Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de akkor miért zavar ha melletted nem hisztis miattad nem instabil érzemileg?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Vonzódásnak ehhez nincs köze (?)
a "szüksége van rád, hogy..." részt nem egészen értem mire vonatkozik...
szüksége van rád, hogy megnyugtatsd, hogy vígasztald, hogy meghallgasd... stb és viszont...
mindenféle gúny nélkül mondom ezt😊
az egoisták szeretik csak magukat a másikban...
Az embert lázba hozó, megmozgató dolgok pedig az ember belsõ világából adódnak.
Így gyakorlatilag az ember belsõ világa hagyja hidegen a másik embert. Errõl beszéltem.
Egy olyan kapcsolatban, amelyikben kompatibilisek vagyunk a másikkal, a társalgás könnyen folyik. Mindketten annyit beszélünk, amennyit szeretnénk, és mindkettõnknek annyi alkalmunk lesz hallgatni, amennyit csak akarunk.
Ha a felek kiegyensúlyozottak, az együtt töltött idõ 90%-ban természetesen és könnyen fognak beszélgetni. A maradék 10%-ot kellemes hallgatás fogja kitölteni.
Az össze nem illõség példái:
- ha valamelyikük az idõ 70%-ában beszélni akar és csak 20%-ában hallgatni, és ugyan ezt akarja a másik is, ez összeütközésre fog vezetni az “adásidõ” tekintetében. Állandóan harcolni fognak, hogy melyikük beszéljen többet, ezzel a másik rovására kielégítve igényét.
Az ilyen kapcsolatban az egyik mindig “jobban” szeret, mint a másik. Aki jobban szeret az összeszorítja az ajkát, és hagyja a másikat beszélni. Aki kevésbé szeret az uralja a kapcsolatot.
Persze ez csak átmenetileg mûködik, elkerülhetetlenül arra vezet, hogy a jobban szeretõ fél egyre nagyobb keserûséget érezzen, mert nem kap lehetõséget arra, hogy maradéktalanul kifejezze magát. De végül az elfojtott érzéseik kitörnek, és ennek vagy az egészsége látja kárát, vagy a kapcsolat.
- másik példa, ha mindketten az idõnek csak 30%-ában kívánnak beszélni, és az idõ 60-70%-ában hallgatni. Ebben az esetben az együttlét idejének 40%-át kellemetlen hallgatás tölti ki.
Ott fognak ülni egymással, és alig lesz mit mondaniuk. Kényelmetlenül fogjuk érezni magukat, és állandóan azon rágódnak majd, hogy hogyan törjék meg a csendet.
Barátokra ugyan ez igaz.
Azok a legjobb barátaink, akikkel kellemesen tudunk beszélgetni, és zavartalanul hallgatni. Velük férünk meg a legjobban.
Ha ez nincs, akkor az örömteli boldog kapcsolat egy kulcsfontosságú eleme nincs meg.
Ami #9388-at illeti:
ugye milyen ironikus hogy szimpla kémiai vegyületek többet tudnak a boldog házasságról (vegyületrõl) mint az értelmes ember. Nekünk még értelemmel is baromi nyögvenyelõsen megy. Mi vágy-gondolkodunk a lila ködben, õk pedig a meztelen csupasz igazság szerint boldogan vannak.
A szerelem nem foglakozik azzal, hogy két ember összeillõ-e vagy sem.
Ezzel mindenkinek saját magának kell foglalkoznia.
Elõbb vagy utóbb .
Néha azért bolond módon feltételezem, hogy némely ember értelmi szintje meghaladja egy szimpla kémiai vegyületét, bár lehet h ez túlzott optimizmus. =P
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
hogy most a szerelemmel narkózol... a lényeget tekintve egyre megy
a másnaposság elkerülhetetlen
csak hogy biztosak legyünk benne hogy nem a képzelõerõnkre hagyatkozol kizárólag amikor okosságokat mondasz
ilyen linkeket nem szoktam, lusta vagyok hozzá...
arra gondolnak hogy áá jó ez így igaz már nem szerelmesek, de mindenhol azt hallja hogy a szerelemnek el kell múlnia 1-2 éven belül mert átalakul szeretetté és ezzel megnyugtatja magát és kötelességbõl megtartja a házasságot kapcsolatnak
kinek mi a fontos úgy él... én képtelen lennék üres kapcsolatban élni amiben nincs szerelem... el sem tudom képzelni hogy lehet szexelni olyan nõvel akibe nem vagyok szereles.. hogy lehet szenvedéllyek megcsókolni...
mert természetük nem (vegy)rokon
nem semmi...
és hogy mûködik?, milyen eredménnyel?
#9341:
Van tapasztalat. Éppen elég.
És még több megfigyelés.
#9342:
próbáld ki, hogy elégedett tudsz-e lenni azzal, hogy egymás mellett vannak már csak három percig is... de tényleg. Hogy tudd miról szólsz.
>>> ide kattintok és meghallgatom mirõl van szó <<<
Na mekkorát sikerült élvezned a diszharmonikus kompozícióra?
Mennyire tudsz elégedett lenni vele?
Bitangul nemigaz'?
----
Sok emberrel sok mindenrõl lehet beszélgetni.
Amíg megelégszel a felszínességgel, az unott aházásokkal, bólogatásokkal.
De abban pillanatban, hogy komolyan és mélyen akarsz beszélni valakivel valamirõl bukik a mutatvány. És érezni fogod, hogy másikat nem érdekli, a mondókád, az ami téged leginkább foglalkoztat, megmozgat. Lelki téren nincs semmi közös pontotok. Teljesen más beállítottságúak vagytok. Mint ahogy a mintában szereplõ két zenének sincs közös pontja. Hülyén is szólnak együtt. Ugyan így ugyan ilyen hülyén szól két össze nem illõ ember is. Összeforszírozhatom, de hallhatod, hogy mi lesz belõle...
Egyik barátommal beszélgettem hasonló kérdésrõl, és már pár évtized van mögötte.
Azt mondta, hogy sok barátnõje volt már, és a tapasztalat az, hogy ha az a szikra nincs meg akkor minden más mindegy. Lehet jó teste, lehet jó az ágyba, lehet házi tündér, lehet kiváló szakács, lehet kiváló ápoló, kiváló kényeztetõ... ám ha semmi komoly lelki dolgodat nem fogod tudni megbeszélni vele úgy, hogy meg is értsen és ne csak vaksin bólogasson, akkor semmire se mész végül. Együtt lehettek ugyan, de üres lesz az egész kapcsolat.
Velem csak egyszer fordult elõ, hogy erõlködtem azon, hogy megismerjem a srácot, lett is belõle egy 4hónapos kapcsolat, aminek gyakorlatilag nem volt értelme, mert a mai napig nem ismerem, pedig õ úgy gondolja, hogy én vagyok az egyik legjobb barátja.
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Ha valakinek már tényleg nincs semmi ötlete, akkor nyugodtan csak kérdezzen. A lányok szeretnek beszélni, annyit kell tenni hogy meghallgatja õket az ember. A lényeg hogy ne a melleit bámuld és tényleg figyelj rá, akkor nem lesz gond (nem könnyû 😊 ).
Az sem baj ha csönd van, én kifejezetten szeretem. Nem kellenek szavak,csak két test van.
Én is egyetértek Jedi-vel. Volt már olyan találkozásom hogy szinte (csak szinte) elakadt a szavam. De nem tartott tovább egy pillanatnál. Õ is "csak" nõbõl volt, ugyanúgy lehetett beszélgetni vele mit bárki mással.
\"Heroes never die. They just reload.\"
szóban írásban, élõbeszéd, telefon, számítógép... nagyon sok sok együtt beszélgetéssel eltöltött óra kell hogy megismerd a gondolatait a párodnak és egész életen át sem tudod teljesen megismerni teljesen...
Akinek nincs mondanivalója neked, azt nem is érdekled 😊 tehát ott valóban felesleges köröket futnál, ha erõltetnéd a beszélgetést..
de beszéd nélküli együttlét is tud kapcsolatot elmélyíteni, sõt...
kell az hogy érezd a hiányát
lehet azt nem tudod még hogy én nem megyek oda senkihez anélkül hogy nem látok róla semmit.. mielõtt jelezném valaki felé, hogy meg szeretnék ismerkedni vele megfigyelem a viselkedését, gondolatait és reakcióit, nekem nem elég ha "csak" külsõségei tetszenek
az is jó ha csak egymás mellett fekszünk, közös élményeket átélünk...
ha ezek megvannak akkor már nemcsak a megismeréshez szükséges múltban veled történt dolgokat oszthatod meg vele beszélgetéssel, hanem új dolgokat amiket közösen éltek át...
Viszont ha tudsz beszélgetni valakivel, az jó, ha nem, akkor nincs értelme foglalkozni vele, erõltetni. Ha nincs mit mondanom, akkor nincs mit mondanom. Ezt lehet erõltetni, de akkor maximum a csípõs nyelvemmel találja szembe az illetõ magát, és gyorsan rájön, hogy nincs értelme a beszélgetésnek.