22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #16385 de az hihető, hogy béna vagy és ezt le is írod -
#16384 Aham. Kezdődik. Majd. El fogjuk kezdeni. Ezt hívják időhúzásnak. Nyaralás közben nem lehet beszélgetni nőkkel? Kifogások. -
#16383 Mindenképpen beszélned kell vele a dologról. Először is azt kellene rendesen tisztázni, hogy
1) Esetleg rádöbbent-e, hogy tévedett? Habár szeret, mégis kicsit égő lehet számára a helyzet néhány szituban.
vagy
2) Valóban az öccse szekálása miatt nem akar-e Téged? Ez egy oltári nagy baromság. Nyilvánvaló, a srác azzal éli ki magát, hogy terrorizálhatja a nővérét, jót szórakozik a reakcióin. És pontosan ezért csinálja, mert ő is, Te is reagáltok a piszkálódásira. Ezt kell megállni, hogy reagálás nélkül hagyni a kis játékait. Engem pl piszkáltak azért itthon, mert elkezdtem komolyan kondizni, és szinte az egyetlen étel, amit ettem, az a csirke rizzsel volt. És fél év után megunták :) Ezt a valamilyen hosszúságú időszakot kell kibírni. Ennyi. -
partizan182 #16382 Sziasztok!
Látom nagy a világfájdalom, gondoltam írok ezt-azt hátha segít.
Először is: nem vagy egyedül. Talán ez a legfontosabb, ha ezt elfogadod sokkal könyebb lesz a többi. Rengetegen vagyunk a világon magunkba húzódó, kisebbrendűségi komplexusokkal küzdő intravertált emberek (sőt mindenkinek van valami komplexusa, aki szerint neki nincs az hazudik vagy elfojt). Nem mindenki partiarc, nem mindenki barátkozik könnyen, nem mindenki olyan hűdenagy társasági ember, sőt. Persze a szórakozóhelyek tömve vannak velük (nem véletlen a partiarc jelző), de társaságot nem csak diszkóban/kocsmában lehet találni, erről majd később.
Kemény időszak: huszas évek eleje nehéz időszak, ezen túl kell lenni. Az ember ekkor kezdi magát fejben elhelyezni a nagy világban, tudomásul veszi saját hibáit/problémáit és elkezdi az önálló életet. Nem egyszerű, sokak szerint az átlagember kb 40 éves korára jut el oda, hogy feltételek nélkül el tudja fogadni saját magát. Emiatt ne ess kétségbe, mindenki megsínyli ezt az időszakot, túl kell lenni rajta (mint. pl a pubertáson), el fog múlni.
Félelem, szorongás: mind félünk és szorongunk életünk során. Jómagam is ismerem azt a kellemetlen érzést mikor az ember konkrétan beijed: nyomás a mellkasban, elkezdesz izzadni, hirtelen leblokkolsz. A leghétköznapibb, legkevésbé veszélyes helyzetekben (pl hivatalos ügy intézése, egy lány megszólítása) el tudja kapni az embert, roppant kellemetlen. Ami nekem bejött: ilyenkor megkérdezed magadtól: mi a legrosszabb ami megtörténhet? Ha a válasz nem az instant death akkor a félelem érzése nem más, mint az agyad természetes reakciója egy olyan helyzetben amit korábbi tapasztalatokból építve nem tud megoldani (magyarul nincs nagy gyakorlatod a dologban). Ilyenkor nagy levegő és hajrá! Hisz: mi a legroszabb ami történhet?
Társaság, barátok: legnehezebb kérdés, egy visszahúzódó típus sosem fog barátokat találni szórakozóhelyen, ha élete végéig minden este le is megy "bulizni". Kedves emberek ugyan vannak, de nem a kocsmában fogod őket megtalálni. Javaslat: járj el klubokba, körökbe. A tevékenység igazából mindegy is a gyöngyfűzéstől kezdve a víváson át a barlangászásig bármit választhatsz, nagy valószínűséggel kedves összeszokott csapatra találsz, akik (ha te is kedves és nyitott vagy feléjük) hamar befogadnak. Külön hasznos, hogy ilyenkor adott a közös téma, így a beszélgetésbe is be tudsz kapcsolódni (ha nem is azonnal, néhány alkalom után mindenképpen). Inkább kézműves/természetjáró területet ajánlom neked, sportkörökben azért sok az extravertált népség.
A lényeg, hogy csináld: el kell fogadni: magától semmi sem lesz jobb. Eltölthetsz éveket elmélkedve azon, hogy vajon miért lettél olyan amilyen, de ez nem változtat a tényen, hogy milyen is vagy. Tökéletlen mind mindannyian. Ami változást hoz, és ami a lényeg, hogy mit kezdesz magaddal. Önelfogadáson nem kell filóznod, mert amíg az életed többi részét nem teszed rendbe, magad sem fogod elfogadni.
Remélem tudtam segíteni a "nagy" (26 évnyi) életbölcsességemmel, jómagam is megszenvedtem a problémáddal, bőven van még mit tennem.
Kis kritika a bannerhez: "aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható". A külsőt sz*rjátok le, ha szerelmes leszel az nem a cickók vagy a szép pofi miatt lesz, bent van a lényeg. Addigra pedig már úgyis ő lesz számodra a legszebb. -
IXEMGabeo #16381 augusztusban...1 hónap márcsak azért sem elegendő ehhez, mert nyaralás, utazás Isten nyila lesz még, az idő sztem nem számít úgyis az eredmény a lényeg!! mindenesetre majd beszámolok mi újság, de most ne én legyek a lényeg... -
IXEMGabeo #16380 gundark: ennyi erővel clio is sokat hisz magáról hiszen tudja, hogy jó a megfigyelőkéje ezt így kijelenti; szóval lényegében kijelentette azt, amit önmagáról gondol hisz ő is ismeri önmagát ő is, és tudjuk mik a képességeink. Én sztem, ha ezt így kijelenti és nem reagálsz rá akkor én sztem nem igaz az az állításod, hogy sokat képzelek magamról. Nem vagyok sem beképzelt, sem nagyképű csak olyan dolgokat megmertem állítani amit én magamról tudok. Rájöttem mivel úgysem látta egyikőnk sem a másikat felesleges magunkról valóban ilyeneket leírni h szépek és okosak vagyunk. Az előítéletekről ne is beszéljünk. -
#16379 Úgy legyen. Sok sikert kivánok. Aztán meglátjuk. -
#16378 IXEMGabeo-nak már van programja, program amin elindul, amin keresztül az első lépéseket megteszi. Ezek nehezebbek lesznek, de lépésről lépésről könnyebb. Ma még időnként seggre esik de röhögve felkel és megy tovább.
Idegenek közé jár, és mindenkivel mindenféléről beszélgetésbe elegyedik; rengeteget új barátra tesz szert.
Egy hónap múlva maga fogja sikertörténetét leírni, és mindenki ámulni és bámulni fog. -
#16377 Szüleim 11 éves koromban váltak el, anyám nevelt, mindent megadott amit tudott, még többet is, így a jóakarásból csak nehezebb élet lett, de ezt csak utólag tudtam meg. Persze nem tehet róla, hisz csak jót akart. Apám úgy ahogy foglalkozott velem, miután Pestre költöztem akkori párommal volt, hogy 3 évig egy szót nem váltottunk, nem is láttam.
Ennek ellenére van pár olyan kellemesnek nem mondható tulajdonság amit tőle örököltem és tanultam. Megdöbbentett a dolog és egyszer le is ültem ezt vele megbeszélni, sajnos sokra nem jutottunk, de a tények azok megmaradtak. Szóval az a 11 év és az azutáni néhány dolog elegendő ahhoz, hogy hasonlítsak rá :) -
clio1616v #16376 nincs rá szükségem... jó a megfigyelőkém és nem betüket akarok vele figyelgetni ;) ezt is szóban hallottam -
#16375 tökéletes :)
egyébként miért baj, hogy idősebb? a nőket jobban szokta frusztrálni ez, de ha egyszer összeilletek, akkor minek ezzel foglalkozni? Éljetek már kicsit gondolkodás nélkül és csak élvezzétek ami most van. -
#16374 És még Te nem olvasol könyveket :D najó, ezek szerint csak idézeteket találsz, de képzeld milyen jó lenne, ha az egész könyvet megismernéd, nem csak azokat a kiragadott részleteket. -
clio1616v #16373 nem akarnék éles határvonalat húzni... de 25 éves kor alatt egy kapcsolat se komoly -
#16372 18-21 -
clio1616v #16371 erre szokták mondani, hogy az lenne a legjobb üzlet, hogy megvenni az embereket annyiért amennyit érnek és eladni őket annyiért amennyit gondolnak magukról -
clio1616v #16370 nem mindegy mikor idősebb 3 évvel :)
15-18 vagy 29-32 :D -
#16369 Ki kell ábrándítsalak. Neked kell akarnod a változást. Tanulod Salsoultól? Derék. De eddig csak azt láttam hogy folyamatosan azt mondod hogy ettől félsz attól félsz. Nem is akarsz változtatni. Mert biztonságban érzed magad. De az életben nincs hátország. Azt neked kell megteremtened. Beszéljünk őszintén: "alapból kulturált, művelt embernek tartom magam" nem lehet hogy kicsit többet képzelsz magadról mint ami vagy? Azt gondolod hogy jobb/több vagy mint "ezek"? Ez a 22es csapdája. Ha tényleg ekkora ász vagy akkor miért nem állnak szóba veled? :)
Sokrétű dolog ez. -
#16368 Sziasztok....
Megtaláltam a szerintem tökéletest, az egyetlen probléma, hogy 3 évvel idősebb, tesója (öccse) meg haverom, mondjuk ez még kisebb probléma szerintem, csak szegény lányt baszogatja velem egyfolytában hogy az ő barátaira akaszkodik rá, na mind1. A lényeg az hogy tegnap hajnalba eltalálta hogy akkor ne beszéljünk miután felkeltünk, mindkettőnknek jobb lesz, de alig akart elmenni aludni, és én is így voltam vele... Szerintetek mit tegyek? nem akarom hogy ennek így legyen vége, szinte tökéletes volt minden, és kurvára hiányzik... -
clio1616v #16367 ja kiismered, hogy tud fogalmazni :D -
#16366 #16355 -
IXEMGabeo #16365 egy szóra még: igen romlok lefele, mert nem alszom ki magam normálisan, mindig fáradtnak érzem magam...egyébként gyerekkorban mindenkinek az agya fogékonyabb ahogy öregszünk egyre rosszabb lesz így értettem kb azt a fajta romlást -
clio1616v #16364 ennyi...
+ a rendes lány melletted válik miattad rendessé -
clio1616v #16363 "és ha arra gondolok evvel a memóriával és aggyal mi mindenre lehetnék képes gyerekkoromba sokkal magabiztosabb voltam mostmát romlok lefele sajna, mintha nem tudnék újítani... " -
clio1616v #16362 nem is akarlak megismerni... és ezt ne vedd sértésnek, csak nem érdekelsz... az hogy salsoulnak kihívás vagy mert van affinitásod hozzá hogy meggyógyítson az a saját sikerélményorientálságát és önzőségét igazolja -
IXEMGabeo #16361 további szép napot, végre nincs meleg irány a szmogos levegő:P:D -
IXEMGabeo #16360 rendicsek, majd, ha olyan közösségbe kerülök megfogadom a tippet bár inkább azt választanám, hogy bőven elég lenne 1 is...tömegbe én nem megyek... -
IXEMGabeo #16359 MSN-en nem félek én azt szoktam csinálni, hogy ott kiismerem őket nagyjából utána nem félek őket elhívni ide-oda...élőbe le nem mernék szólítani senkit aki idegen számomra, bár tudom nem nagy cucc salsoullal ezen dolgozunk meglátjuk mi sül ki belőle...
Serginho: minek olvassak egy drogostól? én nem fogok abban a cipőbe járni soha még akkor se, ha elkeseredek... -
#16358 menj oda séta közben vagy 5 lányhoz és kezdj velük beszélgetni.tökmindegy miről,a helyzet adni fogja a témát,aztán írd le,mire jutottál. -
IXEMGabeo #16357 eleget láttam általánosban, középiskolában is e mellett még te nem éltél Csepelen én igen ott tele voltak szinte...mint említettem egyébként természetes, hogy vannak rendes lányok, nem mindenki olyan, aki csak a farkadért meg az izmos testedért, esetleg a pénzedért szeret. Meg kell találni ennyi. Normális lányoknál próbálkoztam, de kudarc lett ennyi. Az okokba nem mennék bele tegnap erről volt szó, mostmár mennék picit sétálni sztem még felnézek -
#16356 nehéz attól az embertől tanulni,aki 2x 1 hónapban megy veled egy kört a kocsiban és kb.annyit beszélgettek,hogy "hogy vagy,mi újság veled". -
#16355 akkor sajnálom,nem tudok mit tenni.egyedül maradsz egész életedben és amikor majd az utolsó percben megkérdezed érdemes volt-e élni azt mondod nem.és tudod,miért nem?mert nem mertél változtatni magadon!nem mertél kipróbálni dolgokat,mert előre eldöntötted,hogy azok rosszak.ha ilyen életet és halált szeretnél,hát hajrá.
ha másmilyet,akkor meg tegyél érte. -
#16354 Miért félsz egy lánnyal beszélni? És elhívni sétálni? -
IXEMGabeo #16353 ezt már tegnap beszéltük nem tudom...alapból később kezdtem bátrabb lenni mindenbe pl 13 éves koromig be se mertem menni a boltba, ha megkértek vegyek kenyeret vagy ilyenek...jött hozzánk mondjuk vendég kiskoromba elbújtam gyorsan az asztal alá meg ilyenek, régen még megszólalni se mertem főleg általánosban felsőben se, szentgyereknek gúnyoltak, mert még a káromkodást is elítéltem, azóta persze icicpicit káromkodom, de csak akkor, ha ideges vagyok, alapból kúltúrált, művelt embernek tartom magam, nem pedig egy erkölcstelen lezüllött vkinek:D gyerekként nem volt gondom, mert egy jó, de vagány gyerek voltam, ha a legjobb barátommal találkoztam, mivel pl játszani mindig szerettem és olyankor nem féltem mikor lent kellett lenni a telepi játszón akár:D:D arra a kérdésre, hogy mitől félek tudod életünk során sok mindentől félünk amiket vagy letudsz küzdeni, vagy nem igazán, mert szinte összerándulsz, ha egy pillanatra elakarod kezdeni.
Mondtam már tűztől, kutyáktól, embertömegtől, cigányoktól, az éles eszközöktől és a szóbeli felelésektől baromira félek ki tudja még mitől -
#16352 Aha. Remekül nem válaszoltál a kérdésre :) Igen sok a lezüllött plázacica? Honnan tudod? :) beszéltél velük? Vagy csak elhitted a látványt? De az első kérdésre fogalmazd meg a választ. Mitől félsz? -
IXEMGabeo #16351 ki mondta, hogy a lány tesz értem meg mindent? fordítva gondoltam, de olyan szinten, hogy ne legyek papucs...egy szóval se mondtam olyat, hogy a lány tegyen meg értem mindent. Amúgy pesti vagyok találkoztam már rendes lányokkal, de igen sok itt a lezüllött plázacica és ez tény. Azokkal alapból nem kezdek. -
#16350 Akkor? Mi tart vissza? Mi tart vissza attól hogy találj egy rendes lányt és boldog légy vele? És most hagyjuk a hülyeséget hogy ritka rendes lányt találni. Vannak. De egy kapcsolat nem arról szól hogy a lány mindent megtesz érted mert olyan rendes. Az a film. Az életben kompromisszumok vannak. Vagy elfogadod ilyennek és ő is téged (úgyis alakultok közben, idomultok egymáshoz) vagy semmire nem jó a dolog max egyéjszakás kalandnak.
Szóval mitől félsz? Hogy nem kellesz? És? Eddig sem volt senkid, mit vesztesz? Egyébként meglepődnél azon hogy a nőknek hányféle és milyen férfi tetszik. Én a mai napig nem értem az Asszonyt hogy mi tetszik bennem neki :) -
IXEMGabeo #16349 rendben okoska mond meg, hogy miben romlok...jellemre? személyiségre? access denied egyik sem...romlás nincs, de fejlődés se, a kettő között vagyok csak éppen egy kis változásról beszéltünk. -
IXEMGabeo #16348 neked van igazad, clio pedig összevissza hadovál...azt hiszi engem be lehet folyásolni holott ez nem igaz, szolga sem vagyok, mert ki tudok állni magamért ami nem tetszik úgyhogy ebben is rohadt nagyot tévedett...Teszem a dolgom, fegyelmezett ember vagyok, és a piciny lustaságom, ha nagyon akarom el tudom vetni... -
IXEMGabeo #16347 nem sírtam soha semmiért elkeseredtem, de mentem tovább tudod az a gáz veled, hogy a levegőbe beszélsz és azt se tudod ki vagyok... -
IXEMGabeo #16346 könyv nem változtat engem, nem hatnak rám ettől függetlenül belelesek másba!!! Csernusról is megvan a véleményem...