22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    te írtad ".. aztán kipróbálok, kombinálok, továbbfejlesztek, hogy még kiválóbb vezető legyek"
  • clio1616v
    semmit :)

ugyanis nem akarok csalódni, hogyha ezeket mind megteszem és esetleg mégse nyerek :)

inkább minden hétvégén a barátnőmtől kérek 5 számot és ha sikerül akkor nagyon fogunk örülni :) ha meg nem az sem csökkenti, a közös lottózás örömét :)
  • salsoul
    ???
  • salsoul
    akkor be kell venned magad a Széchenyi Könyvtárba és a lottósorsolásról minden könyvet el kell olvasnod, valamit el kell mélyedned a valószínűségszámításban

ezek közül mit tettél meg eddig?
  • clio1616v
    a hangsúly a kipróbálomon van :)
  • clio1616v
    van egy virág aminek a virágzata 1 óráig látható és autópályán 1500km-t kell vezetned, hogy láthatsd... de tudtodon kívül a virágot 300 kmrel távolabb viszik tőled független külső körülmény hatására... és emiatt nem láthatod a virágot hiába tettél meg mindent :)

a hegymászás szép dolog, de ha neked örömet okoz a hegymászás, akkor nem csak a hegycsúcsrajutás volt a motiváció hanem maga a hegy megmászása is a célod ;) ne legyen már fogalomzavar.... az nem küzdelem ami jólesik ;)
  • salsoul
    nos beülök az autóba és elkezdek vezetni, magamtól elsajátítok egyfajta jártasságot, de mivel én egyre jobb és jobb autóvezető szeretnék lenni magam miatt, magam szemében, bemegyek a könyvtárba és olvasni kezdek az autóvezetésről tippeket, trükköket, tanácsokat, bölcsességeket amiket aztán kipróbálok, kombinálok, továbbfejlesztek, hogy még kiválóbb vezető legyek.
  • clio1616v
    de nekem nem a pénzszerzés a célom, hanem a lottóötös főnyeremény nyerése ;)
  • clio1616v
    miért kellene a kereket újra feltalálni?

tapasztalatokról beszélek nem anyagi dolgokról... folyamatokról beszélek, autóvezetésről hiába olvasol el millió könyvet.. érzésekről van szó tapasztalásokról

arrol volt szó, hogy ha tőlem független dolgok miatt nem sikerül amit célul tűztem ki, akkor sokkal rosszabb minél többet tettem meg érte...

példát kértem hogy mikor jobb ha sok felesleges dolgot csinálsz
  • salsoul
    lottótól, vagy az >>> lottótól, az
  • salsoul
    Ott tévedsz, hogy multimiliomossá nem csak a lottó tehet.
    Potenciálisan egy jó ötlettől, kitartástól, akarattól hamarabb leszel milliomos mint a lottótól, vagy az összes számkombináció megjátszásától.
    Arról nem is beszélve, hogy eleve ráfizetés az összes számkombináció megjátszása.
  • norbre
    minek eszel, dolgozol, küzdesz az életben maradásért? felesleges.. úgyis meghalsz előbb utóbb, és az sem rajtad múlik
  • álomcsapda
    Ha valakinek az életét az ötöslottó megnyerése motiválja, az elég kellemetlen :)
  • salsoul
    Aztán fejlesszük tovább!”
  • clio1616v
    pl: kitöltöd az összes 5öslottó kombinációt feladod több millió forint értékben és tőled független körülmény hogy csődöt jelent a szerencsejatek Zrt.

hát tényleg nem volt felesleges amit tettél :)

ezért kértem példát mire gondoltatok...
  • salsoul
    "Az életünk túl rövid ahhoz, hogy mi magunk újra fel akarjuk találni
    a kereket. A legokosabb dolog, amit tehetünk, az az ún. kreatív utánzás. Vagyis: nézzünk utána, mi az, amit mások már sikeresen megcsináltak! És csináljuk utánuk, amíg eljutunk addig a pontig, amikor már jól csináljuk!"
  • clio1616v
    az emberek ha tesznek valamit azt azért teszik, hogy kisebb értékű "munkából" többlethez jussanak... nyilvánvaó, hogy nincs az az idióta aki például az ötöslottó megnyeréséhez minden kombinációt megvesz...

de pont neked kellene szájbarágósan magyarázni a dolgokat, hogy megértsd.. ezért van szükséged a könyvekre is... az a baj hogy tapasztalatokat abból nem fogsz szerezni, azokhoz élned kellene
  • álomcsapda
    Felesleges? Mitől lenne felesleges? Valószínű sokat fogok tanulni belőle. A tanulás felesleges?

• norbre
    ha tudom hogy megtettem minden tőlem telhetőt és nem sikerült akkor sokkal jobban érzem magad az eredménytől függetlenül mintha csak ímmel-ámmal csinálom a dolgokat..

mert a fontos nem a cél.. az út amit bejársz addig az a fontos és az ami épít.. a cél csak motiváció

ha fel akarsz menni egy hegyre estig de csak nyögsz meg totyorogsz meg folyton leülsz, akkor a "nyereséged" is csak ennyi.. ha viszont összeszeded minden erődet és bátorságodat és kitartóan mész előre, akkor amit útközben leküzdöttél és megtettél az mind erősíteni fog.. még akkor is ha a csúcs elérése előtt lement a nap
  • salsoul
    Hagyjuk clio...
    Semmi kedvem szájbarágósdihoz és a szavak egyenként történő definiáláshoz számodra...
  • clio1616v
    mondj példát az életedből, miért tettél meg mindent és mi az ami ennek következtében sikerült... amúgy meg én sose teszek meg mindent az alább említett okok miatt... emiatt jó az elégedettségi szintem
  • salsoul
    ???
  • clio1616v
    például?
  • salsoul
    ha nem sikerül az csak azért van, mert nem tettél meg mindent - hiába hiszed azt, hogy mindent megtettél
  • clio1616v
    tehát te azt mondod, ha mindent megteszel és mégse sikerül valami akkor az jobb érzés neked?

ezek szerint te szeretsz feleslegesen dolgozni...
  • álomcsapda
    Nézőpont kérdése...
    Ha valamibe belerakod a maximumot, de rajtad kívülálló okok miatt nem jött össze, nyugodt lehet a lelkiismereted, hogy Te mindent megtettél.. Ha csak tengsz-lengsz az életben, azzal nem sokra mész..persze csinálhatod, nincs ezzel semmi gond, a te életed, mindenki úgy alakítja ahogy akarja. :)
  • clio1616v
    sokkal nagyobb a csalódás, ha mindent megteszel és mégse sikerül

gondolok itt arra - félreértések elkerülése végett - hogy én nagyon elégedett szoktam lenni a 3-as jegyekkel az egyetemen, míg a rengeteget tanuló évfolyamtársaim meg sírtak a 4-es miatt és mentek javítani...

sőt ott volt az értékrendbeli különbség, hogy ők sajnálták tőlem a 3-ast ha esetleg ők a rengeteg tanulással csak egy jeggyel "jobbak" lettek...
  • clio1616v
    úgy állok hozzá, hogy azzal vagyok elégedett amit elérek, nem tűzök ki elérhetetlen célokat, így nem is csalódok, ha mégis akkor olyannak fogadom el amilyennek elértem, mert változtatni nem tudok rajta...
  • álomcsapda
    Az élet egy nagy küzdelem... Ha már az elején úgy állsz hozzá valami nem várt kellemetlenséghez, hogy minek küzdeni, úgy is csak áltatom magam...akkor, hogy lesz jobb? Hogy jutsz egyről a kettőre? Hogy érsz el célokat?..ha feladod, nem sok sikert várhatsz..ha küzdesz, esélyed van a győzelemre!
  • clio1616v
    erről beszéltem...

elkönyveltél rossznak és a legáltalánosabb semlegesindulatú hozzászólásomat is negatívan értelmezed...
  • clio1616v
    persze ilyenkor biztos sokat segít ha valaki becsapja magát és álltatja magát, hogy de igenis legyőzöm a betegséget...

nemtudom én curokbeteg vagyok de úgy állok hozzá, hogy elfogadom és elégedett vagyok vele
  • álomcsapda
    Szóval korlátozottan gondolkodó vagyok , ajaj ...megyek és elásom magam a hó alá...
  • clio1616v
    ez nem igaz teljesen egy másik halálosan beteg lány biztos szívesen ismerkedik vele... ha ügyesen csinálják halálosan szerelmesek is lehetnek

soha nem értettem meg a korlátozottan gondolkodókat...

hogyan logikáztad ki a "senkit"?
  • álomcsapda
    Bízik, hisz, küzd, és nem adja fel....hidd el, ez sokat segít..talán hallottál olyan emberekről akiknek pár hónapot jósoltak. Közben meg vígan élnek évek múltán is, mert megakartak gyógyulni teljes erejükből, és tiszta akaratukból...
  • clio1616v
    mint egy vírusnak vagy egy daganatos sejtnek... nem célja hanem alapvető belső kényszere... amit salsoul annak fényében képes elnyomni, hogy magasabb szintre fejlődjön ^^ akkor mégis a növekedés a fontos? szellemi növekedés...
  • clio1616v
    nem az isten azt azért adja, hogy utánna legyen akit megsegíthessen úgy hogy az közben önmagán segít csak nem tudom egy rákos mi az istent csinál magával? összedob a sufniban egy sugárkezelő berendezést?
  • clio1616v
    tehát az is van amit nem ismerünk :D

te... lehet van kompromisszummal is boldog élet ;) csak még nem ismered :D
  • clio1616v
    igen a valódi kézzelfogható dolgok nincsenek... múltkor azt mondták nincs mikulás :DDD

nincs a f@szt minden voltban kapható... ^^ sőt vannak alkalmazottak akik beöltöznek mikulásnak
  • clio1616v
    még most hagyd ott :) ő nem szeret...
  • norbre
    "Hát ja, ki szeretne valakit, ha tudná, hogy éveken belül elhalálozik."

szeretni valakit és párkapcsolatot létesíteni valakivel az nem ugyanaz..