22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    pont azért hogy hasonló körülmények között ki hogy viselkedik :)
  • salsoul
    kitiltottam magam egy időre, mert ez a forum egy határon túl csak arra jó, hogy az ember idejét elrabolja ;)
  • salsoul
    Ez alapján végső soron, pont azt csinálod, ami ellen tiltakozol.

Mert későbbi döntéseidnél a korábban elévült és már nem aktuális, tehát a későbbi helyzetben valótlan, megalapozatlan információkat használsz fel később döntéseidhez, ezzel saját magadat félrevezetve.
  • chhaya #14656
    hiányoztál^^
  • salsoul
    fordítasz fel és >>> fordítasz felé és
  • salsoul
    Mert ez a fórum micsoda, a hozzászólásaid micsodák?

Véleményed alapján az egész topikot most zárni, majd törölni kéne, de legalább a téged és hozzászólásaidat, amivel megtéveszted az embereket.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek van saját esze, mindenki mindent végig tud gondolni a saját eszével, és mindenki saját következtetésre tud jutni.
    Mindenki körül tud nézni, ami jó azt meg tudja tartani, s aztán tovább is tud lépni.

A könyvekből az élethez rengeteg ötletet lehet meríteni, amivel életünket gazdagíthatjuk, tökéletesíthetjük.

Mikor könyvet olvasol, tulajdonképpen a szerzőt vendégeled meg, figyelmet fordítasz fel és meghallgatod.

Szoktál embereket meghallgatni, rájuk odafigyelni, beszédüket megérteni, mérlegelni?

Szoktál emberektől emberi dolgokban tanácsot kérni?
    Szoktál emberekkel emberi dolgokról beszélgetni?
  • GyuriX2572
    Ha más tapasztalatait meg sem akarod hallgatni (akár könyv formájában) akkor minek jársz ebbe a topikba? Ha csak az észt osztod akkor pedig milyen alapon várod el, hogy más azt elfogadja??

Ezt most nem támadásként írom, csak próbálok rávilágítani a logikai bökkenőre.
  • chhaya #14652
    most adom fel :D
  • clio1616v
    ami sokkal sokkal több mint 6 milliárd :)
  • clio1616v
    nagyon sok fokozata van ahány idegsejted azt mind különböző mértékű és fajtájú kémiai anyag változtatja meg
  • chhaya #14649
    ingereből sincs 6 milliárd féle
  • clio1616v
    az emberek nagyon egyfromák csak mindenkit más ingerek, hatások érnek
  • chhaya #14647
    ennyire nem rohadtul egyediek az emberek ;)
  • clio1616v
    mások a körülményei mindenkinek, másképpen él meg dolgokat így nem lehet élményeket megosztani pláne nem eltérő térben és időben eltérő fizikai érzelmi hatások alatt...

és ami még benne van, hogy lehet hogy az író számára sem igaz, mert benne van a hibázás lehetősége eleve :)
  • chhaya #14645
    a könyvek jobb esetben nem a szándákos megtévesztés céljából íródnak
    még ami szubjektíven láttatja is világot, egy ember számára (aki megírta) minimum igaz
    ennélfogva az sem tekinthető kizártnak, hogy mások számára is hasznos információt tartalmaz
    nyilván nem objektív, nem szentírás, de nem is haszontalan
    csak rendelkezni kell megfelelő szűrőkkel, hogy szétválogasd a számodra használható és lényegtelen elemeket
  • clio1616v
    azért mert nem akarok könyv alapján tévedni, mert az biztos tévedés :) ami meg felesleges

meg sincs az esélyed, hogy ne hibázz
  • chhaya #14643
    te is tévedsz, a könyv is téved, akkor miért ne olvashatnál
  • clio1616v
    azért mert, nem minden az aminek látszatja magát

azért mert akarva akaratlanul átver a könyv

azért mert pusztán a korábbi tapasztalataidból építed fel hiányos infók alapján az élményedet

azért felesleges, mert nem lényeges az ilyen élmény ami hamis
  • chhaya #14641
    mert?
  • bigapó
    ugyanarról beszélünk, csak kétféle irányból ;)
  • clio1616v
    persze fenntartásokkal kell elhinni még azt is amit látsz és érzel minden érzékszerveddel a valóságban is... de a könyv ilyen szempontból egy vicc :) nem szabad... és ráadásul felesleges könyvet olvasni ami érzéseket próbál közvetíteni
  • chhaya #14638
    Csak van, amihez nem elég megfigyelni, mert esetleg téves következtetésket vonsz le.
    Attól, hogy egy tartalom nem teljesn objektív, még lehet hasznos és megfontolandó. Nem kell semmit szentírásnak tekinteni.
    #14636-ra is
  • IXEMGabeo
    evvel egyetértek...jobb figyelni és tanulni
  • clio1616v
    természetesen egzakt tudományt szívesen olvastam az egyetem alatt, de az objektív... szubjektív tartalomra gondoltam, amikor azt írtam nem olvasok könyvet
  • clio1616v
    szívesebben figyeem az emberek reakcióit a saját környezetemben és ebből gyűtjtöm a tapasztalataimat. Megmondom miért: a könyv íróját amikor fogalmazta a történetét körülvették bizonyos környezeti és lélektani körülmények amik ingerekkel érzéseket váltottak ki belőle.

Ezek alapján írta és fogalmazta meg a mondandóját, én amikor elolvasom teljesen más környezetben vagyok így nem fejti ki ugyanazt az élményt mint amit leírt.

ezért inkább olyan körülményekből gyűjtöm az információimat, mint amilyenben vagyok

azokat tudom felhasználni későbbi döntéseimnél
  • chhaya #14634
    öreg hiba
  • bigapó
    akkor jó...

egyébként a végén jól fogalmaztál, Én átvenném tőled és azt mondom, hogy érdemes elolvasni- és minden ehhez hasonlót -,hogy utánna úgy értelmezd és alakítsd a saját véleményed ahogy azt Te érzed. Nem feltétlen empatizálás vagy szimpatizálás alapján szoktam könyvet választani, van hogy teljesen ismeretlenül olvasom el és roppantul élvezetes dolog szerintem. Nem szabad szélsőségekbe esni és elvakultan hinni ezekben a dolgokban, de számos támpontot ad abban, hogy milyen emberi érzések és vélemények is vannak a világon. Már ez is egy beszédtéma lehet másokkal, hogy ki mit gondol erről.
  • Dick Riddick
    Csak popó magazint.
  • clio1616v
    nem olvasok könyveket
  • bigapó
    Te már elolvastad?
  • clio1616v
    szia

a könyv nem más, mint egy ember agyonbonyolított és hosszú véleménye egy vagy több dologról, miért kellene egy Kurt Tepperewein által írt könyv magyar nyelvre (félre)fordított verzióját "szentírásnak" venni?

abszolút logikátlan lenne és rengeteg félreértés születne belőle... úgyis mindenki úgy értelmezi, ahogy empatizál az íróval
  • salsoul
    Üdv,

néhány napja találtam egy remek könyvet, amely tulajdonképpen a fórum téma alfája és ómegája, és ezt ajánlanám figyelmetekbe:

>>> Kurt Tepperewein: Nyílj meg és szeress! <<<

Itt a tartalomból kiderül, hogy mi-mindenről esik szó.
  • IXEMGabeo
    király adidas:)
  • IXEMGabeo
    én a nyakkendőt ki nem állhatom, ha rajtam múlna fel nem venném soha többet, amúgy se tudom megkötni:D, egyébként az ingem kitűrve hordom az öltönyből, mert nekem így kényelmes és nem izgat, h mit szólnak...
  • clio1616v
    teljesen jó, bár kényelmességét nem látni képről, de kellőképpen szolid
  • HTS s3rg1nh00
    mostanában úgysincs semmi rendes öltönyhöz való cipő emberi árban,szal én is sportcipőt hordok 8)
    ezt
  • clio1616v
    az az enyémen átlátszó és nem feltűnő
  • bigapó
    2-3 naponta vagyok "öltönycipőben" és egyáltalán nem kényelmetlen. meg lehet ezt is szokni és persze eleve olyat kell választani ami már az elején, a próbálás során kényelmes.
  • bigapó
    az egész cipő jó, a talpa szélén lévő kis fehér rész ami kicsit kirívó, de ez még elmegy nálam:) a Converse fekete-fehér tornacsukája már durvább lenne :D
  • 89
    vannak kényelmes elegáns cipők is :)