Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt javaslom nyissatok egy salsoul vs clio1616v topicot....

Kérem kapcsolja ki!

sz4bolcs
És mindig létezik közös nevezõ?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Tényleg.. Salsoul: Te miért szoktál másoknak segíteni?

clio1616v
ezzel is egyet tudok érteni így ahogy leírtad

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
látod hajlandó vagy te a kompromisszumra... csak nem annak nevezed, hanem önzetlenségnek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
mindegy is
mindenki saját sorsának kovácsa

ha elégedettek vagyunk azzal amit kovácsoltunk akkor minden okés
ha pedig nem a kívánt eredményt kapjuk, akkor pedig bizony változtatni kell a kovácsolási eljáráson

vagy továbbra is ugyan olyan szart fogunk kovácsolni

ennyi a lényeg
salsoul
csak más van a fókuszpontjában
clio1616v
a megértésed meg nulla

salsoul
a kérdés költõi
clio1616v
mert?

salsoul
te egy aljas számító mocsadék vagy...
clio1616v
ugyanezt mondtam én is.. de az én logikai soromat nem fogadod el, pedig az úgy mûködik

megérted a problémát:

1-tudsz segíteni - tehát segítesz mert önzetlen vagy vagy nem vagy önzetlen és tudod hogy ha most segítesz neki akkor késõbb elvárhatod hogy õ is segít rajtad hasonló helyzetben

2-nem tudsz segíteni - ezesetben elfogadod, ha önzetlen vagy akkor keresel alternatívát, ha önzõ akkor szarsz bele, vagy csakazért keresel alternatívát, hogy késõbb számíthass a segítsésére viszonzásképpen

salsoul
csak az olcsó utánzatukat
salsoul
ebben az esetben a szeretetet és a szerelmet nem neked találták ki
clio1616v
én szoktam önzetlen lenni és az nekem rossz, nem tudom hogy lehet az önzetlenség jó, mert akkor az már nem az...

salsoul
ha engem felhívna: vagy segíteni mennék, vagy azt mondanám, hogy most ezért-azért nem tudok segíteni, vagy azt, hogy megpróbálok valamit intézni

mindezt anélkül, hogy a megértés vagy az elfogadás mûveletét igénybe vettem volna
salsoul
ezt csak te tennéd
salsoul
én sem

az önzetlenség valami olyan dolog lenne ami nekem rossz? Ha igen miért?
clio1616v
ideges és elégedetlen leszel, megpróbálsz elmenni és balesetet szenvedsz részegen, de ez esetben a megértésedet elrontottad, mert ha megérted hogy mi van akkor nem csinálsz hülyeséget 😊)

salsoul
mert hamis képben lesz
clio1616v
az önzetlenséget nem várom el senkitõl 😉

úgy tegyen nekem jót, hogy neki az ne legyen rossz

salsoul
közös nevezõn
salsoul
és ha nem fogadom el akkor milyen eshetõségeim vannak?
sz4bolcs
Miért?

sz4bolcs
Én sem értem, hogy mûködhet kompromisszumok és elvárások nélkül egy intimebb párkapcsolat.

clio1616v
pl haverod lerobban az autópályán elmondja mi történt vele... szerinted azért mondta el hogy a válaszod az legyen a panaszára, hogy - Megértettelek...

következõ lépés... elmegyek segíteni neki, ha tudok változtani a problémáján

ha meg nem akkor elfogadod a helyzetet belenyugszol és megmondod, hogy -Hívd Józsit, mert én már ittam 5 korsó sört...

salsoul
számodra
salsoul
igen? hm...
salsoul
akkor mégsem úgy gondolod

gondolom ismeretlen fogalom számodra az önzetlenség
salsoul
amit megértesz az már nem okoz problémát, nehézséget, nem kell sem tolerálni, sem kompromisszumálni'
clio1616v
ezzel is egyetértek, mivel nem létezik a szó hagyományos értelmében nem valóságos létezõ csak egy kitalált érzékelhetetlen...

salsoul
nem
salsoul
nincs mit kipróbálni rajta
salsoul
nem véletlen nevezzük õket érzéseknek és nem szavaknak

egy érintéssel, mosollyal, nézéssel több érzelmet lehet elmondani mint a teljes magyar szókinccsel
clio1616v
így van ezért vannak ugyan ezek a kérés nélküli elvásáraid magaddal szemben

clio1616v
ezt én is így gondolom

de amit elvárok mégha nem is kérek semmit, de ha nem kapom meg kérés nélkül, akkor már nincs szerelem

a kérés nélküli elvárások teljesülése a lényege

salsoul
(persze ez nem jog/alap nekem arra, hogy megcsaljam, kihasználjam sat)
salsoul
nézd, én mindent rábízok
tegyen mindent szabad belátásból, elhatározásból, akaratból
mert csak az számít amit abból tesz

ha megcsal hát csaljon meg, úgyis csak magát csalja meg vele
ha más fontosabb neki nálam, akkor legyen úgy

én sem és a világ sem omlik össze ettõl
clio1616v
így van, aki kompromisszumra a hajlandóságnak a szikráját sem mutatja, az hogy akar emberekkel legyen az akármilyen kapcsolatot?

pláne szerelmet... õszinte szeretetet, ehhez szorosan hozzátartozik, hogy a másik hibáját tolerálni, elfogadni és kompromisszumra hajlandónak lenni tudni kell

nem elég megérteni jó ez és ez a hibád, hanem azt tudni kell megfelelõen kezelni, lereagálni

sz4bolcs
Nem a kérdés marad ott, hanem a válaszod.

Ha valaki nem vár a másiktól semmit, akkor nem mindegy, hogy mit vetít a másikra, hogy mennyire ismeri a másikat?

clio1616v
de ez mindenre igaz 😊
hogy jön ide a heroin?

viszont istent hogy "próbálod" ki?

clio1616v
mit az érzéseidet, azt amit közölni akarsz?

clio1616v
üzleti kapcsolatnál csapd már fel a CDmellékletes szótáradat 😊

mindegy... ha én nem csalom meg a páromat, akkor õ se csaljon meg, ha ez valakitõl nem várható el akkor nekem nem muszáj vele párkapcsolatban lennem

vagy például ha nekem õ mindennél fontosabb akkor én is legyek neki az

apróbb dolgokban pedig toleráns vagyok és kompromisszumra hajlandó

salsoul
a heroint is csak kipróbálni/átélni lehet
szavakkal nem lehet megfogni, leírni, visszaadni
még a közelébe sem lehet érni
salsoul
én meg nem akarom szavakba erõszakolni - és ezáltal tönkretenni - azt amit nem lehet
clio1616v
én érzéseket társítok, nem a nyers jelentésre gondoltam

amikor valakivel beszélek érzéseket adok át a saját tapasztalt érzéseimet, így hozom a tudtára hogy nekem mi mit jelent, vagy hogy milyen érzéseim voltak akkor amit elmesélek hogy velem történtek...

megkönnyítve elmélyítve ezzel az átadott információ lényegét

ha te azt mondod jó volt a zene tetszett...

én azt mondom libabõrös lettem tõle és az arcom bizsergett miközben hallgattam

salsoul
akkor ennyit az emberi kapcsolataidról...
amik valójában üzleti kapcsolatok
salsoul
Magyar értelmezõ kéziszótár CD-vel

• 75 000 címszó
• 150 000 kifejezés
• az MTA Nyelvtudományi Intézete és az Akadémiai Kiadó közös kiadványa
• új kiadás
• a magyar nyelv egyetlen akadémiai szintû referenciamûve
• a kiadvány 2007-ben elnyerte az MTA Szótári Munkabizottsága által odaítélt "Kiváló magyar szótár" díjat
• a magyar irodalmi és köznyelv szókincse
• bõséges, modern szóanyag
• új szókapcsolatok, kifejezések, szólások, minõsítések, értelmezések és etimológiák
• a szavak gyakoriságát jelzõ számok a Magyar Nemzeti Szövegtár adatai alapján
• ízelítõ a határon túli magyar nyelv szókészletébõl, sajátos jelentéseibõl
• az MTA érvényes helyesírási szabályzatán alapul
• mindenkinek szóló, könnyen kezelhetõ, átfogó kézikönyv
clio1616v
magamból indultam ki.. azt várom el másoktól amit én is teszek értük

salsoul
állítottam én olyat, hogy nem teszek semmit másokért?