Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azóta eltelt már jópár év. Akkor más volt a világ. Fogalmad sincs mi a történelme annak az országnak amelynek anyanyelvén beszélsz...de te lengesd csak tovább a föld zászlaját.
Megváltoznak az emberek, a poltikusok, az ország helyzete...
Megünnepüljük, hogy 1848 óta nem sikerült elérni az 1848-as célkitûzéseket...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Te birka ezek ünnepek...ennyire nem lehetsz sötét komolyan mondom már...szerinted csendben mindenkinek gondolkodnia kellene? A történelem órán lett volna idõd elgondolkodni a történelmen....de az évfordulók azért vannak, hogy megemlékezzenek rá...és erre a legjobb az ünneplés....végig se olvastam mit írtál mert annyira hülyeség, és felesleges...
Úgy gondolom, hogy még nincs egy ország sem a földtekén amelyik büszkén lengethetné zászlaját. Zászlólengetés elõtt mélységes csendben el kéne gondolkodnia minden nemzetnek/népnek.
Március 15 ünnepe ugyan ez: nem színházi mûsorokra, és tetszetõs beszédekre lenne szükség, hanem mélységes csendre és elgondolkodásra. És augusztus 20-án sem tûzijátékot kéne pufogtatni, hanem mélységes csendben elgondolkodni. A problémák esetén sem beszédeket kell mondani, meg tiltakozni, rombolni, hanem mélységes csendben elgondolkodni. Ahogy Széchenyi is tette, ahogy Eötvös is tette, ahogy Kölcsey is tette. Õk tudták, hogy nincs semmi ok ünneplésre, színházra, tûzijátékra, viszont annál több a kemény és alapos munkára.
Ma egy magát magyarnak nevezõ/valló, nemzeti öntudatú ember sem tud olyan szépen és választékosan magyarul fogalmazni mint Kölcsey, vagy Eötvös József, vagy Széchenyi, és egyik ilyennek sincs a birtokában olyan „kimûvelt emberfõ” mint õnekik, és egyiknek sincs a birtokában olyan alapos és kidolgozott munka mint õnekik, és egyiknek sincs a birtokában az akarat mindehhez.
Rajtuk még lehet érezni a hazaszeretetet, de a maiakon csak a politikai fröcsögést, trágárságot, érzelgõsködést, és indulatkeltést.
„Aristoteles az embert politikus állatnak nevezte, mert képességgel bír államokat alkotni. Az értelmezés senkire sem illik jobban, mint honfitársainkra. A magyar ember kitûnõleg politikus állat, de fájdalom, nem is más, úgy látszik, hadakozáson s politizáláson kívül nem is bír más képességgel.„ /Eötvös József/
A magyar nem vevõ egy jobb sorsra - emberfõjének kimûvelésére
Mindent elüldöz, elutasít és elpusztít ami egy jobb sorshoz vezetne.
Ahogy tette ezt Kölcseyvel, Széchenyivel, Eötvössel...
„én, ki az alkotmányosságot csak azért óhajtani, hogy nemzetünk haladásának eszköze legyen, talán nem fogom teljesülve látni reményeimet. Nekem ehhez saját iparkodásomon kívül még egy egész nemzet közremûködése volna szükséges, s ehhez eddig nem sok kilátás van. Európa népei hosszú s kellemetlen nevelésen mentek keresztül. Az abszolutizmus volt iskolamesterük, s az néha erõsen használta feruláját, s többnyire igen is nagy tanpénzt fizettetett magának. De végre is, rosszul, lassan, nagy költséggel, õk tanultak valamit, s legalább odáig jutottak, hogy miután a mester kezeibõl kikerültek, azon bélátáshoz jutottak, hogy még sok van, mit tanulniok kell, s hogy tanulniok szükséges. Mi nem mentünk keresztül ily nevelésen. - Sem valóságos alkotmánnyal, sem igazi abszolutizmussal nem bírván, egész múltunk politikai küzdelmek, vagy helyesebben mondva cívódások között folyt el, s most, midõn végre szabadon rendelkezhetnénk, nem vagyunk elõkészítve reá. - Pótolhatjuk-e azt, amit elmulasztottunk, meg fogjuk-e oldhatni feladásunkat - a jövõnek titka; - de annyi bizonyos, hogy nehéz munkára vállalkoztunk. Néha csaknem kétségbeesem. Vannak pillanatok, mikor körülbelül úgy érzem magamat, mint ki egy nagy követ lát maga elõtt, melyet fel kellene emelnie, s melyhez tudva, hogy saját ereje nem elégséges, mégsem talál senkit, ki õt segíteni akarná.„ /Eötvös József/
N I N C S M I R E B Ü S Z K É N E K L E N N Ü N K - még nincs
» Mit kell tenni, s min kell kezdeni? «
ui: bocsánat a hosszúságért és az ide nem illõségért, de ezt ki kellett mondani
""Egyébként most komolyan mitõl lesz valaki magyar?
A vértõl? Upsz... akkor A Legnagyobb Magyar sem volt magyar...
Vagy egy szemellenzõtõl? Vagy attól, hogy azt mondom/ordibálom?""
Talán attól, hogy van nemzeti öntudata....ez nem jutott eszedbe?
Attól magyar egy magyar, aki a hazáját szereti, tájaival és kultúráival együtt, aki az ország javát nézi, és aszerint cselekszik. Amerika egy tökéletes példa erre. Mindenféle bevándorló népek telepedtek le, és amerikai állampolgárok lettek, és büszkén lobogtatják az amerikai zászlót. Valahol szokás az is, hogy minden reggel apja és fia az udvaron emelik a ház elött magasba a zászlót.
Ha egy amerikai próbálná ezt megkérdezni ezt egy topikon saját hazájában, hogy mitõl amerikai egy amerikai? akkor azt megkövezték volna.
Nemzeti öntudat... amit elfelejtett apuci és anyuci belétek nevelni...ezért lehet a magyarokkal bármit megtenni, mert olyanok mint a birkák.
-a politikához:#9736
-az összeesküvéselmélethez,amit a zsidók utálatára sikerült valamelyik nagyokosnak kitalálnia merevrészegen:#9736
-örülök,hogy ilyen jól tudod helyettem is,hány éves vagyok,illetve mit csinálok,de elárulom ebben sincs igazad
-azt meg majd eldöntöm én,mit nézek(elárulom,az egyetlen dolog amit a tévében hajlandó vagyok megnézni,az a forma 1,abban talán nincsenek demagóg gondolatok...btw te is egy ugyanilyen gondolatot követsz mint õk,semmivel nem vagy jobb vagy rosszabb,egyszerûen nem látod be...
(*õk=a tévé meg mindenféle szenny által irányított emberek,akiknek nincs saját gondolkodásuk,értékrendjük,semmijük sincs igazából)
mindent összevetve:majd én eldöntöm,hogy felnõttem-e vagy sem,de köszönöm érdeklõdésed(azért legalább letehetnénk már arról is,hogy mindenáron meggyõzzük a másikat a mi igazunkról,és neki nem is lehet-ez is tipikus magyar szokás-remélem hazaárulót írsz majd rám,csak azért mert én realistán látom a helyzetet.omg!)
és most akkor talán térjünk vissza a témához,mert ez NEM az a topic,ezért is tettem zárójelbe az egészet.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Nem tudom mennyit értesz a politikához, valószínû semmit még ebben a korban. Hát a helyzet az, hogy mi vagyunk a talpnyalók saját hazánkban, és külföldi vállalkozók (pl. izraeliták) kezére játsszák az országot. Kár, hogy nem veszed észre, hogy egy csicska vagy a saját hazádban, de betudom annak, hogy te még csak gyerek vagy, és a play stationt nyomod, történelem könyvek olvasása helyett. Minimax helyett nézz néha egy kis Echo-tévét. Van egy kedvenc mûsorom ott...mély magyar címmel....elég tanulságos történetekrõl beszélnek. Bár a hozzászólásodból ítélve szerintem még nem vagy felnõve ehhez.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
nem foglalkozok sem zsidókkal, sem cigányokkal, sem németekkel, sem horvátokkal, sem feketékkel sat, csak Emberekkel, mert ez a lényeg
Egyébként most komolyan mitõl lesz valaki magyar?
A vértõl? Upsz... akkor A Legnagyobb Magyar sem volt magyar...
Vagy egy szemellenzõtõl? Vagy attól, hogy azt mondom/ordibálom?
ez ugyanaz a "mi vagyunk a királyok,mindenki más csak talpnyaló" hozzáállás,ami mindig is jellemezte a magyar népet...úgy unom már ezt<#unalmas>#unalmas>
Ha te is visszaolvasnál 1 kicsit, nem írnál hülyeségeket.De te nagyon okosnak érzed magad 😊 Írtam már, korábban hogy van barátnõm, akivel nagyon jó a kapcsolatom másfél éve. Engem csak aggaszt az ország jövõje, ezért zavar, hogy lejáratják magyarországot, és külföldön csak a baszás jut eszükbe magyarországról, ahol jól kinézõ csóró ribik vannak.
Ja és pincérként dolgozom.
2,ne te határozd már meg hogy ki mi alapján választ párt
3,a vergõdésed alapján egy vesztesnek tûnsz
4,panaszkodás helyett inkább tegyél azokért a nõkért ha haszont nézik húzzál gályázni mint az olasz faszik.
ami ma más az csak az, hogy ez a prüdéria elpárolgott
de még ennek ellenére sem volt sokkal jobb a helyzet még 1850 körül sem (lásd: Báró Eötvös József fiához írt leveleiben)
Ám ha már lejáratózunk, akkor nem õk járatják le az országot, hanem az a faktor ami létrehozta, ki/fel nevelte, és fenntartja ezeket a "lányokat" és azokat az olasz "fiúkat".
És máris itt vagyunk a szülõknél, az oktatási rendszernél, a médiánál, a társadalomnál, annak igényeinél... És végül ismét "minden út Rómába vezet"...
És ha még minidig lejáratózunk, akkor lécci' ne járasd le azzal az országot, hogy nem hatolsz le a "root cause"-ig...
nem
annyit mondtam hogy jó lenne ha enyém lenne...
kérdeztem tõletek hogy miért nem beszélget velem, mikor nem tettem neki semmi rosszat.
olvass vissza kérlek és tanulmányozd át hogy mit is szerettem volna, mert úgylátom hogy elsõre nem ment :S
no offense,de úgy látom nehezedre esik elfogadni ha valakinek már 4 éves kapcsolata van és vele boldog,nem veled...vagy rosszul látom?
csak akinek nincs tapasztalata az ne szóljon be nekem, csak ennyit akartam mondani...
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
ugye azért érzed ebben a dologban a logikátlanságot?
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
csináld úgy, hogy õ akarjon veled beszélni, ne azt lássa, hogy te õvele, ha érdekled úgyis õ fog udvarolni, te csak mutatsd magadból azt ami esetleg érdekelheti benned, ha meg nem érdekled akkor úgyis feleslegesen görcsölsz... attól még nem fogod érdekelni, hogy kimutatod mennyire akarod Te...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
vagy ha ez a at16 nem jön már be neki mert már kiismerhette korábbról, akkor valaki más felé fog húzni...
a csajok is igénylik, hogy szeressék õket, de azt is hogy õk is szerethessenek, és ha az egyik nincs meg akkor lehet hogy muszájból maradnak, de általában nem - a butábbak nem tudnak dönteni, mert foggalmuk nincs mi a jobb vagy mit is akarnak igazából, az okosak se mindig, de õk hamarabb kitalálják, hogy ez nem jó és nem csinálják tovább
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
köszi a választ
Ha meg nem akar veled beszélni, biztos megvan rá az oka. Pl. ez a hisztikitöés... Én is lettem már kiosztva párszor, mégsem nyafogok, hogy hülyének tartanak. Tudom én azt magamtól is. 😄
Dehogy miért nem unja? Mert 1, szereti 2, jól mûködik 3, ha problémájuk van, meg tudják oldani. Valszeg ez az ok. (ha meg mázlid van, akkor egyszerû megszokás, és elõbb-utóbb vége lesz, aztán meg vígasztalhatod a lányt)
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
már bánom hogy beírtam ide bármit is. mert egybõl megy az osztás...
és megint fog jönni az osztás mert hülyeségeket írok , nem hülyeség... csak kérdeztem hogy a faszért nem unja már azt a 4 éves kapcsolatot a csaj. ennyi.
úgy ki tudjátok osztani az embert hogy valami hihetetlen. kurva sok tapasztalatotok van biztos
ha õ veled érzi jobban magát akkor veled lesz és nem a 4 éves kapcsolatában marad
meg addig mire "oda" kerül a sor ötször meggondolja magát, változtatja a véleményét