Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
persze clio, herointól betépve még szebb és izgalmasabb a világ és mégtöbbi mindent csinálsz amit egyébként nem

én a részemrõl maradok a józan éberség mellett
és tisztán józanon valósítom meg azt amit más ezzel-azzal - akár nõvel - narkózva, mert ebben az esetben nincs másnaposság, kegyetlen valóságra ébredés
clio1616v
mondok egy példát... útálok moziba járni, de szeretek moziba menni a párommal...

útálok sétálni ha tehetem mindenhova autóval vagy motorral megyek... de imádok sétálni a párommal órákon át...

rengeteg olyan dolog van amit egyedül nem szeretek csinálni, de a párommal együtt nagyon jól tud esni...

lehet ez neked hihetetlen, de amikor velemvan másképpen érzékelek, más érzések esnek jól az érzelmek amik olyankor érnek teljesen mások mint amikor együtt vagyok a párommal...

a te érzelmektõl minimalizált "biztonsági" életedben amire tudatosan ráerõszakolod a fájdalom és csalódás mentességet soha nem is fogod megérteni amíg az akaratoddal elnyomod...

de volt már errõl szó egy filmben, még valami tablettát is szedtek... hogy elnyomják, tudatosítsák az érzelmeiket..

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Akkor tedd ezt, mi meg tesszük amazt.
clio1616v
nem nem 😊

olyat teszek mással amit amikor magam vagyok nem tennék soha 😉

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Azzal, hogy olyat teszel másokért, amit utálsz, megalázod önmagad. Csak azért táncórákat venni úgy, hogy utálsz táncolni, csak azért, hogy egy lánynak ezzel a kedvében járjál a saját személyiséged feladása egy másik ember kegyeiért, ami önmagad megalázása. Ráadásul ugyanezt várod el te is a lánytól, ami gyomorforgatóan undorító.. elvárni attól, akit szerelemmel szeretsz, hogy számára utálatos dolgokat tegyen meg érted..
Tökéletesen jól leírta salsoul:
"Inkább választok egy olyat aki a latin táncokat ugyan úgy kedveli mint én, és a motorozást meg ugyan úgy nem kedveli mint én és az együtt töltött idõ 100%-ban engedmények nélkül felhõtlenül latin-táncolunk"
lófasz

minigirl
Lehet, hogy igazad van, és a lányok nagytöbbsége ilyen, de én mindig olyan srácokkal jöttem össze, akik elõször csak a barátaim voltak. Én nem vagyok oda azért, ha nyíltan nyomunak, sõt, bosszant, mert úgy érzem, mintha tárgyként kezelnének.

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

clio1616v
köszönöm kérdésedet, igen... de ez téged tényleg érdekel?

clio1616v
szívesen

salsoul
Jól vagy, minden rendben?
...
Biztos?
chhaya
engem ebbõl tessék kihagyni

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

DaemoonHunter
"Ne add a tudtára, hogy tetszik, csak annyit, hogy szivesen barátkoznál."
És itt el is b*szta a helyzetet.
Én azt tanácsolom legyen egyértelmû, mikor eljött a megfelelõ pillanat.
Ha érdeklõdést lát a másik féltõl, akkor nem kell mitõl tartania.
Tudja csak a lány, hogy õ mit akar, és legyen férfi, az érzelgõsködésben egyetértek, arra nincs sok szükség, csak annyi, hogy õ nem barátságot akar. Ezeket tapasztalatból írom...régen én is így álltam hozzá, és csak barátnak, vagy egy a sokból próbálkozónak tekintettek rám...

clio1616v
az nekem nem jelent problémát, hogy nem olyat írok ami neked nem tetszik... ezt magaddal kell lejátszanod

erról csak te tehetsz... nem tudok és nem is akarok rajtad változtatni, ha nem tetszel magadnak ahogy vagy, oldd meg...

salsoul
nem keveri >>> csak a végsõ eredményt írta le
salsoul
össze vissza reagálsz mindenre
salsoul
"Az a fontos, hogy az ember legyen tisztában a céljaival és úgy éljen, hogy azokat teljesíthesse."

<#worship><#eljen>
clio1616v
miért kevered a megalázkodást a kompromisszumkötéssel?

Pont az jó benne, hogy magadtól csinálod nem kérésre..

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
mert a te hozzászólásodra reagálva írtam

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Pedig erre nagyon is büszke lehetsz. Megtetted az elsõ és legnehezebb lépést a problémád megoldásában, amit az emberek nagy része nem képes megtenni.
Én sosem állítottam, hogy nincs olyan, amirõl írtál, csak azt, hogy arra nagyon kicsi az esély, hogy megtaláld.

Egyébként részben egyetértek, ha vki szórakozni akar, akkor nem igen fog találni olyat, akivel mélyebb szellemi, lelki kapcsolatot tud kialakítani. De nem is fog neki hiányozni és egészen más utat fog járni, mint aki az komoly kapcsolatot keresi. Bár egyezések elõfordulhatnak pár dologban.
Viszont azt se felejtsd el, hogy változhatnak a vágyak és a bejárt út sem egy hermetikusan elzárt pálya, lehet rajta változtatni, újrakezdeni, egymásba kötni stb.. Az a fontos, hogy az ember legyen tisztában a céljaival és úgy éljen, hogy azokat teljesíthesse.

btw a kompromisszumosdi nekem sem tetszik. Én is próbáltam és én is arra jutottam vele, hogy nem vezet eredményre. Csak megalázkodás a vége, folyamatos kihasználás, ami nem lehet alapja egy egészséges kapcsolatnak, legyen szó baráti, szerelmi vagy akár munkakapcsolatról.
salsoul
az most miért van nekem címezve?
minek mondod nekem?
clio1616v
fontos, hogy soha nem szabad olyat csinálni, ami külsõ kényszer hatására muszáj

a szabályokat is csak akkor kell betartani amikor jólesik

clio1616v
semmi nem jó ami kényszer...

salsoul
Ha jól érzi magát egyedül, és nem merül fel benne igény társ iránt akkor én részmerõl nem látok ebben problémát, sem hibát, sem idõvesztegetést.

Probléma, hiba, idõvesztegetés akkor lenne, ha szeretne társas életet.
Hm ami inkább érdekesebb kérdés hogy rendben van e hogy valaki fiatalon egyedül van és nem is próbál társra találni vagy éppenséggel ez nagy hiba és idõvesztegetés?

salsoul
valóban, ez válasz arra amit kérdeztem
clio1616v
a tetteik semmit nem jelentenek az érzéseik nélkül

salsoul
és akkor ebbõl a nem tudatos dolgoból, hogyan tudható meg, hogy "mit miért tesznek"?
clio1616v
azokat érezni lehet csak 😉

clio1616v
tudod mit jelent az empátia?

együttérzés érezni azt amit mások éreznek... nem azt jelenti, hogy tudatosan érzel valamit...

salsoul
pusztán arról van szó, hogy romokban hever az amúgyis romokban heverõ inkonzisztens módszered

fõleg miután korábban arról papoltál, hogy az érzelmeket nem lehet, és nem szabad, és tilos tudatosítani, megérteni és most meg arról papolsz, hogy meg kell érteni azokat... <#nemtudom>
clio1616v
semmi baj... nem célom, hogy igazat adj nekem 😉

norbre
nektek is szívesen, okulhat aki szeretne, de majd holnap most mennem kell

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
persze ez számomra nem jelenti azt hogy érzelem nélkülivé válna az életem, vagy hogy manipulálni tudnám az érzelmeimet.. csak épp nem mondom valakinek azt hogy szeretem amikor csak vágyat érzek, vagy mert elönt a jólesõ érzés azért mert valaki érezteti velem hogy szeret

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

salsoul
ha gondolod leírhatod részletesen, hogy mi történt, miben hibáztál, és milyen folyamatoknak milyen láncolata vezetett oda ahova

s aztán, hogy mi a tanulság
mit kell tenned, min kell változtatnod

minél részletesebben, konkrétabban

nem muszáj nekünk, magadnak is elég
norbre
sajnos megint saulnak kell igazat adjak clio, legalábbis a saját történetemmel kapcsolatban.. az vezetett rengeteg olyan felismeréshez amiket a saját életem eddigi hibáinak csiszolása (újból el nem követése miatt) próbáltam megtenni hogy pl szétválasztottam dolgokat az érzelmeimmel kapcsolatban: jólesõ érzések, vonzalom, vágy, szerelem, szeretet, féltés, féltékenység, függõség.. megértettem (vagy elkezdtem megérteni) hogy ezek számomra mit jelentenek és hogyan hatnak rám.. és valószínû hogy a jövõben sokkal kevesebb eséllyel fogok olyan hibákat elkövetni egy kapcsolatban amiket ezek felismerése nélkül ugyanúgy elkövetnék és csak körbe körbe járnék csodálkozva hogy "már megint miért történt ez velem"

salsoul
a múltkor még azt mondtad, hogy érzelmekben emmit semm kell érteni

most akkor mivan?
clio1616v
egy dolgot tehetsz empatikusan viselkedni mindekivel... akkor fogod érteni mit miért tesznek... és talán magabiztosságot is hoz majd

salsoul
Nagyobb vagy mint CG Jung!
norbre
vannak dolgok amikben elég határozott és magabiztos vagyok, fõleg a racionális dolgokban.. de ha finoman akarok fogalmazni az érzelmi inteligenciám (csernus után szabadon) még szorul némi csiszolásra

salsoul
én elsõkézbõl élek 😉
clio1616v
úgy tapasztaltam, hogy van amikor szívesen írja le a véleményét exhibicionista=magabiztos, de van amikor bizonytalan magába és inkább olvassa csak amit írunk

chhaya ugyanígy magabizonytalan...

norbre
hát a büszkeség még messze van fõleg hogy ha arra gondolok milyen ára volt ennek a felismerésnek de alapvetõen én is ezt gondolom..

clio: szintén egyetértek, legtöbbször ott ba*zom el hogy nem vagyok képes idõt hagyni a dolgoknak, néha meg túl sokat pöcsölök és képtelen vagyok dönteni

köszi

clio1616v
útálnék olyan lánnyal lenni aki szeret motorozni... nekem olyan kell az vonz aki nem szeret motorozni 😉

nem szeretnék olyan lányt aki útál táncolni mint én... olyan lány mellett akarok lenni az tetszik aki latintáncol... mert miatta akarok cha cha cházni és salsát tanulni...

semmi baj azzal hogy te ilyen langyos vagy... és útálod a kihívásokat... te ilyen vagy vannak vagány csajok akiket az ilyen puhány pasik vonzanak, de ugye neked nem ez a célod 😉

salsoul
a magabiztosságnak benne van a nevében, hogy kin/min múlik

másrészt nem hiszem, hogy errõl van szó, de majd norbre elmondja
clio1616v
mindenki hibázhat... magabiztosság kell neked... ezt mindenkinek más hozza meg... ez tõled független nem elég akarni hogy legyen a tõled független körülmények határozzák meg...

sõt ha görcsösen akarod, nem is lesz...

salsoul
Erre legyél büszke, ez az elsõ lépés, hogy a férfi Hiteles Férfivé vállják.

A helyesen mûködõ elfogulatlan önkritikánál nincs jobb!

Amíg az ember nem látja a hibákat, addig nincs mit javítania.
Ha látja, akkor már a javításba kezdhet.
salsoul
Clio hiába erõlködsz, messze vagy, nagyon messze vagy annak megértésétõl amirõl beszélek.

Az elsõ lépés az lenne, hogy legalább ideiglenesen kilépsz az elvbõl tagadó üzemmódból, hogy megérthess valami mást is, azon túl amit hajtogatsz.

Nem értem miért kéne nekem kompromisszumosdit választanom, amikor a kompromisszumok nélkülit is választhatom.
És ezen nem azt értem, hogy akkor mindenben keresztbe teszünk egymásnak, hanem azt, hogy mindenben egy húron pendülünk, együtt alkothatunk, létezhetünk anélkül, hogy önmagunkból kölcsönös engedményeket kellene tennünk ahhoz, hogy együtt lehessünk, mert egyébként ellenkezõek vagyunk.

Mondok példát: ha én a latin táncokat kedvelem, és a motorozást meg baromira nem, akkor nem fogok olyan hölgyeményt választani, aki a motorozást kedveli, a latin táncokat meg baromira nem.

Inkább választok egy olyat aki a latin táncokat ugyan úgy kedveli mint én, és a motorozást meg ugyan úgy nem kedveli mint én és az együtt töltött idõ 100%-ban engedmények nélkül felhõtlenül latin-táncolunk, mert ebben az esetben mindkettõnknek latíntáncvér folyik ez erünkben.
norbre
srácok tudom hoyg ez nem a névtelen alkoholisták köre de egy önvallomás: ahogy csernus mondaná PuhaPöcs vagyok és talán társfüggõ és nem hiteles férfi.. az egyetlen pozitívum a dologban hogy legalább rájöttem nemrég.. a rossz hogy pár nappal ezelõttig azt hittem nem így van.. és a legrosszabb az hogy ennek a felismerésnek egy olyan lány issza most a levét aki 8 hónapig õszintén szeretett

clio1616v
Salsoul... a kompromisszum arról szól, hogyha a párom menne jobbra akkor elkísérem és nem egyszerre megyünk kétirányba hanem egyszer arra amerre õ akar egyszer meg arra amerre én akarok és ha közös célunk van akkor meg egyirányba megyünk 😉

mondok példát mindháromra...

ha én motorozni szeretnék, akkor veszek egy motort és ezért nem fog elhagyni hanem megoldjuk közösen 😉

ha a párom salsázni akar akkor elmegyek megtanulok salsázni és salsázunk 😉

ha moziba akarunk menni akkor elmegyünk moziba 😉

miért tesszük ezeket a tetteket?

azért mert jó együtt lenni, azért mert ki akarjuk elégíteni a másik fizikai és lelki igényeit... az a fontos... lényeges, hogy van-e célja a páromnak... mert van neki és nem egy papír amit csak úgy széttéphetsz... nem egy tv amit ha nem tetszik kikapcsolsz...

ez a nem mindegy...