Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul

??? ARE YOU SURE ???
@10600 clio:
Az elég gáz, hogy önmagadtol nincsenek saját gondolataid.. De ez megmagyarázza, hogy miért beszélsz össze-vissza..
"Életed utolsó pillanatában ne azt bánd amit megtettél, hanem azt, amit még nem tettél meg"

Salsoul te nagyon fogsz bánkódni :S

clio1616v
nem mindenki tudja eldönteni, ahhoz az addigi élete során olyan ingereknek kell hogy érjék...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

chhaya
Bármi is van a halál után, az élet rendje az, hogy egyszer úgyis meghalunk. Épp ezért felesleges siettetni vagy sírni miatta, el kell fogadni és kész. Ugyanígy el lehet fogadni az életben bármit. Az már a te döntésed, hogy hogyan állsz hozzá, félsz rettegsz tõle, kihasználod, szereted, vagy leszarod... Minden gondolatban dõl el.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
Clio te nagyobb elme vagy mint Jung vagy Freaud vagy õk ketten együtt. Nincs is több kérdésem.
clio1616v
tudatlanul mûvelem... mindig azt mondom amit gondolok és a gondolataimat nem tudom befolyásolni... azokat a környezetembõl jövõ ingerek hatására reagálom ki magamból...

minden gondolat egy kémiai reakció az agyban ami a világ változásaitól változtat meg engem és teszem azt amit teszek... nem kell túlmisztifikálni

egyszerûen nagyon bonyolult folyamatok zajlanak le egy emberben ami nem egy zárt rendszer... nem kell beleképzelni mindenféle tudatos dolgot, istent és hasonlót

magadat nyugtatgathatod vele de az csak az önzõséged miatt van -.-

én elégedett vagyok azzal ami körülvesz és amilyen vagyok... nincs olyan amitõl boldogtalan tudnék lenni

egyszerûen hagyom hogy azt tegyem amit megtennék amúgy is hogy nem olyan vagyok mint amilyen nem

amúgy van amikor olyan érzésem van hogy tudatosan teszek dolgokat magamtól... de amikor oda jutok hogy megtegyem, akkor elérkezek arra a pontra, hogy ezt még se tudom...

próbáltam már nem gondolni semmire... de nem megy -.- próbáld ki, bármennyire is akarod nem tudod megtenni...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Akkor néznének furán, ha másképp szeretnék. >>> Akkor nem néznének furán, ha õk is úgy szeretnék.
salsoul
#10577:
Akkor néznének furán, ha másképp szeretnék.
Egyébként tényleg jó kérdés, hogy honnan ered a monogámia, a tradíció honnan vette, másolta, hogy ez, és nem más a követendõ példa.

#10578:
Továbbra is azt mondom, hogy lehetséges.
És sok minden lehetséges, mégsem követik az emberek, mert a könnyebbik, olcsóbbik utat választják, és ott csalnak, sikkasztanak ahol tudnak. Ennek persze meg is van az eredménye.
A boldogság nem olyan dolog ami csak van: a szabad boldogság is egy olyan dolog amiért meg kell dolgozni, amire alkalmassá kell tennie magát az embernek, amire edzeni kell.

Azt amit én mondok nem lehet elérni egyik napról a másikra, egy pillanat alatt történõ átkapcsolással. Az embernek minden régi visszatartó rögzült szokását (rögzítését) képesnek kell lennie elengednie, ha szükséges - még ha nagyon szereti is -, hogy tovább léphessen (bárhova máshová). Ha ezt nem teszi, nem fog menni.
A régi szempontból persze az új mindig veszélyesnek, kockázatosnak és hazárdnak fog tûnni, így aki a régit elengedni nem kész, és kizárólag abból akar szemlélõdni, megérteni, az biztosan nem fog tudni máshova lépni, így (minden) marad a régiben.

Idiában pl a Szent Tehenek lezavarása az autópályákról...
Vagy iszlámiában a saját agyat is használni a Korán mellett...
Vagy nálunk a saját agyat is használni a mainstream áradat mellett...

#10579:
kioltásba kerülés

#10580:
nem tettem

#10581:
a dolog máris tudatos, ha megérted jelenséget, és felfogod, hogy a rózsaszín elefánt az ormányával a képzeletedben fogta csak át kezedet, és ennek az egész elefánt történetnek köze sincs a valósághoz, és így rövidre is zárod az egészet

#10582:
Akkor lesz boldog ha nem másodkezû. És te is akkor leszel, ha te sem vagy másodkezû. Másodkezû emberek sosem lesznek boldogok, sem együtt, sem egymás nélkül.

Képzeld el azt amikor a te boldogságodhoz, egy másik embernek nem kell feláldoznia a saját boldogságát, és fordítva...

(nem megy? Hm... megbukott az #10581-ben írt tételed?)

#10584:
Minél inkább fulladsz a hurokcsapdában annál dilettánsabb példákkal jössz elõ...
És koránt sem látom azt rajtad, hogy bármit is meg szeretnél érteni, vagy azt kutatnád, hogy ennek az idiótának mégis milyen nézõpontból lehet igaza, és ebbõl mégis, hogy fest a táj.

Te már elõre eldöntötted magadnak a kérdést, s ilyenkor már nincs mit tovább tárgyalni.

#10592:
Errõl van szó.
Mindenen úr a szokás.

#10593:
És te Clio honnan tudod, hogy nem te élsz magadat becsapva, mely becsapásból boldogtalanságod, fájdalmas életed fakad?

Az önbecsapás miatt tudod becsülni "mennyországos dolgot és a vallást" ???

Egyszer ezt mondod, egyszer azt, tudod te mit beszélsz?
Vagy ezt is abszolút tudattalanul mûveled?

#10596:
Engem nem különösebben érdekel a halál téma és se nem kerülöm se nem siettetem. Nem az én dolgom. Mikor még nem voltam nem érdekelt, hogy vagyok-e vagy sem, s mikor már nem leszek szintén nem fog érdekelni, hogy vagyok-e vagy sem. És ha saját kézbõl élek akkor az sem érdekel most, hogy az élõk miként vélekednek rólam, munkámról halálom után.

#10597:
Nos látod, még nagyon sokat kell tanulmányoznod ezt a kérdéskört, míg megszûnsz hülyeségeket beszélni. Ismerteid túlságosan felületesek a témában.
Azért lehet némi gebasz a törzsnél is, mert õk is inkább az életet választják, a halál helyett. Ha olyan jó lenne odaát, akkor mindenki csomagolna, és indulna. Ott is van félelem, ami miatt nem teszik meg ezt a lépest. Náluk viszont visszatérhet a szellem, kommunikálhatnak vele, ha épp ideiglenesen elhagynák az örök vadászmezõket, így nem éreznek akkora hiányt talán, de azért õk sem lesznek tõle boldogok, csak nem törnek össze annyira.

Hitük miatt viszont legmélyebb tiszteletemet fejezem ki. Más népek kultúrájával semmi bajom, amíg tiszteletben tartják a természetet, és az életet.

Ezzel a halálos témával az az egyetlen probléma, hogy nem tudjuk mi a valóság (menyország, pokol) és csak a gondolkodásmódtól, neveltetéstõl függ, hogy melyiket tartjuk valószínûnek.
Én azt gondolom, hogy egyik sincs, mind a kettõ pusztán az emberi képzelet szüleménye, mert nem tudták elképzelni, mi lehet a halál után. Számomra ott vége van, és a cél, hogy elkerüljem, amíg tudom. Maradandót alkossak még életemben, hogy az emlékem örök maradjon, mert az ember akkor hal meg igazán, ha elfelejtik.

Szerintem hülyeség azon gongolkodni, hogy milyen rossz lehet neki, mert szét fogják tépni a pokol kutyái, vagy milyen jó neki a hófehér párnák közt feküdni, aztán sétálni a virágos réten. Amúgy meg a menyország és a pokol is csak a saját fejünkben van. Álom az egyik, félelem a másik.

Mi viszont nem azért szomorkodunk, mert valaki meghalt, hanem azért mert hiányzik nekünk az a valaki. Minél nagyobb az ûr utána, annál jobban fáj. Én erre gondoltam, mikor a rossz érzésrõl írtam.

clio1616v
amit nem hiszel el az hazugság -.-

HTS s3rg1nh00
nem,változtass a hozzáállásodon(és saját magadon),és akkor nem lesz hazugság-különben is,amiben valaki hisz,az hogy lehet hazugság?ha valami miatt megváltozik amiben hiszel,attól még amiben azelõtt hittél,nem lesz hazugság...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

clio1616v
Magyarul képzeljünk el hazugságot csak azért hogy becsapva magunkat boldogok legyün, mert úgyse derül ki a halálunk utána hogy igazunk volt-e 😊

A halálra ez akár jó is ez az egy amiért a mennyországos dolgot és a vallást becsülni tudom...

a többi meg neked azért megy könnyen mert elégedett típusú csaj vagy...

az elégedetlen emberek nem fognak örülni hogy wartburgjuk van, mert nekik olyan autó kellene amit soha nem lesz lehetõségük megvenni -.-
az õ gondolkodásuk nem teszi lehetõvé, hogy örüljenek... õk a gonosz emberek, mert irigyek is és ez irányítja a cselekedeteiket

rád ezért azt lehet mondani, hogy rendes lány vagy

chhaya
Ez az egész elõjelmegváltoztatósdi ha jól értelmezem, akkor csak a hozzáálláson múlik. A temetéses példádból kiindulva, hogy nevetve járkálnak temetésre: vannak olyan törzsek, népek, ahol a szeretteiket vidám mulatsággal búcsúztatják, örömtáncot járnak, mert az õ felfogásuk szerint a halott ember egy sokkal jobb helyre került, és ha egyszer neki már jó, akkor az életben maradtak miért sírjanak miatta? Innen nézve nekik a halál egy ünnep. Érted? Az egész csak hozzáállás kérdése. És ezt kb akármivel meg lehet(ne) csinálni, ha az emberek nem lennének a megszokott gondolkodásuk rabjai.

chhaya
Akkor szüntessük meg a rosszat, és ne csak átpakoljuk valahova.

Egyetértés!

Én is arról beszélek, hogy nem lehet.
A párbeszéd csak vicc, ilyen nincs, tudom. A #10585-öt poénnak szántam.

Itt most tényleg "tudatos érzések"-rõl beszélünk, vagy az "érzések által irányított tettek tudatos befolyásolása"-'ról?

Kérlek válasszatok:
-Tudatos ÉRZÉSEK
-ÉRZÉSEK által irányított tettek tudatos befolyásolása
esetleg:
-Tudatos ÉRZELMEK
-ÉRZELMEK által irányított tettek tudatos befolyásolása

Legalább ez legyen tiszta.
Itt lesz olyan kijelölõs szöveg
---
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sal valami olyat fog írni, hogy nem tom mirõl beszélsz, de én nem errõl beszélek.

---

clio1616v
magyarázd el egy vakon született embernek milyen a szivárvány egy csodálatos hegy fölött ahogy gomolyognak a felhõk az elvonuló vihar után

hogyan tudnád átadni neki?

clio1616v
érzéseket érzelmeket csak úgy lehet átadni, de úgy sem teljesen, ha akinek beszélünk róla már szintén élt át hasonlót... van tapasztalata

ezért kicsit elbeszélünk salsoullal egymás mellett

Egy bionikusan megerõsített új kézzel, frankó plasztikai sebésszel, ami minden nyomot eltüntet, és azon emlékek törlésével, amikor épp átélted, ahogy a fûrész vágja a csontot. <#ijedt><#ijedt><#ijedt>
Így a kéz sokkal jobb lesz, mint volt, és még a fájó emlékek miatt sem lesz rossz érzés. Ez már lehet eléri a +40et.

Csakhogy itt kézzel<#nyes>fogható dolgokról van szó, nem pedig érzésekrõl.

-Tudod mennyire szeretem a Klárit?
-Aha, el tudom képzelni...
-Nem, annál kicsit jobban.
-Ennyire?
-Nem, még kicsit jobban.
-Így jó?
-Nem, ez már túl sok!
-ÁÁ, szóval ennyire?
-Pontosan ennyire szeretem a Klárit!
<#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras>

clio1616v
nem fog neki sikerülni, de én még a példáját várom, hogy képzeli ezt el...

pl levágja a kezemet a fûrészgép... na jólvan akkor hirtelen elkezdem magam rosszul érezni emiatt mert nincs kezem jajmost milesz ez legyen -40 a 100as skálán... utána? visszavarrják max lesz -10es vogy a fenébe csinálsz ebbõl +40et?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
így van, de vannak irigy emberek... nekik más az agyuk, õk úgy mûködnek, hogy õket az tenné csak és kizárólag boldoggá, amit nincs lehetõségük megvalósítani, õk az elégedetlenek...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
csak akkor lesz a melletted lévõ ember boldog ha neki is az a célja mint neked, vagy szerelmes beléd és neki is az a jó mint neked

minden más esetben semleges vagy a boldogság irigylése miatt rossz lesz neki a te boldogságod

clio1616v
így van nem lehet tudatos egy érzés, sõt a tudatot is az érzések határozzák meg... nincs ilyen hogy tudat, abban az értelemben ahogy salsoul értelmezi

próbáld nem elképzelni azt, hogy amikor azt mondom neked, hogy a rózsaszín elevánt átfogja ormányával a kezedet és megszorítja...

nem tudsz nem arra gondolni, tudattal se és tudatnélkül se... arra gondolsz mert nem tudod elfolytani az érzéseidet...

vagy például megszúrod az ujjadat és a forró vércsepp ami kibuggyan az újbegyedbúl végiggördül az ujjad végén és meleget érzel...

nem kell megtörténnie a valóságban, de még is érzed, milyen... nem tudsz nem rágondolni, nem tudod nem elképzelni, miközben olvasod...

clio1616v
a realitástól ne vonatkoztassunk már el ha lehet amikor reális dolgokról beszélünk -.-

clio1616v
nem értem, lehet még reggel van de magyarázatra szorul...

lehet csak a hiányzó betük miatt nem tudom még értelmezni

mi az az ellenfázisba kerülés?

egy példa most sokat segítene

"Miért nem akarod te megváltoztatni az elõjelét?"

Én elõjel megváltozTATáson azt értem, hogy van egy -100tól +100ig terjedõ skálád. Van egy rossz érzésed, mondjuk -30as erõsségû. Elõjel változásnál ebbõl a -30ból lesz +30as.
Ha saját magad változTATod meg, akkor lesz egy okod amiért rosszul kellene érezned magad (mert az oka nem tûnik el), és lesz egy ok nélküli jó érzésed.

Itt nem arról beszéltem, hogy nem szeretné valaki megváltozTATni, hanem arról, hogy ez nem megy. Ha ez lehetséges lenne, nem lennének boldogtalan, szomorú emberek, hanem mindenki boldogan sétálgatna, nevetve járnának temetésre. Elvégre ki akarna szomorú lenni, ha lehetne boldog is?

Ha ez neked megy, akkor örülök neki, hogy van egy ember a bolygón, aki ezt meg tudja csinálni. Ez esetben meg oszthatnád velünk ezt a technikát, hogy mi is ok nélkül legyünk boldogok. Kérlek! Az emberiség érdekében. Mi hétköznapi halandók erre nem vagyunk képesek.

#10573 -> itt nem vonatkoztatunk el, az már egy másik példa, és sztem mind a két csaj furán nézne rád, amikor odamész hozzájuk, hogy te hármasban szeretnéd.

#10571 -> Az amit mondasz elég fura, de kicsit van benne valami, csak sztem nem ebben a formában.
Néhány ember úgy foghatja fel, mint valami képességet... ha boldog vagy, boldogok az emberek körülötted, ha szomorú vagy, akkor õk is sírnak.
Vagy forditva. Kiszivni belõlük a boldogságot, és ettõl szomorúak? Nem látom valósnak.
Amire te gondolhatsz az ez lehet, és ezzel szerintem más is egyet érthet:
- Boldogan, akár egyedül, akár párban, de mosolyogva sétálsz az utcán. Mikor meglátnak az emberek tudhatják mitõl van ez (ha párban, akkor meg biztosan tudják). Az érzéseid érzéseket váltanak ki az emberekbõl, és ezért õk is mosolyogni kezdenek.
- Ha látnak egy sírós gyereket az utcán, vagy szomorú embereket szinte a sírás határán, akkor a járókelõk nem fognak mosolyogni.
- Kísérletek is voltak a babákkal kapcsolatban. Amikor anyuka a kicsivel volt, és nevetett, akkor a baba is nevetett. Amikor anyuka csak nézett rá, akkor a gyerekrõl sem lehetett pozitív érzéseket leolvasni.

Ezekben a példákban nem érzelmi változtatásról van szó, hanem minden egyénnek a környezetére való érzelmi reakcióiról. Õk is magukban változnak meg.

salsoul
Naszóval elírások nélkül:
Pont ez a lényeg: szerinted. És ameddig szerinted elvbõl nem lehetséges, addig lehetetlen lesz számodra.

"Miért akarod te megváltoztatni az elõjelét?"
Miért nem akarod te megváltoztatni az elõjelét?
salsoul
Pont ez a lényeg: szereinted. És ameddig szerinted elvbõl nem elehetséges, addig lehetetlen lesz számodra.
Miért akarod te matematikailag felirni az érzéseket? Ezek érzések. Még ha értéket is adsz nekik, akkor sem lehet egyszerûen változtatgatni õket.

Miért akarod te megváltoztatni az elõjelét? Hogy tudnád megváltoztatni az elõjelét? Ha történik veled valami rossz, ami miatt rossz érzésed van, hogy tudnád megváltoztatni?
Pl. meghal egy szeretett családtagod, és azt hiszed vége a világnak, egyszercsak gondolsz egyet, és elkezdesz örülni neki? Jó, ez kicsit erõs példa, de mondjuk ha valaki felhúz és ideges vagy... tudatosan még megnyugodni, elkerülni azt a valakit, meg lehet csinálni, de hogy attól te boldog is legyél, az szerintem nem lehetséges.

salsoul
ugyan úgy rosszat szívsz magadba, csak az értékítéleted torzul el, szûnik meg

és miért ne mûködnehetne hármasban a kapcsolat?
Fõleg ha elvonatkoztatunk a tradícióktól, és kondicionálásoktól...
salsoul
ha miközben meghagyod rosszat, fogd és ellentétes elõjellel alkalmazod a rosszra akkor a két rossz kioltja egymást (ellenfázisba kerülnek)

ki nem tud mit?
clio1616v
azáltal, hogy a világ része vagyok és megváltozik bennem valami azáltal a világból valami jót magambaszívok akkor a világ rosszabb lesz...

a jó és a rossz egyenlõ mennyiségben van meg, de ez nem homogénen van elosztva...

mondok egy példát...

ha van egy pár csaj és fiú és ebbe a kapcsolatba belelép egy harmadik... legyen õ egy csaj...

a fiú összejön ezzel a csajjal és vele szeretné folytatni
az eddig 2 semleges kapcsolatból és egy semleges párkapcsolatból lesz egy rossz kapcsolat, egy semleges kapcsolat és egy jó párkapcsolat

így marad meg az egyensúly...

clio1616v
salsoul azt nem tudja, hogyha a rosszat kivonja akkor az a rosz valahova kerül...

erre van az a hasonlat, hogy a torta ugyanakkora, csak az nem mindegy kinek mekkora szelet jut belõle

salsoul
XD
De ha egy bombajó csaj meglátja, hogy mennyire rossz neked, a szálka miatt... Odamegy hozzád, kiszedi, majd miközben mélyen a szemedbe néz és naggggyon lassan ad rá egy puszit, akkor az felemelõen jó lesz.
XD
inkább nem rakom rá a skálára
XD

----<#crazya><#finom><#bee1>----
Mert a rendes lánynak 8kor már az ágyban a helye, hogy 10re hazaérjen.
----<#crazya><#finom><#bee1>----

Sorry kicsit fáradt vagyok. Jó8!

A 'jó' fokozásából lesz a 'jobb', ha tovább fokozod, akkor a 'legjobb'.
A 'rossz' kivonásából max 'semleges' lesz.
Ha kihúzod a szálkát az ujjadból, akkor 'rossz' helyett nem lesz 'jobb', max a 'rosszabb'nál jobb, ami nem a 'jó' 'jobb'ja, hanem az a jobb ami a rossznál jobb, de még nem 'jó'.

legrosszabb....rosszabb....rossz....semleges....jó....jobb....legjobb

<#nyes>... Tudom: (<#violent>én)<#nevetes1>

salsoul
jobb valami nem a jobb fokozásától, hanem a rossz kivonásától lesz
Dick Riddick
Ez tiszta biológia. Egy Zil-platónyi endorfin önti el az agyad. 😊
A világ halad a maga útján tovább.

\"Heroes never die. They just reload.\"

chhaya
Nem, te változtál és a világhoz való hozzáállásod, de az egész világ ugyanolyan maradt.

Bulvárvilág összeválogatta a top10 társkeresõ oldalt. Nekem nagyon bejött!

http://www.bulvarvilag.hu/hopp/?id=53045
clio1616v
szándékosan írtam a napszemüveges példát, a szerelem nem elvakít, hanem segít a jó dolgokat felerõsíteni a rosszakat meg változatlanul hagyja...

a jobb jobb lesz a rossz meg marad rossznak

az elé a vonat elé állsz amelyik elé akarsz és neked még a szemedet sem kell hozzá bekötnöd 😉

Minthogy elvakult vagy és tele vagy elõítéletekkel, erre nem válaszolok. Gondolj, amit akarsz, én pedig boldogan élek és jól érzem magam a lányokkal, õk is velem, probléma pedig nincs. De irigykedni azért nem kell. 😊
Amúgy nem tudom, honnan veszed az élõsködõsdit, de élénk fantáziád van, az látszik, már korábban is bebizonyítottad.
Te még mindig nem értetted meg. Kezdjük az elején: tudod, mit jelent az, hogy õszinteség? Ha ezt megértetted, akkor már könnyebb lesz a dolgunk, mert tovább léphetünk afelé, hogy ha õszinte vagy embertársaiddal, elmondod nekik, hogy mire számíthatnak tõled (vagyis hogy nem fogsz megállapodni mellette és találkozgatsz más nõkkel is), akkor nem fogod tudni megsérteni, mert a nõ saját akaratából, saját vágyai által vezérelve lesz veled és nem vmi hazugság miatt. Ergo nem vered át, nem csalod meg, nem okozol lelki sérüléseket sem, mert nem okozhatsz, mert nyílt és õszinte vagy. Ez pedig nagyon nagy bizalmat és tiszteletet vált ki az emberekbõl, annyira, hogy sok nõ még arra is hajlandó, hogy egy laza szexuális kapcsolatot fenntartson veled.
Ha pedig úgy néz ki a helyzet, hogy a nõ elkezd többre vágyni, akkor vagy monogámmá válik a kapcsolat vagy érzékeny búcsút veszünk, nem pedig jön a kamu duma és a háta mögötti megcsalás.
Menj el orvoshoz.. komolyan.. az betegség, hogyha szerelmesen máshogy viselkedsz, mint nem szerelmesen. A szerelemnek pont nem az a lényege, hogy eluralkodik rajtad és irányít, hanem ad egy pluszt az életedhez.
salsoul
és szavazz a TGV-nek feltétlen bizalmat, hogy meg tud állni... és nem gázol halálra a SAJÁT hülyeséged miatt