Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
miért mi alapján alkotsz te képet magadról?
Salsoul is ezt kérdezi tõlem "és azt mi alapján teszem?" pedig nem én mások reakciói alapján alkotom a képet magamról, hogy hogyan viszonyulnak hozzám

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Akkor most elárulok egy nagy titkot!!! 😊 A mások általi értékelõdés egyenlõ a foltokkal, amit a homályos tükörben látsz...

Dick Riddick
"mások által értékelõdni..." Ez meg mi a sz*rt jelent?
Be is b*szna ha mások véleménye alapján alkotnék képet magamról.
Amit te csinálsz az annyi hogy jópofizol, bólogatsz, benyalsz, és tetszik ha a másik ezt értékeli.
Vannak emberek akiket ez taszít (például én), ilyen embereknél nem sokáig mûködik ez a stratégia. Lehet hogy sok csajnál ez beválik, de azért köztük is van jó pár aki átlátna a szitán. különben is, a nõknek elég jó érzékük van ehhez.
Személyesen nem ismerlek, de az alapján amit leírtál elég jól be tudlak határolni.
Na mindegy, kár is volt ebbe belefolyni...

\"Heroes never die. They just reload.\"

clio1616v
ha szerencsés vagy az életed körülményeit illetõen akkor nem negy kihívás 😊

sikerélmények.... bármit, amit célul tûzöl ki eléred és úgy vagy jobban mint amire számítasz...

az egyszerû kérdésre egyszerû válasz: a homályos tükörben nem látok semmit csak foltokat

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

A legnagyobb kihívás önmagad számára értékesnek lenni...

Bocs, de lenne egy egyszerû kérdésem...ha belenézel egy homályos tükörbe, vajon tisztán látod magad???

salsoul
és azt mi alapján teszem?
clio1616v
nincs télapó mi?

idióta 😄 hogyne lenne... még film is készült róla, meg versek...

ami nincs arról hogyan tudsz beszélni? 😄
jaj Liri korlátolt barátom 😄😄

bírlak nagyon...

clio1616v
ami alapján az önértékelésed és az önbecsülésed magalkotod

Te felelgess csak meg másoknak, ilyen emberekre is szükség van.. Tudod, nem szívesen rombolom le a tévképzeteidet, mert ez akkora horderejû, mint amikor megtudtad, hogy nincs télapó, de sajnos attól, hogy másokért csúszol-mászol és a saját személyiségedet alakítgatod másékért, hogy nekik tetszen csupán csökken az értéked az õ szemükben, nem pedig nõ.
salsoul
mit vizsgálsz meg önmagadon önvizsgálatkor?
salsoul
mit, milyen folyamatokat értesz önvizsgálat alatt?
clio1616v
azt értem "elégedettnek lenni önmagaddal" alatt, hogy miközben önvizsgálatot tartasz, amit tapasztalsz az tetszik maradéktalanul...

salsoul
inkább válaszolja #12693-ra!
clio1616v
miközben önvizsgálatot tartasz, amit tapasztalsz az tetszik maradéktalanul?

salsoul
mit értesz az alatt, hogy elégedettnek lenni önmagunkkal?
clio1616v
a célodhoz, céljaidhoz

salsoul
mihez?
clio1616v
elég az ha magaddal elégedett vagy vagy nem?

salsoul
és ha nem volt benne, akkor ne is tedd bele
salsoul
olvasd el még egyszer amit korábban írtam, vagy ami a linkelve volt és emeld ki légyszíves, hogy hol volt benne szó önelégültségrõl
clio1616v
vagy nem elég? - ha te tökéletes vagy magadnak

salsoul
megint olyan fogalmat hozol és keversz be amirõl szó nem volt: önelégültség
salsoul
Az önbecsülés az egyén hajlandósága arra, hogy megtapasztalja önmagát, mint az élet alapvetõ kihívásaival megbirkózni képes, boldogságra méltó lényt. Mindez magába foglalja gondolkodási, tanulási, döntéshozási képességünket, s a felfogást, hogy a siker, a beteljesedés, a boldogság jó és természetes számunkra.
salsoul
ha valaki megrekedt a komplex molekula életnívóján és azon él akkor valóban igazad van clio
clio1616v
akinek megfelel a viselkedésem annak megfelel akinek nem annak nem...

Salsoulnak se tetszik ahogy reagálok... nincs ezzel semmi baj, neki bõven elég ha saját magával elégedett...

clio1616v
igen eljátszom... viszont nem kockáztatom, hogy a jóérzést amit kapok valakitõl felváltsa egy rossz reakció a párom részérõl, ezért a viselkedésem a reakcióim olyanok lesznek, hogy másképpen érzem jól magam azzal az emberrel akit késõbb ismertem meg...

amúgy érdekes, hogy ezt le kell írni... valóban nem érzitek ezt? mert akkor tényleg szükségetek van a "Ki vagyok én?" és hasonló kérdésekre...

clio1616v
nem kell megfelelni másoknak, hanem mások által értékelõdni... mivel én ezt csinálom arra számítok, hogy más is ezt csinálja...

nem úgy képzelem, hanem úgy hogy figyelem a reakcióit, hogy az én viselkedésemre, a környezetemre való reakcióimra õ hogyan reagál és ha nekem tetszik az ahogy õ reagál az én reakcióimra az jó érzés és szeretem érezni és szeretni fogok vele lenni... szeretni fogom ahogy viselkedik és vele akarok lenni mert jó érzés a reakcióit látni, érezni...

clio1616v
az élet az amikor egy arra alkalmas komplex molekula halmaz reagál a környezet változásaira...

te meg azon gondolkozol, hogy ez a halmaz micsoda?

mi lenne más mint rengeteg atom összekapcsolva, aminek a bonyolultsági szintje magas...

az él aki érzi a környezetét... az a oka, hogy ilyen bonyolult rendszer mint az élõlények kialakultak, mert az energiaszintjük a kötésben lévõ atomoknak alacsonyabb

a környezeted állapotváltozásai, határozzák meg hogy mit csinálsz, a reagálási láncot ott elkezdõdött, hogy anyudban összeálltál, mint reagálni képes élõlény és onnét kezdve nem csinálsz mást csak lereagálod a beérkezõ érzéseket

azon gonzolkozol, hogy mi is vagy? mi is ez a reagálni képes molekulahalmaz ami folyton változik? ezért mondom, hogy nem élsz aktívan, de ez nem a te hibád... a környezeted alakított ilyennek... én magamat nem figyelgetem...

szeretem a mások érzéseit figyelni, hogyan éreznek irántam, tõlem, felém...

nem pedig magamat nézegetem, elemzem, hogy jaj milyen is vagyok? engem ez nem tud érdekelni... az hogy te jól elvagy magadban, az nekem furcsa... de érdekel, hogy miért csinálod, viszont arról soha nem fogsz meggyõzni, hogy én is magamat figyeljem...

salsoul
Az az öröm, hogy õ másokért... és mások ettõl boldogok, és õ ettõl boldog hogy mások attól boldogok, hogy õtõle boldogok...
Dick Riddick
Ugyan miért kellene másoknak megfelelni. Milyen alapon?
Egyébként hogy képzeled? Odamész egy csajhoz, kifürkészed mire vágyik, milyen pasikat szeret, és olyanná válsz? Utána ha találkozol egy másikkal, ott is eljátszod ezt? Akkor ki vagy te valójában?
Megfelelgethetsz te másoknak, de elárulom, abból neked nem sok örömöd lesz.

\"Heroes never die. They just reload.\"

salsoul
Miért nem él egy olyan ember igazán, ki "ilyen kérdésekkel" foglalkozik?

Pontosan mik is azok az "ilyen kérdések"?
Milyen ilyen kérdésekrõl volt szó a #12675-ben linkeltben?
clio1616v
ez neked való 😊

nem élsz igazán, ha ilyen kérdések foglalkoztatnak...

salsoul
salsoul
enélkül a vallomás nélkül is tudtuk, hogy értéktelen ember vagy nem csak a mi, hanem a saját szemszögedbõl is

Az önértékelés az ember kritikai megítélése és minõsítése önmagáról, képességeirõl, tevékenységérõl, magatartásáról. A folyamatos önmegfigyelésen és önellenõrzésen alapuló önértékelés lehetõvé teszi az egészséges, személyiségre jellemzõ önismeret és önbizalom kialakulását, az önirányítás képességének fejlõdését.

Akinek az önértékelése csorbát szenvedett, az mindig a másik igényei szerint viselkedik, saját vágyait pedig háttérbe szorítja.
clio1616v
adni is jó... mert az is egyfajta "kapás" csak más dimenziójú, ahogy salsoul mondaná

clio1616v
ha azzal foglalkozol, hogy önmagadat értékeld akkor azt meg kell elõznie egy olyan dolognak, hogy magadat nem értékeled... nálam ez nincs meg ezért nem is foglalkoztat a gondolat, hogy elkezdjem magam értékelni... egyszerûen nincs olyan, hogy saját magam számára értékes vagyok...

vagy nem is értem, hogy ez nálad miért nem jár alapból az "éntudattal" életkedvvel...

valószínû valami olyan dolog történt veled amiben ez megsérült és helyre kell állítani, de ez nem mindenkinél jelentkezik az élete során, ne vedd alapvetõnek...

akire a szülei és a körülötte lévõ emberek olyan hatással voltak az élete során annak ez az önértékelése és önbecsülése kialakul... akinek nincs apuja annak nem és lehet hogy nem lesz normális ember vagy csak nagy erõfeszítések árán foltozza be a "lyukakat"

a fentiek feltételezések, mert nem foglalkoztatott sose, hogy értékeljem magam...

minigirl
Miért érdekem nekem, hogy egyetértsek bárkivel is? Kapok tán érte valamit? Vagy csak tudok reálisan gondolkozni?

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

salsoul
hogy mások szemében értékes légy ahhoz csak meg kell keresned a mások hiúságát és ahhoz kell beszélned

és máris a legértékesebb ember leszel a számukra

aztán beszélj nekik olyat mi hiúságukat sérti, és máris jelentéktelen kis eltiporandó senki leszel számára, hiába voltál fél perccel elõtte a legértékesebb ember a világon

ennyiben áll, hogy mások számára értékesek legyünk - nem több-ben

egyébként amirõl te beszélsz az a beképzeltség, nagyképûség és nem az, hogy van önértékelésed, önbecsülésed, önbizalmad, önismereted

Mindegy: attól aki egyenlõség jelet tesz az önbecsülés, önértékelés, önbizalom és nagyképûség, beképzeltség, bunkosság közé attól nem várom, hogy meg fogja érteni, hogy mirõl van szó
clio1616v
annyit még hozzáfûznék, hogy nem magad számára kell hogy értékes legyél, hanem mások számára... másoktól kell hogy az értéket megkapd... magadnak könnyû a legértékesebb lenni, abban semmi kihívás nincs... másoknak megfelelni úgy, hogy közben jólérzed magad és elégedett vagy anélkül megfelelni másoknak, anélkül értékesnek lenni mások szemében, hogy ez hátrányosan érintsen és rosszul érezd magad a bõrödben ez az igazi kihívás...

amit salsoul csinál, hogy inkább szépen elvonul a barlangjába magányosan és értékeli magát és becsüli az mindenkinek megy...

itt a fórumban kb semmire nem megy az önbecsülésével éppen az ért vele egyet akinek az érdeke úgy kívánja

norbre
és nem azt mondom hogy teljesen "kicserélt" ez az élmény.. de megéltem egy másik tudatállapotot, és bizonyos szempontból egy másik "dimenzióba" helyezett

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
de mondok egy személyes élményt ami talán megérthetõ..

járok tai-chizni (nem a reklám helye de ha érdekel hogy mi ez itt olvashatsz róla: MTTT)

egy kívülálló számára ami ebbõl érzékelhetõ az egy harmonikus és nyugtató mozgásforma.. aki mûveli annak a testi hatásokon kívül egy relaxálás is.. de még fokozható a dolog:
az elsõ 3 napos edzõtábor végén valami olyan élményben volt részem ami éreztem hogy változást idéz elõ bennem, testileg és lelkileg is..
egy hétig végtelen nyugalom, biztonság és szeretet érzése volt bennem folyamatosan.. azelõtt ilyet soha nem tapasztaltam.. minden porcikám jelenlétét éreztem a testemben de nem olyan értelemben mint amikor az ember elfárad és sajognak a tagjai.. és éreztem a testemben mennyire egyenletesen áramlik a vér.. ennyire még soha nem voltam tudatában a saját testem jelenlétének és kontrolljának

azóta sok dolgot másképp élek meg, a világból kapott ingerekre mások lettek a reakcióim mint azelõtt..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

salsoul
már korábban írta valahol - ha kell visszakeresem -, hogy õ nem foglalkozik a barátnõje hibáival és viszonzásul azt várja el, hogy az õ hibáival ne foglalkozzon barátnõje, azokat ne tegye szóvá meg ilyenek...
norbre
ha még soha nem éltél meg ilyet akkor nem fogom tudni jól elmagyarázni

egy érzést át tudsz adni? maximum körülírni..

Ergo neked nincs önbizalmad. Önmagunk megismerése igen hasznos dolog, rengeteg fölösleges erõpazarlástól, csalódástól, kudarctól kímél meg. És nem mellesleg lesz önbizamlad is. Hiszen tudsz bízni magadban és az értékeidben.
salsoul
Mivel?
clio1616v
na mi történt? mégis kompromisszumot kötsz?

salsoul
te kérted: nincs szükséged gondolatfolyásokra
clio1616v
hamar feladod... ezt értékeled magadban?

salsoul
ki eddig nem értette meg az ezután sem fogja
vaknak kár beszélni a színekrõl, mert elképzelni sem tudja
clio1616v
hogyhogy hogyan látok? élesen-homályosan? vagy színesen-fekete fehéren?

milyen változást hoz létre a tudatodban(tudatállapotodba) az hogy hogyan élsz meg valamit?

mondj egy tudatállapotot és hogy abban hogyan élsz meg valamit, nem értem mire gondolsz