Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az pedig már csak a te problémád, hogy te magadnak is meg akarsz felelni. Ez csak azért lehet, mert nem olyan vagy, amilyennek képzeled magad. Én nem képzelem magam másnak, mint ami vagyok, mert - veled ellentétben - ismerem önmagamat és ha teszek vmit, nem azért teszem, hogy egy idealizált énképnek megfeleljek, hanem, mert az a lényembõl fakadóan helyes cselekedet.
Na persze te úgyis kötögetnéd a kompromisszumokat, hisz neked nincs tartásod, önbecsülésed, te simán alárendeled magad mások vágyainak.
a legõszintébb az, ha nem szándékosan csinálsz valamit...
nem elvárásnak felelsz meg, sem másénak sem a magadénak...
minden más esetben ha gondolkodsz mi a helyes máris kompromisszumot kötsz, mert a saját magad elvárásainak meg akarsz felelni
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
az ember mint lehetõséget hordozza magában a páratlan megfizetethetetlen értéket, csak úgy mint a vászon és a festék.
Hogy aztán mit hozunk ki magunkból, a vászonból és a festékbõl az rajtunk áll.
az hoyg valaki szeret minket az jó.. viszont ha önbizalomhiányunk van, ûr van bennünk, éhezünk a szeretetre, akkor a másik szeretete betölti ezt az ûrt.. egy ideig.. aztán amikor elfogy belõlünk, kétségbeesve próbálunk ebbõl még kicsikarni, kérni, kierõszakolni
viszont ha egyszer meg tudod tölteni önmagadban, önmagadnak ezt az ûrt, ha meg tudod szeretni magad, akkor lesz önbizalmad is és akkor fogsz tudni te is igazán szeretetet adni
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ha az építésznek tetszik az alkotása, de senki másnak nem, akkor elteheti a padlásra a terveket a nagy büszkeségében...
ahhoz hogy megépítsék az fog kelleni, hogy vagy a megrendelõ elfogadja úgy ahogy van és építenek egy senkinek nem tetszõ szart... ami csak a tervet készítõnek tetszik viszont senki másnak nem...
dejó lesz egy szar épület ami senkinek nem tetszik csak egy embernek, de annak nem kell kompromisszumot kötnie... hurráá egy ember boldog lesz mindenkinek másnak a kárára... ez ám a normális...
kompromisszumot kell kötni a megrendelõ és építész között, csak így mûködik... köcsönösen engedni kell...
a valóság mégsem így mûködik egyenlõtlen kompromisszumok jönnek létre, az egyik fél többet a másik kevesebbet enged.. a kompromisszumkészségéhez mérten...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
"Azt írtam, hogy ahol félelem van, ott nem lehet szeretet!
Ez egy baromság! Csak Feldmárt idéztem, és át sem gondoltam😞.
Szerintem aki félelemben él, az sokkal több szeretetet hordoz magában!
Az "állatias" barátnõmbõl kiindulva, õ nem félt semmitõl, nem volt benne bizonytalanság.
De ha szeretett bármit is, az csak saját maga volt! Nem érzett kötõdést, csak élt, élt a vágyainak.
De az élet azért többrõl szól! És aki megismerte milyen félelmekben élni, az tud igazán adni, az tud igazán szeretni!
Mert a szeretet legyõzi a félelmeket. Ezért vágytam én is a szeretetre, mert le akartam gyõzni a félelmeimet!
De ez is két élû. Nem elég, ha valaki szeret! Saját magunkat is meg kell szeretni. Mert csak ekkor tudunk mást is igazán szeretni!
Az is igaz, hogy ha valaki tényleg megszeret, akkor saját magunkat is sokkal könnyebben megszeretjük.
Ez nekem eddig nem sikerült, minden barátnõm nagyon szeretett, de nem tudtam mégsem elfogadni, megszeretni magam.
Szerintem a hibás énképem miatt!
És írtad, hogy "normális" pasit akartál😊))))!
A normális jelzõ nem általánosítható az emberre, fõleg nem a férfiakra😄DDD!
Mert mindegyikünk különbözõ! A normális megfelel az átlagosnak. De mi az átlagos napjainkban?
Ha az átlagos a többség, akkor én nem akarnék normális lenni😊. Szerencsére úgy alakult az életem, hogy nem lettem átlagos.
Ezek szerint nem vagyok normális sem😊)). De ez is tök jóóóó! Mert nagyon is egyedi vagyok!! És Te is az vagy!
És a "normális" életben Te is tudod milyen értéket képviselnek az egyedi dolgok. Vegyünk például egy Picasso festményt.
Megfizethetetlen! És Mi is azok vagyunk, csodálatos, egyedi alkotások. Az élet alakított így Minket!
Nincs még egy hozzánk fogható lény a földön! És ezt az értéket meg kell látnunk magunkban!
És nem csak szimplán szeretni kellene ezt a különleges adottságot, hanem mélységesen elfogadni, és büszkének lenni az egyediségünkre!"
Az építészünk megalkotott vmit, amit hajlandó lett volna mások számára kiadni a kezei közül, változtatás nélkül. Az a saját munkája volt. A megrendelõk viszont így nem fogadták el, megváltoztatták volna és így az épület már nem a tervezõ sajátja lett volna, hanem egy mások szájíze szerint megváltoztatott alkotás.
Párkapcsolatban ugyanez. Én vagyok, amilyen vagyok. Ha ez tetszik a lánynak, akkor beszélhetünk arról, hogy lesz-e folytatás vagy elköszönünk. Azért viszont, hogy tetszek neki, nem fogom megváltoztatni a viselkedésemet. Ha megváltoztatnám, akkor egy hozzád hasonló talpnyalóvá válnék, akinek nincs személyisége.
kb 100 oldal óta ugyanaz megy, pazarlom az idõmet az olvasásával
asd
és jöjjön akkor a > szájbarágó <
ui:
szar világ amit te elképzelsz, és szerencsére a valóság nem úgy mûködik
idilli a világ amit te elképzelsz, csak nem mûködik a valóságban
persze a festõ is szeret festeni, csak kompromisszum nélkül éhen fog halni és lehet hogy a sok mûkedvelõ a halálaután felbecsülhetetlen értéknek fogja tartani a cuccait, de az életében értéktelenek, ha nem olyat fest ami eladható 😉
ez az elképzelésed módosítása más kedvéért, hogy kivitelezhetõvé váljon...
ezt nevezik üzletnek, alkunak, érdeknek... és ami fontos benne anyagi!!! jellegû
viszont ha már nem egyedül van, hanem megrendelésre kell terveznie mert cserében kap érte pénzt, akkor a megrendelõ olyan szerepet játszik a tervezés ideje alatt a tervezési folyamatban, mint egy párkapcsolatban a másik fél...
másképpen tervez, mert nem csak a saját igényeit kell kielégítenie, hanem a megrendelõét...
most így hirtelen ennyi... tehát a válaszom nem nincs különbség az én "kompromisszum"-om és az építész kompromisszuma között
Érezhetõ a különbség a két "olyat csinálni amit egyébként" nem között, és hogy melyik tartozik a kompromisszum kategóriába?
Pl adott a következõ szitu: építész vagy, akinek már rég nem volt megrendelése, és akit ezért a csõd fenyeget, és tervezel egy házat és tetszik is a megrendelõnek amit terveztél, ám õ mégis kisebb módosításokat szeretne itt-ott, amiktõl neked minden szál hajad égnek áll, amik szemedben elcsesznék az egész épületet, amihez aztán nevedet így nem adnád, s az épületet magát sem tudnád elviselni ha megépülne, hiába okoznál ezzel nagy örömet a megrendelõnek.
Ebben a szituban két dolgot tehetsz:
- a pénzért, munkáért -mivel a csõd fenyeget - engedsz a megrendelõdnek, azaz kompromisszumot kötsz vele és rettentõen rosszul érzed magad, hogy saját munkádat össze kell kócolnod a megrendelõ szája íze szerint, hogy csõdbe ne menj
- vagy nem engedsz a megrendelõnek, azaz nincs kompromisszum a tervben, és elmész inkább utcát söpörni, minthogy össze kelljen rondítani terveidet
Másik példa a kompromisszumra mikor zenét szeretnél hallgatni, és bekapcsolod a rádiót, és ki kell egyezned, azaz kompromisszumot kell kötnöd az adott rádió zenei repertoárjával, ha zenét akarsz hallgatni.
Vagy ha rádió zenei repertoárja olyan, ami neked nem tetszik, akkor inkább kikapcsolod, és inkább nem fárasztod, és idegesíted, és rosszul érezteted magad azzal, ami éppen van, ergo nem kötsz vele kompromisszumot.
Nekem párkapcsolat terén van egy standardom, amibõl nem engedek.
Ez azzal jár, hogy kicsit nehezebben találok pár, mint azok, akiknek ez a standard más, sõt az is benne van a pakliban, hogy egyedül maradok.
Ám tegyük fel, ha nem bírom az egyedüllétet, nincs türelmem standardomhoz, nagyon dughatnékom van, akkor ezek kényszerítõ ereje miatt kompromisszumot köthetek, azaz kiegyezhetek az elsõ jöttment csajjal… de eközben a standard tovább él bennem, és folyamatosan frusztrál, hogy lejjebb adtam, megalkudtam, kompromisszumot kötöttem.
Gyakorlatilag kompromisszumot kötni nem más, mint önmagunkat korrumpálni, önmagunkat ennek vagy annak a kurvájává tenni.
Mennyire érthetõ a kompromisszum témakör így?
A lényeg azon van, hogy a kompromisszumban muszájból, szükségbõl, nyomásból olyat teszel meg, amit egyébként, ha nem lenne muszáj, ha nem lenne rajtad nyomás, szabadon szabad korlátozatlan döntésbõl soha a büdös életben nem tennél meg, méghozzá azért mert ellenkezik veled, lényeddel, standardoddal stb.
Amit te a barátnõd kapcsán leírtál az azért nem kompromisszum, mert nem külsõ kényszerítõ, nyomasztó, muszáj dologból teszed, pontosabban szenveded, hanem szabadon, azért mert most szabadon azt látod jónak, és szabadon azt szeretnéd tenni társaságában.
Nos?
csak hogy világos legyen egy példa erejéig
a bib csak az, hogy ez nem kompromisszum
használhatod önkényes értelmezésben a szavakat, csak ilyenkor azzal kell számolnod, hogy senki sem fogja megérteni, hogy mirõl beszélsz, mindenki félre fog érteni
"A vaginizmus védekezési mechanizmus: aktus elõtt begörcsöl a nõ hüvelye, és lehetetlenné teszi a behatolást. Az esetek nagy részében a nõgyógyász sem tudja megvizsgálni a beteget, mert vizsgálat elõtt is ugyanúgy begörcsölnek a hüvelyi izmai. Pszichológus vagy pszichiáter segítsége szükséges a gyógyuláshoz."
szerencsére a barátnõd jártasabb a magyar nyelvben és annak használatában, és a görcsre azt mondja, hogy görcs, és a remegésre, hogy remegés, és a bizsergésre, hogy bizsergés - szóval nem keveri, mossa össze a fogalmakat, és a megfelelõ dolgokra a megfelelõ szavakat használja
amikor a vádlidban görcs van, akkor az izmok maximális mértékben megfeszülnek és feszülve is maradnak, ami nem kicsi fájdalmat tud okozni, és olykor bizonyos helyeken még csonttörést is okozhat az ilyenkor fellépõ hatalmas izomerõ, amit olykor csak injekcióval lehet feloldani
aztán:
az elõbb orgazmus közbeni fiziológiai dolgokról beszéltél, most meg már post orgazmus dolgokról beszélsz, és ismét összemosol
pre orgazmus és orgazmus állapotban izmok spontán ritmikus összehúzódása jelentkezik, ami kellemes dolog, és nem fájdalmas mint a görcs
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Amitõl valóban írtózól azzal így-sem-úgy-sem kötsz kompromisszumot, és más kedvéért sem mûveled, még a szerelem jegyében sem.
Amivel pedig kompromisszumot kötsz, az nem más, mint amit amúgy is szívesen csinálnál. És azzal, amit amúgy is szívesen csinálnál azzal nem nagy ügy kompromisszumot kötni.
teljesen másképpen viselkedsz ha figyelnek mások, mint privát üzenetben...
amikor a vádlimban görcs van az is apró remegések egymásutánja... lehet nem görcsnek mondják az orvosok hanem intenzív, ritmikus izomösszehúzódának vagy hasonlónak... nem is ez a lényeg...
ha tudod rá a jó szót akkor javíts ki.. szívesen veszem
a bnõd meg, ha egy mód van rá, akkor csókolgasson téged és ne engem, pláne ne üzengessen, ha közölni akarja a véleményét akkor írjon
Normális ember az izomgörcsök gyors elmúlását várja, az orgazmust viszont szeretné minél tovább elnyújtani..
a nutellás dolog a válaszom rá... ennyi
ízlésesen vagyok perverz a szexben, a gusztustalan dolgoktól írtózok és ez amit õ felhozott nem oda való, hanem a WCbe...
eddig a párom csak olyan dolgot hozott elõ, amit én szívesen csináltam vele és viszont..
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
nem tudok és nem is akarok belegondolni, hogy milyen rácsinálni valakire...
másnap reggelre amikor másodszorra futottam neki találtam ki a nutellát...
Nyilván,de én úgy értettem csak azért mert elbeszélgetsz vele jól egy adott témáról az még semmit sem jelent