22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • norbre
    nem tudom.. én amikor boldognak érzem magam akkor azt érzem hogy minden rendben van az életemmel akkor éppen
  • norbre
    mókás.. szerintem egyszerre postoltunk és a tiédet rakta be 2x :)

azt akartam írni hogy részben javítom magam.. azt gondolom ha valaki boldog akkor elégedett mindennel az életében (még ha ez csak időleges érzés is esetleg).. viszont lehet valaki elégedett az életének csak egy területével is és akkor viszont nem mondható hogy boldog is..
  • clio1616v
    az elégedettség az azt jelenti, hogy az amit elvársz megvan... a boldogság pedig attól van ha ennél többet kapsz :)
  • norbre
    ezt ne mértem.. ha boldog vagyok akkor elégedett vagyok.. mindennel
  • Rabbit20
    igaz, de ha boldog vagyok akk nem azt fogom mondani h "hmm elégedett vagyok az életemmel", ha viszont ezt mondja valaki akk az pedig nem boldog :D
  • norbre
    a kettő elég rokon dolog.. aki boldog elégedett is :)
  • Rabbit20
    pont nem ^^

te elégedett vagy boldog akarsz lenni?
  • salsoul
    pont ilyen agy nélkül élő hülyék kellenek a fogyasztói társadalomba
  • clio1616v
    puszta jóindulattal és építő szándékkal mondta... :)
  • clio1616v
    így van... nem tudatos, ha tudatosan akarsz valamit érezni vagy tenni akkor régen rossz :)
  • Rabbit20
    Hja ezt mondjuk nemértem, tök felesleges itt vitázni erről, ha működik egy kapcsolat akk én biztos nem gondolkozok azon h most miért is működik, kötöttünk-e kompromisszumot vagy nem stb. :D hameg nem működik akk pedig felesleges rajta gondolkozni h miért nem.
    Igazából sztem igaza van mindkettőtöknek, mert ha van is egy kapcsolatban kompromisszum az sztem egyáltalán nem tudatos, csak úgy kialakul, ha szereted a másikat, és tényleg feltétel nélkül szereted.
    Megpróbáljátok egymást boldoggá tenni esetleg mindketten feladtok valamit a másikért, bár ez nemtudom mennyire nevezhető kompromisszumnak... Már ha az alapján nézzük, h a kompromisszum egy egyezmény.
  • Dick Riddick
    "nem sértésként"
  • chhaya #12166
    Csak azt nem értem, hogy miért nem hagyjátok abba végre.
  • Rundstedt17
    Ez a kihasználós megalkuvós duma már önmagában tömény,szerintem a normális embereket megviseli még olvasva is,hát még azt a szerencsétlen lányt akit áldozatodnak szemelsz ki....Egy szószerint gerinctelen csúszómászó agyatlan papucsállatka benyomását kelted,nem sértésként de nekem ez jön le.fúj csak ennyit tudok mondani...
  • salsoul
    jelentkezzen aki érti
    és az is aki nem
    hogy lássuk
    mennyire érthető
  • norbre
    mégpedig mert nincs benne kölcsönösség.. az hogy ő jobban érzi magát mert te előreengedted, azt nem szándékosan teszi.. ő nem akarta ezt a jó érzést "odaadni" neked..
  • norbre
    ennek a kosarasnak nem sok köze van a kompromisszumhoz.. ez pusztán figyelmesség
  • norbre
    arra gondoltam ha tudná hogy te így érted mit szólna..
  • clio1616v
    remélem csak te nem érted ;)
  • salsoul
    ? >>> :
  • salsoul
    clio össze vissza használod a szavakat

azt kell gondoljam neked a kompromisszum szó a gumicicád, hogy mindenre azt mondhasd? kompromisszum, függetlenül attól, hogy ténylegesen az-e vagy sem, mert az már nem számít, csak azt lehessen mondani kompromisszum
  • salsoul
    Kompromisszum:
    1. kiegyezés, kölcsönös engedményeken alapuló egyezség
    2. megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában

/Tolcsvai Nagy Gábor: Idegen szavak szótára - Osiris Kiadó 2007 -
    ISBN: 978 963 389 520 0 - 564. oldal/
  • clio1616v
    nem elmondani kell, érezni fogja mondás nélkül is ;)

nem kérem számon soha... nem hánytorgatom fel
  • clio1616v
    kompromisszum = ha valami nekem jólesik akkor amikor teszek valamit akkor úgy teszem hogy figyelembe veszem, hogy másnak hogyan jó...

nem úgy teszem hogy csak nekem legyen jó, hanem másnak is

példa: figyelmes kompromisszumra

ha állok a TESCOban a pénztárnál sorban és valakinek van 2db cucca a kosárban előreengedem, neki jó mert kevesebbet kell várnia, nekem jó mert jó érzés hogy nem azt gondolja a hátam mögött hogy a "burzsuj paraszt" nem enged előre pedig igazán megtehetné a tele kosarával...

gondolj arra is mások mit gondolnak így lehetsz elégedett ;)
  • norbre
    szerintem bármelyik csajnak elmondanád hogy te így látod, elhajtana:
    "drágám kedves akarok lenni veled azért felhajtom a wc deszkát, de remélem ezt nem felejted el és majd te is kedves leszel velem"

én azt gondolom már rég rossz ha a figyelmesség és a kompromisszum közé egyenlőséget teszel.. mert az előbbi önzetlen az utóbbi meg üzlet

• salsoul
    mert mindegyik ugyan úgy él és ugyan azt tanítja, igaz?
  • clio1616v
    a nevelő szüleitől, tanáraitól
  • salsoul
    és egy másik embertől milyen tanult szabályrendszert vársz el?
    és ezt hol tanulhatta meg?
  • salsoul
    vazzeg clio nézz már utánna, hogy mi lehet a különbség a kompromisszum és figyelmesség között

egyébként alig vársz többet a másiktól, minthogy gondolatolvasó legyen...
  • clio1616v
    elvárom az autósoktól, hogy a kresz szabályai szerint közlekedjenek, viselkedjenek az úton körülöttem, számítok rájuk, megbízok bennük...

ha nem úgy viselkednek akkor is próbálom elkerülni a konfliktust...
  • clio1616v
    de igen... elvárom, de nem kapom meg mindenkitől, mert nem mindenki gondol bele, hogy másnak mi a jó, mi esik jól... és nem köt kompromisszumot... ahogy te sem

egy pici figyelmesség(kompromisszum)... ami neked semmiség, de másnak jólesik

mondj egy példát, hogy világos legyen... miről beszéltem eddig :)
  • salsoul
    akkor hogyan várod el?
  • clio1616v
    persze hogy nem :) ez természetes
  • salsoul
    eddig baromira nem erről beszéltél...
  • clio1616v
    igen tényleg nem mindig az...
  • clio1616v
    kedves vagyok másokkal mert nekem is jólesik :)

az nem zavar ha nem kapom meg másoktól a kedvességet, de legalább én adom :)
  • salsoul
    egyébként megsúgom, hogy mások nem te, és nem fognak a te fejeddel gondolkodni, úgyhogy kizárt, hogy valaki azt tegye veled amit te a buksidban kigondolsz

és van egy kapcsolódó íratlan aranyszabály:
    aki meg akarja nyerni az életét, az elveszíti azt
  • norbre
    az hogy kedves vagy valakivel szerintem nem kompromisszum dolga
  • salsoul
    az ilyen embert úgy hívják, hogy beszari sunyi puhapöcs számító geci

kérdezz meg akárkit...

mellesleg ismét nem ahhoz szóltál hozzá amiről a szó volt
  • clio1616v
    elmondtam már sokszor... csak azt csinálok másokkal, amit az adott helyzetben fordítva elvárnék másoktól...

így működök...

ha valakit megbántok nem szándékosan akkor elvárom, hogy elnézze nekem a hibámat, mert én is elnézem neki majd...