22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #15059 -
#15058 sőt,az EQ-t se hagyjátok ki,ami a winampban az equalizer... -
#15057 mert tőlük nem azt várják el,hogy dolgokhoz hozzászóljon :D -
ribot #15056 Szerintem nem sokan ismernek olyan műcicát, aki hozzá tud szólni a dolgokhoz! :)
Vajon miért? -
clio1616v #15055 a DQ meg a tartósági(durability) hányados ami megadja, hogy mennyire van elkopva az illető -
#15054 és még az érzelmi intelligenciát se felejtsük el!!!
(egymás hozzászólásait nem olvassátok?)
amúgy meg az IQ az egy megfoghatatlan és nem mérhető dolog....nem ad olyan információkat amire erősen lehetne alapozni. Nem is tudom miért beszélünk erről.
Egy lány nem csak attól lehet elviselhető mert okos....vannak egyszerű lányok is akik a maguk módján igenis rendesek és jófejek. Persze itt a természetes lányokról beszélek mert nem sok olyan műcicát ismerek akiknek plasztik az egész fejük és valóban hozzá tudnak szólni a dolgokhoz. -
#15053 Amúgy ha már az IQ-nál tartunk ne felejtsük el megemlíteni az EQ-t (érzelmi intelligencia). Van még az AQ ami teljes körű előrejelzést ad egy személy várható sikeréről, más néven állólépesség kvóciensnek hívják és ez továbbfejlesztett változata az MQ (Mentality Quotient).
Ebből is láthatjuk, hogy egy db szám azért nem fogja elárulni senkiről, hogy milyen ember. -
tomcsa4 #15052 Valamennyire számít az IQ. De egy átlagos értelmi intelligencia is elég ahhoz, hogy magas érzelmi intelligenciád legyen. Az élethez nagyon fontos az érzelmi intelligencia. Az értelmi veleszületett és intervallumon befolyásolható (pl egy enyhén értelmi fogyatékos sok tanulással lehet átlagos is, egy átlagos átlag feletti, de zseni nem), míg az érzelmi intelligencia teljesen nullázható vagy feltolható elég magasra bárkinél. Egy adott érzlelmi intelligenciával is születik az ember, de ez nullázható, növelhető stb, míg a gyerek felnő. Felnőtt korban viszont már nehéz változtatni az érzelmi intelligencián (ahhoz egy trauma kell, pl egy családtag halála stb.).
*Itt most az egészséges emberekről volt szó. -
#15051 Hát igen ezzel nem vagy egyedül...
Igen mert a véred az a tesztoszteron, az agyad meg totál más világ, ezért nehéz ez... De ha magas az IQ-d akkor ezt tudod és nem kavarodsz össze olyan nagyon, és nem teszel semmi olyat amit utólag megbánnál ;) -
#15050 Nem csak az IQ számít. Ha csak ez alapján ítélünk meg valakit az elárulja az illetőről, hogy nincs képben az élettel. Sok-sok egyéb más dolog is befolyásolja az embereket és hát ugye egyáltalán nem vagyunk egyformák.:P -
#15049 ja, az IQ nem lesz jó kifejezés, mert azt ugye tanulással szerzed. tudja a franc, hogy akkor mi lesz jó :D
Azért a férfivér megvan bennem, állandóan a csajokat lesem, hogy melyik milyen jó lenne az ágyban :)
most nem akarok megint belebonyolódni valamibe, de a vérem az meg hajt. a franc se érti eztet :D -
IXEMGabeo #15048 állandóan félreértelek...mégse magas az IQ-m:D vagy fáradt vagyok, igazad van... -
#15047 nem értelmezed amit írok:)
ha Te már korábban el tudtad dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz, akkor Neked magas az IQ-d, az értelmi szinted, a logikád. Ne keverjünk született/ örökölt dolgokat olyanhoz amit fejlődésed során fejlesztesz ki, tanulsz (pl az empátia, megfigyelés, spórolás).
Egyébként ez a jó és rossz sem egyértelmű, mert ugyan azt tudjuk, hogy az alkoholizmus egyáltalán nem jó, de egy popsiveregetés már más dolog. Ott emberfüggő mindenképpen, mert van aki még a kicsi "fájdalmat" sem bírja és van aki egyenesen azt élvezi, ha fizikailag van bántva. Szóval ezt sem lehet összehasonlítani, mivel az egyik biztos, hogy szar a másik meg eldöntendő.
szóval Én láttam egy dolgot amire láttam egy reakciót, de az még nem jelenti azt, hogy ha Én is alkalmazom a megtanult dolgot, akkor ugyanaz lesz a reakció :)
de lassan térjünk vissza a csajokhoz, mert már nagyon offosok vagyunk :) -
IXEMGabeo #15046 érdekes, hogy van akkor az, hogy én tudtam, előre hogy részegnek lenni szar, holott nem próbáltam. Mivel apám alkoholista volt amikor láttam sokszor ivott és cipelt kocsmákba, érdekes én már akkor gyerekként is tudtam mi a jó és mi a rossz. Ahogy clio írta, ha logikus az ember, akkor úgy tanulhat a hibáiból valaki, ha elkerüli "az adott rosszat". Nálad úgy ment végbe ez a popsi paskólós folyamat, hogy megpróbáltad tapasztaltad, h mit szól hozzá másik, közbe te ezt láttad régebben. Ezekszerint én gondolkodom ellentétesen nem tudtam h az rossz...Nem minden igazából, amit az ember követni fog amit kiskorában a szüleitől látott hamar el tudja az ember dönteni milyen elveket fog követni élete során legalább is én hamar el tudtam dönteni, ezt mond meg szted ez mitől függ akkor?
#15043: én még nem hallottam állatok közti homoszexualitásról:S biztos hiányos maradt nekem, de nem tudok róla... -
clio1616v #15045 más ember bármilyen tulajdonának, tulajdonságának az irigylése belőlem nem vált ki szimpátiát másrészt a legnagyobb elismerés, mert biztos hogy őszinte, mivel aki irigyel az szándékosan csinál magának egy rossz érzést és nem önzésből -
#15044 azért más embert lenézni sem biztos h.a legjobb dolog-neki így tetszik,éljen így,de azért tedd hozzá,a te szemszögedből ez negatív...lehet az övéből meg az empátia vagy bármi más az.ez a különböző értékrendek miatt van,és itt felvetődik az a kérdés,hogy mi a "normális" és mi az "abnormális"... -
#15043 nem erre válaszolok, csak ez volt közel:)
van homoszexualitás az állatvilágban is, csak kevésbé reklámozzák:)
Például az orángutánok, a makákók, a bölények, a zsiráfok, a bonobók vagy a delfinek, bálnák és különböző madárfajok; kb 400 fajról van szó akik különféle homoszexualitás témáját kimerítő dolgot művelnek egymással, csak "örömszerzés" céljából. Ezen felül akár családot is alapíthatnak, másoktól elorozva kicsinyeiket még utódokat is felnevelnek.
Ezt csak úgy beírtam, mert korábban ennek ellenkezőjére hivatkoztál, hibásan :) -
#15042 születni ilyen képességekkel nem lehet, maximum hamarabb tanulják meg egyesek, de ezt inkább az IQ-hoz kötném - már ha ez jó kifejezés, de az értelmi szintet vagy a gyors tanulást értem alatta - , ezenkívül megint keverjük a dolgokat, mert Én például sosem mondtam azt, hogy CSAK könyvekből lehet fejlődni vagymi, amiről most itt hablatyolunk teljesen feleslegesen:) Nem!, Ez nem igaz, de véleményem szerint minél több forrásból teszed ezt meg annál hamarabb fejlődsz. Mérlegelni persze kell, de mint ahogy rossz filmet is megnéz néha egy ember, így rossz embert is hallgathat vagy figyelhet. Lehet ezt nem veszi észre először, nem kell messzire menni, egy gyermeknek az elsődleges példa az Édesapja (általában, mellette persze az Édesanya is). Na de tegyük fel, hogy az apa egy részeges gazember, egy 6 éves gyerek még nem biztos, hogy különbséget tud tenni a cselekményei között. Ezek beleívódnak és csak később döbben rá, hogy azok nem voltak helyesek. Azokat a látott, tanult dolgokat nehezen tudja levedleni, csak erős akarattal és sokszor külső segítséggel. Persze az ellenkezője is megvan, aki hamarabb rájön és hamarabb tud változtatni is. Erre értem az értelmi szintet.
Nekem évekbe terült mire rádöbbentem, hogy miért verek rá az asszony seggére egy-két tenyeres paskolást (hogy jól körülírjam:) )
Ezt a keresztapámtól láttam, még nagyon kicsi koromban, évente csak párszor, mert más városba éltek, mint Mi. De mégis olyan mély nyomott hagyott bennem, hogy automatikusan csináltam, anélkül, hogy ennek tudatában lettem volna.
Ezt a példát sok mindenre rá lehet húzni, biztos volt mindenkinek ilyen, hiszen ebből tanulsz, de sokszor "öntudatlanul". Amolyan tudatalatti tanulás :) Benned van, de nem tudsz róla.
Hozzáteszem, hogy mikor erre rájöttem már nem csináltam annyit, azt hiszem teljesen le is szoktam róla (mindentől függetlenül szerettem csinálni, mert kedvenc testrészem a popsi:) és nem okoztam fájdalmat vele, nem voltam sosem durva, keresztapám már jobban, ezt nem vettem át, azt hiszem ez az eltérő jellemek miatt van).
Mostani barátnőmmel azt hiszem egyáltalán nem volt erre példa, de lehet igen, csak nem tűnt fel. Hosszabb idő után lehet megint rászoktam volna, mert nekem örömet okoz:) -
IXEMGabeo #15041 őő akkor bátorságot nem önbizalmat, mert a bátorságot azt lehet örökölni, de valaki alapból egy szerény, félénk személyiségként születik, mert mondjuk olyanok voltak a felmenői is... -
clio1616v #15040 a legnagyobb önbizalomnövelő az irigység, az irigy embereket lenézem és jellemtelenek
az önbizalom olyan a gátlásosság nélkül, mint a rugó a lengéscsillapító nélkül -
clio1616v #15039 az önbizalmad attól alakul ki amikor sikereket érsz el és mások tisztelnek emiatt, vagy irigykednek :) -
IXEMGabeo #15038 Egyetértek, de ne ítéld el azokat akikben nincs meg a megfigyelési képesség mivel evvel is születni kell...én pl anyámtól örököltem a megfontoltságot, a spórolást és ezt a megfigyelési képességet, apám és a felmenőimtől az empátiát...Szóval, aki csak olvasással képes ötleteket, tanácsokat, érzelmeket, tudást szerezni azt ne bántsd, én se bántom aki vallásos:)
Benned lehet, hogy megvan ez a képesség, de lehet, hogy hiányzik belőled az empátia, ki tudja...bennem lehet hiányzik az önbizalom, meg egyéb dolog amiket nem kaptam meg születésemtől kezdve...
-
clio1616v #15037 ha valaki jó megfigyelő és az agya rááll a logikára akkor meglátja az összefüggéseket
akit ezekre csak egy könyv bír megvilágításra, azt sajnálom...
nekem senki ne adjon tanácsokat, mert senki nem olyan jó... nekem a megfigyeléseim azok amik alapján eldöntöm melyik viselkedésmód az amit én is választok
nekem ne mondja meg senki, hogy a tejföl finom és azt enni kell... mert nekem nem kell, DE ha látom hogy más eszi és szép fényes a haja akkor lehet megkóstolom...
szóval mégegyszer... nem kell mások véleménye a megfigyeléseim alapján sajátjaim vannak -
IXEMGabeo #15036 ez az látod, csak be kell kapcsolni a "Calm Down" érzékelőd és minden oké:) -
IXEMGabeo #15035 hangulatomtól függ mikor mi megy...volt olyanom mikor bátor voltam belementem dolgokba és sikerült, de volt mikor nem kockáztattam, mert jobbnak láttam, ha megvédem az értékrendem...
Többféle értelmezés szerint: fizikailag mindig megóvtam magam a nyugalmammal sosem verekedtem ugyanakkor bennem van az mostmár, hogy kiállok magamért...nem kerültem ilyen szituációba mivel nem keresek konfliktust, de tudom hogy ez a helyes...megvédeni önmagunkat különben eltaposnak...
Szellemileg igyekszek egy művelt ember lenni, sztem nem gáz, hogy nem olvasok Csernus, Rejtő, Danielle Steel, vagy Asimov könyveket...mondtam már inkább a történelem a földrajz érdekel e mellett a sport. Mindenkinek más. Ezenkívűl szellemileg azt tartom szemelőtt mi a helyes, ettől függetlenül nincs kizárva, hogy simán lehet hogy olyan dolgoktól tartok amik természetesek...Nos ezért nem véletlen, hogy nem volt barátnőm, és nem nagyon megyek közel az emberekhez. Ennek a sok csalódás, ami a családom körül és körülöttem zajlott, és talán a késő érettségem az oka. Másrészt az érdeklődési köröm nem osztom meg másokkal, vagy, ha igen az senkit nem érdekel:D Harmadrészt pedig meg szoktam mondani a másiknak a véleményem, nem durván, de nem a sablonszerű dumákat lököm, de mégis ennek ellenére félek:D szóval én egy érthetetlen ember vagyok, sajnos érzékeny a mások számára természetes dolgoknak, és már korábban is volt szó bizonyos dolgokban ellentétesen gondolkozom, mint a legtöbb ember, de ezt nem érzem gáznak, hiszen mindenki úgy alakítja az életét ahogy akarja... -
#15034 csak esetleg míg valaki magától ide 10 vagy 20 év alatt juthat el
addig más más ember tanácsára, más ember példájából tanulva 5-10 perc alatt
és vedd figyelembe, hogy nem mindenki olyan szuperdzséniösz mint te [Wile E. Coyote] -
clio1616v #15033 ez a látsd kívülről önmagad helyett, inkább úgy fogalmaznék, hogy választd ki a legjobb megoldást és úgy dönts
amikor egyik reggel az autómhoz sétálva azt kellett látnom, hogy feltörték az autómat és az ülésre benyomták a vezetőoldali üveget, a 2 másodpercig tartó dühömet, amiben igazából a tehetetlenség és a tanácstalanság öltött formát és korábban sokkal tovább tartott felváltotta a nyugodt és higgadt problémamegoldó folyamat, átgondoltam kit kell értesítenem, hol tudom beszerezni a szükséges alkatrészeket a javításhoz és már átgondoltam, hogy hol fogom tudni megvásárolni az új autórádiót pulóvert és napszemüveget amit elloptak és pótolnom kell -
#15032 Az Életben veszem hasznát, ez elég jó példa? :)
jobban megismertem Önmagam, hogy mikor mire miért úgy reagálok ahogy és ha ez éppenséggel rossz a környezetemnek, ezáltal csak elszigetelődöm a többi embertől, akkor nekem kell megváltoznom. Például ha valami bajom van és dühös leszek, akkor azt ne egy másik emberen vezessem le - például a páromon, aki arról nem is tehet éppen -, hanem nézzek magamba, fejtsem vissza a dühöm okát, lássam magam kívülről, hogy most milyen is vagyok. Ha így teszek már el is múlik a düh és megnyugszom. Ez sem minden esetben megoldás, de az amiről most beszéltem az Én "specialitásom", tehát nekem ez jelent megoldást többnyire. És ezt nem egy másik ember mondta el nekem..illetve de, csak egy könyvben:)
tudom, hogy Neked ez sem megfelelő válasz, de hát nem vagyunk egyformák. Azt Te is mondtad, hogy csak bizonyos könyveket olvasol el, Én is ezt teszem. Lehet, hogy ezek neked már túl "érzelemközvetítők", de nekem még nem. -
clio1616v #15031 bárki követhet el hibát... nem csak az aki könyvekből él -
#15030 én vagyok az idióta barom, hogy hozzád szólok -
clio1616v #15029 nekem nincs célom, amit el akarok érni... én az adódó lehetőségeket használom ki az elérhető legjobb módon, mindezt folyamatos elégedettség és bolgodság mellett...
sok ember beszél arról, hogy ő ezt és azt el szeretné érni és majd utána lesz boldog...
nem tudnék tanácsot adni, hogy legyél elégedett azzal amid van, de ez az egyedüli módja, hogy boldog legyél a folyamatos elégedettség -
clio1616v #15028 mondj példát mire gondolsz miben veszed hasznát -
#15027 a 13-as villáskulcs az összes 13-as csavarra jó, legyen ez a 13-as csavar atomreaktorban, autóban, porszívóban stb... -
#15026 1. nem szappanopera könyvekről van szó
2. az emberek visszajelzése szart sem ér és kb úgy lehet velük a célba érni, ahogy a hajó a tenger összevissza sodrásától célba tud érni -
#15025 ezek szerint még inkább mégsem tudod magadtól lazán alkalmazni azokat a dolgokat...
Tudod a [megfelelő] könyvekben van önbizalomtréning ;) -
#15024 most elbeszélünk egymás mellett, Én már nem "érzésközvetítő" könyvekről beszélek, hanem önismeretiekről. nem kifejezetten azok, de nem tudok más szót mondani rá. elsősorban lélekről, emberekről szólnak, közvetetten talán érzésekről, de nem úgy ahogy Te gondolod szerintem. Müller Péter, A.J. Christian, Osho, Csernus Imre, róluk van szó. -
IXEMGabeo #15023 elveim és a helyes utat azt ismerem, de félénk ember vagyok... -
clio1616v #15022 jó látni mások reakcióit, mert nemcsak szórakoztató, de hasznos is lehet
könyveknél ez nincs meg
jobb élesben kipróbálni magad, mégha hibázol is és kudarc ér
mint könyvek alapján valaki más viselkedését leutánozni, ami neki bevált nem biztos hogy neked is menni fog, mert más közegben vagy -
#15021 a könyvekből ötleteket tud venni. de nem mindenki értheti ezt meg, van aki megoldja kútfőből és lehet, hogy gyorsabban megtanulja, mivel saját hibájából tanul legjobban. Saját tapasztalatom az volt, hogy könnyebben feldolgoztam amik velem történtek és másként láttam a világot illetve az embereket. beszélgettem emberekkel is, hogy ők hogy élték meg azt amit Én, de ez kiegészítésnek tökéletes volt. -
clio1616v #15020 nem a könyvekből, fog bátorságot nyerni, hanem az emberek visszajelzéseiből...