Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. kiegyezés, kölcsönös engedményeken alapuló egyezség
2. megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában
/Tolcsvai Nagy Gábor: Idegen szavak szótára - Osiris Kiadó 2007 -
ISBN: 978 963 389 520 0 - 564. oldal/
nem kérem számon soha... nem hánytorgatom fel
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
nem úgy teszem hogy csak nekem legyen jó, hanem másnak is
példa: figyelmes kompromisszumra
ha állok a TESCOban a pénztárnál sorban és valakinek van 2db cucca a kosárban elõreengedem, neki jó mert kevesebbet kell várnia, nekem jó mert jó érzés hogy nem azt gondolja a hátam mögött hogy a "burzsuj paraszt" nem enged elõre pedig igazán megtehetné a tele kosarával...
gondolj arra is mások mit gondolnak így lehetsz elégedett 😉
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
"drágám kedves akarok lenni veled azért felhajtom a wc deszkát, de remélem ezt nem felejted el és majd te is kedves leszel velem"
én azt gondolom már rég rossz ha a figyelmesség és a kompromisszum közé egyenlõséget teszel.. mert az elõbbi önzetlen az utóbbi meg üzlet
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
egyébként alig vársz többet a másiktól, minthogy gondolatolvasó legyen...
ha nem úgy viselkednek akkor is próbálom elkerülni a konfliktust...
egy pici figyelmesség(kompromisszum)... ami neked semmiség, de másnak jólesik
mondj egy példát, hogy világos legyen... mirõl beszéltem eddig 😊
az nem zavar ha nem kapom meg másoktól a kedvességet, de legalább én adom 😊
és van egy kapcsolódó íratlan aranyszabály:
aki meg akarja nyerni az életét, az elveszíti azt
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
kérdezz meg akárkit...
mellesleg ismét nem ahhoz szóltál hozzá amirõl a szó volt
így mûködök...
ha valakit megbántok nem szándékosan akkor elvárom, hogy elnézze nekem a hibámat, mert én is elnézem neki majd...
azért mert fordított esetben nekem jól esne, ha valaki ezt csinálná az én kedvemért... így megteszem én is
amelyik csajnak nem tetszik az ilyesfajta figyelmesség a részemrõl annak nem kell velem élnie... nem muszáj elviselni, hogy kedves vagyok
halkan megjegyzem nem volt még olyan lány akinek ne tetszett volna, hogy figyelmes vagyok
ezért is nem értek egyet salsoul kompromisszummentes viselkedési elvével, ami kivitelezhetõ, de célra nem vezet...
Én azokat a dolgokat, amiket te elnyomásnak mondasz, nem élem meg annak, és fenyegetve, veszélyeztetve sem érzem magam rajtuk keresztül, mert bizonyosságom van a biztonságomban.
Bizonyosságom van abban, hogy ezért vagy azért nem vagyok másik félre szorulva, még boldogság esetben sem.
Jöhetnek itt az okosak mindenféle társas lény szöveggel, meg kompromisszum dumával hogy az feltétele a boldogulásnak sat...
Én erre csak azt tudom mondani, hogy:
Ezt kis koromtól fogva nagyon sokáig én is pont így gondoltam miután ezt a süketséget adták a számba. És nem lett tõle jobb, boldogabb az életem. Akár hogy próbálkoztam a módszerrel a kívánt eredményre nem jutottam, így egy idõ után felötlött bennem az, hogy valljon jó-e a megoldó képlet, és más megoldó képletekkel kezdtem el kísérletezni, és azóta minden tekintetben felfelé ível az életem.
És tényleg, jogos, hogy bizonyítékot kérsz annak a mûködésére, amit mondok, de az érdekes, hogy ennek a társas lény, és kompromisszum szövegnek a mûködésre nézve semmilyen bizonyítékot, precedenst nem kérsz. Én sokat kerestem, de sehol sem találtam.
Számomra semmilyen jót, boldogságot nem hozott.
Úgy gondolom, hogy a témáról nincs értelme tovább szaporítani a szót.
Szerintetek kompromisszum nélkül semmi sem megy és ennek bizonyítására mindent megtesztek, szerintem meg nem kell kompromisszum, sõt anélkül a sokkal jobb s ennek bizonyítására én is mindent megteszek. A szofisták óta pedig tudjuk, hogy itt dûlõre jutni nem lehet.
Csak választani, lehet aszerint, hogy kinek melyik út a szimpatikusabb aztán ki kell próbálni, és az eredményt le kell szûrni.
Nyílván aki ostoba az ostoba és ostobaságára keményen ráfázik bármely utat válassza is.
De most már a visszahajtás felé kanyarodtunk, ez a postom arról szólt.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Igen, azzal, hogy visszahajtod, valamilyen gesztust fejezel ki. Tudod, hogy ezzel megkönnyited a másik dolgát, még ha ez nem is bir olyan hatalmas jelentõséggel. Mégis kompromisszumot kötsz, mert:
1. Elkerülhetsz egy "te kurafi, mé' nem hajtottad vissza a deszkát" - beszólást
2. Tudod, hogy a lányok ülve pisilnek, még azok is, akik fotón bajszos, jókedvûen mosolygó latino üzletembernek néznek ki.
3. Arra számitasz, hogy a párod megdicsér a figyelmességed miatt, érezteted vele, hogy odafigyelsz minden kis apróságra
4. Lehet még egymillió más oka is, de mind visszavezethetõ a kompromisszum fogalmára
itt másokkal való kompromisszum a fontos, magaddal pedig még magától értetõdõbb...
Mivel a létezés során, a túlélés érdekében folyamatosan kompromisszumokat kell kötnünk, ezért egyszerûen meghalsz. Csak a halál nem ismer kompromisszumot. Lényegében arról van szó, hogy a kompromisszumok által háritjuk el a létezés során ránk nehezedõ folyamatos és állandó elnyomást, az életünk minden területén. Úgy mentálisan, mint fizikai értelemben.
Ha éhes vagy (ez az elnyomás), eszel (ez a kompromisszum). Ez egy kompromisszum, amit az életben maradás, a túlélés érdekében kötsz.
Ha nem eszel, elõbb-utóbb meghalsz, ez pedig a végsõ elnyomás, amit nem lehet (az ember jelenlegi ismeretei szerint) kompromisszumokkal kivédeni.
nem azért élek együtt a lánnyal akivel szeretjük egymást, mert vitázni konfliktusba kerülünk, hanem, hogy kölcsönösen engedményeket téve egyezségre jussunk elérve ezzel közös célunkat az egymás boldogságát
Mi történik ha nem kompromisszumos dolgokkal veszem magam körbe az életben hanem kompromisszumot nem igénylõ dolgokkal?
A második meghatározásból pedig csak az maradt ki, ami az elsõben megvan: ha megadod magad, az is kölcsönös engedményeken alapuló egyezség: tudod, hogy nem cseszegetnek utána, tehát te is kapsz valamit a megadásért cserébe. Viszont ugyanakkor meghajolsz az elnyomás elõtt, az pedig a boldogságod, és a túlélésed ellen hat.
1. kiegyezés, kölcsönös engedményeken alapuló egyezség
2. megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában
/Tolcsvai Nagy Gábor: Idegen szavak szótára - Osiris Kiadó 2007 -
ISBN: 978 963 389 520 0 - 564. oldal/
Van több meghatározása is. Ha saját szavaiddal is tudod majd definiálni, akkor fogod érteni, hogy mit is jelent. Tessék, itt az egyik, a WC-deszkára nem igazán applikálható meghatározás, Google elsõ találata egy online szótárból:
engedményekkel járó megegyezés
De itt a Wikipédia is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kompromisszum
Mindkettõ hiányos, még mindig a lenti szótárat ajánlom.
2. ülve wc-zek, és a végét ráadásként wc-papírral felfogatom
3. lécci idézzétek már egy szótárból, szakkönyvbõl, lexikonból a kompromisszum szó jelentését
minden embernek állatnak növénynek az az érdeke, hogy saját magának jó legyen, de ezt csak úgy tudja elérni, hogy bevon másokat a játékba több kevesebb szükségszerû kompromisszummal
Ami elnyomó hatással van rád (pl. szorult helyzet), azt nyilván nem kell elfogadni, viszont biztosan lehet rajta változtatni. Kulcsszó az ésszerûség, még mindig.
Nem baj, ezen még lehet segiteni, egy jó értelmezõ szótár segitségével.
Ha nem lennél képes kompromisszumokra, hogy a vérben tudnál elõrelépni az élet bármely területén? 😄
Az ember társas lény, a boldogságra törekszik, és az élete minden területén kompromisszumokat kell kötnie, ha elõrébb akar jutni, ha el akarja érni a boldogságot, ha túl akar élni. Csont egyedül senki nem jut sehova, ilyen egyszerû az egész. És igen, az életet magadban éled meg, de mások közremûködésével. 😊