22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    Ész nélkül mint minden más, ez sem működik ;)
  • salsoul
    azzal, hogy ezt mondod arra amiről beszéltem, csak saját gondolatvilágodat mutatod be

a helyes megközelítés az volna, hogy vajon "salsoul tényleg erre gondolt az alatt amit írt?", "Biztos, hogy ő hibbant és nem én közelítek rosszul?" stb
  • álomcsapda
    Jól teszed, hiszen akkor már úgysem akar veled megismerkedni, kapcsolatot teremteni senki....
  • sz4bolcs
    Oks, majd ha lesz valami halálos betegségem, beülök a könyvtárba, és meggyógyulok.
  • sz4bolcs
    Csak valakinek ez a növekedési, fejlődési kényszer az életének egyetlen értelme, mint valami biogép. Ez szimpla materializmus.
  • salsoul
    jobban nem menjünk >>> jobban ne menjünk
  • salsoul
    valahogy így, igen - még ha nem is tudatosan

szerintem jobban nem menjünk bele a témába, mert egyrészt off, másrészt dűlőre úgysem fogunk jutni, meggyőzni nem akarlak, és ha komolyan érdekel a téma úgyis be fogod venni magad a Széchenyi Könyvtárba...
  • salsoul
    És mindenki növekedési kényszerben szenved.
    Legalább abban, szenved növekedési kényszert, hogy semmiben se növekedjék.

Aki nem tesz azért, hogy sikeres legyen (nem csak anyagi, pénzügy értelemben), az azért tesz, hogy sikertelen legyen (nem csak anyagi, pénzügy értelemben).
  • sz4bolcs
    Libbant. Mindenki saját maga választja, hogy ő most elkap egy halálos betegséget?
  • salsoul
    Ez van. Sokféleképpen élhet az ember.
    Mindenki saját maga szabadon választ tetszése szerint.
  • sz4bolcs
    Ezek szerint van egy jó, és egy rossz híred. A jó az, hogy nincs halálos betegség, a rossz pedig, hogy még nem ismerjük a gyógymódot. :D
  • sz4bolcs
    Aha az orvosok elvből tagadnak, (ez a csúnya gonosz világ) csak nálad, meg a többi növekedési kényszerben szenvedőnél van a szent grál.
  • salsoul
    Gyógymód mindig van.
    Legfeljebb nem ismerjük - még.
  • salsoul
    Elvből tagadnak. Nincs mit tenni.
    Egyébként is: segíts magadon, és Isten is megsegít. Nincs más út.
  • sz4bolcs
    Na mi nem létezik? Gyógymód, vagy halálos betegség?
  • salsoul
    Fel kell nőni.
  • sz4bolcs
    Talán nem akarod az orvostudománynak bemutatni a gyógymódjaid? Nobel-díjas lehetnél, sok emberen segíthetnél.
  • salsoul
    Mi nem létezik?
  • sz4bolcs
    Nem nem, nem létezik, csak a minden határt meghaladó növekedési kényszer létezik.
  • Viktorr
    Sziasztok!

Másfél hónapja jöttem össze a mostani barátnőmmel,aranyos lány,csak az a baj vele,hogy sokat van a barátaival,és kiszámíthatatlan pl:van hogy nem jelentkezik,nem ír vissza smst,másnap elérem akkor aztmondja hogy fáradt volt meg későn érrt haza,de hát ennyit csak megtudna tenni,néha flegma ,de aztmondják hogy ő iylen elég problémás...Eddigi barátnőim nem iyleenek voltak.
    Ja és azthiszem hogy szeretem,mert ő az elején még nem is volt ilyen,most mutatta ki a foga fehérjét:)

Hát nemtudom srácok,van valaki iylen helyzetben?
    Adhatna pár tanácsot mit kezdjek ezzel a lánnyal!
  • sz4bolcs
    Melyik mondat kezdődött így?
  • álomcsapda
    "Aztán olyan, hogy halálos betegség nem létezik.
    Olyan van, hogy valaki feladja a gyógyulást, az egészséget."

Ebben lehet valami...
  • salsoul
    Azokban a kultúrákban amikben a halált mindenki a helyére tudta tenni, ilyen problémákkal nem voltak.

Aki tudta, hogy meg fog halni kivándorolt, az egészségeseket nem tartotta vissza, felment a hegyre meghalni.
    Ha nem halt meg, visszament és a közösség nem röhögte ki.

A halál tulajdonképpen kilépés a fénybe.
    Érdemes tanulmányozni különböző népek különböző halottas könyveit.

Aztán olyan, hogy halálos betegség nem létezik.
    Olyan van, hogy valaki feladja a gyógyulást, az egészséget.

Tudom ez az egész elgondolás sokaknak idegen, de nem csak a mi "modernünk" létezik, és ha van jobb, akkor miért ne válasszuk azt?

Olvasni, tanulni, tájékozódni...
  • álomcsapda
    No igen, de a mondat így kezdődött:"elkezdenél vele megismerkedni " ...?
  • clio1616v
    nem erről volt szó, hanem, hogy kialakítanál-e vele párkapcsolatot... nem egyéjszakás kalandról van szó és nem is kirekesztésről

vagy kompromisszummentes-e ez a kapcsolat ha mégis halálos beteggel tervezed a jövődet
  • álomcsapda
    Fel is fogjátok amit írtok, vagy csak hadováltok??? PFFF...
    Azért mert valaki halálos beteg ki kell rekeszteni? Ne is szóljunk hozzá, mert úgy is megfog halni? Aki halálos beteg, az már nem is létezik....??
  • clio1616v
    szerintem nem fér bele neki, hogy valaki halálos beteg, mert azzal hogy valaki beteg eleve nem lehet tökéletes partner, ha meg lehet, akkor egyszerűen kompromisszumot köt az meg ellentmond a kompromisszumellenes létének
  • sz4bolcs
    "An "It's so easy" to be social
    "It's so easy" to be cool
    Yeah it's easy to be hungry
    When you ain't got shit to lose"
  • sz4bolcs
    Én arra gondoltam, ha pl. valaki halálos beteg, vajon ki vállalna vele közösséget, egy szerelmet, vagy azt a feelinget, amit salsoul egyes írásai sugallnak, hogy zúzzuk be a gonosz világot, fejlesszük egymást a magasztos égig?
  • clio1616v
    adott egy lány, mindenben a tökéletest testesí, lelkesíti meg számodra...

elkezdenél vele megismerkedni beleszeretni és összeházasodni, ha tudnád, hogy miután beleszerettél meg fog halni?

ő erre értette... -amúgy szerencse, hogy nem lehet tudni mikor hal meg valaki... ezért kell úgy élni, mintha bármikor meghalhatnál, soha nem szabad egy későbbi jó reményében tenni bármit is az elérhető legjobbat kell mindig...
  • sz4bolcs
    Hát.., szerintem is. :)
  • norbre
    ha tudnád hogy egy jó barátod meghal egy év múlva, nem szeretnéd többé? nem találkoznál vele többé? ez elég szánalmasan hangzik
  • sz4bolcs
    Hát ja, ki szeretne valakit, ha tudná, hogy éveken belül elhalálozik.
  • norbre
    ezzel nem is vitatkozom..

ha jól értem te azért kötsz kompromisszumokat, hogy boldog maradhass.. illetve még pontosabban azért kötsz kompromisszumokat hogy veled is kössenek kompromisszumokat ("akik azt szeretik ha mások tesznek a boldogságukért")..

szóval azok a kompromisszumképtelenek akik kompromisszumkészek?

mellesleg én akkor fütyülök az utcán amikor nekem jól esik.. és ha ez tetszik egy lánynak akkor az remek.. ha nem akkor meg csak fütyülök mert jól esik.. vagyis mindkét esetben jól érzem magam

te viszont azért fütyülsz hogy tetsz olyan valakinek aki majd szintén azért tesz valamit amit egyébként nem csinálna hogy tetszen neked.. itt viszont csak akkor érzed jól magad ha a csaj "visszaigazol".. különben egyoldalú a fütyülésed amit amúgysem jókedvedben csinálsz hanem mert tetszeni akarsz valakinek
  • clio1616v
    azért tenni kell, hogy boldog és elégedett is maradj ;)
  • álomcsapda
    Na, erre borítékolom a választ..... (nincs mit tennie, mert ő egy iszonyúúúúúúúúú boldog ember /aki ráadásul soha nem csinálja ugyanazt kétszer/ )
  • norbre
    vannak emberek akik hajlandóak tenni a boldogságukért.. valóban.. de mintha te korábban azt állítottad volna hogy "nincs olyan amivel ne lennék elégedett... " ..

namost ha ez így van.. akkor fölösleges kompromisszumot is kötnöd hiszen minden jó ahogy van..
    illetve ha teszel a boldogságodért akkor nem vagy boldog? és ha teszel az mit jelent nálad? megváltoztatod a környezetedet? mert ha magadat nem változtatod meg, nem tartasz önvizsgálatot akkor abból csak az következhet hogy a boldogtalanságod forrása te magad nem lehetsz.. és akkor megint nem értem minek alkalmazkodsz/kötsz kompromisszumot?

persze lehet csak nekem tűnsz kicsit ellentmondásosnak
  • Lirion
    Te csupán csak azért teszel dolgokat, hogy más szemében jó kép alakulhasson rólad, vagyis az egod ne sérüljön. Ez csak felszines boldogsághoz vezethet, mélyen belül nem leszel elégedett és boldog és másokat sem fogsz tudni boldoggá tenni.
    Azzal, hogy állandóan kompromisszumokat kötögetsz, valójában nagyon minimális erőfeszítéseket teszel a boldogságért.
    Ha nem kötsz kompromisszmut, az annyit jelent, hogy ösztönösen azt teszed, ami valódi boldogsághoz és elégedettséghez vezet és nem próbálsz azért megtanulni táncolni, hogy mások szemében legyél cool arc. Épp ezért, ha séta közben fütyülgetni támad kedved és fütyülsz is, akkor azzal nem kötsz kompromisszumot. Azt akkor tennéd, ha nem fütyülnél, mert másokat esetleg zavar és hülyének néznek.
    A példában a gyakorlatokat nem azért kell csinálni, hogy tetszen a srác a lánynak, hanem azért, hogy felszabadultabb, természetesebb, közvetlenebb legyen, aminek a mellékhatása, hogy vonzóbb is lesz és bejön majd a csajoknak.
  • Pluskast
    Teljesen igaz
  • clio1616v
    az a nem mindegy, hogy meddig hajlandó valaki megtenni ezeket az erőfeszítéseket és ez pedig kitartás kérdése...