Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
oké, tegyük fel így van

hol tudok ennek utána nézni?
Valami szotár, vagy lexikon, vagy magyar nyelv professzora akit/amit te is elfogadsz?

Van ilyen?

Az emberek egyébként sokszor kompromisszumot kötnek egy olcsóbb árúval, egy szorult helyzettel? Szóval ez akkor nem kompromisszum?
clio1616v
a kompromisszumhoz két változni képes ember kell

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Pretorian
Hát persze hogy ez. Indoklás?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
És ezt igy honnan...? Ha az életet csak magadban éled meg, nagyon sajnállak barátocskám.
Ez az agy nélkül mondókázhassa mindeki szöveg meg engem a pszichiátriára emlékeztet (biztosan nem véletlenül ). A kérdésem az, hogy meg is tudod támogatni valamilyen stabil adattal a mondókádat, vagy csak az okosságot osztod a ló hátáról vaktában a'la Csernus? 😉

salsoul
Nos igen, igen - pontosan ez az ismertetõjele annak az embernek aki folyton fejjel rohangál a falnak, és aztán állandóan a falat szídja élete végéig. Igen, igen.

Szar neki az élet. Bizony.
salsoul
ja persze, mert valami nagyon okos ember ezt leírta és volt pénze egy minimum húszezer oldalas tekintélyes enciklopédiában megjelentetni, hogy utána agy nélkül mondókázhassa mindenki

tapasztalat, hogy akár milyen szociális és IQ faktor a kompromisszumkészség az okosak szerint, az élet amit egyedül magadban élsz meg, és amit egyedül magadba pillantva tekinthetsz meg inkább szarabb lesz tõle mint jobb

max felszínesen segíthet, azoknak akiknek a felszínesség elég
Pretorian
Akkor ezt is megválaszolom, aztán vagy érdekel, vagy nem: semmit apukám 😉

salsoul
blablabla... kit érdekel ez?

a kérdés nem az volt, hogy milyen vallomást tennél, hanem hogy ha elkezdenék kutakodni mi mindent találnék én - és nem te - amitõl egy rendes nõ, amilyenre mondjuk vágysz legalább így kikattanhatna mint te, ha nem jobban...
Pretorian
*Jahh, és itt kanyarodunk vissza a kompromisszumkészséghez, ami a szociális személyiség egyik alappillére, és az intelligencia egyik mértékegysége a sok közül.

HTS s3rg1nh00
van,nekem már volt 2 is...de #12092😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Pretorian
És az antiszociális, vagy az elnyomott emberek.

"mégszarabb,ha már igen,de nemet mondanak😊"

Bár ott tartanék, hogy már ezen is túl vagyok, mert akkor tudnám, hogy van értelme keresgélnem, erõfeszitéseket tennem. De ez még várat magára...

Pretorian
Nem kell kutakodni, nagyon szivesen leirom neked, mi történt/történik a "házam táján": én magam is a már leirt közegben nõttem fel, és élek ma is, bár elsõsorban megfigyelõként (ma már). Intézeti múltamból kifolyólag világéletemben drogosokkal, k*rvákkal, bûnözõkkel voltam körülvéve, de valahogy mégis mindig sikerült felülkerekednem az antiszociális jellemvonásaimon (még ha egyszer-egyszer régebben át is billentem a "sötét oldalra"), tehát van lelkiismeretem, képes vagyok józanul gondolkodni és itélkezni, felfelé törni és nem lefelé csúszni, magyarul szociális személyiség vagyok, de nem vagyok sem madár, sem bárány, sem hülye. A boldogságra törekszem, ahogyan mindenki más is, csak én már megtapasztaltam, hogy a boldogságot nem lehet aberrált, kifacsart gondolkodással nemhogy elérni, de megközeliteni sem. Az antiszociális ember ezt nem képes felismerni. A már emlitett múltamnak köszönhetõen általában véve elmondható, hogy számottevõen tapasztaltabb vagyok, mint a korombeliek, és ez egész életemben igaz volt rám, nálam jóval idõsebb emberek is ugyanezt gondolják rólam. Mivel mindenkivel megtalálom a közös hangot (az ésszerûség határain belül, ahogyan már irtam), ezért kevés olyan tipusú ember van, akivel ne tudnék idõvel zöld ágra vergõdni. Viszont az emberi butasággal, a szûklátókörûséggel éppen emiatt nem tudok mit kezdeni az idõ múlásával sem, ha arról van szó, hogy a szociálisabb irányba szeretnék elmozdulni. A kurvából nem lesz királylány, a drogosból nem lesz felelõsségteljes, családos ember (tisztelet a nagyon kevés kivételnek, akik viszont erõsitik a szabályt), az antiszoc figurából NAGYON ritkán lesz szociális ember. Úgyhogy amikor ilyeneket olvasol, érdemes azt is számba venned, hogy biztosan létezik olyan ember is, mint én. 😉

HTS s3rg1nh00
csak a Sith-ek gondolkodnak végletekben<#ravasz1>

salsoul
Mikor ilyet olvasok, mindig arra gondolok, hogy hogyha a panaszos/sértett háza táján elkezdenénk kutakodni vajjon mit találnánk...
salsoul
Két megoldás kínálkozik:
- vagy csak kompromisszumot nem igénylõ kapcsolatba mész bele
- vagy átmész madárba
HTS s3rg1nh00
az mégszarabb,ha már igen,de nemet mondanak😊

Pretorian
A helyzet sajnos az, hogy ahhoz a másik félnek is meg kell ütnie fejben egy bizonyos szintet, hogy ilyesmit elvárhass tõle. Hát nekem még nem akadt sajnos okos csajom, pedig már nagyon örülnék egynek. Én csak a k*rvákat, az ostoba libákat, a hányattatott sorsú, drogos, számitó ribikiket vonzom. Valahogy sosem kerültem még "egy légtérbe" igazán intelligens, õszinte, megbizható csajjal...

Pretorian
Az ésszerûség határain belül értettem a kompromisszumkészséget, madár nem vagyok, nyilván azért vagyok most olyan helyzetben, amilyenben.

salsoul
mert konkrétan miért nem clio?
clio1616v
nem igaz...

van akivel nem lehet...

tárgyakkal, fogalmakkal(egyszóval élettelen dolgokkal, döntésképtelen élõlényekkel) meg eleve nem lehet 😉 - mint amilyen a nyaralás vagy egy buta ember aki nem tudja mit akar...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
vazzag clio, az csak rajtad áll, hogy TE kötsz-e valamivel/valakivel kompromisszumot vagy sem

az egy más kérdés, hogy válogatós vagy

egy Hawaii nyaralással én is szívesen kötök kompromisszumot...
clio1616v
igen

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
a kompromisszumkötés nem csak rajtam múlik ha a lány nem akar kötni velem akkor nem köt nem kötelezõ 😄

onnéttól fogva elmehet az anyjához kötögetni vagy veled vonulhat kolostorba mert õt senki se szereti 😄

salsoul
biztos?
clio1616v
nevelés kérdése... az én felelõsségem lesz, milyen ember lesz belõle...

ha valakivel kicsi korától fogva foglalkoznak, akkor nem lesz belõle "nemtörõdöm" ember

salsoul
hogy te mekkora segg vagy clio, hogy nem jössz rá a megoldásra, arra a megoldásra ami magától értetõdik:
kompromisszumot kell kötni azzal, hogy a másik nem viszonozza a komprmisszumot/kompromisszumkészséget mert a szerelemért mindent, mert "mert abban az állapotban van az abszolút boldogság és elégedettség..."
salsoul
megmondom mi a baj: puha pöcs vagy, túl hamar kikattantál a kompromisszum kötésben, megalkuvásban
sokkal sokkal több kompromisszumot kellet volna kötnöd
igaz hogy így sokkal sokkal nagyobb szopás is lenne az élet, de ez nem baj, mert lagalább együtt lennenétek és a tovább éghetne szerelem...

bezonyám

igazam van clio?
salsoul
nem értünk mi ehhez... jobb is...
norbre
bár ez a kérdés nem biztos hogy jó kérdés mert a szülõi szeretet kicsit más jellegû..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
így értem de ez kicist mást jelent mint hogy igényes valaki vagy sem 😊 mind1

mégvalami.. ha lesz gyereked és õ nem szeret majd téged vagy nem törõdik a te boldogságoddal (bármi oknál fogva), akkor te sem fogod õt szeretni?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
nekem van egy olyan igényem, hogyha én azt akarom, hogy õ boldog legyen akkör õ is ezt akarja, hogy én legyek boldog

norbre
ez hoyg függ össze az igényességgel?

amúgy ha valaki szándékosan bunkó velem azt elõbb utóbb én sem fogom szeretni

norbre
így is fel lehet fogni.. nekem viszonzás tudatos cselekedetet, tettet jelent

clio1616v
ha õ attól boldog ahogy ránézek vagy megcsókolom vagy hogy kényeztetem az is más és az is, ha attól, hogy nyakláncokat vetet velem...

nem mindegy hogy miattad boldog, vagy attól, hogy kihasznál téged 😊

clio1616v
ha õ boldog attól amit csinálsz vele az már viszonzás 😉

clio1616v
azt értsd meg, hogy ez a csöpögés és nyál dolog, amit te gusztustalannak tartasz belõled jön, tõled gusztustalan ezt te érzed olyannak amilyennek érzed

norbre
.. és nem gondolom hoyg ettõl lennék igénytelen

norbre
nekem pedig az is tud örömet okozni hogy ha én látom egy szeretett személy boldogságát.. de nem vagyunk egyformák

clio1616v
nem érzékeny gyomrú vagy, hanem érzéketlen... még egyelõre neked más a fontos, de lehet más is marad...

norbre
egyébként persze valamilyen szinten kell a kompromisszum de azt gondolom az nem mindegy hogy milyen fajsúlyú dolgokban kell kompromisszumot kötni.. mert nem mindegy hoyg arról van-e szó hoyg reggel melyikünk megy hamarabb a fürdõszobába, vagy hogy "én nem akarom hogy elmenj bulizni a barátaiddal mert én sem mentem az enyémekkel"..

clio1616v
jó én ennél igényesebb vagyok, szeretek nem feleslegesen csinálni dolgokat és amint viszonzatlan a dolog az már nem jó...

"Aki szeret, annak varrd fel kabátja gombját,
Mert meglehet, hogy felvarrja más;
Aki szeret, annak hallgasd meg baját-gondját,
Mert könnyen meglehet, hogy meghallgatja más;
Aki szeret, azzal sose légy morc, goromba, mert
Könnyen meglehet, hogy rámosolyog más;
Aki szeret, szeresd! Öleld meg naponta, mert
Könnyen meglehet, hogy megöleli más,
És akkor hidd el, nem õ a hibás!"

Jobbágy Károly

norbre
ha elvársz valamit azért amit teszel azt üzletnek hívják.. ezek szerint a párkapcsolat üzlet?

clio1616v
a kompromisszumnak az a lényege, ha nem is egyidõben, de a kompromisszumban résztvevõk egymásért tesznek olyan dolgokat amit önmagukban nem tennének meg... csakis akkor amikor már ketten vannak egymásért

ha ez egyoldalú azt nem kompromisszumnak hívják, hanem kihasználásnak

bár jobban belegondolva maga a stílusod gusztustalanabb,valahogy áthatja egészében a nyál,csöpög olyannyira hogy majdhogynem hányinger fog el.

Vagy csak én vagyok túl érzékeny gyomrú?

norbre
ha nekem fontos valaki, ha én szeretek valakit akkor én önzetlenül örülök az örömének.. és ez nem egyenlõ azzal hogy kihasználható vagyok.. viszont ha már megteszek valamit egy általam szeretett emberért, (fõleg ha én akartam megtenni) akkor azért nem várok viszonzást.. ha várnék akkor az üzlet lenne

ha nem szeret, az úgyis kiderül és akkor nincs közös jövõnk.. de ettõl még számomra õ kedves és szerethetõ maradhat

clio1616v
hanem miért?

ha nem szeret a csaj csak azért van veled, hogy eltartsd esetleg lakása legyen és semmit nem tesz meg neked... nem fejezi ki hogy szeret, sõt mástól várja el akkor te miért teszel érte bármit is? 😊

norbre
egyébként nem akarom ezt a kompromisszumvitát újra kezdeni csak annyit akartam mondani hogy nekem fura ez a: tedd meg értem mert én is megtettem érted dolog.. ha nekem fontos vagy kedves valaki akkor nem a viszonzás reményében teszek érte bármit is

clio1616v
pontosan így van...

ha valakivel együtt élsz akkor egy dolog megváltozik mindkettõtök életében... az hogy már nem egyedül éltek hanem a másikkal közösen élitek az életeteket

nem magadnak kell kielégíteni a mindennapi igényeidet, hanem közösen elégítitek ki egymásét... ez a lényege...

norbre
bár nem tudhatom konkrétan mirõl van szó, de magyarán annak érdekében hogy a lánnyal legyél feladtál magadból valamit.. várva arra hogy majd õ is ezt tegye, jeléül annak hogy veled akar lenni..
vagyis mindkettõtöket meg akartad változtatni azért hogy vele lehess.. ahelyett hogy maradtál volna önmagad és így vártad volna hogy elfogadjanak
de lehet rosszul látom

clio1616v
egy baj van a kompromisszumkészséggel, ha nem viszonozzák...

nekem volt már rá példa... csak annyit vártam volna el a lánytól, amennyit én is adtam neki vagy tettem érte... pontosan annyit soha nem többet... nálam ez annyival még megfejelõdött, hogy a végletekig türelmes vagyok és vártam türelmesen... és úgy vártam volna tõle, hogy ne kelljen kérni, mert ne azért tegyen valamit mert kérem, hanem mert neki jó... és ha pont azt teszi amit kérés nélkül is várok akkor a jó valójában