22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    nem hazudok, csak nem mondok olyat amivel mást megbántanék... mégha nekem is van igazam...

és ez nemcsak a párkapcsolatra jellemző
  • minigirl
    Ebből azt veszem le, hogy neked jó az, ha hazudsz, és jó az, ha neked hazudnak - persze kedességből -, mert hazugság alappal, elhallgatott dolgokkal, stb. megfelelően fog működni a kapcsolatod. Hát, erre csak annyit, hogy pfffff.... Ha neked ez kell, hát sajnállak, de meg is érdemeled.
  • salsoul
    miért kell sunyin clio?
    Mert egyébként kiderülne az igazság, hogy csak kapcarongynak használod a másik embert?
  • clio1616v
    nem az, ha mástól is ezt várod... senki nem várhatja el tőled, hogy magadnak rosszat akarj
  • salsoul
    látod, nekem ilyen készségeim nincsenek

azért ez a kedves sunyi elméleted elég durva...
  • clio1616v
    a hátsó szándék mindig a valódi ok, ami miatt teszel valamit és ez mindig az, hogy neked jó legyen

akár nyiltan teszed és bunkó vagy
    akár kedvesen és sunyi

te döntésed mit csinálsz és magad vagy nem más...

egyedül akkor nem vagy magad, ha félelemben vagy tartva, mert olyankor a másik "tudatosan" gondolkodó ember akaratát követed

van aki kihasználja ezt a te mentalitásoddal és nem tekinti egyenrangúnak a másik esetlekg rosszabb szellemi képeségekkel bíró emberkéket, te inkább ahogy fogalmaztál egyedül maradsz, homokba dugod a fejed és nem akarsz ártani senkinek... magadnak se és másnak se...

azt kellene megértened, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni és hibázni, biztos nehéz neked ezt elfogadni... ehhez kell az adaptációs és kompromisszum készség...

az egyik korábbi hozzászólásodban már látszódtak jelei, hogy nem feleslegesen vitatkozunk...
  • salsoul
    neked olyanok, hogy elveid nincsenek
  • salsoul
    és mi van akkor ha nem [sunyi] hátsó hanem nyílt?
    akkor már nem igazán önmaga valaki?
  • clio1616v
    az elvem tehát, jobb megijedni mint félni
  • clio1616v
    2 dolog miatt tesz valamit egy ember...

vagy azért hogy jó legyen neki vagy azért mert fél

ha félelemből teszed akkor nem vagy önmagad igazán hanem annak az embernek vagy dolognak az akaratát követed aki félelemben tart

ha azért teszel valamit hogy neked jó legyen neked, akkor a hátsó szándékod az hogy jó legyen neked... és ilyenkor vagy igazán önmagad
  • salsoul
    ebben a félelem dologban igazad lehet:
    félelem az egyedülléttől, magyánytől, attól hogy szar alakok vagyunk, attól, hogy nem osztunk és nem szorzunk a világban, attól, hogy senkinek sem számítunk... ó igen...

egyébként a hátsó szándékot kihagytad...
    valamint azt, hogy az emberek nem léptek fel egységesen, hogy változtassanak a körülményeken, amiknek létrejöttében ők is segédkeztek
  • clio1616v
    senki se tudott változtatni a körülményeken, nem mert... félelemkeltés az egész... ez határozza meg a tetteket(ha nem a kedvesség, akkor a félelem)
  • salsoul
    am ha ugy nezzuk ugye a tobbi nepnek is a szerinte legjobbat szanta...
    mas kerdes, hogy ez maskent jott le a tobbi nep szemeben...
  • salsoul
    kit erdekel ez a resz clio?

te sem vizsgalod, hogy vegul magadat es a baratnoidet mennyire nyomoritod meg hossz tavon, mint ahogy ot sem eredekelte
  • salsoul
    a mai vilagban az a valami amit szeretet cimszo alatt muvelnek az emberek sokkal tobb embert nyomorit meg, mint barmi mas valaha a vilagon
  • clio1616v
    vagy a többi néppel szembeni gyűlölete vonatkoztatás kérdése
  • salsoul
    ahogyan kompromisszumot kotogetni
    ki hol all meg a szeretetbol es kedvessegbol elkovetett dolgokban...
    van aki tovabb megy es meg tobb rosszrol kepzeli hogy jo...
    hitlert is a nepe iranti szeretet vezerelte - amit sosem vizsgalt felul...
  • clio1616v
    attól függ kinek az... :)

szerintem már írtam, hogy a megcsalt feleségnek rossz az ami a férjnek és az újasszonynak jó..

de ölni hogy tud a kedvesség szeretetből azt nemértem...
  • Rundstedt17
    fel is szokott minden szart címkézni.
  • salsoul
    minden szart felcimkezhetsz hogy szeretet meg kedvesseg
  • clio1616v
    ez magyarázatra szorul
  • salsoul
    persze clio kedvességel, akár még ölni is puszta szeretetből
  • clio1616v
    ez beletartozik abba hogy kedvességgel köti a kompromisszumot ;)

mert pontosan azért csinálja, mert azzal akivel köti is ebbe a csoportba tartozik, tehát jogosan várja el, hogy cserébe kedves kompromisszumot kap és nem kell félnie ;)
  • salsoul
    ugye...
  • clio1616v
    igen
  • salsoul
    viszonzásként
  • salsoul
    és van az [a kis számító sunyidög] aki azért köt komp...-ot hogy a másiktól aztán elvárhasson szintén annyi komp...-ot magával szemben
  • clio1616v
    ahogy eddig is ezután is működik
  • clio1616v
    kétfajta ember van... az egyik kedvességgel köti a kompromisszumot, nem azért hogy a másikat megváltoztassa

és van aki félelemben tartja a másikat tudatosan kihasználva és saját szájíze szerint formálva, hogy hozzá alkalmazkodjanak

és az utóbbi is lehet hogy szereti a párját mert félelemben tartható ;)
  • salsoul
    mindeféle alatt többek közt pl nyál és csöpögés, érzelmi instabilitás, magány ellenszere...
  • salsoul
    akkor hogyan fog működni a kompromisszum és adaptáció elmélet ezek után? ;)
  • clio1616v
    engem nem érdekel ki mit mivel kever össze, nem akarok megváltoztatni senkit

milyen mindenféle dologra gondolsz?
  • salsoul
    A szeretet az idők folyamán mindenféle dologgal összekeverték, összetévesztették, ami konfúzióhoz és zűrzavarhoz vezetett a szeretet témakörében, és ahhoz, hogy ismét tisztán láthassunk a szeretet témakörében, neki kell álmunk ledesztillálni, azt, amit ma szeretetnek gondolunk.

Abban az esetben, ha nem desztillálnunk mindenben, amit szeretettel, szeretetből teszünk meg fog jelenni a konfúzió és zűrzavar.
  • salsoul
    ez nagyon jól hangzik és nagyon romantikus, és nagyon csöpögős és tele van vele minden, ám valahogy mintha ez így mégsem működne sehol sem

én ezeket a dolgokat sokat fürkésztem, sokat vizsgálgattam, saját életemen kísérleteztem vele és a kívánt eredményt sosem hozta

én már nagyon hajlok arra, hogy ezt az egészet anno a "kóbor apácák megtévesztésére" kezdte el fújni valaki, és ezt mindenki átvette, és most mindenki ezt fújja

Hogy ez a szeretet izé, amit írsz, és amit mindenki fúj igaz-e vagy hamis, az mellékes dolog; a dolog megfelel a vágynak, megfelel a szükségletnek...
  • HTS s3rg1nh00
    ...meg az AIDS-et is
  • clio1616v
    persze a szerelemnek alapeleme a szeretet, de szeretet van szerelem nélkül is és az nem ugyanaz a szeretet

szeretem a rokonaimat, akiket nem azért szeretek, mert szabad akaratukból alakult ki a kapcsolat közöttünk, hanem mert a rokoni kapcsolat ezt eleve meghatározza, jobb esetben a "rendes" rokon jót akar nekem pusztán rokoni kapcsolatból

aztán van a baráti szeretet ami szintén arról szól, hogy jót akarok a másiknak

és van a szerelem ahol nemcsak hogy szeretem, hanem kívánom és a közelében érzem jól magam, mindent megosztok vele az élményeimet...
  • salsoul
    te mondtad: "nekem a szerelem(hogy szerethessek és szeressenek)"

ki kever mit mivel?

az amit leírsz az kevés a szerelemhez pontosabban tartós kiegyensúlyozott párkapcsolathoz: pár hónapra elég és kész vége

majd figyeld meg
  • clio1616v
    nem nem :)

anyum van és szeretem... ő is engem mert a fia vagyok, amióta létezek kapcsolat van, de nem lakok vele... havonta látom (apuval ugyanez)

a hölgy akibe szerelmes vagyok pedig azért szeret mert jó együtt lennie velem és érzi, hogy szeretem és kényeztetem és ugyanazt érzem iránta mint ő irántam

te kevered a szerelem és szeretet dolgokat
  • salsoul
    teszem hozzá: szerintem
  • salsoul
    e kérdés kapcsán számomra az az öröm mikor őszinte egyenes önmagunkkal szerzünk egymásnak örömöt anélkül, hogy az örömért bármi mássá kellene válnunk önmagunkat eltorzítva

hogy a te nyelveden beszéljek: nekem az a fontos, hogy egymásban egymást szeressük és ne azt amivé egymásért válunk[, esztergálódunk, forgácsolódunk].

és mondom: nekem semmi kedvem a szélkergetéshez, mókuskerekezéshez

A szeretetproblémáidat pedig rendezd le magaddal egyszer s mindenkorra, és ne babusgató pótanyut keress a nőkben, szerelemben.