22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#14699 tehát nem láthatom máson a mosolyt és az örömöt, és az ölelésből sem érzek semmit - mindent csak beképzelek - ahaaa.... -
clio1616v #14698 csak és kizárólag saját tapasztalataid alapján tudsz gondolkodni másokéba nem tudod beleképzelni az újdonságot így nem ad újat, csak kutyulod a sajátjaidat -
#14697 ??? -
clio1616v #14696 az alma tulajdonképpen egy szín, amely csupán annyit jelent piros. Annak aki nem látott zöld almát annak egy könyvben olvasva egy piros színű gyümölcs jelenik meg a képzeletében. -
#14695 Vannak emberek, akik nem tudják, hogy
milyen fontos, hogy itt vannak.
Vannak emberek, akik nem tudják, hogy
milyen jó egyszerűen csak nézni őket.
milyen vigasztaló kedves nevetésük.
hogy milyen jót tesz a közelségük.
mennyivel szegényebbek volnánk nélkülük.
az ég ajándékai.
Tudnák mindezt,
ha elmondanánk nekik.
A sorokon elgondolkodva, üzenetüket megértve, a gyakorlatba átültetve sokkal több az öröm és a derű kapcsolataimban és bennem.
Mert ezek a sorok döbbentett rá arra, hogy mennyire figyelmetlen, és szürke vagyok az emberekkel. És ez nem jó.
---
Neked is van itt valami egy könyvből:
A "kompromisszum" tulajdonképpen egy szitokszó. Annyit jelent csupán, hogy a kétoldalú kiteljesedést még nem találtuk meg. -
clio1616v #14694 mondj egy ötletet, amit könyvből vettél és mivel lett gazdagabb az életed általa -
#14693 visszatérve a könyvekhez: talán olvasd el őket és ne vaktában pufogtass
a könyvekből [jelen esetben] nem érzéseket szerzünk, hanem ötleteket életünk gazdagításához, tökéletesítéséhez
mint mikor kinyitjuk a függvénytáblázatot, hogy pár összefüggést kikeressünk mert nincs időnk, energiánk újra feltalálni őket teljesen feleslegesen -
#14692 képzeld, pedálok és billentyűk sincsenek benne
és a hangvetője is hiányzik
sőt, még zongoraszék sincs, amire le lehetne ülni
mert nyilván egy működésképtelen zongorával példáztam -
IXEMGabeo #14691 25 éves korában lett süket... -
clio1616v #14690 elképzelhetőnek tartom, hogy olyan jelentősége van a közvetlenül szerzett élményeknek, hogyha el is veszíted az érzékelésedet, a korábban összegyűjtött tapasztalatokat még utna is élvezhetően használni képes
egy könyv nem ad új érzéseket, hanem a meglévőkkel gazdáljkodik -
clio1616v #14689 úgy tudtam progresszíven veszítette el a hallását és nem süketen született -
#14688 senki nem a könyvből szerzi az érzéseit, max összeveti a magáéval
tudtad amúgy, hogy Beethoven süket volt?:) -
clio1616v #14687 visszatérve a könyvekhez ahhoz tudnám hasonlítani hamár a zongora előkerült, hogy aki könyvből szerez érzéseket, az olyan mint amikor egy süket ember játszik a zongorán
nyomkodja nyomiszkolja, de minek? (sőt még az is lehet, hogy tökéletesen lejátsza a kottát) -
clio1616v #14686 hiába szép a zongora, ha nincsenek benne húrok -
#14685 ennyi -
#14684 Szerintem meg csak hagyod, hogy játszák neked az agyukat.... -
#14683 szerintem meg van...ennyi hátmost... -
#14682 Ez attól függ mit hozol ki belőle ;)
Aki nem ért a zongorához annak a világ legjobb zongorája is csak szemét, s ha ért is hozzá, de nem tud zongorázni akkor nem fognak szimfóniák áradni ;)
Szóval ez ilyen dolog. -
clio1616v #14681 mindenkinél van szebb és okosabb :) -
#14680 Attól, hogy te még nem találkoztál olyannal nem jelenti, hogy nincs!Én ismerek olyan lányt aki okos és egyben szép is. Meg amúgy is...ez mindig nézőpont kérdése lesz, hogy miaz a normális,okos és szép.:P -
#14679 Szerintem sincs olyan lány, aki normális is és még szép is :) Valamelyik tuti nincs meg. Vagy azért mert elvan szállva magától a szépsége miatt, amivel természetesen tisztába van, vagy normális, kedves, aranyos csak éppen nem a legszebb. -
#14678 szörnyű vagy :)) -
IXEMGabeo #14677 xD -
#14676 -
clio1616v #14675 minden ami nem egzakt logikát közöl, hanem leír jellemez gondolatokat és érzéseket próbál átadni
Pál utcai fiúk, Egri csillagok... stb. ezeknek pár oldalát olvastam
kíváncsiságból elkezdtem egy Coelho hangoskönyvet tizen valahány perc, de azt sem végig
ezek mind mind egy történetet mesélnek el és empátiát próbálnak kérni a szereplők érzéseire, érzelmeire -
#14674 én még nem láttam könyvet, amiből érzelmek jöttek volna
említenél egyet? -
clio1616v #14673 vannak kevésbé szentimentális emberek nekik igényük van a többlet érzelmekre, mert saját magukból hiányzik, nincs ezzel semmi baj -
IXEMGabeo #14672 Evvel nem vagy egyedül, én csak akkor olvasok, ha kötelező, vagy ha tudást ad nem pedig érzéseket...Kedvenc könyvem a Futball képes enciklopédiája, meg az F1 krónikái mivel engem főként ezek izgatnak...mindenkinek más -
clio1616v #14671 mennyiben öngól? -
clio1616v #14670 lehet csak nekem nincs igényem mások gondolataira érzéseire, ezek nekem jönnek saját magamból... -
#14669 Ha azt élnéd meg amit elolvasol, elég lenne egy jó könyvet elolvasni, nem??! De ez sincs így... najo elég lesz... :) -
#14668 ekkora öngólt is régen láttam. -
clio1616v #14667 éld meg az életed mások által leírt érzésekkel :) -
#14666 A könyv tömör, mindent kipróbálni nincs idő. -
#14665 mint ahogy a könyv is, tudniillik az is működHET -
#14664 maradjunk annyiban, hogy nem neked való :) -
clio1616v #14663 hasonló helyzetben hasonló viselkedés működhet -
clio1616v #14662 nem szoktam másoktól tanácsot kérni érzelmi dolgokban csak objektív dolgokban -
clio1616v #14661 a könyv azoknak való akik félnek viselkedni ;) -
clio1616v #14660 mindenkitől azt várom el hogy ne viselkedjen másképpen mint ahogy viselkedni kényelmes neki :)