22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#12138 mellesleg nem arról volt szó, hogy ne légy kedves... -
#12137 #12128 -
clio1616v #12136 egy dolog miatt hajtom vissza...
azért mert fordított esetben nekem jól esne, ha valaki ezt csinálná az én kedvemért... így megteszem én is
amelyik csajnak nem tetszik az ilyesfajta figyelmesség a részemről annak nem kell velem élnie... nem muszáj elviselni, hogy kedves vagyok
halkan megjegyzem nem volt még olyan lány akinek ne tetszett volna, hogy figyelmes vagyok
ezért is nem értek egyet salsoul kompromisszummentes viselkedési elvével, ami kivitelezhető, de célra nem vezet... -
#12135 Végülis igazad van a magad módján, tovább is szélsőségesíthetnénk a példát, és mehetünk tovább és tovább és végül mondhatjuk, hogy kompromisszumkötés az egész élet, és aki nem köt kompromisszumot az azzal köt kompromisszumot, hogy nem köt kompromisszumot és így tovább...
Én azokat a dolgokat, amiket te elnyomásnak mondasz, nem élem meg annak, és fenyegetve, veszélyeztetve sem érzem magam rajtuk keresztül, mert bizonyosságom van a biztonságomban.
Bizonyosságom van abban, hogy ezért vagy azért nem vagyok másik félre szorulva, még boldogság esetben sem.
Jöhetnek itt az okosak mindenféle társas lény szöveggel, meg kompromisszum dumával hogy az feltétele a boldogulásnak sat...
Én erre csak azt tudom mondani, hogy:
Ezt kis koromtól fogva nagyon sokáig én is pont így gondoltam miután ezt a süketséget adták a számba. És nem lett tőle jobb, boldogabb az életem. Akár hogy próbálkoztam a módszerrel a kívánt eredményre nem jutottam, így egy idő után felötlött bennem az, hogy valljon jó-e a megoldó képlet, és más megoldó képletekkel kezdtem el kísérletezni, és azóta minden tekintetben felfelé ível az életem.
És tényleg, jogos, hogy bizonyítékot kérsz annak a működésére, amit mondok, de az érdekes, hogy ennek a társas lény, és kompromisszum szövegnek a működésre nézve semmilyen bizonyítékot, precedenst nem kérsz. Én sokat kerestem, de sehol sem találtam.
Számomra semmilyen jót, boldogságot nem hozott.
Úgy gondolom, hogy a témáról nincs értelme tovább szaporítani a szót.
Szerintetek kompromisszum nélkül semmi sem megy és ennek bizonyítására mindent megtesztek, szerintem meg nem kell kompromisszum, sőt anélkül a sokkal jobb s ennek bizonyítására én is mindent megteszek. A szofisták óta pedig tudjuk, hogy itt dűlőre jutni nem lehet.
Csak választani, lehet aszerint, hogy kinek melyik út a szimpatikusabb aztán ki kell próbálni, és az eredményt le kell szűrni.
Nyílván aki ostoba az ostoba és ostobaságára keményen ráfázik bármely utat válassza is. -
#12134 A négyes pont az fedi ezt is, amennyiben a deszka felhajtásáról van szó.
De most már a visszahajtás felé kanyarodtunk, ez a postom arról szólt. -
#12133 Vagy csak rájössz, hogy önmagában undorító ahogy magasról esve fröcsög szana széjjel kifelé a wc csészéből az anyag... -
#12132 Igen-igen, ez most csak kifejezetten erre az egy kérdésre vonatkozott. -
#12131 "Hogyha sárga, hagyd a tálba, hogyha barna, öblits rajta" - csak hülyülök.
Igen, azzal, hogy visszahajtod, valamilyen gesztust fejezel ki. Tudod, hogy ezzel megkönnyited a másik dolgát, még ha ez nem is bir olyan hatalmas jelentőséggel. Mégis kompromisszumot kötsz, mert:
1. Elkerülhetsz egy "te kurafi, mé' nem hajtottad vissza a deszkát" - beszólást
2. Tudod, hogy a lányok ülve pisilnek, még azok is, akik fotón bajszos, jókedvűen mosolygó latino üzletembernek néznek ki.
3. Arra számitasz, hogy a párod megdicsér a figyelmességed miatt, érezteted vele, hogy odafigyelsz minden kis apróságra
4. Lehet még egymillió más oka is, de mind visszavezethető a kompromisszum fogalmára -
clio1616v #12130 ez mind igaz, de itt nem erről van most szó... te most a saját magaddal kötött kompromisszumról beszélsz...
itt másokkal való kompromisszum a fontos, magaddal pedig még magától értetődőbb... -
#12129 Meghalsz, megszűnsz létezni. Megadod magad a végső elnyomásnak.
Mivel a létezés során, a túlélés érdekében folyamatosan kompromisszumokat kell kötnünk, ezért egyszerűen meghalsz. Csak a halál nem ismer kompromisszumot. Lényegében arról van szó, hogy a kompromisszumok által háritjuk el a létezés során ránk nehezedő folyamatos és állandó elnyomást, az életünk minden területén. Úgy mentálisan, mint fizikai értelemben.
Ha éhes vagy (ez az elnyomás), eszel (ez a kompromisszum). Ez egy kompromisszum, amit az életben maradás, a túlélés érdekében kötsz.
Ha nem eszel, előbb-utóbb meghalsz, ez pedig a végső elnyomás, amit nem lehet (az ember jelenlegi ismeretei szerint) kompromisszumokkal kivédeni. -
#12128 én meg arról papolok, hogy valakivel alapból egyezségen vagytok, és nem kell kölcsönös engedményeket tenni -
clio1616v #12127 azt mindig... -
clio1616v #12126 felteszem érted... de ha nem akkor egy párkapcsolatban nem a második értelmében van a kompromisszum, hanem az elsőben :)
nem azért élek együtt a lánnyal akivel szeretjük egymást, mert vitázni konfliktusba kerülünk, hanem, hogy kölcsönösen engedményeket téve egyezségre jussunk elérve ezzel közös célunkat az egymás boldogságát -
#12125 és még le is kell húzni.... -
#12124 És akkor miért van erre az egészre szükség?
Mi történik ha nem kompromisszumos dolgokkal veszem magam körbe az életben hanem kompromisszumot nem igénylő dolgokkal? -
clio1616v #12123 arról nem is beszélve ha felhajtod és veled él egy csaj akkor vissza is kell hajtanod... mert ha egyedül élsz akkor nem kellene -
#12122 Na látod. És ha továbbviszed az első meghatározás gondolatmenetét (bár ez is csak részmeghatározás), akkor rájössz, hogy mi az elsőről beszélünk.
A második meghatározásból pedig csak az maradt ki, ami az elsőben megvan: ha megadod magad, az is kölcsönös engedményeken alapuló egyezség: tudod, hogy nem cseszegetnek utána, tehát te is kapsz valamit a megadásért cserébe. Viszont ugyanakkor meghajolsz az elnyomás előtt, az pedig a boldogságod, és a túlélésed ellen hat. -
#12121 Kompromisszum:
1. kiegyezés, kölcsönös engedményeken alapuló egyezség
2. megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában
/Tolcsvai Nagy Gábor: Idegen szavak szótára - Osiris Kiadó 2007 -
ISBN: 978 963 389 520 0 - 564. oldal/
-
#12120 Abból sajnos éppen nem tudom idézni, mert ahol most vagyok, ott nincs ilyen szótár. -
#12119 Húha...mint egy sértődött kisiskolás...légy oly szives, igazold a nyomorom! Kérlek! ;)
Van több meghatározása is. Ha saját szavaiddal is tudod majd definiálni, akkor fogod érteni, hogy mit is jelent. Tessék, itt az egyik, a WC-deszkára nem igazán applikálható meghatározás, Google első találata egy online szótárból:
engedményekkel járó megegyezés
De itt a Wikipédia is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kompromisszum
Mindkettő hiányos, még mindig a lenti szótárat ajánlom. -
#12118 Ide idéznéd nekem belőle? -
#12117 1. igen, szar az élet, és te erről nem tehetsz és most sírhatnékod van és most idejöttél hogy igazoljuk nyomorod
2. ülve wc-zek, és a végét ráadásként wc-papírral felfogatom
3. lécci idézzétek már egy szótárból, szakkönyvből, lexikonból a kompromisszum szó jelentését -
#12116 A jelentésének majd a fejedben, ha lesz róla fogalmi megértésed. A meghatározásának pedig az Idegen Szavak-és Kifejezések Szótárában. -
#12115 egyébként hol nézhetnék utána a kompromisszum szó jelentésének? -
#12114 Az a nagy büdös helyzet, hogy ha az emberek megértenék, amit a másik mond, akkor nem létezne hazugság, nem lennének félreértések, nem lenne szükség kompromisszumokra, mert nem lenne semmi olyasmi, amin ne lehetne változtatni (ésszel ugye). Ehhez csupán az kell, hogy minden egyes szónak minden egyes meghatározását ismerjük és megértsük a kommunikáció során. Ő nyilvánvalóan egy büdös szót nem értett meg abból, amit irtam eddig, mert akkor nem azt irta volna, amit. Ahogy abból sem, amit te irtál. Hogy egy végtelenül egyszerű példát ragadjak ki a mindennapi életből: akkor is kompromisszumot kötsz, amikor klotyóra mész, és felhajtod a deszkát. Ha nem hajtod fel, benne van a pakliban, hogy lehugyozod, utána meg bosszús leszel. Annyi a különbség, hogy a deszkától hiába vársz kompromisszumkészséget, az nem fogja magát felhajtani. Egyszerű példa, de jól mutatja, mennyire komplex is a kompromisszum fogalma, és annak különféle meghatározásai. -
#12113 ameddig rá nem eszmél hogy amit nyer a réven azt elveszíti a vámon -
clio1616v #12112 az nem kompromisszum kötés, amiről te beszélsz... illetve azt saját magaddal kötöd... de az elég speciális ha az ember saját magával köt kompromisszumot
minden embernek állatnak növénynek az az érdeke, hogy saját magának jó legyen, de ezt csak úgy tudja elérni, hogy bevon másokat a játékba több kevesebb szükségszerű kompromisszummal -
#12111 :D igen, ezt már levettem két hozzászólásból. Már készül is a jellemrajz, picit sok az antiszoc vonás, de a társadalmomra azért közvetlenül nem veszélyes. :) -
clio1616v #12110 te nem vagy méltó salsoulhoz, mert ha más vagy mint ő akkor már szép lehetsz de okos nem -
#12109 A kompromisszum egyik egyszerű meghatározása: elfogadni azt, amin látszólag nem tudsz, vagy nem lehetséges pozitiv irányban változtatni.
Ami elnyomó hatással van rád (pl. szorult helyzet), azt nyilván nem kell elfogadni, viszont biztosan lehet rajta változtatni. Kulcsszó az ésszerűség, még mindig. -
#12108 Hát ez az, Salsoul barátunk fejében komoly fogalmi zavarok vannak sajnos.
Nem baj, ezen még lehet segiteni, egy jó értelmező szótár segitségével.
Ha nem lennél képes kompromisszumokra, hogy a vérben tudnál előrelépni az élet bármely területén? :D
Az ember társas lény, a boldogságra törekszik, és az élete minden területén kompromisszumokat kell kötnie, ha előrébb akar jutni, ha el akarja érni a boldogságot, ha túl akar élni. Csont egyedül senki nem jut sehova, ilyen egyszerű az egész. És igen, az életet magadban éled meg, de mások közreműködésével. :) -
#12107 oké, tegyük fel így van
hol tudok ennek utána nézni?
Valami szotár, vagy lexikon, vagy magyar nyelv professzora akit/amit te is elfogadsz?
Van ilyen?
Az emberek egyébként sokszor kompromisszumot kötnek egy olcsóbb árúval, egy szorult helyzettel? Szóval ez akkor nem kompromisszum? -
clio1616v #12106 a kompromisszumhoz két változni képes ember kell -
#12105 Hát persze hogy ez. Indoklás? -
#12104 És ezt igy honnan...? Ha az életet csak magadban éled meg, nagyon sajnállak barátocskám.
Ez az agy nélkül mondókázhassa mindeki szöveg meg engem a pszichiátriára emlékeztet (biztosan nem véletlenül ). A kérdésem az, hogy meg is tudod támogatni valamilyen stabil adattal a mondókádat, vagy csak az okosságot osztod a ló hátáról vaktában a'la Csernus? ;) -
#12103 Nos igen, igen - pontosan ez az ismertetőjele annak az embernek aki folyton fejjel rohangál a falnak, és aztán állandóan a falat szídja élete végéig. Igen, igen.
Szar neki az élet. Bizony. -
#12102 ja persze, mert valami nagyon okos ember ezt leírta és volt pénze egy minimum húszezer oldalas tekintélyes enciklopédiában megjelentetni, hogy utána agy nélkül mondókázhassa mindenki
tapasztalat, hogy akár milyen szociális és IQ faktor a kompromisszumkészség az okosak szerint, az élet amit egyedül magadban élsz meg, és amit egyedül magadba pillantva tekinthetsz meg inkább szarabb lesz tőle mint jobb
max felszínesen segíthet, azoknak akiknek a felszínesség elég -
#12101 Akkor ezt is megválaszolom, aztán vagy érdekel, vagy nem: semmit apukám ;) -
#12100 blablabla... kit érdekel ez?
a kérdés nem az volt, hogy milyen vallomást tennél, hanem hogy ha elkezdenék kutakodni mi mindent találnék én - és nem te - amitől egy rendes nő, amilyenre mondjuk vágysz legalább így kikattanhatna mint te, ha nem jobban... -
#12099 *Jahh, és itt kanyarodunk vissza a kompromisszumkészséghez, ami a szociális személyiség egyik alappillére, és az intelligencia egyik mértékegysége a sok közül.