22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#12698 mit vizsgálsz meg önmagadon önvizsgálatkor? -
#12697 mit, milyen folyamatokat értesz önvizsgálat alatt? -
clio1616v #12696 azt értem "elégedettnek lenni önmagaddal" alatt, hogy miközben önvizsgálatot tartasz, amit tapasztalsz az tetszik maradéktalanul... -
#12695 inkább válaszolja #12693-ra! -
clio1616v #12694 miközben önvizsgálatot tartasz, amit tapasztalsz az tetszik maradéktalanul? -
#12693 mit értesz az alatt, hogy elégedettnek lenni önmagunkkal? -
clio1616v #12692 a célodhoz, céljaidhoz -
#12691 mihez? -
clio1616v #12690 elég az ha magaddal elégedett vagy vagy nem? -
#12689 és ha nem volt benne, akkor ne is tedd bele -
#12688 olvasd el még egyszer amit korábban írtam, vagy ami a linkelve volt és emeld ki légyszíves, hogy hol volt benne szó önelégültségről -
clio1616v #12687 vagy nem elég? - ha te tökéletes vagy magadnak -
#12686 megint olyan fogalmat hozol és keversz be amiről szó nem volt: önelégültség -
#12685 Az önbecsülés az egyén hajlandósága arra, hogy megtapasztalja önmagát, mint az élet alapvető kihívásaival megbirkózni képes, boldogságra méltó lényt. Mindez magába foglalja gondolkodási, tanulási, döntéshozási képességünket, s a felfogást, hogy a siker, a beteljesedés, a boldogság jó és természetes számunkra. -
#12684 ha valaki megrekedt a komplex molekula életnívóján és azon él akkor valóban igazad van clio -
clio1616v #12683 akinek megfelel a viselkedésem annak megfelel akinek nem annak nem...
Salsoulnak se tetszik ahogy reagálok... nincs ezzel semmi baj, neki bőven elég ha saját magával elégedett... -
clio1616v #12682 igen eljátszom... viszont nem kockáztatom, hogy a jóérzést amit kapok valakitől felváltsa egy rossz reakció a párom részéről, ezért a viselkedésem a reakcióim olyanok lesznek, hogy másképpen érzem jól magam azzal az emberrel akit később ismertem meg...
amúgy érdekes, hogy ezt le kell írni... valóban nem érzitek ezt? mert akkor tényleg szükségetek van a "Ki vagyok én?" és hasonló kérdésekre... -
clio1616v #12681 nem kell megfelelni másoknak, hanem mások által értékelődni... mivel én ezt csinálom arra számítok, hogy más is ezt csinálja...
nem úgy képzelem, hanem úgy hogy figyelem a reakcióit, hogy az én viselkedésemre, a környezetemre való reakcióimra ő hogyan reagál és ha nekem tetszik az ahogy ő reagál az én reakcióimra az jó érzés és szeretem érezni és szeretni fogok vele lenni... szeretni fogom ahogy viselkedik és vele akarok lenni mert jó érzés a reakcióit látni, érezni... -
clio1616v #12680 az élet az amikor egy arra alkalmas komplex molekula halmaz reagál a környezet változásaira...
te meg azon gondolkozol, hogy ez a halmaz micsoda?
mi lenne más mint rengeteg atom összekapcsolva, aminek a bonyolultsági szintje magas...
az él aki érzi a környezetét... az a oka, hogy ilyen bonyolult rendszer mint az élőlények kialakultak, mert az energiaszintjük a kötésben lévő atomoknak alacsonyabb
a környezeted állapotváltozásai, határozzák meg hogy mit csinálsz, a reagálási láncot ott elkezdődött, hogy anyudban összeálltál, mint reagálni képes élőlény és onnét kezdve nem csinálsz mást csak lereagálod a beérkező érzéseket
azon gonzolkozol, hogy mi is vagy? mi is ez a reagálni képes molekulahalmaz ami folyton változik? ezért mondom, hogy nem élsz aktívan, de ez nem a te hibád... a környezeted alakított ilyennek... én magamat nem figyelgetem...
szeretem a mások érzéseit figyelni, hogyan éreznek irántam, tőlem, felém...
nem pedig magamat nézegetem, elemzem, hogy jaj milyen is vagyok? engem ez nem tud érdekelni... az hogy te jól elvagy magadban, az nekem furcsa... de érdekel, hogy miért csinálod, viszont arról soha nem fogsz meggyőzni, hogy én is magamat figyeljem... -
#12679 Az az öröm, hogy ő másokért... és mások ettől boldogok, és ő ettől boldog hogy mások attól boldogok, hogy őtőle boldogok... -
#12678 Ugyan miért kellene másoknak megfelelni. Milyen alapon?
Egyébként hogy képzeled? Odamész egy csajhoz, kifürkészed mire vágyik, milyen pasikat szeret, és olyanná válsz? Utána ha találkozol egy másikkal, ott is eljátszod ezt? Akkor ki vagy te valójában?
Megfelelgethetsz te másoknak, de elárulom, abból neked nem sok örömöd lesz. -
#12677 Miért nem él egy olyan ember igazán, ki "ilyen kérdésekkel" foglalkozik?
Pontosan mik is azok az "ilyen kérdések"?
Milyen ilyen kérdésekről volt szó a #12675-ben linkeltben? -
clio1616v #12676 ez neked való :)
nem élsz igazán, ha ilyen kérdések foglalkoztatnak... -
#12675 > az önbecsülésről < -
#12674 enélkül a vallomás nélkül is tudtuk, hogy értéktelen ember vagy nem csak a mi, hanem a saját szemszögedből is
Az önértékelés az ember kritikai megítélése és minősítése önmagáról, képességeiről, tevékenységéről, magatartásáról. A folyamatos önmegfigyelésen és önellenőrzésen alapuló önértékelés lehetővé teszi az egészséges, személyiségre jellemző önismeret és önbizalom kialakulását, az önirányítás képességének fejlődését.
Akinek az önértékelése csorbát szenvedett, az mindig a másik igényei szerint viselkedik, saját vágyait pedig háttérbe szorítja. -
clio1616v #12673 adni is jó... mert az is egyfajta "kapás" csak más dimenziójú, ahogy salsoul mondaná -
clio1616v #12672 ha azzal foglalkozol, hogy önmagadat értékeld akkor azt meg kell előznie egy olyan dolognak, hogy magadat nem értékeled... nálam ez nincs meg ezért nem is foglalkoztat a gondolat, hogy elkezdjem magam értékelni... egyszerűen nincs olyan, hogy saját magam számára értékes vagyok...
vagy nem is értem, hogy ez nálad miért nem jár alapból az "éntudattal" életkedvvel...
valószínű valami olyan dolog történt veled amiben ez megsérült és helyre kell állítani, de ez nem mindenkinél jelentkezik az élete során, ne vedd alapvetőnek...
akire a szülei és a körülötte lévő emberek olyan hatással voltak az élete során annak ez az önértékelése és önbecsülése kialakul... akinek nincs apuja annak nem és lehet hogy nem lesz normális ember vagy csak nagy erőfeszítések árán foltozza be a "lyukakat"
a fentiek feltételezések, mert nem foglalkoztatott sose, hogy értékeljem magam... -
#12671 Miért érdekem nekem, hogy egyetértsek bárkivel is? Kapok tán érte valamit? Vagy csak tudok reálisan gondolkozni? -
#12670 hogy mások szemében értékes légy ahhoz csak meg kell keresned a mások hiúságát és ahhoz kell beszélned
és máris a legértékesebb ember leszel a számukra
aztán beszélj nekik olyat mi hiúságukat sérti, és máris jelentéktelen kis eltiporandó senki leszel számára, hiába voltál fél perccel előtte a legértékesebb ember a világon
ennyiben áll, hogy mások számára értékesek legyünk - nem több-ben
egyébként amiről te beszélsz az a beképzeltség, nagyképűség és nem az, hogy van önértékelésed, önbecsülésed, önbizalmad, önismereted
Mindegy: attól aki egyenlőség jelet tesz az önbecsülés, önértékelés, önbizalom és nagyképűség, beképzeltség, bunkosság közé attól nem várom, hogy meg fogja érteni, hogy miről van szó
-
clio1616v #12669 annyit még hozzáfűznék, hogy nem magad számára kell hogy értékes legyél, hanem mások számára... másoktól kell hogy az értéket megkapd... magadnak könnyű a legértékesebb lenni, abban semmi kihívás nincs... másoknak megfelelni úgy, hogy közben jólérzed magad és elégedett vagy anélkül megfelelni másoknak, anélkül értékesnek lenni mások szemében, hogy ez hátrányosan érintsen és rosszul érezd magad a bőrödben ez az igazi kihívás...
amit salsoul csinál, hogy inkább szépen elvonul a barlangjába magányosan és értékeli magát és becsüli az mindenkinek megy...
itt a fórumban kb semmire nem megy az önbecsülésével éppen az ért vele egyet akinek az érdeke úgy kívánja -
#12668 és nem azt mondom hogy teljesen "kicserélt" ez az élmény.. de megéltem egy másik tudatállapotot, és bizonyos szempontból egy másik "dimenzióba" helyezett -
#12667 de mondok egy személyes élményt ami talán megérthető..
járok tai-chizni (nem a reklám helye de ha érdekel hogy mi ez itt olvashatsz róla: MTTT)
egy kívülálló számára ami ebből érzékelhető az egy harmonikus és nyugtató mozgásforma.. aki műveli annak a testi hatásokon kívül egy relaxálás is.. de még fokozható a dolog:
az első 3 napos edzőtábor végén valami olyan élményben volt részem ami éreztem hogy változást idéz elő bennem, testileg és lelkileg is..
egy hétig végtelen nyugalom, biztonság és szeretet érzése volt bennem folyamatosan.. azelőtt ilyet soha nem tapasztaltam.. minden porcikám jelenlétét éreztem a testemben de nem olyan értelemben mint amikor az ember elfárad és sajognak a tagjai.. és éreztem a testemben mennyire egyenletesen áramlik a vér.. ennyire még soha nem voltam tudatában a saját testem jelenlétének és kontrolljának
azóta sok dolgot másképp élek meg, a világból kapott ingerekre mások lettek a reakcióim mint azelőtt.. -
#12666 már korábban írta valahol - ha kell visszakeresem -, hogy ő nem foglalkozik a barátnője hibáival és viszonzásul azt várja el, hogy az ő hibáival ne foglalkozzon barátnője, azokat ne tegye szóvá meg ilyenek... -
#12665 ha még soha nem éltél meg ilyet akkor nem fogom tudni jól elmagyarázni
egy érzést át tudsz adni? maximum körülírni.. -
Lirion #12664 Ergo neked nincs önbizalmad. Önmagunk megismerése igen hasznos dolog, rengeteg fölösleges erőpazarlástól, csalódástól, kudarctól kímél meg. És nem mellesleg lesz önbizamlad is. Hiszen tudsz bízni magadban és az értékeidben. -
#12663 Mivel? -
clio1616v #12662 na mi történt? mégis kompromisszumot kötsz? -
#12661 te kérted: nincs szükséged gondolatfolyásokra -
clio1616v #12660 hamar feladod... ezt értékeled magadban? -
#12659 ki eddig nem értette meg az ezután sem fogja
vaknak kár beszélni a színekről, mert elképzelni sem tudja