22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    a kulcsszó: átlényegítés vagy áthangolás
  • chhaya #15138
    akkor elvileg stabil értékrendszer sem létezhet
  • clio1616v
    igen, minden változik, van amikor a jó a jó és van amikor a rossz a jó
  • clio1616v
    miről mondtam véleményt, amit nem tapasztaltam?
  • chhaya #15135
    szóval folyamatosan alkalmazkodni kell a világhoz?
  • salsoul
    ÉRTSD MEG VÉGRE!
    SENKI SEM BESZÉL RAJTAD KÍVÜL A KÖNYVEKBŐL TÖRTÉNŐ TAPASZTALATSZERZÉSRŐL, ÉS SENKI SEM BUZDÍT SENKIT ERRE!
  • salsoul
    még jó, hogy úgy bírálsz, hogy tisztában vagy azzal amit bírálsz
  • bigapó
    na látod, erről beszélek. nem tapasztaltad meg a "másik" oldalt és így mondasz véleményt...
  • clio1616v
    majdha szükségem lesz rá, hogy más közegben is magabiztosan mozogjak akkor onnét is gyűjtök tapasztalatokat, de tuti nem könyvekből
  • bigapó
    alapvetően clio az lesz a baj, hogy megfigyeléssel nem tudsz elegendő "tudást" magadba szívni. ez egy bizonyos réteg, ahol Te mozogsz, onnan fogsz kapni ingereket (érzéseket), de ezt kibővítheted a könyvekből vett tudással. Persze, elmehetsz sok helyre és sok emberrel beszélhetsz illetve megfigyelhetsz, de ezt közvetetten is művelheted.
    A Te módszered is jó, de mindenképpen a több lábon állás a megfelelőbb szerintem, logikusan gondolkozva.
  • clio1616v
    fogalmam nincs
  • clio1616v
    a gyémánt mellet jólesik elképzelni :P
  • salsoul
    mert, mi van a cikkben, miről szól?
  • clio1616v
    te figy már... te vagy könyvtáros vagy, vagy valami megszállott könyvárús... sajnálom, hogy rávilágítalak, hogy lehet könyv nélkül is és kár volt az eddigi hosszadalmas olvasásaidért

ne haragudj
  • salsoul
    csak arról van szó, hogy az idióta mindenben csak az idióta dolgokat találja meg, és idióta dolgokat hoz csak ki belőle

míg az Istenes vagy az agyvelejét használó:
    helyére teszi a jót és a rosszat, és helyesen használja fel őket, és minden a javára van

szóval nektek megint csak a szemetet, az idiótaságot, a baromságot sikerült kitermelnetek, miközben a gyémánt mellet vakon elsétáltatok, elsétáltok még most is talán, mindegy hogy vakít
  • salsoul
    Plutarch: How to Profit by One's Enemies
  • clio1616v
    nekem jólesik a többértelmű dolgokat másképp értelmezni
  • clio1616v
    persze nyugodtan tévessz csak meg :D hiszen erre jó a többértelmű megfogalmazás
  • salsoul
    az Istenes rész csak a kóbor apácák megtévesztésre van a szövegben
    az Istenes helyett az is állhatna, hogy az agyvelejét használó ember
  • clio1616v
    pontosan, nem mindenre vagy hatással, vannak tőled független dolgok
  • clio1616v
    az a "baj", hogy igazából létezik is... mint ahogy az idő és a mikulás is ;)
  • salsoul
    egyszerű: alapvetően rosszul állsz a dolgokhoz
  • salsoul
    kitérdekel
  • IXEMGabeo
    totál igaz...értelmetlen tévhitet és átverést keltenek az emberiségben, bár akik fanatikusok biztosan állítják, hogy Isten létezik, de sztem nem erről szól a topik úgyhogy én nem szólok ebbe bele mélyebben
  • salsoul
    az eredményeket ÉN értem el
  • chhaya #15114
    de mi van akkor, ha te alapvetően jól állsz a dolgokhoz, de azok működnek rosszul?

(amúgy nem bírtad túl sokáig :))
  • clio1616v
    csak tudatni akartam, nem vagyok istenes mindig :)
  • clio1616v
    mert nem vagy elégedett a könyvekből elért eredménnyel?
  • salsoul
    direkt vagy értetlen?
  • salsoul
    ki mondta, hogy kell, s ki beszélt elégedettségről [rajtad kívül]?
  • clio1616v
    én akkor szeretem Istent amikor jólesik :)

igazából Istent pont azért alkotta meg az ember, mert bármire lehet használni, mivel nem létező ezért olyannak képzeli el mindenki amilyennek csak jólesik

következmények nélkül bárminek lehet az alapja...

népirtásnak, pénzszedésnek, lelkiismeretfurdalás előidézésének, az istenfélelmet ki lehet használni
  • salsoul
    ez most konkrétan melyik kérdésemre válasz?
  • clio1616v
    az elégedettségemhez nem kellenek könyvek
  • clio1616v
    szórakoztató volt valamennyire... de egy könyvet nem használnék másra
  • salsoul
    vagy:

"az istenes ember helyére teszi a jót és a rosszat, és helyesen használja fel őket; a Rómaiakhoz írt levél [8,28] szerint: Azoknak, akik Istent szeretik, minden javára van." /Eckhart mester/

ergó, ha valami káromra van akkor az azért van, mert dolgokhoz nem megfelelőképpen viszonyulok, és az ezen való elgondolkodás után elkezdtem másképp viszonyulni a dolgokhoz, és most nagy alkimista ként csinálok életemben mindenből aranyat
  • salsoul
    pl azt, hogy a semmiséget, és a hétköznapit, a magától értetődőt, az alapvetőt, is mindig köszönjem meg, fejezzem ki érte hálámat, és vegyem észre, hogy milyen nagy érték

és mióta ezt integráltam életembe azóta én sokkal jobben érzem magam, és körülöttem az emberek is sokkal jobban érzik magukat, sokkal több lett az öröm életemben és körülöttem
  • salsoul
    azt írtad, hogy "ezek mint használhatatlanok voltak a számomra és ahogy logikusan levezettem, minden más könyv is használhatatlan tapasztalásra"

milyen céllal olvastad ezeket a könyveket?
    milyen várakozással olvastad ezeket a könyveket?
    mit kívántál megtudni ezekből a könyvekből?
    miféle tapasztalatot kerestél ezekben a könyvekben?
  • clio1616v
    érdekelt gondolom

mondhatnál egy olyan tippet vagy ötletet amit egy könyv segítségével szereztél és érdemben használtad... és mire használtad
  • salsoul
    szóval akkor ilyeneket olvastál?
  • clio1616v
    Ablakzsiráf Egri csillagok Pálutcai fiúk 11 perc Mindenki másképp egyforma Az isteni a-tom... a szerzőket csak a Coelho-t tudom a 11 perchez

a tankönyveket nem is sorolom