22714
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Nos igen, igen - pontosan ez az ismertetőjele annak az embernek aki folyton fejjel rohangál a falnak, és aztán állandóan a falat szídja élete végéig. Igen, igen.
Szar neki az élet. Bizony. -
ja persze, mert valami nagyon okos ember ezt leírta és volt pénze egy minimum húszezer oldalas tekintélyes enciklopédiában megjelentetni, hogy utána agy nélkül mondókázhassa mindenki
tapasztalat, hogy akár milyen szociális és IQ faktor a kompromisszumkészség az okosak szerint, az élet amit egyedül magadban élsz meg, és amit egyedül magadba pillantva tekinthetsz meg inkább szarabb lesz tőle mint jobb
max felszínesen segíthet, azoknak akiknek a felszínesség elég -
Akkor ezt is megválaszolom, aztán vagy érdekel, vagy nem: semmit apukám ;) -
blablabla... kit érdekel ez?
a kérdés nem az volt, hogy milyen vallomást tennél, hanem hogy ha elkezdenék kutakodni mi mindent találnék én - és nem te - amitől egy rendes nő, amilyenre mondjuk vágysz legalább így kikattanhatna mint te, ha nem jobban... -
*Jahh, és itt kanyarodunk vissza a kompromisszumkészséghez, ami a szociális személyiség egyik alappillére, és az intelligencia egyik mértékegysége a sok közül. -
van,nekem már volt 2 is...de #12092:) -
És az antiszociális, vagy az elnyomott emberek.
"mégszarabb,ha már igen,de nemet mondanak:)"
Bár ott tartanék, hogy már ezen is túl vagyok, mert akkor tudnám, hogy van értelme keresgélnem, erőfeszitéseket tennem. De ez még várat magára... -
Nem kell kutakodni, nagyon szivesen leirom neked, mi történt/történik a "házam táján": én magam is a már leirt közegben nőttem fel, és élek ma is, bár elsősorban megfigyelőként (ma már). Intézeti múltamból kifolyólag világéletemben drogosokkal, k*rvákkal, bűnözőkkel voltam körülvéve, de valahogy mégis mindig sikerült felülkerekednem az antiszociális jellemvonásaimon (még ha egyszer-egyszer régebben át is billentem a "sötét oldalra"), tehát van lelkiismeretem, képes vagyok józanul gondolkodni és itélkezni, felfelé törni és nem lefelé csúszni, magyarul szociális személyiség vagyok, de nem vagyok sem madár, sem bárány, sem hülye. A boldogságra törekszem, ahogyan mindenki más is, csak én már megtapasztaltam, hogy a boldogságot nem lehet aberrált, kifacsart gondolkodással nemhogy elérni, de megközeliteni sem. Az antiszociális ember ezt nem képes felismerni. A már emlitett múltamnak köszönhetően általában véve elmondható, hogy számottevően tapasztaltabb vagyok, mint a korombeliek, és ez egész életemben igaz volt rám, nálam jóval idősebb emberek is ugyanezt gondolják rólam. Mivel mindenkivel megtalálom a közös hangot (az ésszerűség határain belül, ahogyan már irtam), ezért kevés olyan tipusú ember van, akivel ne tudnék idővel zöld ágra vergődni. Viszont az emberi butasággal, a szűklátókörűséggel éppen emiatt nem tudok mit kezdeni az idő múlásával sem, ha arról van szó, hogy a szociálisabb irányba szeretnék elmozdulni. A kurvából nem lesz királylány, a drogosból nem lesz felelősségteljes, családos ember (tisztelet a nagyon kevés kivételnek, akik viszont erősitik a szabályt), az antiszoc figurából NAGYON ritkán lesz szociális ember. Úgyhogy amikor ilyeneket olvasol, érdemes azt is számba venned, hogy biztosan létezik olyan ember is, mint én. ;) -
csak a Sith-ek gondolkodnak végletekben
-
Mikor ilyet olvasok, mindig arra gondolok, hogy hogyha a panaszos/sértett háza táján elkezdenénk kutakodni vajjon mit találnánk... -
Két megoldás kínálkozik:
- vagy csak kompromisszumot nem igénylő kapcsolatba mész bele
- vagy átmész madárba -
az mégszarabb,ha már igen,de nemet mondanak:) -
A helyzet sajnos az, hogy ahhoz a másik félnek is meg kell ütnie fejben egy bizonyos szintet, hogy ilyesmit elvárhass tőle. Hát nekem még nem akadt sajnos okos csajom, pedig már nagyon örülnék egynek. Én csak a k*rvákat, az ostoba libákat, a hányattatott sorsú, drogos, számitó ribikiket vonzom. Valahogy sosem kerültem még "egy légtérbe" igazán intelligens, őszinte, megbizható csajjal... -
Az ésszerűség határain belül értettem a kompromisszumkészséget, madár nem vagyok, nyilván azért vagyok most olyan helyzetben, amilyenben. -
mert konkrétan miért nem clio? -
clio1616v #12088 nem igaz...
van akivel nem lehet...
tárgyakkal, fogalmakkal(egyszóval élettelen dolgokkal, döntésképtelen élőlényekkel) meg eleve nem lehet ;) - mint amilyen a nyaralás vagy egy buta ember aki nem tudja mit akar... -
vazzag clio, az csak rajtad áll, hogy TE kötsz-e valamivel/valakivel kompromisszumot vagy sem
az egy más kérdés, hogy válogatós vagy
egy Hawaii nyaralással én is szívesen kötök kompromisszumot... -
clio1616v #12086 igen -
clio1616v #12085 a kompromisszumkötés nem csak rajtam múlik ha a lány nem akar kötni velem akkor nem köt nem kötelező :D
onnéttól fogva elmehet az anyjához kötögetni vagy veled vonulhat kolostorba mert őt senki se szereti :D -
biztos? -
clio1616v #12083 nevelés kérdése... az én felelősségem lesz, milyen ember lesz belőle...
ha valakivel kicsi korától fogva foglalkoznak, akkor nem lesz belőle "nemtörődöm" ember -
hogy te mekkora segg vagy clio, hogy nem jössz rá a megoldásra, arra a megoldásra ami magától értetődik:
kompromisszumot kell kötni azzal, hogy a másik nem viszonozza a komprmisszumot/kompromisszumkészséget mert a szerelemért mindent, mert "mert abban az állapotban van az abszolút boldogság és elégedettség..." -
megmondom mi a baj: puha pöcs vagy, túl hamar kikattantál a kompromisszum kötésben, megalkuvásban
sokkal sokkal több kompromisszumot kellet volna kötnöd
igaz hogy így sokkal sokkal nagyobb szopás is lenne az élet, de ez nem baj, mert lagalább együtt lennenétek és a tovább éghetne szerelem...
bezonyám
igazam van clio? -
nem értünk mi ehhez... jobb is... -
bár ez a kérdés nem biztos hogy jó kérdés mert a szülői szeretet kicsit más jellegű.. -
így értem de ez kicist mást jelent mint hogy igényes valaki vagy sem :) mind1
mégvalami.. ha lesz gyereked és ő nem szeret majd téged vagy nem törődik a te boldogságoddal (bármi oknál fogva), akkor te sem fogod őt szeretni? -
clio1616v #12077 nekem van egy olyan igényem, hogyha én azt akarom, hogy ő boldog legyen akkör ő is ezt akarja, hogy én legyek boldog -
ez hoyg függ össze az igényességgel?
amúgy ha valaki szándékosan bunkó velem azt előbb utóbb én sem fogom szeretni -
így is fel lehet fogni.. nekem viszonzás tudatos cselekedetet, tettet jelent -
clio1616v #12074 ha ő attól boldog ahogy ránézek vagy megcsókolom vagy hogy kényeztetem az is más és az is, ha attól, hogy nyakláncokat vetet velem...
nem mindegy hogy miattad boldog, vagy attól, hogy kihasznál téged :) -
clio1616v #12073 ha ő boldog attól amit csinálsz vele az már viszonzás ;) -
clio1616v #12072 azt értsd meg, hogy ez a csöpögés és nyál dolog, amit te gusztustalannak tartasz belőled jön, tőled gusztustalan ezt te érzed olyannak amilyennek érzed
-
.. és nem gondolom hoyg ettől lennék igénytelen -
nekem pedig az is tud örömet okozni hogy ha én látom egy szeretett személy boldogságát.. de nem vagyunk egyformák -
clio1616v #12069 nem érzékeny gyomrú vagy, hanem érzéketlen... még egyelőre neked más a fontos, de lehet más is marad... -
egyébként persze valamilyen szinten kell a kompromisszum de azt gondolom az nem mindegy hogy milyen fajsúlyú dolgokban kell kompromisszumot kötni.. mert nem mindegy hoyg arról van-e szó hoyg reggel melyikünk megy hamarabb a fürdőszobába, vagy hogy "én nem akarom hogy elmenj bulizni a barátaiddal mert én sem mentem az enyémekkel".. -
clio1616v #12067 jó én ennél igényesebb vagyok, szeretek nem feleslegesen csinálni dolgokat és amint viszonzatlan a dolog az már nem jó...
"Aki szeret, annak varrd fel kabátja gombját,
Mert meglehet, hogy felvarrja más;
Aki szeret, annak hallgasd meg baját-gondját,
Mert könnyen meglehet, hogy meghallgatja más;
Aki szeret, azzal sose légy morc, goromba, mert
Könnyen meglehet, hogy rámosolyog más;
Aki szeret, szeresd! Öleld meg naponta, mert
Könnyen meglehet, hogy megöleli más,
És akkor hidd el, nem ő a hibás!"
Jobbágy Károly
-
ha elvársz valamit azért amit teszel azt üzletnek hívják.. ezek szerint a párkapcsolat üzlet? -
clio1616v #12065 a kompromisszumnak az a lényege, ha nem is egyidőben, de a kompromisszumban résztvevők egymásért tesznek olyan dolgokat amit önmagukban nem tennének meg... csakis akkor amikor már ketten vannak egymásért
ha ez egyoldalú azt nem kompromisszumnak hívják, hanem kihasználásnak -
Rundstedt17 #12064 bár jobban belegondolva maga a stílusod gusztustalanabb,valahogy áthatja egészében a nyál,csöpög olyannyira hogy majdhogynem hányinger fog el.
Vagy csak én vagyok túl érzékeny gyomrú?