Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

végre, ez kellett ide😄😊hmm látom félig meddig egy pszichológia teszt...egyik képen nem látod a csaj szemét a másikon igen...nos én elfogadnám mindkettõt az egyiket nem kell kommentálni miért a másiknál az az érzésem, hogy egy titokzatos személyiség, zárkózottabb és kihívás megismerni az embernek. Ezt a képet fel lehet fogni egy Egy éjszakás kontra tartósabb ellentétnek is...belsõ illetve külsõ ítélkezés elsõre szerintem.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

GyuriX2572
Eddig szerintem a kézikönyvekrõl beszéltünk, amik tanácsokad adnak az élethez, de amit mondasz az teljesen igaz...

GyuriX2572
Nektek melyik kéne és miért?

salsoul
Nem rizsát kell olvasni 😉

Az embernek szellemileg is táplálkoznia kell nap mint nap, különben szellemileg is megfonnyad, összetöpped.

Nem csak testet kell építeni és táplálni, hanem a szellemet is.
GyuriX2572
Valahol van igazság mindkét oldalnak... túl sokat olvasni sincs értelme és az elmélet sokszor más mint a gyakorlat (sõt ha elolvasunk valamit, attól még nem jelenti, hogy nem fogjuk elkövetni az a baklövést, amire figyelmeztettek, mert a saját bõrünkön tapasztalva az életben nagyobbat koppan) VISZONT néha pár új gondolatot olvasva rádöbbenhetünk igazságokra, amivel amúgy a megszokott életünk során lehet nem találkozhattunk volna......

chhaya
ezjó

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
Az egyetlen ember, aki ésszerûen viselkedik, a szabóm.
Minden alkalommal, amikor meglát, új mértéket vesz!

/William Shakespeare/
bigapó
most jövök rá, hogy mi különbözõen látjuk a könyveket, mint fogalmat és úgy egészében véve is😊
Sosem gondoltam Coelho 11 percére úgy, hogy az nekem érzéseket közvetit. Nem emiatt ülök le és olvasok el egy ilyen könyvet, de persze közvetve azt gyakorol rám, de ezt már mind az Én fantáziám szinezi ki. Átélem azokat amiket leir és kicsit másként tekintek azokra az emberekre akiket megszólaltat. Igen, más érzések lesznek bennem, de csak egy adott ideig, mert nem globálisan, mindenkire ráhúzva látom azt a képet, minden egyes ember más, mindekit más hajt és vezérel. vannak közös dolgok, de utánna már mindenki egyén. mindegy, lehetne errõl könyvet irni, de tökmindegy, úgysem fogom magam megértettni, Veled meg pláne nem 😄

The Matrix has you...

bigapó
Te nagyon beszûkültél, nem ilyennek ismertelek meg elõször. nade mindegy...ezek meg az Én érzéseim, melyeket egyrészt könyvekbõl, másrészt élõ és már holt emberektõl vettem/láttam/tanultam...

The Matrix has you...

salsoul
tehát nem láthatom máson a mosolyt és az örömöt, és az ölelésbõl sem érzek semmit - mindent csak beképzelek - ahaaa....
clio1616v
csak és kizárólag saját tapasztalataid alapján tudsz gondolkodni másokéba nem tudod beleképzelni az újdonságot így nem ad újat, csak kutyulod a sajátjaidat

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
???
clio1616v
az alma tulajdonképpen egy szín, amely csupán annyit jelent piros. Annak aki nem látott zöld almát annak egy könyvben olvasva egy piros színû gyümölcs jelenik meg a képzeletében.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Vannak emberek, akik nem tudják, hogy
milyen fontos, hogy itt vannak.
milyen jó egyszerûen csak nézni õket.
milyen vigasztaló kedves nevetésük.
hogy milyen jót tesz a közelségük.
mennyivel szegényebbek volnánk nélkülük.
az ég ajándékai.
Tudnák mindezt,
ha elmondanánk nekik.

A sorokon elgondolkodva, üzenetüket megértve, a gyakorlatba átültetve sokkal több az öröm és a derû kapcsolataimban és bennem.

Mert ezek a sorok döbbentett rá arra, hogy mennyire figyelmetlen, és szürke vagyok az emberekkel. És ez nem jó.

---

Neked is van itt valami egy könyvbõl:
A "kompromisszum" tulajdonképpen egy szitokszó. Annyit jelent csupán, hogy a kétoldalú kiteljesedést még nem találtuk meg.
clio1616v
mondj egy ötletet, amit könyvbõl vettél és mivel lett gazdagabb az életed általa

salsoul
visszatérve a könyvekhez: talán olvasd el õket és ne vaktában pufogtass

a könyvekbõl nem érzéseket szerzünk, hanem ötleteket életünk gazdagításához, tökéletesítéséhez

mint mikor kinyitjuk a függvénytáblázatot, hogy pár összefüggést kikeressünk mert nincs idõnk, energiánk újra feltalálni õket teljesen feleslegesen
salsoul
képzeld, pedálok és billentyûk sincsenek benne
és a hangvetõje is hiányzik
sõt, még zongoraszék sincs, amire le lehetne ülni

mert nyilván egy mûködésképtelen zongorával példáztam
25 éves korában lett süket...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
elképzelhetõnek tartom, hogy olyan jelentõsége van a közvetlenül szerzett élményeknek, hogyha el is veszíted az érzékelésedet, a korábban összegyûjtött tapasztalatokat még utna is élvezhetõen használni képes

egy könyv nem ad új érzéseket, hanem a meglévõkkel gazdáljkodik

clio1616v
úgy tudtam progresszíven veszítette el a hallását és nem süketen született

chhaya
senki nem a könyvbõl szerzi az érzéseit, max összeveti a magáéval
tudtad amúgy, hogy Beethoven süket volt?😊

clio1616v
visszatérve a könyvekhez ahhoz tudnám hasonlítani hamár a zongora elõkerült, hogy aki könyvbõl szerez érzéseket, az olyan mint amikor egy süket ember játszik a zongorán

nyomkodja nyomiszkolja, de minek? (sõt még az is lehet, hogy tökéletesen lejátsza a kottát)

clio1616v
hiába szép a zongora, ha nincsenek benne húrok

GyuriX2572
ennyi

GyuriX2572
Szerintem meg csak hagyod, hogy játszák neked az agyukat....

89
szerintem meg van...ennyi hátmost...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

salsoul
Ez attól függ mit hozol ki belõle 😉

Aki nem ért a zongorához annak a világ legjobb zongorája is csak szemét, s ha ért is hozzá, de nem tud zongorázni akkor nem fognak szimfóniák áradni 😉

Szóval ez ilyen dolog.
clio1616v
mindenkinél van szebb és okosabb 😊

jointo
Attól, hogy te még nem találkoztál olyannal nem jelenti, hogy nincs!Én ismerek olyan lányt aki okos és egyben szép is. Meg amúgy is...ez mindig nézõpont kérdése lesz, hogy miaz a normális,okos és szép.😛

manome
Szerintem sincs olyan lány, aki normális is és még szép is 😊 Valamelyik tuti nincs meg. Vagy azért mert elvan szállva magától a szépsége miatt, amivel természetesen tisztába van, vagy normális, kedves, aranyos csak éppen nem a legszebb.

chhaya
szörnyû vagy 😊)

xD

salsoul
clio1616v
minden ami nem egzakt logikát közöl, hanem leír jellemez gondolatokat és érzéseket próbál átadni

Pál utcai fiúk, Egri csillagok... stb. ezeknek pár oldalát olvastam
kíváncsiságból elkezdtem egy Coelho hangoskönyvet tizen valahány perc, de azt sem végig

ezek mind mind egy történetet mesélnek el és empátiát próbálnak kérni a szereplõk érzéseire, érzelmeire

salsoul
én még nem láttam könyvet, amibõl érzelmek jöttek volna

említenél egyet?
clio1616v
vannak kevésbé szentimentális emberek nekik igényük van a többlet érzelmekre, mert saját magukból hiányzik, nincs ezzel semmi baj

Evvel nem vagy egyedül, én csak akkor olvasok, ha kötelezõ, vagy ha tudást ad nem pedig érzéseket...Kedvenc könyvem a Futball képes enciklopédiája, meg az F1 krónikái mivel engem fõként ezek izgatnak...mindenkinek más

clio1616v
mennyiben öngól?

clio1616v
lehet csak nekem nincs igényem mások gondolataira érzéseire, ezek nekem jönnek saját magamból...

GyuriX2572
Ha azt élnéd meg amit elolvasol, elég lenne egy jó könyvet elolvasni, nem??! De ez sincs így... najo elég lesz... 😊

HTS s3rg1nh00
ekkora öngólt is régen láttam.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

clio1616v
éld meg az életed mások által leírt érzésekkel 😊

GyuriX2572
A könyv tömör, mindent kipróbálni nincs idõ.

salsoul
mint ahogy a könyv is, tudniillik az is mûködHET
salsoul
maradjunk annyiban, hogy nem neked való 😊
clio1616v
hasonló helyzetben hasonló viselkedés mûködhet

clio1616v
nem szoktam másoktól tanácsot kérni érzelmi dolgokban csak objektív dolgokban

clio1616v
a könyv azoknak való akik félnek viselkedni 😉

clio1616v
mindenkitõl azt várom el hogy ne viselkedjen másképpen mint ahogy viselkedni kényelmes neki 😊

clio1616v
pont azért hogy hasonló körülmények között ki hogy viselkedik 😊