22717
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • IXEMGabeo
    Belátom lassan, hogy nem szégyen segítséget kérni.Talán ezen büszkeségem félre tudom tenni a kényszer okán. Viszont tudtommal csak az SZTK pszichológusai vállalnak ingyen terápiát.

Több millió Ft...ez az, ami maximum álmaimban, de még ott sem jöhet elő...
  • salsoul
    ez az izé "–" egy gondolatjel akart lenni
  • salsoul
    Pedig az önbecsülés mindennek az alapja. Tényleg.

Ha másként nem megy, vegyél igénybe szakértői segítséget vagy kalauzolást, ha így jobban tetszik. Komolyan. Még akkor is, ha ehhez negatív képeket társít népesség 99%-a.
    (Kognitív pszichoterápia, coaching – remek eszközök ezek.)

Persze egyedül is törheted az utat. Sok-sok kitartás kell hozzá. Még annál is több. És persze sok-sok meló. Nekem 10 évem és több millió forintom van hasonló projektben.

Plusz rengeteg kudarc és csalódás. De úgy néz ki, megkerülhetetlenül ezen át vezet az út az előmenetelhez.
  • chhaya #21993
  • IXEMGabeo
    nekem semmilyen esetben nem lesz önbecsülésem...

ahogy öregszem egyre jobban fosok az emberektől...a csalódások nem előrevisznek hiába látom át jobban a dolgokat tőle, hanem lerántanak a mélybe csúnyán...

1 évben 2-3 olyan alkalom szokott lenni amikor elcsendesítem az elmém, mert ugyebár a gondolatok szerteágaznak és akkor utána vmilyen csoda folytán előjön a választékos nyelvezet belőlem és lehengerlek néhány személyt. Pár hete ez történt a HR-sel...amúgy pedig írtózom attól és mindig így volt, hogy mások előtt teljesítsek mindig ideges voltam bizottság előtt amikor szóbelizni kellett. Nem is úgy sikerültek a vizsgáim az érettségin ahogy kellett volna ennek okán...
  • Fresh Duke
    Ezek szerint neki sikerült.
  • clio1616v
    sok ember meríti az önbecsülését a munkájából; szóval nem gáz
  • IXEMGabeo
    olymind1...

számomra csak a munka létezik jelenleg...
  • clio1616v
    nem tudom, de menyasszonyom soha nem is volt
  • clio1616v
    a múltról emlékeid vannak a jövőről meg elképzeléseid, a jelent pedig tapasztalod
  • chhaya #21986
    Akkor miért hittem azt eddig?

Amúgy... Van.
  • clio1616v
    nincs menyasszonyom

neked most van vőlegényed?
  • chhaya #21984
    Clio neked most menyasszonyod van, vagy el vagyok tájolódva?
  • Fresh Duke
    Inkább úgy mondanám, hogy csak jelen nem létezik, de nem akarok erről vitázni, mert az egész egy picit sem számít.
  • salsoul
    most, hogy ezt tudjuk, használjuk ki a jelent, hogy ne kelljen a jövőben a múlt miatt bánkódnunk
  • clio1616v
    a jövő és a múlt csak illúzió :) csak a jelen létezik
  • salsoul
    azt mondják az okosak, hogy ilyen kérdésben az ember vagy most a jelenben változtat, és a jelenben végzi a változtatást, vagy a jövő idő mindig jövő idő marad ezzel elmaradván a változás
  • clio1616v
    most
  • salsoul
    mikorra tervezed?
  • clio1616v
    igen és ezen változtatni fogok
  • salsoul
    Ehjjj... De negatív vagy te barátom
  • salsoul
    naugye
  • clio1616v
    amikor megkérdezem tőle, hogy 1 jó dolgot mondj ma ami történt veled, akkor olyat mond, hogy ma legalább nem esett az eső :D:D:D
  • clio1616v
    mert már szinte csak olyanok vannak :D
  • clio1616v
    nem állok neki vitatkozni, tiszteletben tartom a véleményedet
  • salsoul
    a panaszkodóst ígyisúgyis bevonzza az ember
  • IXEMGabeo
    Ja ezt biztos a Titok c. marhaságból tanultad:DDD

Bár ez a bevonzom dolog is csak 50%-ban jön be olyan, mint a szerencse, balszerencse kérdése, meg az, hogy kinek mi a csillagjegye...
  • clio1616v
    ez fenn áll most is, nem panaszkodás amit írtam, hanem tudatosság

ha panaszkodsz, azzal a panaszkodósakat vonzod magadhoz, ha negatívak a gondolataid, akkor negatív dolgokat vonzod
  • IXEMGabeo
    régebben nem ezt mondtad...régen lecikiztél mindenkit, aki panaszkodott, hogy ezért azért nem sikerül neki becsajozni, és elmondtad, hogy igazából bármit is mondunk vagy teszünk a mi hibánk, ha nem bírjuk meghódítani a nőt...még az olyan típusúakat is, akik teljesen más értékrenddel rendelkeznek...
  • clio1616v
    inkább az a kérdés, hogy alkalmazkodva ehhez a jelenlegi körülményekhez, ami adott, hogyan lehet mégis hasonló gondolkodásúakat megtalálni, mert nem társkeresőn az biztos, oda az megy akinek fogalma nincs mit akar
  • salsoul
    Ezek után felmerül a kérdés: mitévők legyünk?
  • clio1616v
    a tudatunkat olyan szinten elbutították az oktatással a szocializációs dolgokkal a médiával, hogy szinte lehetetlen egy egyensúlyban lévő lányt találni, az értékrendek meg éppen amilyen családba beleszületett az illető
  • salsoul
    Ez clio #21960-ára ment.
  • IXEMGabeo
    Ezért is mondtam mindig, hogy, ami nem megy ahhoz nem érdemes görcsösen ragaszkodni...Bár a szív sok embernél az első ilyen helyzetben ezekután jön csak az ész
  • salsoul
    Így van, így van. Magam is így gondolom.
    De a nagy individualizálódás és értéknélküliség világában ez azért, lássuk be elég kemény dió.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy miféle luxust engedsz te meg magadnak?

Vagy?
  • salsoul
    Összetett kérdés ez.

Se veled se nélküled kapcsolatba nem mentem bele, inkább egyszer csak abban találtam magam.

Reménykedem, esélyeket adtam... hátha... nekem majd sikerül...
    Nem sikerült
  • clio1616v
    a szeretet nem elég egy kapcsolathoz, sőt továbbmegyek még a jó szex sem

elmondom mi kell hozzá:
    - egyéni egyensúly
    - azonos értékrend
  • IXEMGabeo
    Mi értelme volt belemenni a se veled sem nélküled viszonyba? Mit reméltél, hogy rendbe tudod hozni a teljes kapcsolatot úgy, hogy közben ő rajta nem is láttad esetlegesen a hajlandóságot?
  • salsoul
    Game over.

A szeretet ellenére. A végére már az állandó újrakezdésekig, fogadkozásokig, a se veled se nélküled dologig jutottunk. Egyszóval önmagunk áltatásáig. A különböző szokások, értékek, gondolatvilágok, elképzelések, érdeklődések; a különböző lelki alkat és temperamentum mind megtette a magáét. Csak egymást nyomorítottuk már.

Ettől független sok szép dolog is volt benne, és sok-sok személyes tanulság is.
  • salsoul
    az ember erre minden nap rájöhet :)