22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • GyuriX2572
    ne keverjük a szezont a fazonnal :)
  • GyuriX2572
    hmmm ...
  • bigapó
    az is egyfajta meditáció ;) a lényeg a kikapcsoláson van.
  • GyuriX2572
    :]
  • GyuriX2572
    engem a sport jobban kikapcsol :)
  • salsoul
    nem értette meg kérdést tudniillik azt, hogy a rendelkezésre álló tényezők, információk alapján kell dönteni, minden rendelkezésre nem álló tényező, információ elhanyagolásával
  • bigapó
    nálam a tapasztalás csodájába benne vannak azok a könyvek is amik leirják, hogy mikor milyen akciók és reakciók vannak. értem ezalatt pl a testbeszédet.
    nekem mindegy, hogy ezt elmondja valaki vagy elolvasom, ugyanarról fogok beszélgetni és olvasni is:)
  • salsoul
    valami ilyesmi

mint a meditáció, az elméd lecsillapítása

minél inkább akarod annál inkább nem megy
  • GyuriX2572
    Ez most honnan jött? :)
    Am én ezt így szoktam volt mondani: "A nők olyanok mint az arányék, ha futsz utánuk futnak előled, ha futsz előlük, futnak utánad." :) Sokszor igaz, kivéve amikor nem. :) Ezért jó 1 szinten mozogni...
  • salsoul
    Ezért kell minden kérdést nyitva hagyni :)
  • GyuriX2572
    akkor élettársad ha nem tévedek....

nyílván nem, ezt írtam is; de ha megismerted őket, akkor sem kéne egyik sem semmi esetre sem? (így lehetett érteni amit mondtál)
  • salsoul
    Ha nyugton maradsz hozzád jön, ha felé nyúlsz elszalad.
  • clio1616v
    nincs feleségem

de kép alapján nem lehet eldönteni ki elfogadható
  • salsoul

Magam is pont ezt írtam korábban:
    Mikor könyvet olvasol, tulajdonképpen a szerzőt vendégeled meg, figyelmet fordítasz fel és meghallgatod.
  • GyuriX2572
    anyóst általában azért szokták utálni, mert a lányukat szeretik (téged kevésbé) és azt hiszik jobban tudják a lányuknak, hogy mi a jobb nekik mint ő maguk, ezért folyton beleszólnak tök feleslegesen a ti családi életetekbe. Rosszabb esetben :/
  • GyuriX2572
    tudjuk, mert van feleséged :D (ez most nem játszik) mondjuk akkor minek ismerkednél velük??
  • bigapó
    szerintem itt a mások élete alatt az "idegeneket" érti, aki nem közvetlen, szűk családtag. a feleség, gyermek, apa, anya, nagyszülők velük persze, hogy fogsz foglalkozni. mondjuk ott sem kell túlzásokba esni :) ha nagyon "nyomulsz", az is megterhelő. gondolj csak egy anyósra, sok esetben csak segiteni szeretne, de ez neked megterhelő sőt zavaró lehet. pl ha kisgyerek születik, imádják meg minden, de ez zavaró is lehet,h goy ha állandóan ott lebzsel. aztán ezt is mindenki máshogy éli meg:) de mint midnenben, a mértéktartás a fontos és nem csak a saját, hanem a mások által kikért vélemény is számit...szerintem
  • clio1616v
    mindakettőt megismerném, de nem kellene egyik sem
  • salsoul
    Én ezeket nem kézikönyvnek tartanám, hanem ismeret bővítőnek.
  • clio1616v
    de nem könyvekből
  • clio1616v
    így van
  • salsoul
    Én az alsót választanám, mert úgy tűnik benne több az értelem, nagyvonalúbb, megbízhatóbb, tisztelhetőbb, érettebb. Bár a kép beállított, mesterkélt, mű.

A fenti kép egy ledér rendetlen szétszórt szétesett éretlen nőt mutat.
    Talán majd miután megérett...
  • GyuriX2572
    Ezt valami nagyon Ego centrikus ember írhatta :S
    Mond a gyerekeidnek, feleségeidnek, hogy nem foglalkozol velük, mert minek. Vagy csak a barátaidnak.
    Okos ember mások hibáiból tanul - ez sem hülyeség!
    Az önéletrajzok pedig miért lennének tele hazugsággal :S Ez az egész egy zöldség :(
  • bigapó
    abbahagyom, de ez is ideillik és pont azért, mert ez meg a másik oldal, mint amit Én most képviseltem..szerintem legalábbis :)

„Sose foglalkozz mások életével. Minek teszed? Hisz ott a saját életed. Éld azt. Ha már mások életével foglalkozol, ha már mások múltjában vájkálsz, akkor csak menekülsz önmagad elől. Futsz a saját lényed, a saját jelened elöl. Természetesen az egod megpróbálja elhitetni veled, hogy csak azért foglalkozol mások életével, hogy tanulj a hibáikból. De ez csak egy kényelmes önbecsapás: nem tudsz más hibájából tanulni, mert csak az a tiéd, amit megélsz, megtapasztalsz. Ha más „hibájából” okulva te nem teszel meg valamit, akkor csak kihagyod a tapasztalás csodáját – pedig csak az az ember értékeli s becsüli igazán a tüzet, aki már megégette magát…
    Úgyhogy ne foglalkozz mások életével. Csak arra fogod használni, hogy megítéld az embert, s a nagy véleményformálás közben nem fogod meghallani azt, amit mond – pedig egy gyilkos szájából megszülető szavak is adhatnak csodát neked. S ne is tömd tele a fejed híres emberek önéletrajzaiban szereplő adatokkal, mert hát könnyen lehet, hogy egyetlen szó sem igaz az egészből. Egyetlen valaki viszont biztosan valódi: Te. ”
  • GyuriX2572
    Ha kint vagy a tengerparton, annak megvan az oka, hogy miért vagy boldog (meleg éghajlat, friss levegő, víz morajlása = komfort) ha hazaért munkából az azért jó, mert felszabdulsz... ennek is van magyarázata. Ha ok nélkül vagy boldog, akkor betéptél :D
    A boldogság elvesztése pedig szükségszerű (mivel semmi sem örök) ezért felesleges félteni... tudni kell könnyen elengedni.
  • GyuriX2572
    nem elképzelhetetlen :D
  • bigapó
    azon gondolkoztam, hogy az a könyv amiről elindult itt a beszélgetés lényegében olyan mintha az iróval diskurálnál, semmivel sem kevesebb. az adott pillanatban leirt élményét,érzéseit illetve gondolom másokét is leirja. amikor beszélgetsz valakivel akkor is az adott pillantaban átélt dolgainkról társalgunk, sztorizgatunk. Amit együtt élünk át az pedig még jobb.
  • bigapó
    „Ha valóban Boldog akarsz lenni, el kell szakadnod attól az egoista tévhittől, hogy a boldogsághoz indok kell. Ez egy hatalmas csapda: amíg hiszed, hogy neked valami boldogságot ad, addig hajszolni fogod, hogy megszerezd így a nagy hajszában elfelejtesz boldog lenni. Ha meg megszerzed a boldogságod vélt tárgyát, akkor meg minden pillanatban attól fogsz félni, hogy elveszted a nagy félelemben megint elfelejtesz boldog lenni. Ám a boldogsághoz nem kell semmi, nem kell hozzá indok. Csak az ego, az elme keresi az indokokat, mert képtelen felfogni az Élet ellentmondásokkal teli teljességét, tökéletességét. Az elmét az ok-okozati összefüggések létrehozása élteti, de mindez csak illúzió: amikor boldog vagy, arra alapvetően nincs indokod. Amikor igazán boldog vagy, amikor fekszel a tengerparton és napozol, amikor fáradtan hazaérsz, és jóleső sóhajjal belezuhansz az ágyba, amikor csak öleled a szerelmedet és nem gondolsz semmire amikor valóban Boldog vagy, akkor eltűnnek az indokok. Sőt, még te is eltűnsz: amikor te magad vagy a Boldogság, akkor az egod, az elméd megszűnik! Ekkor csak vagy, s ez maga a Boldogság. S hogy miért vagy boldog, amikor nincs rá semmi okod, hogy boldog legyél? Mindenért és semmiért.”
  • bigapó
    a legviccesebb az lenne, ha ez a kép egy Nőről készült volna ;)
  • GyuriX2572
    Én is látom mind a kettőben a szépet, mára valószínűleg ez első kéne, de amúgy mindenképp a második. De mondhatnám azt is, hogy igazából egyiket se ismerem, max egy kicsit külsőleg a kép alapján, de most vonatkoztassunk el ettől :)
  • GyuriX2572
    Elég jól megfogtad a lényeget ;)
  • IXEMGabeo
    végre, ez kellett ide:D:)hmm látom félig meddig egy pszichológia teszt...egyik képen nem látod a csaj szemét a másikon igen...nos én elfogadnám mindkettőt az egyiket nem kell kommentálni miért a másiknál az az érzésem, hogy egy titokzatos személyiség, zárkózottabb és kihívás megismerni az embernek. Ezt a képet fel lehet fogni egy Egy éjszakás kontra tartósabb ellentétnek is...belső illetve külső ítélkezés elsőre szerintem.
  • GyuriX2572
    Eddig szerintem a kézikönyvekről beszéltünk, amik tanácsokad adnak az élethez, de amit mondasz az teljesen igaz...
  • GyuriX2572
    Nektek melyik kéne és miért?

• salsoul
    Nem rizsát kell olvasni ;)

Az embernek szellemileg is táplálkoznia kell nap mint nap, különben szellemileg is megfonnyad, összetöpped.

Nem csak testet kell építeni és táplálni, hanem a szellemet is.
  • GyuriX2572
    Valahol van igazság mindkét oldalnak... túl sokat olvasni sincs értelme és az elmélet sokszor más mint a gyakorlat (sőt ha elolvasunk valamit, attól még nem jelenti, hogy nem fogjuk elkövetni az a baklövést, amire figyelmeztettek, mert a saját bőrünkön tapasztalva az életben nagyobbat koppan) VISZONT néha pár új gondolatot olvasva rádöbbenhetünk igazságokra, amivel amúgy a megszokott életünk során lehet nem találkozhattunk volna......
  • chhaya #14703
    ezjó
  • salsoul
    Az egyetlen ember, aki ésszerűen viselkedik, a szabóm.
    Minden alkalommal, amikor meglát, új mértéket vesz!

/William Shakespeare/
  • bigapó
    most jövök rá, hogy mi különbözően látjuk a könyveket, mint fogalmat és úgy egészében véve is:)
    Sosem gondoltam Coelho 11 percére úgy, hogy az nekem érzéseket közvetit. Nem emiatt ülök le és olvasok el egy ilyen könyvet, de persze közvetve azt gyakorol rám, de ezt már mind az Én fantáziám szinezi ki. Átélem azokat amiket leir és kicsit másként tekintek azokra az emberekre akiket megszólaltat. Igen, más érzések lesznek bennem, de csak egy adott ideig, mert nem globálisan, mindenkire ráhúzva látom azt a képet, minden egyes ember más, mindekit más hajt és vezérel. vannak közös dolgok, de utánna már mindenki egyén. mindegy, lehetne erről könyvet irni, de tökmindegy, úgysem fogom magam megértettni, Veled meg pláne nem :D
  • bigapó
    Te nagyon beszűkültél, nem ilyennek ismertelek meg először. nade mindegy...ezek meg az Én érzéseim, melyeket egyrészt könyvekből, másrészt élő és már holt emberektől vettem/láttam/tanultam...