem benne az erőt.

De ahhoz, hogy tudatosan kereshess párt (vagy akármi mást, pl. autót), elsősorban önmagadat kell megismerned és akkor fogod tudni, hogy mit szeretnél és mit nem szeretnél a nőtől (vagy akármi mástól). Önmagadat pedig soha nem fogod megismerni, ha egyik nőről repkedsz a másikra anélkül, hogy tudnád, miért is tetszettek meg neked, csak alkalmazkodsz és kompromisszumokat kötsz a kapcsolatért és közben nem alakul ki egy erős személyiség benned..
  • Steve Q
    Mondjuk igen, azt nehezen tudom elképzelni, hogyha összejön egy ideális párkapcsolat, az magától fennmarad ásó-kapa-nagyharangig. A kapcsolatért tenni is kell, mert ahogy nem magától kezdődik el, úgy nem is magától marad meg. Ebben egyetértek.
  • clio1616v
    Addig hogyan lhet elképzelése a tökéletes nőről amíg nem élt vele? :D

Mondok egy példát... honnét tudod, hogy a 6,5 másodperc alatt 100 kmphra gyorsuló autó hogyan gyorsul, amíg csak olvastál róla?

és erről beszélek, hogy ehhez kell az adaptációs készség és/vagy kompromisszumkészség, hogyha egyszer megveszel egy 7,2 mp alatt 100 kmph-ra gyorsuló autót azzal elégedett legyél :)

persze vannak alapvető igények, amelyek kizáró okai a párkapcsolatnak... de a legtöbb kompromisszumképes
  • Lirion
    Párt keresni csak tudatosan van értelme. Amit te magyarázol, az a fajta életszemlélet, hogy csak úgy lézengjünk, aztán majd lesz vmi. Ritkán vezet eredményre és maximum középszerű életet eredményezhet egy középszerű társsal.
    Feltételezem, salsoulnak van egy elég pontosan megfogalmazott elképzelése a tökéletes nőről és azt keresi, ellentétben veled, akinek minden választása csúfosan megbukott és mégis osztod az észt a megfelelő viselkedésről, gondolkodásmódról és hozzáállásról. Én a helyedben mélyen hallgatnék..
  • Steve Q
    Nem tudom, mit nem lehet érteni, szerintem salsoul aránylag érthetően leírja, amit gondol. Clio, nagyon szép, amit a megbocsátásról írsz, csak ugye - tapasztalatból beszélve - sokkal nehezebb megtenni, mint beszélni róla.
  • salsoul
  • clio1616v
    igen szoktam bort inni ha jólesik
  • clio1616v
    miért? én nem hallottam sírni
  • salsoul
    az akinek "az odamenés megéri a fejét a falba veresse"

tényleg ennyire inkonzisztens az agyad?
  • salsoul
    ó igen hát persze...
    hogy is mondják?
    bort iszik és vizet prédikál...
  • clio1616v
    el sem tudod képzelni mit megbocsátottam, akiről nemrég írtam

a legutóbbi hölgynek pedig nem volt értelme megbocsátani
  • clio1616v
    ki?
  • salsoul
    oké, csak akkor nem értem miért sír utána....
  • salsoul
    pont te mondod ezt aki nem tudott megbocsátani, és elfogadni nagyobb dolgokat...

hogy nem tette be a gyümölcslevet a hütőbe nem nagy ügy megbocsátani...
  • salsoul
    mégsem tudtál megbocsátani... nagy dolgokban legalább is... ugye...
  • clio1616v
    :) lehet hogy az odamenés megéri a fejét a falba veresse ;)
  • clio1616v
    pontosan... tudni kell megbocsátani elfogadni hogy senki nem tökéletes, hibázik...
  • clio1616v
    és? mi van ha lefekszik valakivel? bárki hibázhat, nálad a megbocsátás képessége...

rám nagyobb hatással van ha valaki megbocsát nekem mintha megbüntet érte...
  • salsoul
    Az a magatehetetlen aki a magatehetetlenséget választja. Úgy kell neki is.
    Minden egyes kihasználás, földbetiprás az ő érdekében történik, és arra megy ki, hogy végre észre térjen és összeszedje magát.

Jön az élet megfogja a fejét és jól beveri a falba, majd azt mondja neki, hogy fiam, ha megint idejössz, ismét így verem be a fejed a falba. És ismét oda megy, és nem tanul... és sír, hogy szar az élet...

> Pont ilyen hülyék etéren az emberek. <
  • Retsu
    Hát lehet hogy neked ez így beválik, ez esetben örulök neki, de a többségnél, pl. nálam nem. 1 volt osztálytársnőmmel majdnem összejöttem többször is, szerintem mind2en éreztuk hogy akkor tényleg ott volt a szerelem, legalábbis igazi vonzalom mindenképp. De hagytuk a dolgot, aztán mire rászántam volna magam hogy komolyan lépjek, megtudtam hogy olyat tett, amit nem tudok elnézni neki. Nem mondtam el, mert nem tudtam volna mit teszek duhömben(még most is ökölbe szorul a kezem ha arra gondolok hogy akár 1X is összefekudt 1 olyannal, á), csak szépen lassan elmaradoztunk 1mástol. Szoval lehet hogy mégsem árt bizonyos tudatosság ezen a téren is.
  • Retsu
    Nem mondom hogy változtál, csak a korábbi kirívo hozzáállásod azért felváltotta 1 kompromisszumképesebb magatartás, aminek személy szerint örultem. Nos, az igaz hogy vannak akik hagyják, hogy lábtörlőt, sat. csináljanak belőluk, de azért ne feledjuk hogy vannak magatehetetlen emberek is, akik adott esetben nem tehetnek rola hogy mi folyik veluk! De a gerincesség szukségességében egyetértek, ha mindenkiben lenne tartás, jobb világunk lenne az tiszta sor.
  • salsoul
    clio semmi kedvem "ha A-t mondok B-t mondasz, ha B-t mondok A-t mondasz" játékot játszani veled

az összes kérdésed meg van már válaszolva, csak venned kell fáradtságot visszaolvasni - és ha tényleg érdekel a válasz, vagy tényleg meg akarod érteni azt, amiről beszélek, akkor most vissza fogsz olvasni, ha meg nem érdekel, elvből elutasító vagy, akkor úgyis mindegy mit irkálok...

Nem kell forszírozni azt, ami nem megy.
  • salsoul
    #11824:
    Na, pont erről van szó, hogy míg számotokra szépeket mondok az egekbe emeltek, s amint számotokra valami kedvezőtlent szólok, rögtön sárral hajigátok. Nem veszitek észre, hogy mindentől független én ugyan az az ember vagyok mindkét esetben, semmi sem változott, én biztosan nem.

Aztán, én nem beszéltem arról, hogy bárki felsőbb rendű lenne.
    Ám a lábtörlő rendeletetése, hogy lábat töröljenek benne, a seggnyaló rendeltetése a seggnyalás, a rabszolga rendeltetése a rabszolgálás és így tovább...
    Egy tartással rendelkező ember sem a lábtörlőt, sem a seggnyalót, sem a rabszolgát nem fogja igénybe venni, viszont egy gátlástalan ember gond nélkül...

Mi történik, mikor lábat törölnek a lábtörlőben?
    Egy okos gátlástalan ember észreveszi a lábtörlőt, és kihasználja a lehetőséget, mert miért ne? mikor a másik önként adja magát, mint lábtörlőt, és nem mondja azt, hogy hé haver!, el vagy tévedve.

Mi a megoldás?:
    az emberek gerincet növesztenek, és nem használják ki a lábtörlőket, és az emberek gerincet növesztenek, a lábukra állnak és nem csinálnak magukból lábtörlőt és seggnyalót, és...

Szóval, aki nem akarja, hogy seggnyalóként, lábtörlőként, rabszolgaként, köcsögként és így továbbként végezni, az ne adja magát egyiknek sem. Ha meg mégis adja magát, ne csodálkozzon…

Ennyi.
    ui: kinek mi nem inge…
  • clio1616v
    egy alapvető kérdéset nem tudsz megválaszolni, pontosabban eldönteni

tudod miért? azért mert tudatosan akarod... mondj egy igen vagy nemet semmi felelősség nincs rajtad...

legyél lazább kicsit

barátnőd megkér csókold meg, temeg nekiállsz morfondírozni, hogy ezt meg hogy érti?

tudatosság... tudatosan akarsz szeretni valakit az frusztráltsághoz vezet és ezt a partner megérzi és oda a varázsa...

valahol láttam egy találó megjegyzést:

a kemény munka kifizetődik később...
    a lustaság most...
  • salsoul
    én bevallom clio, hogy én hülye vagyok a te észjárásodhoz
    úgyhogy ne is eröltessük a dolgot
    nekem is, neked is jobb lesz
  • clio1616v
    én értem mit írtam...

de elmagyarázom, hogy te is értsd...

- a "miért" az egy kérdőszó az okra kérdez rá
    - "akkor" = az általad leírtak alapján következtetek
    - "te" az alany... ez te vagy salsoul
    - "nem tudatosan" gondolkodás nélkül, felelősség nélkül nem tudatosulva a cselekény, amit teszel
    - "keresel" még nem találtad meg és olyan célod van hogy megtaláld
    - "párt" a tárgya a keresésednek, párkapcsolatod azon komplementer része, amely komplementál téged
    - "magadnak" részes határozó magad részére keresel, salsoulnak
  • clio1616v
    pont a kényszer az ami tudatos, mert a muszájt fel kell fognod és nem szabad hogy a "szívedre" hallgass különben annyi a kényszernek

én mondom, hogy a kényszer nem fog senkivel összekötni engem, sőt hajlandó vagyok még kompromisszumot is kötni...
  • Steve Q
    Gondolom ő ilyen értelemben érti azt, hogy tudatosan keresi.
  • Steve Q
    Salsoul már nemegyszer leírta, hogy ő olyan párt akar, akivel nem a kényszer fogja őt összetartani.
  • salsoul
    olvasd már el és fogd már fel legalább azt amit te írtál le
  • clio1616v
    miért akkor te nem tudatosan keresel párt magadnak?
  • salsoul
    a tévértésed barátom, a tévértésed
  • clio1616v
    ugyanúgy mint bárhol máshol kicsi az esélye...

de ami lényeg párt nem keresni kell tudatosan... aki megtetszik azt megérzed úgyis az nem tudatos és salsoulnak ebben áll a téveszméje... és aki megtetszik és te is neki az már attól a ponttól párkapcsolat folyamatos ismerkedés amíg a kapcsolatotok jó ha már valamelyik félnek nem kielégítő az kilép ilyen egyszerű... elég gyakran előfordul, hogy a házasság összetartja a rossz kapcsolatokat is főleg ha már gyerekek vannak kényszerből együtt vannak anyagi okok miatt félelem miatt szégyen miatt
  • Retsu
    Vizsgálodni mindenhol lehet, csakhát annak a valoszínűsége hogy vkik itt találjanak egymásra, eléggé csekély.
  • Retsu
    Na ez most 1 jo hosszú off lesz, de ezt joérzésű ember nem hagyhatja szo nélkul! Szoval akkor a te értékrended szerint az aki "okos" és ezáltal az általad felsorolt cselekedeteket folytatja mással, az magasabb rendű, mint az áldozata???? Nem akartam bunko lenni, de csak nem szerény személyedben is 1 ilyen rabszolgatartot "tisztelhetunk",(lásd a múltkori nagy port kavart eseteket), vagy az ilyen tevékenységek pártoloját? Légyszíves magyarázd el, mert mostanra már épp kezdtelek megkedvelni mivel normálisan viselkedtél a forumon, de ezzel kicsit kiverted a biztosítékot!
  • clio1616v
    kitudja lehet a lány is itt vizsgálódik

sose tudhatod hol futsz vele össze, általában olyan helyen kell keresni ahova te is jársz, még talán te is írtad valahol ugyanezt hasonló formában
  • salsoul
    a cél a vizsgálódás

lányt itt nem keresek
  • clio1616v
    itt
    igen
    igen
    beszélgetni jövök
  • salsoul
    hol mi a célom?
    itt?
    itt lányt?