22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#12898 mégvalami... te csak lereagálod a dolgokat és semmi újat nem teszel az életedben.. akkor csak sodródsz és mások szerint élsz -
#12897 látom valakinek elfogytak az észérvei és adatbázis buzeranciával akar felül kerekedni -
#12896 ez egy érdekes pont.. a dolgok, a világ folyamatosan változik.. a barátnőd is és te is.. (ha nem így lenne még mindig csecsemők lennénk)
vagyis 25 év után egyszer sem ébred fel benned a kíváncsiság hoyg még szereti-e azt az ételt a barátnőd amit haza akarsz neki vinni meglepetésként? -
#12895 bitang jó mikor valaki visszaél más nickjével -
#12894 az elégedettségnek nincsenek fokozatai, vagy elégedett vagy, vagy nem
ez nem olyan hogy édes vagy édesebb a cukorka... -
#12893 nem.. ha ugyanaz lenne akkor nem kellene két szó rá -
clio1616v #12892 én nem "csinálom" az új dolgokat hanem azok jönnek maguktól... új környezet mindennap új teendők... ezeket lereagálom... -
clio1616v #12891 de ugyanaz :D
a kíváncsiság azért van, hogy mégha jó is valami az életedben, de bassza a csőrödet, hátha van jobb :D tehát nem ELÉG jó ami van... nem vagy ELÉGEDETT azzal ami van és ELÉGEDETLENKEDSZ... -
#12890 de akkor miért csinálsz új dolgokat ha elégedett vagy? -
#12889 megint hozzáadod a saját hülyeségedet ahhoz amit mondtam és így válaszolsz
és nem tisztán arra amit mondtam
én sokszor elégedett vagyok ezzel azzal, aztán látom, hogy lehetek még elégedettebb is és ha ezt látom akkor már miért ne?
fokozatos fejlődés -
clio1616v #12888 nekem folyamatos újdonságokból áll az életem, minden nap új és minden nap más, soha nem csinálom ugyanazt kétszer...
és nincs olyan amivel ne lennék elégedett... -
#12887 az elégedetlenség meg a kíváncsiság nem ugyanaz.. és amúgymeg .. mivan ha valaki elégedetlen és változtatni szeretne? neked ezzel mi a bajod? -
clio1616v #12886 ja... csinálta a napi teendőit és egyszercsak, baszki én nem is ezt akarom csinálni hanem mást...
szerinted akkor elégedett volt azzal amit eddig csinált?
mert ha valaki valamivel elégedett akkor nem változtat rajta(legalábbis én ilyen vagyok)
erre mondják, hogyha valakinek a jó nem elég jó akkor elégedetlenkedik... -
#12885 téged már minden amivel most foglalkozol érdekelt egyszerre már amikor megszülettél?
x év után nem tudsz elképzelni olyat az életedben ami addig nem érdekelt vagy nem került a látókörödbe és most kíváncsi lettél vagy ki szeretnéd próbálni? ez pont olyan mintha azt mondanád hogy vagy amilyen vagy és már semmi újdonság nem lesz az életedben mert minden jó így ahogy van.. ha neked jó engem nem zavar :) -
#12884 nem :) -
clio1616v #12883 ez olyan "kíváncsiság", mint amikor együtt élsz a barátnőddel már 25 éve és akkor kezdesz kíváncsi lenni arra, hogy mi a kedvenc étele ;)
akkor egészen addig mit csináltál miért nem érdekelt?
egésze egyszerűen figyelmetlen voltál... -
#12882 valóban nem, neked nem
de ez nem újdonság nekünk -
#12881 egyszer csak azon vette magát, hogy minden különösebb dolog/ok/probléma nélkül, hogy elkezdte megismerni önmagát
ilyenkor mi van?
magyarázol ebbe is gyorsan kis elégedetlenkedést -
#12880 akkor minek beszélgetsz velünk? -
clio1616v #12879 ez a kettő ugyanaz ;) -
clio1616v #12878 őszintén? nem is érdekel hogy hogyan épül fel egy személyisége valakinek, mivel a személyiség nem létezik, úgy ahogy a mikulás sem... vagy a számok... ezek a dolgok "felépülni" sem tudnak... vagy ha igen akkor azt nem én építem, hanem elfogadom megelégszek vele olyannak amilyen... -
#12877 kiváncsiság? -
#12876 te valami olyasmit próbálsz mondani ha jól értem hogy amit te megteszel bárki megteheti veled is
én meg igyekszem nem tenni olyat bárkivel szemben is amit magammal szemben sem vennék szívesen
-
clio1616v #12875 azt hogy eddig figyelmetlen volt?
ha elégedett a helyzettel akkor mi motiválja mégis, hogy ha eddig nem tette akkor ezután megismerje önmagát? -
#12874 vagy csak nem tudsz róla hogy hogyan épül fel egy ember személyisége..
hogyan lehetsz kiszámítható ha mindenkivel szemben másképp viselkedsz?
én azzal miért foglalkoznék hogy te jól érezd magad a motoron ha engem zavar az amit generálsz vele? ha engem zavar a zaj akkor teszek ellene, bármennyire is ezen élvezkedik valaki.. és mielőtt ebbe belekötnél: nem az zavar hogy neked a zaj okoz élvezetet.. engem az zavar hogy adott esetben engem zavarsz a zajjal..
-
#12873 azt >>> az -
#12872 azt mit jelenthet szerinted, hogy valaki azt mondja: elkezdtem megismerni önmagam?
anélkül, hogy bármilyen problémája, elégedetlensége lett volna -
#12871 a bibi az, hogy én önismeretről beszéltem és nem önvizsgálatról -
clio1616v #12870 csak az vizsgálja önmagát tehát aki nem elégedett magával...
vagy csak próbálsz rájönni, hogy miért nem jó az életed...
elárulom neked, nem kell tovább keresgélned, de már korábban is utaltam rá... elégedetlen ember vagy, nem másban vagy magadban kell keresni a hibát, mert a hiba az eleve az hogy nincs hiba, csak nem élsz igazán...
generálsz egy olyan problémát ami ciklikus... az a problémád, hogy nincs probléma... az elégedetlenségeddel próbálsz elégedett lenni, de ez nem megy... -
clio1616v #12869 nekem egy énem van nincsenek hagymahéjszerűen rámrakódottak...
ez az egy "én" úgy működik, hogy mindenkivel szemben másképpen viselkedik...
ez a viselkedés pedig olyan amilyen nekem jólesik és összeegyeztethető az igazságérzetemmel... tehát nem csak rajtam múlik kivel hogy viselkedek, hanem az illető személyisége is meghatározó tényező...
másképpen viszonyulok a haveromhoz, másképpen a páromhoz, másképpen a szüleimhez... ha következetesek, akkor tudják ők is ahogy én is róluk, hogy mi az ami várható tőlem reakció és kiszámíthatóvá válik a viselkedésünk egymás számára, nem fog csalódás érni... ehhez egy dolog kell a figyelmesség...
amennyire törődik valaki velem annyira vagyok hajlandó törődni vele...
a korábbi példához visszatérve... ha te foglalkozol azzal, hogy én jólérezzem magam a motoron, akkor én is foglalkozni fogok azzal, hogy te jólérezd magad...
mivel te nem teszel semmit annak érdekében, hogy akkor amikor én éppen motorozok jólérezzem magam(ami egyébként természetesnek vehető) ezért miért foglalkozzak én azzal, hogy neked mi a jó, vagy hogy neked jobb legyen a sétád... -
#12868 Egyébként Clio kitartóan alapos próbára tetted azt amit írtunk és úgy mondod, hogy az baromság, vagy csak elvből? -
#12867 Az önismeret egyébként ugyan olyan ismeret, mint pl a mechanikaismeret, vagy a villamosság ismeret csak ennek az ismeretnek a tárgya nem a mechanika vagy a villamosság vagy bármi más külső dolog, hanem maga az én.
A megváltoztatás a jobbítás, nemesítés, tökéletesítés jegyében történik, mint ahogy a mérnök esetében is ki gépét és tudományát fejleszti, tökéltesbíti folyamatosan élete végig.
Ahogy vaktában, vagy puszta megérzésből összehányt alkatrészhalmazból nem lesz semmilyen kiváló szerkezet, úgy az összehányt életnek sem lesz sok eredménye.
Minél inkább tisztában van valaki magával, minél inkább matematikai rend szerint vezeti az életét, annál többre viheti mind anyagi mind lelki, spirituális tekintetben.
Ez azonban nem megy sem az érzelmek, sem a kreativitás, sem a spontenaitás rovására.
Pusztán képben lesz az ember azzal, hogy mit miért tesz, és mit tegyen, ha egy kívánt eredményt el szeretne érni, vagy ha éppen nem jut eredményre. -
#12866 mert belső késztetésem van erre, mert nem éreztem minden olyan helyzetben jól magam amiben korábban, illetve a korábbi életem/életvitelem alapján előrevetített célok elvesztették a jelentőségüket/értelmüket és újakat kellett/kell találnom
az hogy mik ezek a dolgok most szintén nem fognak idekerülni mert egyrészt nem idevaló másrészt valószínűleg nem lenne egyszerű érthetően elmagyarázni, de érintik azt a személyiséget amire azt mondom hogy én vagyok.. minden "Én" olyan mint (ahogy Shrek mondta nagyszerűen :)) egy hagyma.. különböző rétegek rakódnak ránk csecsemőkorunk óta.. a szüleinktől a legtöbb.. és mivel senki sem tökéletes, így nem biztos hogy ők is csupa jó dolgokat pakoltak ránk, ahogyan a kapcsolatainkból, a világgal való kapcsolatunkból is felveszünk ilyeneket.. amik beépültek önkéntelenül is, de idővel rádöbbenhetünk hogy bizonyos "szeletektől" nem érezzük jól magunkat.. ezek lehetnek rossz szokások, félelmek, szorongások stb amikről sokszor nem is tudunk
régebben én is jól éreztem magam aztán "szert tettem" bizonyos felismerésekre és éreztem hogy változtatnom kell magamon
én le akarom vetkőzni a félelmeimet, szorongásaimat, rossz szokásaimat..
és elárulom neked, már jobban érzem magam a bőrömben amióta kicsit tisztábban látom hogy miért reagálok dolgokra úgy ahogy, és vannak dolgok amiben már változtam.. persze nem egyik napról a másikra, de változtam, levetkőztem (nevezzük így:) "rossz" beidegződéseket és azt is tudom hogy most éppen mi az amitől igyekszem megszabadulni.. és tudom hogy menni fog mert már volt példa rá.. csak a helyes utat kell megtalálni hozzá
mindenki képes változni.. ha akar és tesz is érte.. ha te ezt nem hiszed el a te dolgod.. én azért tudom, mert átéltem, átélem ezt..
-
#12865 Az önismeret, önmegismerés egy olyan önmagunkra irányuló lelki folyamat, amely során megismerjük személyiségünk tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeinket, gondolatainkat és mindezek együttes működését.
Az önmegismeréshez szükség van őszinteségre, hogy be tudjuk vallani magunknak azokat az igazságokat is, amelyek bevallása fájdalommal jár. -
clio1616v #12864 az érdekelne, hogy miért változtatod meg azt az önmagad, aki korábban voltál...
az az önmagad már nem jó? és miért nem?
attól, hogy megismered önmagad már a régi önmagad nem tetszik?
továbbra sem értem hogy saját magad miért várja el önmagad megváltoztatását attól, hogy megismered magadat...
mondok egy példát, a szomszédom petárdázik minden szilveszterkor... én soha nem petárdázok szilveszterkor, de soha nem is szólok neki, hogy ne csinálja, egyszerűen ha őnek az esik jól elfogadom úgy ahogy van... ő is hasonló természetű mint én... soha nem szól, ha beindítom a motoromat(nem kis "zajjal" jár... 10 percig melegszik be üzemi hőmérsékletre)
egyszerűen elégedettek vagyunk azzal ami van és amit elérünk az életben...
nem akarjuk magunkat megvizsgálni és elégedetlenkedni magunkal saját magunkat megváltoztatni, csak azért mert nem tetszik ahogy viselkedünk önmagunknak... ez az elégedetlenség netovábbja... :\ amikor az ember nemcsak a környezetével szemben elégedetlen, hanem saját magával szemben is...
amúgy elárulom neked, soha nem fogsz tudni úgy megváltozni, hogy tetszél magadnak... ilyen a fenotípusod és erről nem tehet senki egyszerűen rossz helyen és időben születtél... így hatottak rád olyan környezeti tényezők amik ilyenné tették a viselkedésedet és a reakcióidat...
bár ezeket úgysem fogod elfogadni a saját jellegedből adódóan, csak mondom leírom hátha segít az önértékelési szempontjaid kitalálásában... úgyis ezért vagy itt a topikban -
#12863 február elején.. beszélgettünk :) -
clio1616v #12862 erről nem tudtam, de szívesen...
Nagykanizsa és Miskolc közötti szakaszon járok, Budapesten pedig hetente
mikor volt a tali Minivel? és mi lett az eredménye? -
#12861 kérdésemet azokhoz intéztem akiknek nem kérdés, hogy mi a lelki világ -
#12860 épp hogy nem dugom homokba a fejem hanem próbálom értelmesen megélni az életemet és ehhez az első lépés hogy megismerd önmagad
én már nem egy motorosnak szóltam aki mindig belátta hogy valóban bunkóság amit csinál.. a legutóbb két cross motorosnak mondtam el a véleményemet arról hogy miért nem kellene túristautakon és természetvédelmi területen belül kipufogó nélkül és eleve motorozni..
nem értem hogy jön ide az anyukám, de nem vele élek már jó régóta és nem bújok olyan gyerekes élvezetek mögé mint mások ijesztgetése
soha nem állítottam magamról hoyg hibátlan lennék és nem arra törekszem hoyg tökéletes legyek hanem hogy értelmesebben éljek ha már tudom hogy mit nem szeretek a világban vagy éppen a felvett "szokásaimban"
hogy min változtatnék magamon? már régóta a változás és önkritika útján járok.. de most had ne meséljem el az életemet.. ha elhiszed elhiszed ha nem nem.. az nem az én dolgom.. és nem tudhatom hogy én csinálom-e jól vagy az aki leszarja hogy mitől olyan amilyen és fogalma sincs a saját életének mozgatórugóiról és a világ és saját maga kapcsolatáról... lehet hogy nem nekem van igazam, ez is benne van a pakliban.. de hoygvan az hogy te "nyomi"nak gondolhatod az embereket de mástól ezt már zokon veszed? -
#12859 én egyszer felvetettem hogy élőben beszélgessünk.. egyedül mini jött el