Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
a lényeg, hogy ismét megértetted, hogy mirõl van szó<#eljen><#worship>
clio1616v
nekem a folyamatos elégedettség fenntartása a célom és ehhez mégcsak menni se kell feltétlenül

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
veszem észre, hogy igen szelektíven olvasol
clio1616v
ami lényegtelen az nem érdekel

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
---
A párkapcsolat csak akkor adhat boldogságot, ha a célunk egy és ugyan az; ha a két ember egy úton találkozik s azt mondja egymásnak: "Jer, menjünk együtt" "Jer"-és kezet adnak egymásnak; nem pedig ha két ember kölcsönösen vonzódik, de eközben egyik jobbra megy, a másik meg balra.
---
salsoul
bárcsak tudnál olvasni
clio1616v
tudom, hogy nem érdekel más emberek célja

salsoul
ráadásul lényegtelen, hogy van-e neki vagy sem
mert itt olyan erõkkel és törvényekkel dolgozunk mely e megfelelõhöz a megfelelõt rendeli, így a megfelelõ célhoz a megfelelõ célt is
salsoul
ez engem nem zavar
salsoul
és így mindig csak a korábbi eredményeidre jutsz
én miután tudom, hogy nem arra akarok jutni, mást teszek
clio1616v
igen így van.. és?

ez nem jó példa, mert a papírnak nincsenek céljai 😊

clio1616v
én fordítva mûködök... elõször érzékelek és utána teszek valamit... lereagálom a korábbi tapasztalataim alapján

salsoul
nézzünk akkor egy közérthetõ triviális szemléltetõ példát:
papírtépéshez eltépett papír társul
clio1616v
"Megfelelõ tettekhez, megfelelõ eredmények társulnak. Errõl van csak aszó."

salsoul
mi például?
clio1616v
például?

salsoul
És sehol nem beszéltem arról, hogy elégedetlen lennék, és nem érzem magam annak.

És igen lehet a lottó ötöshöz hasonlítani a dolgot, és igen ha így nézem az eddigi életemet is akkor az szemmel láthatóan lottó ötösök sorozatából áll.

Mert vannak divinációs módszerek amikkel a nyerõ számokat ki lehet fürkészni, s aztán meg lehet játszani.

Csak kell hozzá kitartás, és állhatatosság, és bizodalom.

Aki pedig veszi a fáradtságot, hogy közelebbrõl is szemügyre vegyen, vizsgálódjon az rájön hogy semminek semmi köze a lottó ötöshöz.
Megfelelõ tettekhez, megfelelõ eredmények társulnak. Errõl van csak aszó.
clio1616v
ez eddig is világos volt számomra...

te vagy elégedetlen nem én... nincs ezzel semmi baj
igen van benne valami... szeretek kompromisszumot kötni nem keresem azt a nõt akiért semmit nem kell tennem csak van... nem akarok alá élni hanem mellette...

nem célom kergetni ideákat, amiket soha nem érek el...

mondhatnám, hogy a lottótelitalálat a célom, de minek? 😄 egyszerûen nem rajtam múlik, olyan cél meg nem kell amiért nem tudok tenni 😉

ezért mondtam neked korábban lehet célod egy autó, mert az autónak nincsen célja...

egy nõnek pedig vannak céljai és lehet aki neked tökéletes mások a céljai sõt biztos... ez a realitás... egy nõnek nem az kell hogy azonos céljai legyenek a párjával, hanem hogy a céljait vágyait kielégítsék neked is ez kellene a célod legyen, hogy közösen a pároddal kompromisszumok mellett egymás céljait kielégíteni...

lehet nem fogod érteni, mert zagyvaság meg lárifárizás neked, de ez van...

salsoul
Egyébként clio, amit mondasz/képviselsz a valóban jogos, és valóban mindaddig úgy is van, amíg az ember olyat szeretne, mint amilyenrõl te beszélsz: kompromisszumról és/vagy harcolásról szólót.

Lirion amit mond/képvisel szintén jogos, és valóban mindaddig úgy is van, amíg az ember olyat szeretne, mint amilyenrõl õ beszél: a szórakozásról és/vagy kiélésrõl szólót.

A te és/vagy Lirion mondandója akkor bukik, amikor az ember se nem kompromisszumról és/vagy harcolásról szólót, se nem szórakozásról és/vagy kiélésrõl szólót szeretne, hanem mélyebb szellemi, lelki kapcsolatról szólót szeretne, amiben két ember szó nélkül érti egymást, és alapban egymás keze alá élnek.

Hogy szerinted/szerintetek ilyen nincs az egy dolog, az eddigi tapasztalatotok.

Én utána néztem, és az emberiség több ezer éves feljegyzéseiben és jelen életben is van rá tapasztalat, hogy van, létezik ilyen. És én ezekkel a tapasztalatokkal foglalkozok, ezekre hallgatok.
Igaz, hogy kb egymillió tapasztalat közül egy ilyen, ám én akkor is ezzel fogalakozok, és nem érdekel a többi kilencszázkilencvenkilencezer, ami arról szól, hogy hogyan nem, hogyan kompromisszumosan, hogyan harcolósan, hogyan szórakozósan...
Miért nem érdekel?
Mert nem az az én célom.
salsoul
megint lárifárizva zagyvásítasz
salsoul
Mit boncoltam szét, és milyen részletekre?
clio1616v
nem értem miért kell szétboncolni apró kis darabokra aztán elveszel a részletekben...

clio1616v
az érdekek különbözõk, de érdeklõdik mind amiket írtál...

salsoul
ez pusztán a te skatulyaizmusod
salsoul
Clio te magad nem tudod betartani azt, amit a topik lényegeként megfogalmaztál

mert pl kíváncsi lenék, hogy milyen valós tapasztalataid vannak abban amirõl én beszéltem, egy kompromisszummentes párkapcsolatban pl...

a harmadik fajta aki topikot olvas az az, aki egy problémára megoldást, megoldási lehetõséget, plusz információt keres, olyat amit még nem hallott, amit így még nem próbált, mert az ezeddigiekkel eredményre nem jutott

a negyedik fajta pedig az akinek akad valami problémája, és igazolásért, megerõsítésért jön/ír ide, hogy a gond nem vele van
clio1616v
amikor megosztod a véleményedet akkor exhibicionista vagy... amikor meg olvasod másokét akkor meg érdeklõdõ...

de inkább az utóbbi, mert nem vagy 100%ig magabiztos...

norbre
nem csak exhibicionizmusból lehet megosztani a saját véleményt.. engem pl baromira nem ez hajt, hanem az hogy válaszokat találjak a saját életem kérdéseire.. és persze úgy is lehet hogy ha olvas az ember de van amikor hasznos ha "kérdez", vagy nézeteket ütköztet az ember

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
az nem vita ha elmondod a véleményedet és elfogadod hogy másnak nem ugyanaz és a tapasztalataidat megosztva elmondod miért nem értesz egyet a véleménnyel amelyik nem azonos a tiéddel...

ez lenne a topik lényege...

két ember van aki topikot olvas... vagy érdekli a mások gondolata és megfigyel, vagy megosztja a sajátját, mert exhibicionista

ez utóbbi nem kíváncsi a mások véleményére, hanem érdeke az hogy kielégítse a mások kíváncsiságát

chhaya
clio:
#12376 van saját véleményem, de vitázni semmi kedvem.
#12378 lehet elolvasnám... 😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
az lehetne a Salsoul által írt könyv címe, hogy "Egy ember küzdelmei; hogyan keressük a tökéletes párt egy életen keresztül..."

clio1616v
nem feltétlen...

clio1616v
udatják velünk, hogy szórakoztató a topik... nincs ebben semmi rossz...

saját véleményük nincsen... így szórakoztattatják velünk magukat

clio1616v
családosat is meg nem is? 😊

chhaya
És ez eleinte tényleg szórakoztató volt. Csak mióta kb. 3 oldalból találok 1 hsz-t, amibõl ki tudok halászni valami használható bölcsességmorzsát, a fennmaradó részben pedig egymás (egyre kevésbé konszolidált) anyázása zajlik, úgy már kezd áthajlani a dolog szánalmasba. Pedig szerettem ezt a topikot, salsoul hsz-eit különösen, még ha ez nem is látszik mert ritkán szólalok meg...

salsoul
Clio nemsokára úgyis kompromisszumot köt és megoldódik a kérdés <#nevetes1>
Az hát! <#nyes> Mindannyian mondtok valami igazat, de mind azon vagytok, hogy bebizonyítsátok, hogy a másik a hülyébb.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

salsoul
A legviccesebb mégis az amikor beszólnak páran, hogy mennyire vicces.
salsoul
és mi van ha kettõs életet élnek?
a pap családosat is, a biciklis autósat is?
Dick Riddick
Na az biztos! <#nevetes1>

\"Heroes never die. They just reload.\"

clio1616v
kezd olyanná válni a mondandód, mint amikor a nõtlen papok prédikálnak hogyan éljenek a hívei családi életet...

vagy amikor a autóközlekedésrõl beszél valaki akinek biciklije van...

chhaya
Viccesebb volt, mikor még Nandusz és Rita is itt volt.

salsoul
Érdekes, én nem errõl beszéltem...

Bátran fogj kezet Clio-val.
"A férfi legyen határozott, egyenes, gerinces, konzekvens, tudja honnan jön és hová tart az életben."

Ezt úgy is lehetne a változatosság kedvéért mondani, hogy: a férfi legyen öntelt, nagyképû és beképzelt, és játssza meg azt, hogy õ a legerõsebb, legbátrabb és legkeményebb csávó a világon.
SötétBarom
BEST TOPIC EVER .

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

clio1616v
nekem az a fajta viselkedése vonz, amivel kifejezi, hogy szeret

Dick Riddick
Viszont alkalmanként igen szórakoztató! <#buck>

\"Heroes never die. They just reload.\"

norbre
ok.. tegyük fel megvolt a vonzalom az elején, megismertem, megszerettem, együtt vagyunk.. telnek az évek.. érzem, tudom hogy szeret.. ez továbbra is jól fog esni nekem mégsem ez teszi vonzóvá számomra, nem ezért fogom szeretni

hogy folyamatosan lehet-e vonzódni valakihez? mit jelent hogy folyamatosan? szerintem alapvetõen egyetlen érzelem sem állandó és folyamatos, maximum elég sûrûn érzi az ember, így nevezhetjük esetleg folyamatosnak (de ne kezdjük el ezt is boncolgatni)..

számomra vonzó lehet egy emberi tulajdonság vagy a külsõ megjelenés vagy a kisugárzása a másik személynek .. ha ez hosszú idõ után is megmarad akkor folyamatos.. ha elmúlik de újra meglátom benne (vagy idõvel mást, másképp látom meg) akkor vonzóvá válik újra.. de az hoyg szeret-e vagy sem nem ide tartozik számomra..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
nem a vonzalom kialakulásáról van szó, hanem a folyamatos vonzódásról 😊

norbre
én elhiszem hogy téged az vonz hogy valaki szeret téged..
bennem pusztán attól hogy valaki engem szeret még nem alakul ki vonzalom, ezért még nem kezdek el (fogok) szeretni valakit.. ez egy jólesõ érzést generál bennem de ezt én nem hívom se vonzalomnak se szeretetnek

clio1616v
pontosan így van, ha nem lennék akkor nem is vonzana