22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#12418 vannak dolgok amikben elég határozott és magabiztos vagyok, főleg a racionális dolgokban.. de ha finoman akarok fogalmazni az érzelmi inteligenciám (csernus után szabadon) még szorul némi csiszolásra -
#12417 én elsőkézből élek ;) -
clio1616v #12416 úgy tapasztaltam, hogy van amikor szívesen írja le a véleményét exhibicionista=magabiztos, de van amikor bizonytalan magába és inkább olvassa csak amit írunk
chhaya ugyanígy magabizonytalan... -
#12415 hát a büszkeség még messze van főleg hogy ha arra gondolok milyen ára volt ennek a felismerésnek de alapvetően én is ezt gondolom..
clio: szintén egyetértek, legtöbbször ott ba*zom el hogy nem vagyok képes időt hagyni a dolgoknak, néha meg túl sokat pöcsölök és képtelen vagyok dönteni
köszi -
clio1616v #12414 útálnék olyan lánnyal lenni aki szeret motorozni... nekem olyan kell az vonz aki nem szeret motorozni ;)
nem szeretnék olyan lányt aki útál táncolni mint én... olyan lány mellett akarok lenni az tetszik aki latintáncol... mert miatta akarok cha cha cházni és salsát tanulni...
semmi baj azzal hogy te ilyen langyos vagy... és útálod a kihívásokat... te ilyen vagy vannak vagány csajok akiket az ilyen puhány pasik vonzanak, de ugye neked nem ez a célod ;) -
#12413 a magabiztosságnak benne van a nevében, hogy kin/min múlik
másrészt nem hiszem, hogy erről van szó, de majd norbre elmondja -
clio1616v #12412 mindenki hibázhat... magabiztosság kell neked... ezt mindenkinek más hozza meg... ez tőled független nem elég akarni hogy legyen a tőled független körülmények határozzák meg...
sőt ha görcsösen akarod, nem is lesz... -
#12411 Erre legyél büszke, ez az első lépés, hogy a férfi Hiteles Férfivé vállják.
A helyesen működő elfogulatlan önkritikánál nincs jobb!
Amíg az ember nem látja a hibákat, addig nincs mit javítania.
Ha látja, akkor már a javításba kezdhet. -
#12410 Clio hiába erőlködsz, messze vagy, nagyon messze vagy annak megértésétől amiről beszélek.
Az első lépés az lenne, hogy legalább ideiglenesen kilépsz az elvből tagadó üzemmódból, hogy megérthess valami mást is, azon túl amit hajtogatsz.
Nem értem miért kéne nekem kompromisszumosdit választanom, amikor a kompromisszumok nélkülit is választhatom.
És ezen nem azt értem, hogy akkor mindenben keresztbe teszünk egymásnak, hanem azt, hogy mindenben egy húron pendülünk, együtt alkothatunk, létezhetünk anélkül, hogy önmagunkból kölcsönös engedményeket kellene tennünk ahhoz, hogy együtt lehessünk, mert egyébként ellenkezőek vagyunk.
Mondok példát: ha én a latin táncokat kedvelem, és a motorozást meg baromira nem, akkor nem fogok olyan hölgyeményt választani, aki a motorozást kedveli, a latin táncokat meg baromira nem.
Inkább választok egy olyat aki a latin táncokat ugyan úgy kedveli mint én, és a motorozást meg ugyan úgy nem kedveli mint én és az együtt töltött idő 100%-ban engedmények nélkül felhőtlenül latin-táncolunk, mert ebben az esetben mindkettőnknek latíntáncvér folyik ez erünkben. -
#12409 srácok tudom hoyg ez nem a névtelen alkoholisták köre de egy önvallomás: ahogy csernus mondaná PuhaPöcs vagyok és talán társfüggő és nem hiteles férfi.. az egyetlen pozitívum a dologban hogy legalább rájöttem nemrég.. a rossz hogy pár nappal ezelőttig azt hittem nem így van.. és a legrosszabb az hogy ennek a felismerésnek egy olyan lány issza most a levét aki 8 hónapig őszintén szeretett -
clio1616v #12408 Salsoul... a kompromisszum arról szól, hogyha a párom menne jobbra akkor elkísérem és nem egyszerre megyünk kétirányba hanem egyszer arra amerre ő akar egyszer meg arra amerre én akarok és ha közös célunk van akkor meg egyirányba megyünk ;)
mondok példát mindháromra...
ha én motorozni szeretnék, akkor veszek egy motort és ezért nem fog elhagyni hanem megoldjuk közösen ;)
ha a párom salsázni akar akkor elmegyek megtanulok salsázni és salsázunk ;)
ha moziba akarunk menni akkor elmegyünk moziba ;)
miért tesszük ezeket a tetteket?
azért mert jó együtt lenni, azért mert ki akarjuk elégíteni a másik fizikai és lelki igényeit... az a fontos... lényeges, hogy van-e célja a páromnak... mert van neki és nem egy papír amit csak úgy széttéphetsz... nem egy tv amit ha nem tetszik kikapcsolsz...
ez a nem mindegy... -
#12407 a lényeg, hogy ismét megértetted, hogy miről van szó -
clio1616v #12406 nekem a folyamatos elégedettség fenntartása a célom és ehhez mégcsak menni se kell feltétlenül -
#12405 veszem észre, hogy igen szelektíven olvasol -
clio1616v #12404 ami lényegtelen az nem érdekel -
#12403 ---
A párkapcsolat csak akkor adhat boldogságot, ha a célunk egy és ugyan az; ha a két ember egy úton találkozik s azt mondja egymásnak: "Jer, menjünk együtt" "Jer"-és kezet adnak egymásnak; nem pedig ha két ember kölcsönösen vonzódik, de eközben egyik jobbra megy, a másik meg balra.
--- -
#12402 bárcsak tudnál olvasni -
clio1616v #12401 tudom, hogy nem érdekel más emberek célja -
#12400 ráadásul lényegtelen, hogy van-e neki vagy sem
mert itt olyan erőkkel és törvényekkel dolgozunk mely e megfelelőhöz a megfelelőt rendeli, így a megfelelő célhoz a megfelelő célt is -
#12399 ez engem nem zavar -
#12398 és így mindig csak a korábbi eredményeidre jutsz
én miután tudom, hogy nem arra akarok jutni, mást teszek -
clio1616v #12397 igen így van.. és?
ez nem jó példa, mert a papírnak nincsenek céljai :) -
clio1616v #12396 én fordítva működök... először érzékelek és utána teszek valamit... lereagálom a korábbi tapasztalataim alapján -
#12395 nézzünk akkor egy közérthető triviális szemléltető példát:
papírtépéshez eltépett papír társul -
clio1616v #12394 "Megfelelő tettekhez, megfelelő eredmények társulnak. Erről van csak aszó." -
#12393 mi például? -
clio1616v #12392 például? -
#12391 És sehol nem beszéltem arról, hogy elégedetlen lennék, és nem érzem magam annak.
És igen lehet a lottó ötöshöz hasonlítani a dolgot, és igen ha így nézem az eddigi életemet is akkor az szemmel láthatóan lottó ötösök sorozatából áll.
Mert vannak divinációs módszerek amikkel a nyerő számokat ki lehet fürkészni, s aztán meg lehet játszani.
Csak kell hozzá kitartás, és állhatatosság, és bizodalom.
Aki pedig veszi a fáradtságot, hogy közelebbről is szemügyre vegyen, vizsgálódjon az rájön hogy semminek semmi köze a lottó ötöshöz.
Megfelelő tettekhez, megfelelő eredmények társulnak. Erről van csak aszó. -
clio1616v #12390 ez eddig is világos volt számomra...
te vagy elégedetlen nem én... nincs ezzel semmi baj
igen van benne valami... szeretek kompromisszumot kötni nem keresem azt a nőt akiért semmit nem kell tennem csak van... nem akarok alá élni hanem mellette...
nem célom kergetni ideákat, amiket soha nem érek el...
mondhatnám, hogy a lottótelitalálat a célom, de minek? :D egyszerűen nem rajtam múlik, olyan cél meg nem kell amiért nem tudok tenni ;)
ezért mondtam neked korábban lehet célod egy autó, mert az autónak nincsen célja...
egy nőnek pedig vannak céljai és lehet aki neked tökéletes mások a céljai sőt biztos... ez a realitás... egy nőnek nem az kell hogy azonos céljai legyenek a párjával, hanem hogy a céljait vágyait kielégítsék neked is ez kellene a célod legyen, hogy közösen a pároddal kompromisszumok mellett egymás céljait kielégíteni...
lehet nem fogod érteni, mert zagyvaság meg lárifárizás neked, de ez van... -
#12389 Egyébként clio, amit mondasz/képviselsz a valóban jogos, és valóban mindaddig úgy is van, amíg az ember olyat szeretne, mint amilyenről te beszélsz: kompromisszumról és/vagy harcolásról szólót.
Lirion amit mond/képvisel szintén jogos, és valóban mindaddig úgy is van, amíg az ember olyat szeretne, mint amilyenről ő beszél: a szórakozásról és/vagy kiélésről szólót.
A te és/vagy Lirion mondandója akkor bukik, amikor az ember se nem kompromisszumról és/vagy harcolásról szólót, se nem szórakozásról és/vagy kiélésről szólót szeretne, hanem mélyebb szellemi, lelki kapcsolatról szólót szeretne, amiben két ember szó nélkül érti egymást, és alapban egymás keze alá élnek.
Hogy szerinted/szerintetek ilyen nincs az egy dolog, az eddigi tapasztalatotok.
Én utána néztem, és az emberiség több ezer éves feljegyzéseiben és jelen életben is van rá tapasztalat, hogy van, létezik ilyen. És én ezekkel a tapasztalatokkal foglalkozok, ezekre hallgatok.
Igaz, hogy kb egymillió tapasztalat közül egy ilyen, ám én akkor is ezzel fogalakozok, és nem érdekel a többi kilencszázkilencvenkilencezer, ami arról szól, hogy hogyan nem, hogyan kompromisszumosan, hogyan harcolósan, hogyan szórakozósan...
Miért nem érdekel?
Mert nem az az én célom.
-
#12388 megint lárifárizva zagyvásítasz -
#12387 Mit boncoltam szét, és milyen részletekre? -
clio1616v #12386 nem értem miért kell szétboncolni apró kis darabokra aztán elveszel a részletekben... -
clio1616v #12385 az érdekek különbözők, de érdeklődik mind amiket írtál... -
#12384 ez pusztán a te skatulyaizmusod -
#12383 Clio te magad nem tudod betartani azt, amit a topik lényegeként megfogalmaztál
mert pl kíváncsi lenék, hogy milyen valós tapasztalataid vannak abban amiről én beszéltem, egy kompromisszummentes párkapcsolatban pl...
a harmadik fajta aki topikot olvas az az, aki egy problémára megoldást, megoldási lehetőséget, plusz információt keres, olyat amit még nem hallott, amit így még nem próbált, mert az ezeddigiekkel eredményre nem jutott
a negyedik fajta pedig az akinek akad valami problémája, és igazolásért, megerősítésért jön/ír ide, hogy a gond nem vele van -
clio1616v #12382 amikor megosztod a véleményedet akkor exhibicionista vagy... amikor meg olvasod másokét akkor meg érdeklődő...
de inkább az utóbbi, mert nem vagy 100%ig magabiztos... -
#12381 nem csak exhibicionizmusból lehet megosztani a saját véleményt.. engem pl baromira nem ez hajt, hanem az hogy válaszokat találjak a saját életem kérdéseire.. és persze úgy is lehet hogy ha olvas az ember de van amikor hasznos ha "kérdez", vagy nézeteket ütköztet az ember -
clio1616v #12380 az nem vita ha elmondod a véleményedet és elfogadod hogy másnak nem ugyanaz és a tapasztalataidat megosztva elmondod miért nem értesz egyet a véleménnyel amelyik nem azonos a tiéddel...
ez lenne a topik lényege...
két ember van aki topikot olvas... vagy érdekli a mások gondolata és megfigyel, vagy megosztja a sajátját, mert exhibicionista
ez utóbbi nem kíváncsi a mások véleményére, hanem érdeke az hogy kielégítse a mások kíváncsiságát -
#12379 clio:
#12376 van saját véleményem, de vitázni semmi kedvem.
#12378 lehet elolvasnám... :)