22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Lirion #11978 Olvasd el az előzményeket. A kérdéses alanynak nem tetszik az őt ostromló személy, A variáció esetén ez elég nyilvánvaló, B variáció esetén pedig megy a hitegetés, mert nehogy megsérüljön a hódoló. -
Lirion #11977 Az emberek a magukhoz hasonló gondolkodású embereket kedvelik. A szexuális vonzódást meg ne keverd ide, az teljesen más. Megvilágítom egy példával, hogy értsd:
Fiú - otthonülő, lusta, zárkózott, sose csinál semmit, csak eljár havonta egyszer sörözni a 2-3 haverjával, dolgozik egész nap este meg tv-zik/neten játszik.
Lány - aktív, állandóan megy vhová, sportol sokat, nyitott, rengeteg ismerőse, barátja van, min. hetente egyszer, de inkább kétszer elmegy szórakozni, tv-t annyire nem néz, hogy nincs is neki, a számítógépe pedig kizárólag munkára van.
Szerinted a két ember fogja vonzani egymást?
Egyébként az ember jellemzően akkor keresi az övétől különböző gondolkodású emberek társaságát, ha saját magának nincs kiforrott személyisége és keresi a példaképét, akihez hasonlóvá alakíthatja a sajátját.
A hasonló a hasonlót vonzza kijelentés megkérdőjelezésével pedig valójában nem engem, hanem rengeteg pszichológust kérdőjelezel meg, ha viszont te ilyen zseni vagy, írj egy könyvet és mutasd meg, hogy eddig miért írtak hülyeségeket. Mellékesen a saját tapasztalataim is alátámasztják az elméletet, de kétlem, hogy ez mérvadó lenne, mivel nem végeztem reprezentatív kutatásokat..
A stabilitás abban nyilvánul meg, hogy nem változik meg a viselkedésem azért, mert megváltoznak a külső körülmények. Pl. ha nem szeretek futni vagy kocogni, nem fogom csinálni a bnőmmel se és megszeretni se fogom azért, mert a bnőmet szeretem vagy nem kezd el hirtelen érdekelni a kvantumfizika vagy csillagászat, csak mert a bnőm szereti és a kedvenc zenéjére is megmondom, hogy nekem nem tetszik/utálom, ha tényleg úgy van és nem hazudok a képébe, hogy kedves legyek. Merthogy őszinte is vagyok és ez sem változik meg azért, mert az őszinteséggel esetleg megbánthatom.
Ennek így például megvan az a nagyszerű eredménye is, hogy a bnőm azért szeret, aki tényleg vagyok és nem vmi belémképzelt álomlénybe. -
clio1616v #11976 pontosan így van mindenki őszinte és hazudós is egyben, ha bármelyikkel szándékosan rosszat akar azt undorítónak tartom... a nem tudatos illetve nem szándékossal semmi baj nincs... -
clio1616v #11975 sőt az ellentétek vonzzák egymást ;)
azért mert érdekesek egymásnak...
lehet te a saját nemedhez vonzódsz...?! vagy olyan emberekkel veszed körül magad, akik veled egy véleményen vannak...?! engem nem vonz a stabil homoszexuális párkapcsolat se nem az olyan emberek társasága, akik bólogatnak... UNCSIII :)
te stabilnak érzed magad? ha igen akkor miben nyilvánul ez meg? -
Retsu #11974 Helyzet, meg vmennyire természet kérdése, hogy melyik esetben. A b) variácionál egyébként szvsz a végén teljesen mindegy, hogy 100 százalékos volt az őszinteség szintje vagy esetleg néhány kisebb hazugság becsúszott, mindenképpen volt vmi azért ellentétben az 1. esettel. Az nyilvánvalo egyébként hogy vannnak kegyes hazugságok, kompromisszumokat meg mindenki köt vmilyen szinten akkor is ha nincs tudatában. -
clio1616v #11973 az hogy én foglalkozok vele vagy sem az kevésbé fontos, minthogy senki nem foglalkozik vele... és az sokkal rosszabb ha senki, mint az, ha foglalkoznak vele és esetleg csalódnia kell.. -
clio1616v #11972 "egy rakás csőd a szerelmi életük, és/vagy csalódottak, és/vagy teljesen kapcsolatukban is meg magukban is, meg mindenben, és/vagy a témában csak a vágyakozó-álmodozásig jutottak el... "
pont ezzel jellemeznélek
1. csődött mondtak az eddigi szerelmi próbálkozásaid...
2. csalódtál magadban is meg a kapcsolatodban is, mert nem azért kezdted el hogy ne sikerüljön...
3. eddig még csak az elmélet és a vágyakozás a komplementered felé jutott neked (egyelőre álom, hogy megtaláld a párod... de lehet nem is akarod igazán hiszen jó neked egyedül, mintsem esetlegesen csalódnod kelljen újra) -
Lirion #11971 Az az ember melyik esetben sérül jobban?
a) Nem foglalkozol vele, mert nem érdekel, egy idő után rájön, hogy nem érdekel és tovább tud lépni.
b) A szemébe hazudsz, csúszómászó módjára mézes szavakat csepegtetsz a fülébe és évekig emészti magát majd miattad, hogy eldobtad, pedig azt mondtad, hogy kedveled és aranyos lány.
"akit ma stabilnak látsz és alkalmasnak arra, hogy veled tökéletesen egy szinten van és együtt éljetek, lehet 3 hónap múlva teljesen megváltozik... akár egy külső környezeti körülmény hatására..."
Aki stabil, az nem fog megváltozni egy külső körülmény hatására. A stabilnak az ellentéte a képlékeny, változékony, bár a te világodban úgy tűnik, az ellentétek kényelmesen megférnek egymás mellett (pl. az őszinteség és hazugság duó). -
#11970 közelében sem jársz -
clio1616v #11969 na akkor épp eltaláltam a zenei ízlésvilágodat -
#11968 teljesen kapcsolatukban >>> teljesen bizonytalanok kapcsolatukban -
#11967 egyébként nyugodtan megoszthatod velünk a slágerrádió teljes media library-jét is... -
#11966 ilyen szarokat azok énekelnek és hallgatnak akiknek egy rakás csőd a szerelmi életük, és/vagy csalódottak, és/vagy teljesen kapcsolatukban is meg magukban is, meg mindenben, és/vagy a témában csak a vágyakozó-álmodozásig jutottak el... -
clio1616v #11965 -
clio1616v #11964 tudom... -
#11963 ebből 10 másodperc is sokk volt... -
clio1616v #11962 -
#11961 nincs itt szó a szerelem kikapcsolásáról mint ahogy már elmondtam
amiről szó van az az agy bekapcsolása mellé
"amikor klappol a szerelem is és a valóság is, akkor és csak akkor jó"
sok furcsa dologgal fogsz még találkozni az életben... -
clio1616v #11960 maximálisan elégedett vagyok az életemmel... semmit nem csinálnék másképpen én ezután sem fogok
egy dolog furcsa, hogy a szerelmet hogyan tudod kikapcsolni?
de ez hasonlóan furcsa nekem mint az amikor valaki nem kívánja a csókot vagy a szexet... találkoztam már ilyennel is...
empatikus vagyok, de ez nem megy... -
#11959 amit még megjegyeznék:
amiről te beszélsz az már rég ki lett próbálva a gyakorlati életben és csak csődre és zűrzavarra vezetett, mint ahogy abból amit elmondtál szemmel láthatóan a te életedben is sorozatosan... -
#11958 clio én ezt leszarom - ennyi
más elv köré épül az én életem -
clio1616v #11957 tudom... mert a gyengékkel nem állsz szóba sőt az erősekkel se nagyon vagy kedves :)
az olyan erősek mint te vagy csak látszat erősek, mint ahogy a gyengék is látszatgyengék ;)
semmivel nem vagy több senkinél.. esetleg a látszatod több vagy kevesebb... és csak te gondolod, hogy amit mutatsz az te vagy és más is úgy látja és többnek
tudatosan próbálod magadat meggyőzni dolgokról ami sikerül is többnyire... de az hogy itt vagy azt mutatja érzed, hogy valami hiányzik...
a többi ember törődése odafigyelése rád ez az ami nincs meg... és mit ér az egész hókuszpókusz ha más nem tud róla csak te... ?! -
#11956 ööö és még valami: nem szokásom a hitegetés és ködösítés -
#11955 1. Tőle függ, hogy mennyire fog sérülni.
Álatlában a hülyék sérülnek meg a legjobban.
Velük pedig nincs mit tenni.
Ha fejjel megy a falnak, akkor menjen fejjel a falnak.
A fal nem tehet semmiről.
2. Nem én megyek bele hazug játszmákba (szánalomból? - 1. kapcsán).
3. Senkivel sem kell szóba állnom.
Azzal állok szóba akivel akarok, és hogy ő szóba áll e velem az már az ő dolga. Felesleges alatta fölötte dolgokkal komplikálni a dolgot.
Hiába árulod el, hogy nem fog sikerülni mikor nekem már rég sikerült.
Hiába akarod megmagyarázni, hogy hogy nem amikor nekem már több éve igen.
Az utolsó mondatod kapcsán:
nem kompromisszum kell hanem stabil Egység, aminek semmi sem árthat, mert annyira stabil
Tudom, szerinted ilyen nincs - és valóban, a te életedben nincs, és elképzelhetetlen. -
clio1616v #11954 a lenézés is pont ezt jelenti, hogy nem foglalkozol vele... nem tartod érdemesnek ahhoz hogy ránézz inkább lenézel és nem a szemébe...
az az ember mennyire sérül akivel te nem foglalkozol? próbál közeledni felés egy csaj akit te nem lenézel hanem nem foglalkozol vele... érzelmileg instabil labilis ember és te le se szarod bármennyire próbálkozik, hogy észrevedd... és te le se szarod... ő vajon nem fog sérülni? még jobban sebezhető...
és még én sértek meg mást?! :) ugyan már...
így nem lehet élni hogy aki nem tetszik azt leszarom, kompromisszum... kedvesség... segítőkészség...
nem csak azokkal kell szóbaállni akik veled egy szinten vannak, hanem kénytelen vagy olyanokkal is akik alattad vagy feletted... persze neked az lenne a tökéletes ha ilyen emberek vennének körül... elárulom nem fog sikerülni... mindenki másképp egyforma és folyamatosan változik a stabilitásuk...
akit ma stabilnak látsz és alkalmasnak arra, hogy veled tökéletesen egy szinten van és együtt éljetek, lehet 3 hónap múlva teljesen megváltozik... akár egy külső környezeti körülmény hatására...
és akkor mire mész kompromisszum nélkül, hogy átvészeljétek a lehet több évig tartó körülményt? -
#11953 clio én arról nem tehetek, hogy valaki megbántásnak vesz tőlem valamit
van az a nagyon igaz mondás: hogy kinek, mi nem inge...
én szeretem az olyan embereket magam körül akik tudják, hogy melyik ing kinek az inge
és ők nem megsértődnek, hanem azt mondják: ez nem az én ingem
és ennyi, nem több, nem kevesebb, nincs magyarázkodás, mert nincs mit meg/kimagyarázni
én nem lenézek valakit, hanem nem foglalkozok vele -
#11952 ez a mentalitás annak az embernek a sajátja aki beszari szembenézni magával, és nincs ereje még ahhoz sem, hogy saját magát kézben tartsa
nagyon erős stabil embernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy ezeket az idióta gyerekes gerinctelen játszmáidat sértetlenül megússza -
clio1616v #11951 attól még nem kell megbántani azt aki megbántódik ;)
és lenézni se kell, mert kevésbé erős jellem... esetleg bizonytalan magában vagy másban...
senki sem szándékosan nyomi... fogadd el az embereket olyannak amilyenek úgysem tudsz változtatni rajtuk
nem kell sunyin... hanem kedvesen
nem lenézni kell aki butább és kihasználni félelemben tartani tudatosan... -
#11950 az olyan emberek bántódnak meg, akik még nem nőttek fel, és üldözési mániájuk van, magukban bizonytalanok
az összes többi előtt nem kell ködösíteni, értelmes ember lévén felfogja az üzenetet és elgondolkodik rajta majd véleményt mond, bármit meg lehet vele beszélni, mert nem ellene intézett támadásnak veszi az olyat -
#11949 egyébként miért kell sunyin clio?
Mert kiderülne az igazság, hogy csak kapcarongynak használod a másik embert? -
#11948 Tudod, egy-egy egyszerű kézfogás vagy tekintet jobban elárulja, mit érzel a másik iránt (a másiknak, és a külvilágnak egyaránt), mintha ledugnád a nyelved a torkán.
A többire meg nem is reagálok, mert még mindig nem figyelsz, és nem gondolod át, amit mondok. -
clio1616v #11947 ne haragudj se aki ordít annak nincs önuralma, de nem is mondtam, hogy lennie kell és azt sem hogy az exhibicionizmus rossz lenne
csak azt jobban szégyenleném, ha amiatt figyelnének fel rám, hogy ordítozok, mintha csókolózok...
kinőttél a nyílvános csókolózásból... ki lehet nőni belőle? 29 vagyok de érzek vágyat hogy megcsókoljam a páromat bárhol
viszont tudom, hogy van aki igényesebb ilyen szempontból is és kívánja a párját... nem csak dísznek viszi magával és fizetni a kasszánál
az üvöltözésről még annyit hogy a félelemkeltés primitív módszere... minimum jól meg kell csapkodni vagy rúgdosni esetleg megzsarolni szexmentességggel vagy mittudomén milyne praktikákkal
mindegy... szóval nem ordítozok, de a csendes exhibicionizmust vállalom -
#11946 Figyelj jobban: "bár nem minden esetben".
A nyílvános csókolózásból már kinőttem, kb akkor, amikor a csitrikort. Tudod, vannak dolgok, amiket jobb otthon tartani. De ha már itt tartunk: nyílánosan üvöltözni sem szoktam, csak megfelelően elszeparált helyiségben, mert ha már ott tartok, hogy ordítanom kell, még mindig van annyi önuralmam, hogy ne égessem le se magam, se a másikat azzal, hogy ordibálok.
A csókkal ugyanez a helyzet: senkinek semmi köze hozzá, hogy miképp nyelveljük le a barátommal egymást.
Na, akkor ki is az exhibicionista? -
clio1616v #11945 nagyszerű... :)
az üvöltözés az ritkán oldja meg a konfliktust... üvöltözni nem szeretek, mert nem szeretem az ilyen jellegű exhibicionizmust... az viszont nem jelent problémát, hogy szenvedélyesen csókolózzak nyilvánosan...
nem tudom nekem ez a kiabálással felhívni a figyelmet magamra nem jön be... nem azt fogják leszűrni, hogy na igen ennek a kiabálósnak aztán tényleg nagyon igaza lehet mert igen mondja a magáét -
#11944 Persze, hogy nem én döntöm el. De legalább van egy szűrőm, ami által válogathatok a barátaim között.
Tőlem hazudhatnak nekem, nem érdekel, ám hülye sem vagyok, tehát rájövök. És az illető ugyanúgy megkapja azt a bizonyos fejmosást, amitől retteg. Sőt, ha hazudnak nekem, akkor még némi üvöltözés is belefér - nálam, bár nem minden esetben.
#11943: Az élet kisebb-nagyobb konfliktusok láncolata. Ezek által ismered meg önmagad, és a környezeted. Tán nem akarsz élni??? -
clio1616v #11943 nem mindenki hajlandó a folyamatos fonfliktusra, van aki nyugodtan szeretne élni a környezetével mégha nem is illik bele... -
clio1616v #11942 igen... csakhogy ezt nem te döntöd el, hogy ki hazudik neked és ki nem
amúgy az ilyeneknek mint te és salsoul soktak a legtöbben hazudni... mert félnek, hogyha az igazat elmondják, akkor a nagy őszinteségetekben magkapják a fejmosást...
mondjuk én bírom az őszinteséget mert megmosolyogtat, sőt a duzzogás is vonzó tud lenni :) -
clio1616v #11941 félre értesz... én nem mondom másnak a rossz véleményemet és cserébe ezt várom el, mert tisztába vagyok a rossz tulajdonságaimmal
inkább hallgatok... szándékosan nem fogok beszólni senkinek ha kérdezi a véleményemet egy rossz tulajdonságáról elmondom, ha szándékosan bánt valaki (szóval) megvédem magam... ha igaza van a bántással akkor nem reagálok... -
#11940 Ezt úgy értem, hogy inkább vagyok egyedül, párkapcsolat és barátok nélkül, minthogy bármiben is ferdítsenek nekem. -
#11939 Inkább őszinte vagyok akkor is, ha tudom, hogy ezzel megbántok vkit, és ezt várom el másoktól is. Még akkor is, ha megbántanak. Mert igen, először duzzogok, húzom az orrom, aztán elkezdem törni a buksimat, hogy miért is mondta az illető azt, amit mondott. Ha rájövök, hogy igaza volt, belátom, ha arra jövök rá, hogy csak bántani akart, akkor onnantól kezde nem érdekel az illető.
Viszont ha vki csak azért nem mond igazat, hogy velem kedves legyen, akkor az az ember már ott a helyszínen leírta magát nálam.
De te továbbra is jobban szereted a kedves kis hazugságokat, mint a fájdalmas igazságot. Miért van ez? Ennyire kapcsolatfüggő vagy? Csak megjegyzem: ez nem normális dolog.