Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
kitiltottam magam egy idõre, mert ez a forum egy határon túl csak arra jó, hogy az ember idejét elrabolja 😉
salsoul
Ez alapján végsõ soron, pont azt csinálod, ami ellen tiltakozol.

Mert késõbbi döntéseidnél a korábban elévült és már nem aktuális, tehát a késõbbi helyzetben valótlan, megalapozatlan információkat használsz fel késõbb döntéseidhez, ezzel saját magadat félrevezetve.
chhaya
hiányoztál^^

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
fordítasz fel és >>> fordítasz felé és
salsoul
Mert ez a fórum micsoda, a hozzászólásaid micsodák?

Véleményed alapján az egész topikot most zárni, majd törölni kéne, de legalább a téged és hozzászólásaidat, amivel megtéveszted az embereket.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek van saját esze, mindenki mindent végig tud gondolni a saját eszével, és mindenki saját következtetésre tud jutni.
Mindenki körül tud nézni, ami jó azt meg tudja tartani, s aztán tovább is tud lépni.

A könyvekbõl az élethez rengeteg ötletet lehet meríteni, amivel életünket gazdagíthatjuk, tökéletesíthetjük.

Mikor könyvet olvasol, tulajdonképpen a szerzõt vendégeled meg, figyelmet fordítasz fel és meghallgatod.

Szoktál embereket meghallgatni, rájuk odafigyelni, beszédüket megérteni, mérlegelni?

Szoktál emberektõl emberi dolgokban tanácsot kérni?
Szoktál emberekkel emberi dolgokról beszélgetni?
GyuriX2572
Ha más tapasztalatait meg sem akarod hallgatni (akár könyv formájában) akkor minek jársz ebbe a topikba? Ha csak az észt osztod akkor pedig milyen alapon várod el, hogy más azt elfogadja??

Ezt most nem támadásként írom, csak próbálok rávilágítani a logikai bökkenõre.

chhaya
most adom fel 😄

clio1616v
ami sokkal sokkal több mint 6 milliárd 😊

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nagyon sok fokozata van ahány idegsejted azt mind különbözõ mértékû és fajtájú kémiai anyag változtatja meg

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

chhaya
ingerebõl sincs 6 milliárd féle

clio1616v
az emberek nagyon egyfromák csak mindenkit más ingerek, hatások érnek

chhaya
ennyire nem rohadtul egyediek az emberek 😉

clio1616v
mások a körülményei mindenkinek, másképpen él meg dolgokat így nem lehet élményeket megosztani pláne nem eltérõ térben és idõben eltérõ fizikai érzelmi hatások alatt...

és ami még benne van, hogy lehet hogy az író számára sem igaz, mert benne van a hibázás lehetõsége eleve 😊

chhaya
a könyvek jobb esetben nem a szándákos megtévesztés céljából íródnak
még ami szubjektíven láttatja is világot, egy ember számára (aki megírta) minimum igaz
ennélfogva az sem tekinthetõ kizártnak, hogy mások számára is hasznos információt tartalmaz
nyilván nem objektív, nem szentírás, de nem is haszontalan
csak rendelkezni kell megfelelõ szûrõkkel, hogy szétválogasd a számodra használható és lényegtelen elemeket

clio1616v
azért mert nem akarok könyv alapján tévedni, mert az biztos tévedés 😊 ami meg felesleges

meg sincs az esélyed, hogy ne hibázz

chhaya
te is tévedsz, a könyv is téved, akkor miért ne olvashatnál

clio1616v
azért mert, nem minden az aminek látszatja magát

azért mert akarva akaratlanul átver a könyv

azért mert pusztán a korábbi tapasztalataidból építed fel hiányos infók alapján az élményedet

azért felesleges, mert nem lényeges az ilyen élmény ami hamis

chhaya
mert?

bigapó
ugyanarról beszélünk, csak kétféle irányból 😉

The Matrix has you...

clio1616v
persze fenntartásokkal kell elhinni még azt is amit látsz és érzel minden érzékszerveddel a valóságban is... de a könyv ilyen szempontból egy vicc 😊 nem szabad... és ráadásul felesleges könyvet olvasni ami érzéseket próbál közvetíteni

chhaya
Csak van, amihez nem elég megfigyelni, mert esetleg téves következtetésket vonsz le.
Attól, hogy egy tartalom nem teljesn objektív, még lehet hasznos és megfontolandó. Nem kell semmit szentírásnak tekinteni.
#14636-ra is

evvel egyetértek...jobb figyelni és tanulni

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
természetesen egzakt tudományt szívesen olvastam az egyetem alatt, de az objektív... szubjektív tartalomra gondoltam, amikor azt írtam nem olvasok könyvet

clio1616v
szívesebben figyeem az emberek reakcióit a saját környezetemben és ebbõl gyûtjtöm a tapasztalataimat. Megmondom miért: a könyv íróját amikor fogalmazta a történetét körülvették bizonyos környezeti és lélektani körülmények amik ingerekkel érzéseket váltottak ki belõle.

Ezek alapján írta és fogalmazta meg a mondandóját, én amikor elolvasom teljesen más környezetben vagyok így nem fejti ki ugyanazt az élményt mint amit leírt.

ezért inkább olyan körülményekbõl gyûjtöm az információimat, mint amilyenben vagyok

azokat tudom felhasználni késõbbi döntéseimnél

chhaya
öreg hiba

bigapó
akkor jó...

egyébként a végén jól fogalmaztál, Én átvenném tõled és azt mondom, hogy érdemes elolvasni- és minden ehhez hasonlót -,hogy utánna úgy értelmezd és alakítsd a saját véleményed ahogy azt Te érzed. Nem feltétlen empatizálás vagy szimpatizálás alapján szoktam könyvet választani, van hogy teljesen ismeretlenül olvasom el és roppantul élvezetes dolog szerintem. Nem szabad szélsõségekbe esni és elvakultan hinni ezekben a dolgokban, de számos támpontot ad abban, hogy milyen emberi érzések és vélemények is vannak a világon. Már ez is egy beszédtéma lehet másokkal, hogy ki mit gondol errõl.

The Matrix has you...

Dick Riddick
Csak popó magazint. <#nevetes1>

\"Heroes never die. They just reload.\"

clio1616v
nem olvasok könyveket

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

bigapó
Te már elolvastad?

The Matrix has you...

clio1616v
szia

a könyv nem más, mint egy ember agyonbonyolított és hosszú véleménye egy vagy több dologról, miért kellene egy Kurt Tepperewein által írt könyv magyar nyelvre (félre)fordított verzióját "szentírásnak" venni?

abszolút logikátlan lenne és rengeteg félreértés születne belõle... úgyis mindenki úgy értelmezi, ahogy empatizál az íróval

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
Üdv,

néhány napja találtam egy remek könyvet, amely tulajdonképpen a fórum téma alfája és ómegája, és ezt ajánlanám figyelmetekbe:

>>> Kurt Tepperewein: Nyílj meg és szeress! <<<

Itt a tartalomból kiderül, hogy mi-mindenrõl esik szó.
király adidas😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

én a nyakkendõt ki nem állhatom, ha rajtam múlna fel nem venném soha többet, amúgy se tudom megkötni😄, egyébként az ingem kitûrve hordom az öltönybõl, mert nekem így kényelmes és nem izgat, h mit szólnak...

clio1616v
teljesen jó, bár kényelmességét nem látni képrõl, de kellõképpen szolid

HTS s3rg1nh00
mostanában úgysincs semmi rendes öltönyhöz való cipõ emberi árban,szal én is sportcipõt hordok 8)
ezt

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

clio1616v
az az enyémen átlátszó és nem feltûnõ

bigapó
2-3 naponta vagyok "öltönycipõben" és egyáltalán nem kényelmetlen. meg lehet ezt is szokni és persze eleve olyat kell választani ami már az elején, a próbálás során kényelmes.

The Matrix has you...

bigapó
az egész cipõ jó, a talpa szélén lévõ kis fehér rész ami kicsit kirívó, de ez még elmegy nálam😊 a Converse fekete-fehér tornacsukája már durvább lenne 😄

The Matrix has you...

89
vannak kényelmes elegáns cipõk is 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

clio1616v
a kényelem elsõdleges az elegancia kicsit hátrébb a fontossági sorrendben

chhaya
nem fura, csak öltönyhöz nem való

clio1616v
fura ízlés lenne?

89
fura egy ízlésed van 😄 de hát a barátnõdnek kell tetsszen

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

bigapó
amennyiben nem elütõ színû - és ez nem az,meg ahogy írod szolid - ebben az esetben megfelelõnek tekinthetõ.

The Matrix has you...

clio1616v
ezzel nem értek egyet...

én is szeretem hordani az öltönyömhöz a szolid fekete sportcipõm és ha valakinek nem tetszik az nem néz rá, nekem az kényelmes...

nem fogom magam kényelmetlenül érezni...

bigapó
Sziasztok.

Témához annyit szólnék hozzá, hogy az egészséges kritika mindig jó, úgy értve, hogy ha azt akadályozod meg, hogy kinevettesse magát és így kellemetlen helyzetbe kerüljön egy rosszul választott ruha miatt.
Ha ezt nem tudja értékelni és emiatt veszekedtek, akkor valószínûleg nem vagytok egymáshoz valóak 😊 szerintem
Persze ez is formálódhat, de a lényeg, hogy jó-szándékból mindig szólnék a másiknak - barát vagy barátnõ, mindegy - hogy most ez neki éppen nem elõnyös ruha vagy kinézet.
Pl. láttam már olyat, hogy színházban egy sima utcai ruhában és tornacipõben jelent meg egy fiatal leányka, amolyan bulizós cucc volt. Mivel körülötte többségben voltak a rendesen, alkalomhoz illõen felöltözött emberek, látszott, hogy kínosan érzi magát. Én a barátai helyében szóltam volna, hogy tiszteljük meg az intézményt és a mûvészeket azzal, hogy nem úgy megyünk oda, mint a kocsmába...

The Matrix has you...

clio1616v
akkor simán nem tud dönteni, támogatásodra szorul

kifli
olyan helyzetbe még nem kerültem egy barátnõmmel sem, hogy én döntsem el mit engedhet meg magának, mivel állandó keresetem még nincs, így arra nincs pénzem hogy ruhákat és egyebeket vegyek neki, mivel még tanulok. Amit meg az ilyen alkalmi munkákból keresek, vagy szüleimtõl kapok pénzt, az arra elég hogy vegyek neki valamit névnap/szülinap/valentín nap/évforduló-ra, vagy elvigyem moziba vagy enni valahova. Esetleg valahova meginnni valamit. És õ is szülei pénzébõl vásárolgat.
clio1616v
õ nem arra kíváncsi neked tetszik-e a cipõ...

hanem az árát nézd meg és mondd meg (mint férfi), hogy megengedheti-e magának

kifli
Pl elmegyek vásárolni barátnõmmel, és megkérdezi hogy nekem hogytetszik valami amit épp próbál, nembiztos hogy azt mondom rá hogy kurvajó ha nem tetszik, csak hogy elõbb szabaduljak (pedig aztkéne XD), és mert látom hogy neki tetszik.