22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#14979 hogyan?
meséld el te ezek alapján hogyan tanultad meg, hogyan zajlott nálad a tanulás folyamata? -
#14978 meséld el mi az a felelősség, és felelősségvállalás -
#14977 tehát olyanért nem tudok felelős lenni amit még nem csináltam, amiben még nincs tapasztalatom? -
clio1616v #14976 semmi esetre sem könyvből
a saját vagy közvetlen környezetetben előforduló hibázások láttán gyűjtött megfigyelések alapján -
clio1616v #14975 igen mivel nincs tapasztalatuk az első pár az első gyerek és az első munkahely például kiemelten ilyen... de minden utána következő, más és valamiben újabb, ami kiszámíthatatlan -
#14974 mesélj!, hogyan lehet megtanulni? -
#14973 aha, szóval akkor a párom, a gyermek, a munka, mind olyan dolog amihez az adott ember nem ért és fogalma sincs micsoda
így ahogy írtad: olyanért is felelősséget vállalnak amihez nem értenek és fogalmuk sincs mit vállalnak -
clio1616v #14972 így van -
clio1616v #14971 ja könyvekből mi? -
clio1616v #14970 párkapcsolat, felelősséggel tartozol a párodért
gyermek, közös felelősséggel tartoztok a gyermekért
munka, felelős vagy az elvégzett munkádért -
clio1616v #14969 túlmisztifikálod a nő lényét, azthiszed több mint egy férfi vagy más... nem az csak te képzeled a sok barom könyveid alapján
ugyanolyan önző lény mint a férfi, vannak butábbak és okosabbak mint a férfiak között is, ugyan úgy gondolkodnak
vannak érzelmesebb nők és vannak érzéketlenek... és ugyanannyira kezdeményezhet egy férfi is ahogy egy nő nincs prioritása -
#14968 említs három példát -
clio1616v #14967 az emberek néha olyanért is felelősséget vállalnak amihez nem értenek és fogalmuk sincs mit vállalnak -
IXEMGabeo #14966 Aki nem akar egy bizonyos dolgot annál mondom nem történhetnek meg olyan "ösztönös" dolgok...Ha én nem akarok változtatni valamin akkor az úgyis marad, természetes oké, ha 7 évente változik az ízlésem pl étkezésnél, természetes, ha megváltozik a ruhatára a korral az embernek, az is természetes, ha nem LEGO-zni, vagy játszótéren akarok lenni huszon akárhányévesen...Ám ezeket megtehetném, de fontosabb lesz, hogy megtudjak élni és eltartani a magam és persze tanulni és szívni a tudást amikor kedvem tartja... a többi mellékes dolog és ezt nem hiszed el:) -
IXEMGabeo #14965 oké kellemes meleg du-t, jön a foci vb asszem nézem inkább azt, az legalább leköt:D -
IXEMGabeo #14964 érdekes kiskoromba megfogadtam sosem iszom azóta is tartom magam ehhez, pedig minden ember belement ilyen dolgokba az "ösztön" miatt nemde? Természetes, hogy nem hiszek neked, mivel nem hiszek az ösztönbe csak a tudatosságban ezért nem fognak olyan dolgok megtörténni velem amik nem rajtam múlnak... -
#14963 ja és semmi sem baj mielőtt még erről is elkezdenénk vitatkozni :) most viszont megyek inkább kikapcsolódom, egy ideig elég volt a filozofálgatásból. -
#14962 a ego és az önismeret nem zárja ki egymást, a tudatos én és a többi sem, ezek mind egyszerre vannak meg benned, csak folyamatosan változik, hogy kinél van a gyeplő. igen, lehet kontrollálni mindent, meg ez így kényelmes is, csak ne lepődj meg ha mégsem úgy történnek a dolgok ahogy vártad:) -
#14961 ja és az, hogy most fittyet hánysz az ösztöneidre az sem jelent semmit :) amikor ott leszel az érzések kavalkádjában, majd akkor beszélgetünk ismét erről:) az amiről beszélek neked, az ego, az mondatja veled, hogy nekem nem lesz az meg ez. most nem hiszel nekem, de majd idővel rájössz, hogy van olyan amit nem tudsz irányítani, ezért félünk is tőle, de piszkosul:)
az a baj, hogy erről tudnánk napestig beszélgetni és Én most is csak mosolygok, mert amíg nem tapasztalod, nem tudod, hogy mit szeretnék érzékeltetni. mindenkinél más, igen, de van és ez a lényeg. -
IXEMGabeo #14960 És miért baj szted, ha valakinek magas a tudatos énje? hisz az a legjobb, ha ismerjük önmagunkat nemde? -
#14959 félreértesz, nem nagy ego-ról beszélek, hanem a tudatos énedről. erről viszont tényleg csak olvasás után tudunk beszélgetni, mert Én nem fogok neked egy könyvet beírni. -
#14958 valószínűleg a megfordult világ mondatja ezt vagy érezteti veled, mert mostanában a csajok pasiznak. lehet azért, mert többen vagytok, mint mi, nektek kell versenyezni. azt hiszem ez nem túl jó, legalábbis nekem nem tetszik ez a fajta világ, de lehet csak konzervatív vagyok. -
IXEMGabeo #14957 egyéni érdek...nos minden ember azt szeretné, hogy önmagának jó legyen, de, mint már mondtam korábban is számomra az is örömet okoz, ha segíthetek azon embereken akik megérdemlik, esetleg védtelenek...Ha sok pénzem lenne tutira adakoznék! Persze nézőpont kérdése, ki hogy gondolkodik -
IXEMGabeo #14956 nem igaz egyáltalán nincs nagy EGO-m nem tudom honnan vetted...ezért nem jó általánosítani...amúgy igazságszerint a mondandóm arra értettem, hogy én gondolkodom, tehát, ha én nem akarok gyereket a jövőben akkor nem akarok és én fittyet hányok mindenféle ösztönre a jövőben ezáltal...erre mondtam, hogy szabad akarat és gondolkodás az ember szíve joga mit akar. A szerelemről annyit, hogy én olyat nem tudok érezni, és ne gyere avval, hogy később jönni fog nálam az érzés. -
#14955 az a baj, hogy túlságosan gondolkodtok, túl sok az EGO-tok. az ösztön nem csak állatias, ez a fajfenntartás része, evolúciós örökség, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha veszély fenyeget azt megérzed és megpróbálod elkerülni, ezek mind ösztönös dolgok, ősiek amiket már egyesek elfeledtek, de ha kell automatikusan bekapcsolnak és megoldják a problémádat.
nem kell annyira sarkítani a dolgokat, hogy Én most ha hallgatok az ösztöneimre (vagy mondjuk úgy az érzéseimre, a belső hangra ha úgy tetszik), akkor biztos valami rossz dolog lesz. persze, kell logikusan is gondolkozni, mikor arról döntesz, hogy veszel egy sütit vagy inkább egy kólát. szerelemnél miért döntenél? az csak úgy jön, kialakul és aztán megéled az egészet. ha már gondolkodsz rajta, akkor az egod van előtérben és érdekeket fogsz nézni, elsősorban a magadét, hogy neked legyen jó. -
#14954 igen tanulható, de nem egy kapcsolatban kell megtanulni
oda már vinni kell -
IXEMGabeo #14953 igaz, de a Felelősség az megtanulható csak valaki akarja valaki nem...Persze nagyon sok függ az illető neveltetésétől, hogy vajon mennyire lesz felelősségteljes. -
#14952 ki ámítja magát? ki mondta, hogy rajta nem múlik? és hol? idézd! -
IXEMGabeo #14951 mondod te:D el lehet azt dönteni hidd el...tapasztald meg egyszer magadon -
#14950 tudod a felelősségvállalás nem olyan dolog amit egymással [felszólításra?] csináltathatnak az emberek
a felelősség, a felelősségvállalás az egy emberi kvalitás
ami vagy van valakiben alapjáraton vagy sehogy sincs -
clio1616v #14949 egy párnak lenni valakivel felelősség az utóbbi erről szól, nem akar kötelezettségeket -
clio1616v #14948 persze, hogy nem igaz... ezzel ámítja magát, hogy rajta ugyan nemmúlik :) -
#14947 Ez olyan, mintha azt szeretnéd mondani, hogy bármelyik férfival összejöhetnék, amelyik csak megtetszik. De ez nem igaz.
• Van az a rész is, hogy nem tetszem a férfinak. Ilyen előfordul, nincs vele semmi baj, de az eredmény az, hogy nincs semmi. Azaz én hiába választanám őt, nem kellek. (Most azt leszámítva, hogy nem szeretnék olyan férfival lenni, akinek nem tetszem, nem szeretne velem lenni.)
• De tudok olyat is, hogy tetszem a férfinak, és mégsem szeretne velem lenni. Ilyen is van. Ráadásul úgy, hogy még az ő elmélete is az, hogy "mindig a nő választ". -
clio1616v #14946 ha elkezdesz gonolkodni akkor eleve semmi esélyed :)
nem tudod eldönteni mit érezz -
clio1616v #14945 dolgozunk ;) -
IXEMGabeo #14944 egyetértek ösztönöket, érzéseket háttérbe tudja szorítani egy igazán döntésképes ember... -
IXEMGabeo #14943 az a bajom avval amit leírtál, hogy így marhára kevés esélyem van ha szted a nők ösztönösen teszik azt amit teszik...én az emberi gondolkodás híve vagyok nem pedig az állati ösztönöké...állatoknál létezik fogamzásgátlás? nem, állatoknál vannak buzik? nincsenek...van vallás az állatoknál? nincs, tudnak olvasni, beszélni, írni az állatok? nem, mert ők ösztönös lények, mi pedig gondolkodunk és a döntéseinkben vannak a cselekedeteink meg amit szeretnénk...Mindent meg kell beszélni a másikkal, ha ráveszed és dülőre juttok akkor happy van. -
IXEMGabeo #14942 úristen ti már reggel 6-8 tól nyomatjátok?:D:D hogy bírtok felkelni ilyen korán? -
clio1616v #14941 vannak az érzések kialakulásának előfeltételei
egy éhező ember nem tud úgy gondolkodni, mint egy jóllakott
a legtöbb ember éhezik, ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert nincs olyan szükségeletem, ami ne lenne kielégítve, így megengedhetem magamnak, hogy az érzéseimmel foglalkozzak -
clio1616v #14940 igen, tudniillik erről szól a legtöbb kapcsolat és innét lehet tudni, komolyan gondolja-e mindkét fél és nem csak kijátsza a másikat egy dugás erejéig