Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez csak a magadfajta alamuszi talpnyalónál igaz. Aki alapból úgy él, hogy õszinte és nem akar megfelelni másoknak, annak minden cselekedete õszinte lesz és nincs olyan, hogy egyik õszintébb, mint a másik. Mint ahogy optimálisabb sincs..

Az pedig már csak a te problémád, hogy te magadnak is meg akarsz felelni. Ez csak azért lehet, mert nem olyan vagy, amilyennek képzeled magad. Én nem képzelem magam másnak, mint ami vagyok, mert - veled ellentétben - ismerem önmagamat és ha teszek vmit, nem azért teszem, hogy egy idealizált énképnek megfeleljek, hanem, mert az a lényembõl fakadóan helyes cselekedet.
Látod itt vagy te tévedésben, mert olyan nincs, hogy vmi senki másnak nem tetszik. Tudod, ha te egy rocker vagy, keress magadnak egy rocker csajt és ne egy jazz rajongó csajt. És ha van benned olyan, hogy tartás, akkor nem fogod elnyomni a rocker énedet és elkezdeni rajongani a jazzért, csak hogy bevágódj a jazz rajongó csajnál, nem fogsz vele kompromisszumokat kötni, mert az hosszútávon úgysem fog mûködni.
Na persze te úgyis kötögetnéd a kompromisszumokat, hisz neked nincs tartásod, önbecsülésed, te simán alárendeled magad mások vágyainak.
clio1616v
ezt a gondolatot ide is...

a legõszintébb az, ha nem szándékosan csinálsz valamit...

nem elvárásnak felelsz meg, sem másénak sem a magadénak...

minden más esetben ha gondolkodsz mi a helyes máris kompromisszumot kötsz, mert a saját magad elvárásainak meg akarsz felelni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Aztán:
az ember mint lehetõséget hordozza magában a páratlan megfizetethetetlen értéket, csak úgy mint a vászon és a festék.

Hogy aztán mit hozunk ki magunkból, a vászonból és a festékbõl az rajtunk áll.
salsoul
A szeretet szeretet, a félelem félelem.
Egyik sem a másik, és egyik sem forrása a másiknak.
norbre
ahol félelem van ott a félelem mozgat.. ami szeretetnek tûnik az menekülés, biztonságkeresés.. szeretni az tud igazán aki nem fél.. persze nem mindenki képes szeretni aki nem fél.. és nem mindenki egyformán szeret

az hoyg valaki szeret minket az jó.. viszont ha önbizalomhiányunk van, ûr van bennünk, éhezünk a szeretetre, akkor a másik szeretete betölti ezt az ûrt.. egy ideig.. aztán amikor elfogy belõlünk, kétségbeesve próbálunk ebbõl még kicsikarni, kérni, kierõszakolni

viszont ha egyszer meg tudod tölteni önmagadban, önmagadnak ezt az ûrt, ha meg tudod szeretni magad, akkor lesz önbizalmad is és akkor fogsz tudni te is igazán szeretetet adni

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
nem érted...

ha az építésznek tetszik az alkotása, de senki másnak nem, akkor elteheti a padlásra a terveket a nagy büszkeségében...

ahhoz hogy megépítsék az fog kelleni, hogy vagy a megrendelõ elfogadja úgy ahogy van és építenek egy senkinek nem tetszõ szart... ami csak a tervet készítõnek tetszik viszont senki másnak nem...

dejó lesz egy szar épület ami senkinek nem tetszik csak egy embernek, de annak nem kell kompromisszumot kötnie... hurráá egy ember boldog lesz mindenkinek másnak a kárára... ez ám a normális...

kompromisszumot kell kötni a megrendelõ és építész között, csak így mûködik... köcsönösen engedni kell...

a valóság mégsem így mûködik egyenlõtlen kompromisszumok jönnek létre, az egyik fél többet a másik kevesebbet enged.. a kompromisszumkészségéhez mérten...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Valamit hozzá tennék a témához, ezt egy levelezésbõl ollóztam ki, de szerintem tanulságos!

"Azt írtam, hogy ahol félelem van, ott nem lehet szeretet!
Ez egy baromság! Csak Feldmárt idéztem, és át sem gondoltam😞.
Szerintem aki félelemben él, az sokkal több szeretetet hordoz magában!
Az "állatias" barátnõmbõl kiindulva, õ nem félt semmitõl, nem volt benne bizonytalanság.
De ha szeretett bármit is, az csak saját maga volt! Nem érzett kötõdést, csak élt, élt a vágyainak.
De az élet azért többrõl szól! És aki megismerte milyen félelmekben élni, az tud igazán adni, az tud igazán szeretni!
Mert a szeretet legyõzi a félelmeket. Ezért vágytam én is a szeretetre, mert le akartam gyõzni a félelmeimet!
De ez is két élû. Nem elég, ha valaki szeret! Saját magunkat is meg kell szeretni. Mert csak ekkor tudunk mást is igazán szeretni!
Az is igaz, hogy ha valaki tényleg megszeret, akkor saját magunkat is sokkal könnyebben megszeretjük.
Ez nekem eddig nem sikerült, minden barátnõm nagyon szeretett, de nem tudtam mégsem elfogadni, megszeretni magam.
Szerintem a hibás énképem miatt!

És írtad, hogy "normális" pasit akartál😊))))!
A normális jelzõ nem általánosítható az emberre, fõleg nem a férfiakra😄DDD!
Mert mindegyikünk különbözõ! A normális megfelel az átlagosnak. De mi az átlagos napjainkban?
Ha az átlagos a többség, akkor én nem akarnék normális lenni😊. Szerencsére úgy alakult az életem, hogy nem lettem átlagos.
Ezek szerint nem vagyok normális sem😊)). De ez is tök jóóóó! Mert nagyon is egyedi vagyok!! És Te is az vagy!
És a "normális" életben Te is tudod milyen értéket képviselnek az egyedi dolgok. Vegyünk például egy Picasso festményt.
Megfizethetetlen! És Mi is azok vagyunk, csodálatos, egyedi alkotások. Az élet alakított így Minket!
Nincs még egy hozzánk fogható lény a földön! És ezt az értéket meg kell látnunk magunkban!
És nem csak szimplán szeretni kellene ezt a különleges adottságot, hanem mélységesen elfogadni, és büszkének lenni az egyediségünkre!"

Megint ékes példáját sikerült bemutatnod annak, hogy miért nincs neked egy határozott, erõs személyiséged.
Az építészünk megalkotott vmit, amit hajlandó lett volna mások számára kiadni a kezei közül, változtatás nélkül. Az a saját munkája volt. A megrendelõk viszont így nem fogadták el, megváltoztatták volna és így az épület már nem a tervezõ sajátja lett volna, hanem egy mások szájíze szerint megváltoztatott alkotás.

Párkapcsolatban ugyanez. Én vagyok, amilyen vagyok. Ha ez tetszik a lánynak, akkor beszélhetünk arról, hogy lesz-e folytatás vagy elköszönünk. Azért viszont, hogy tetszek neki, nem fogom megváltoztatni a viselkedésemet. Ha megváltoztatnám, akkor egy hozzád hasonló talpnyalóvá válnék, akinek nincs személyisége.
clio1616v
ezt neked kell megoldani, te problémád...

áh kajak zárhatnák már ezt a topikot 😄

kb 100 oldal óta ugyanaz megy, pazarlom az idõmet az olvasásával

asd

salsoul
a lényeg az, hogy nem megélés a fontos

és jöjjön akkor a > szájbarágó <

ui:
szar világ amit te elképzelsz, és szerencsére a valóság nem úgy mûködik
clio1616v
éppen ezért a reális kompromisszum a lényeges és azzal kell megelégedni, nem pedig az elérhetetlen kompromisszummentest kell hajszolni kíntszenvedve...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
ja ez lehet hogy így van, de az alkotás nem ingyen van és érdekek állnak mellette, alatta és felette...

idilli a világ amit te elképzelsz, csak nem mûködik a valóságban

persze a festõ is szeret festeni, csak kompromisszum nélkül éhen fog halni és lehet hogy a sok mûkedvelõ a halálaután felbecsülhetetlen értéknek fogja tartani a cuccait, de az életében értéktelenek, ha nem olyat fest ami eladható 😉

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
miért? a tervezõ fogja önerõbõl megfinanszírozni a kivitelezést?

salsoul
Építészünket egyáltalán nem érdekelték az anyagiak: csak az alkotás.
salsoul
nem volt anyagi jellegû, még csak üzleti sem

node > menjünk tovább <
clio1616v
ez nem olyan kompromisszum 😊

ez az elképzelésed módosítása más kedvéért, hogy kivitelezhetõvé váljon...

ezt nevezik üzletnek, alkunak, érdeknek... és ami fontos benne anyagi!!! jellegû

salsoul
clio1616v
igen a példádban az építész ha egyedül tervez, akkor úgy tervez, ahogy csak szeretne és õ jónak látja...

viszont ha már nem egyedül van, hanem megrendelésre kell terveznie mert cserében kap érte pénzt, akkor a megrendelõ olyan szerepet játszik a tervezés ideje alatt a tervezési folyamatban, mint egy párkapcsolatban a másik fél...

másképpen tervez, mert nem csak a saját igényeit kell kielégítenie, hanem a megrendelõét...

most így hirtelen ennyi... tehát a válaszom nem nincs különbség az én "kompromisszum"-om és az építész kompromisszuma között

salsoul
Tehát a kompromisszum nem annyi mint szimplán olyat csinálni amit egyedül nem csinálsz és/vagy még nem csináltál, hanem annyi mint nyomás, muszály, kényszer alatt olyat tenni amit egyébként nem tennél meg mert ellenkezik lényeddel.

Érezhetõ a különbség a két "olyat csinálni amit egyébként" nem között, és hogy melyik tartozik a kompromisszum kategóriába?
salsoul
Kompromisszum az, amikor ilyen vagy olyan szükségbõl, muszájból, kényszerbõl, hogy egy adott dolgot muszájból, kényszerbõl elérj standardjaidból, igényeidbõl, véleményedbõl, álláspontodból azok rovására engedni kényszerülsz.

Pl adott a következõ szitu: építész vagy, akinek már rég nem volt megrendelése, és akit ezért a csõd fenyeget, és tervezel egy házat és tetszik is a megrendelõnek amit terveztél, ám õ mégis kisebb módosításokat szeretne itt-ott, amiktõl neked minden szál hajad égnek áll, amik szemedben elcsesznék az egész épületet, amihez aztán nevedet így nem adnád, s az épületet magát sem tudnád elviselni ha megépülne, hiába okoznál ezzel nagy örömet a megrendelõnek.

Ebben a szituban két dolgot tehetsz:

- a pénzért, munkáért -mivel a csõd fenyeget - engedsz a megrendelõdnek, azaz kompromisszumot kötsz vele és rettentõen rosszul érzed magad, hogy saját munkádat össze kell kócolnod a megrendelõ szája íze szerint, hogy csõdbe ne menj
- vagy nem engedsz a megrendelõnek, azaz nincs kompromisszum a tervben, és elmész inkább utcát söpörni, minthogy össze kelljen rondítani terveidet

Másik példa a kompromisszumra mikor zenét szeretnél hallgatni, és bekapcsolod a rádiót, és ki kell egyezned, azaz kompromisszumot kell kötnöd az adott rádió zenei repertoárjával, ha zenét akarsz hallgatni.

Vagy ha rádió zenei repertoárja olyan, ami neked nem tetszik, akkor inkább kikapcsolod, és inkább nem fárasztod, és idegesíted, és rosszul érezteted magad azzal, ami éppen van, ergo nem kötsz vele kompromisszumot.

Nekem párkapcsolat terén van egy standardom, amibõl nem engedek.
Ez azzal jár, hogy kicsit nehezebben találok pár, mint azok, akiknek ez a standard más, sõt az is benne van a pakliban, hogy egyedül maradok.
Ám tegyük fel, ha nem bírom az egyedüllétet, nincs türelmem standardomhoz, nagyon dughatnékom van, akkor ezek kényszerítõ ereje miatt kompromisszumot köthetek, azaz kiegyezhetek az elsõ jöttment csajjal… de eközben a standard tovább él bennem, és folyamatosan frusztrál, hogy lejjebb adtam, megalkudtam, kompromisszumot kötöttem.

Gyakorlatilag kompromisszumot kötni nem más, mint önmagunkat korrumpálni, önmagunkat ennek vagy annak a kurvájává tenni.

Mennyire érthetõ a kompromisszum témakör így?

A lényeg azon van, hogy a kompromisszumban muszájból, szükségbõl, nyomásból olyat teszel meg, amit egyébként, ha nem lenne muszáj, ha nem lenne rajtad nyomás, szabadon szabad korlátozatlan döntésbõl soha a büdös életben nem tennél meg, méghozzá azért mert ellenkezik veled, lényeddel, standardoddal stb.
Amit te a barátnõd kapcsán leírtál az azért nem kompromisszum, mert nem külsõ kényszerítõ, nyomasztó, muszáj dologból teszed, pontosabban szenveded, hanem szabadon, azért mert most szabadon azt látod jónak, és szabadon azt szeretnéd tenni társaságában.

Nos?
clio1616v
mondj egy dolgot, amiben nem kötnél kompromisszumot...

csak hogy világos legyen egy példa erejéig

salsoul
és te sem fogsz másokat megérteni
salsoul
értem mirõl beszélsz clio
a bib csak az, hogy ez nem kompromisszum

használhatod önkényes értelmezésben a szavakat, csak ilyenkor azzal kell számolnod, hogy senki sem fogja megérteni, hogy mirõl beszélsz, mindenki félre fog érteni
clio1616v
nekem az kompromisszum, ha olyat csinálok, amit addig nem amíg egyedül voltam, de a párom mellett megteszem.. õ is tesz olyat, amit egyedül nem tett...

salsoul
Példa görcsre:
"A vaginizmus védekezési mechanizmus: aktus elõtt begörcsöl a nõ hüvelye, és lehetetlenné teszi a behatolást. Az esetek nagy részében a nõgyógyász sem tudja megvizsgálni a beteget, mert vizsgálat elõtt is ugyanúgy begörcsölnek a hüvelyi izmai. Pszichológus vagy pszichiáter segítsége szükséges a gyógyuláshoz."
salsoul
látszik, hogy nem kompromisszumképpen
salsoul
na igen, te semmire sem tudod a jó, pontosabban megfelelõ szót

szerencsére a barátnõd jártasabb a magyar nyelvben és annak használatában, és a görcsre azt mondja, hogy görcs, és a remegésre, hogy remegés, és a bizsergésre, hogy bizsergés - szóval nem keveri, mossa össze a fogalmakat, és a megfelelõ dolgokra a megfelelõ szavakat használja

amikor a vádlidban görcs van, akkor az izmok maximális mértékben megfeszülnek és feszülve is maradnak, ami nem kicsi fájdalmat tud okozni, és olykor bizonyos helyeken még csonttörést is okozhat az ilyenkor fellépõ hatalmas izomerõ, amit olykor csak injekcióval lehet feloldani

aztán:
az elõbb orgazmus közbeni fiziológiai dolgokról beszéltél, most meg már post orgazmus dolgokról beszélsz, és ismét összemosol

pre orgazmus és orgazmus állapotban izmok spontán ritmikus összehúzódása jelentkezik, ami kellemes dolog, és nem fájdalmas mint a görcs
clio1616v
másképpen csinálom... ezen van a hangsúly

minigirl
Nem viselkedem máshogy. Ha kell, itt is belátom, hogy hibás voltam, ott is. Sõt, ami még több ennél: élõben is ilyen vagyok: nagyszájú, kötekedõ, de azért lehet velem beszélni, ha normálisan állnak hozzá(m).

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

salsoul
Ezzel a hozzászólásoddal mindeféle hosszadalom után végre megadtad kérdésemre a választ.

Amitõl valóban írtózól azzal így-sem-úgy-sem kötsz kompromisszumot, és más kedvéért sem mûveled, még a szerelem jegyében sem.

Amivel pedig kompromisszumot kötsz, az nem más, mint amit amúgy is szívesen csinálnál. És azzal, amit amúgy is szívesen csinálnál azzal nem nagy ügy kompromisszumot kötni.
clio1616v
ha valóban kíváncsi lennél nem publikusan tennéd...

teljesen másképpen viselkedsz ha figyelnek mások, mint privát üzenetben...

clio1616v
nem tudom az orvosi szakszavakat, annyit tudok, hogy azt mondja a párom, hogy még a kisujja is bizsereg és a combján belül van egy izomcsoport ami még az orgazmus után fél órával is remeg, nem tudok rá jobb szót görcsben van...

amikor a vádlimban görcs van az is apró remegések egymásutánja... lehet nem görcsnek mondják az orvosok hanem intenzív, ritmikus izomösszehúzódának vagy hasonlónak... nem is ez a lényeg...

ha tudod rá a jó szót akkor javíts ki.. szívesen veszem

a bnõd meg, ha egy mód van rá, akkor csókolgasson téged és ne engem, pláne ne üzengessen, ha közölni akarja a véleményét akkor írjon

minigirl
<#eljen>

minigirl
Ez pontosan kettõvel több információ annál, mint amire kíváncsi voltam... 😄

Itt ül mellettem épp a bnõm és csókoltat a görcseiddel együtt. Jah és azt üzeni, hogy neked biztosan nem volt még orgazmusod, ha szerinted az is egy görcs.
Normális ember az izomgörcsök gyors elmúlását várja, az orgazmust viszont szeretné minél tovább elnyújtani..
clio1616v
látom mit akar, és csak annyi hogy megdöbbentett, hogy egyáltalán ilyen eszébe jut... mindegy

a nutellás dolog a válaszom rá... ennyi

ízlésesen vagyok perverz a szexben, a gusztustalan dolgoktól írtózok és ez amit õ felhozott nem oda való, hanem a WCbe...

eddig a párom csak olyan dolgot hozott elõ, amit én szívesen csináltam vele és viszont..

minigirl
Annyira rágod ezt a kakiszex témát, hogy kezdesz gyanús lenni. 😄 Inkább nézz a dolgok mögé, és azt lásd, mit akart salsoul mondani a példájával...

salsoul
igazából, én ilyet még nem láttam csak hallottam róla, hogy van, de mégis mintha te sokkal jobban képben lennél, hogy konkrétan mirõl van szó
norbre
nem haragszom.. engem sem érdekel egyáltalán.. számomra is gusztustalan.. viszont engem nem zavar ha ki kell mondanom ezt a szót, vagy ha valaki errõl beszél .. egy szó hallatán lehet hogy képileg megjelenik elõttem az adott dolog de ettõl még nem azonosulok vele

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
ne haragudj, hogy engem nem érdekel a kakiszex, adtam rá egy kompromisszumlehetõséget, ami szerintem elfogadható...

nem tudok és nem is akarok belegondolni, hogy milyen rácsinálni valakire...

salsoul
nem szemétségbõl, hanem csak azért, hogy tudd mit és mirõl beszélsz
salsoul
minden orgazmus csúcsra kívánok neked egy olyan intenzívet amit csak injekcióval lehet kiütni
norbre
ennyi erõvel semmilyen rossz vagy gonosz dologról nem szabadna beszélni mert akkor egybõl rádsütnék hogy te vagy maga a megtestesült rossz.. de ez gyerekes felfogás szerintem

norbre
ha tudod mit jelent akkor már kellett hogy így vagy úgy az agyadba kerüljön a fogalom, vagyis az agyad legalább annyi ideig gondolt rá amíg a fogalmat képekkel együtt eltárolta.. attól hogy tisztában van vele valaki hogy mit jelent és mi kapcsolódik hozzá még nem jelenti azt hogy az illetõ rossz

clio1616v
igen... imádom a vádli görcsöt is 😊

clio1616v
ledöbbentettél, hogy ilyen gondolataid vannak, nagyon rossz emberek akik nem normálisak gondolnak ilyenre...

másnap reggelre amikor másodszorra futottam neki találtam ki a nutellát...

Reménytelennek magasságokban van a megoldás,legalábbis olybá tünik

Nyilván,de én úgy értettem csak azért mert elbeszélgetsz vele jól egy adott témáról az még semmit sem jelent

salsoul
tudatosítani kell a lecserélendõ szokást, majd más kell a helyébe tenni

ha másikat szívbõl érdeklik a festmények miközben téged meg nem, akkor az ki fog derülni és hamar vége lesz a kapcsolatnak, ha egyáltalán lesz kapcsolat