22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • bigapó
    a szeretet alatt itt elsősorban prostikat kell érteni :D meg ugye azt a fajta nőket akik a pénzükért vannak a pasijukkal..mert van ilyen :) persze tagadják, de van. azt hiszem ha nő lennék én is ezt csinálnám, bár egy idő után nem lenne hozzá gyomrom :) vagy lehet elejétől fogva, nemtom.

pénzzel én is úgy vagyok, nem kellene milliárdnyi - bár akkor családnak is tudnék jó sokat adni :) -, csak annyi, hogy ha bemegyek a bótba - bármelyikbe - ne kelljen néznem az árcédulákat :)
  • Anaid
    Az biztos, hogy stressz, ha "betevőre sem futja" főleg, ha másról is kellene gondoskodjon az ember. Az meg hab a tortán, ha akarna is dolgozni és jól is tudna...Ha meg azt nézem, mennyi a munka könnyebbik végét megfogó embernek, meg sumáknak jut jó állás, hát kicsit gáz a helyzet manapság, ha máshol is vannak ilyen példák nemcsak a mi környezetünkben...
  • HTS s3rg1nh00
    a legegyszerűbb ha azt mondom:a hazugság-mindenhol azt hallod h.nem baj(hiszen mindenki hazudik neked)
    én egészen másképp építem fel magam:a középpontban az őszinteség van,és erre jön a többi tulajdonságom.akármennyire fáj is,mindig őszinte vagyok(természetesen amikor tudom,hogy fáj,akkor úgy fogalmazok hogy minél kevésbé ártsak annak a valakinek).de amíg a többiek a hazugság köré épülnek,addig én ezzel lófaszt sem érek el,hiszen ha hazudnak,és arra épül a tisztelet és a bizalom,mint 2 elég közel álló tulajdonság,akkor ténylegesen van ott a tulajdonság,vagy az is csak egy hazugság?egyértelmű...ezért aki így épül fel,azt sem becsülni,sem tisztelni nem tudom...

az egész és még egészebb pedig talán pont tegnap vagy tegnapelőtt került elő az én billentyűzetemből,ha minden igaz valamikor hajnali 1 körül(btw már azelőtt is így gondoltam mielőtt olvastam A nő c.könyvet,de Csernus is így gondolja-és bizony rengeteg dologban igaza van,de pontosan azért fikázzák olyan sokan,mert az a módszer,hogy valakinek odatűzöl egy kellemetlen kérdést-amivel valójában csak arra akarod rávezetni,hogy milyenek is a kapcsolatai és Ő maga valójában-rettenetesen irritáló.gondolj bele,ha kiderülne 10-ből 7-8 emberről hogy egy hazudozó gerinctelen állat,az valószínűleg nem esnek olyan jól nekik:)
  • Anaid
    Szeretetet sem vehet csak hízelgést esetleg...
    A pénz nem boldogít, de jó ha van. Én kb. úgy vagyok vele, legyen annyi, amennyi átlag színvonalú élethez itt elegendő (evés, iskola, tisztálkodás rendes ölzködés) és passz.Pénz oldalról én marhára boldog tudtam lenni akkor is, ha nem futotta "luxus dolgokra". Sokan meg is lepúdtek, hogy miért mondom, hogy én nem vágyom rá, hogy milliárdos legyek, meg ilyesmi...Ritka madár
  • bigapó
    több pénzzel kiegyensúlyozottabban tudsz élni, de nem feltétlenül leszel boldogabb is. egy stressztől mentesülsz, mert nem kell a napi megélhetésért küzdeni, igy több időd jut magadra és másokra is figyelni..szerintem. nem akarok sarkitani, mert ez megint egy fájó pontja az embereknek és sokan fogják ezt is félreérteni :)
  • bigapó
    legegyszerűbb példa a pénz. sokan tartják elsődleges helyen és mégsem boldogok. persze fontos, mert éhenhalsz ha nincs pénzed, nem vagyunk farmerek, hogy megtermeljük, ne ezt a részét nézzük.
    tudod, van ez a mondás, hogy gyógyszert vehetsz, egészséget nem, szeretet igen, szerelmet nem, stb.

• Anaid
    Milyen értékeket?
  • bigapó
    sokan követik el azt a hibát, hogy olyan értékeket vesznek alapul amik valójában semmit sem érnek..igy boldogtalanok lesznek...
  • Anaid
    "Mint mélyétől a tenger csak önmagától lehet boldog az ember"
    Gyerekként olvastam, nem értem már értem asszem.
    Tetszik az elv.
    Én én vagyok magamnak, te te vagy két külön hatalom, ketten mi vagyunk, de csak ha vállalod s vállalom. Na nem sikerült szellemesre...szorííííí

16415 hsz:Nem magáról mond le az ember, hanem vannak dolgok amikről kész rá, hogy lemondjon másokért. Magamtól lehetek büszke arra, amiket elérek, magamtól tudok örülni egy sikeremnek amiért "megküzdöttem" így becsülhetem magam így értékelhetem magam és így értékelhet más reálisabban. A reális önértékelés pedig alap ahhoz, hogy az fene hatalmas boldogságot megtaláljuk, annyian keresik...biztos klassz lehet, habár mindenkinek mást jelent.
    Gyors egyszerű példa: botfülű ne akarjon operaénekes lenni evidens a kudarc-élmény....
  • bigapó
    korábban volt egy nagyon jó és igaz beirás...nem tudom szó szerint, de a lényege, hogy aki Önmagában is Egész az előbb-utóbb megtalálja a másik felét, akivel még jobban kiteljesedhet.
  • alma78
    Érdekből, őszintén...
    Az ember alapjában önző. Szeretetből lemond magáról.1-szer,sokszor, és soha. Ki mennyire fontosabb önmagánál? "Megszűnök létezni is, ha egyedül kell mennem." Nem találom a másik felem. Értitek? Szükségem van rá. Hogy csak tudjam, hogy él.....Lökdösöm, hogy szuszogjon.....
  • bigapó
    szokásos népbutitásos szöveg, gondolom :) biztos nem a Discovery-n hallottad :D vagy igen?
  • bigapó
    na ez is baj, hogy már igy gondolunk erre is. na ezt most miért is mondta? biztos akar tőlem valamit, mondjuk pénzt kölcsön... :)

szomorú, hogy idejutott a világ, nem bizunk meg senkiben vagy nagyon nehezen és akkor jön a pofon, hogy már megint átbasztak és ebből egyenesen következik, hogy kihasználtak...

a tetteim is ugyanúgy jöhetnek érdekből, szerintem. lemosom apám kocsiját, hátha ad zsebpénzt :) csak egy gyors példa.
    természetesen van ami nélkül nem is működhetne ma a világ, de azért van pár amit szivesen elfelejtenék :)
  • Anaid
    Most hallottam a televízióból: Előbb-utóbb minden szingli hapsinak szüksége van egy feleségre, mert egyszerűen vannak dolgok, amikért nem lehet a kormányt hibáztatni
  • Anaid
    A szavakkal egy bibi van, van hogy érdekből hangzanak el, nem őszintén. Hatékonyabbak a tettek. Asszem ilyen esetekben.
  • Anaid
    De jó annak aki ezt el tudja hinni magáról....én marhára tudok saját magamnak örülni a hibáimmal együtt is..."figyelj érdekes, nem vagyok tökéletes..."
    Nálunk meg nemcsak az ilyen alkalmak, hanem főleg a disznótorok voltak "népünnepélyek". Szinte az egész család összejött ment a meló, evés ivás...a pénz ebbe is "beleköpött". Sose felejtem el, ott álltam gyerekként nagyapám mellett megtanított késtfenni, milyen húst hogy kell vágni, stb. Nem volt könnyű, de klassz élmények voltak. Utána meg kajálás és közben poénkodás, jókedv hegyek. Bár a jókedv jellemző volt meló közben is, nem gátolt semmit.
  • bigapó
    Jó esetben azért a sok jót adó előbb-utóbb visszakapja amit adott és azzal megint fel tud töltődni, új erőre kapni. Nehéz ezt a szintet fenntartani, Ön-motiválással sikerül, de hosszú távon nem megy hátszél nélkül. Mindenkinek kell a bátoritó szó, hogy Te is jó vagy, meg ügyes, szép, stb.
  • bigapó
    igen, a mutogatás egyszerűbb, mindenki hibás, csak Én vagyok a tökéletes :)
  • bigapó
    Igen, ez is igy van, ilyet hallottam Én is és hát végülis saját családomban is ez jellemző, muterom pl. állandóan szól, hogy éppen kinek van szülinapja, legalább küldök neki sms-t, ha már nem tudunk együtt vacsizni szűk családi körben. nemrég volt egy ilyenünk, 9-en voltunk, többünket ünnepeltük és fantasztikus volt, régi szép idők amikor erre több időnk volt, most a sok munka és a távolság megneheziti a dolgokat, de 1 évben 2-3 alkalom azért nyilik rá és az ilyeneket ki is kell használni.
  • Anaid
    Sokkal kényelmesebb legyinteni és azt közölni, hogy ő okozta, mert ilyen és másnak no felelősség, ugyebár. Mostmár aztán vegyen erőt magán és birkozzon meg a helyzettel, ha tud. Klassz. Én nem tudok tapsolni hozzá, ha ilyet hallok, olvasok.
  • Anaid
    Ez általában egy folyamat, ami úgy kezdődik, hogy sok "jót ad" kihasználják, elkeseredik, nem tud már annyi "jót adni" aztán kezdődik a mutogatás, hogy ki tehet róla, hogy megváltozott...Visszaváltoztatni meg lehet hogy, elegendő lenne egyetlen ember is, csak kicsit nehezebb "meló" ugyan ki lenne rá hajlandó? Túl rövid és tömör volt? Remélem azért érthető...
  • Anaid
    Nekem meséltek pár dolgot. Pl. a családfő a férfi volt, de egy család igazi összetartása a nő "feladata" volt. Kapcsolatok fenntartása, korosztályok között kapocs lenni...stb. és nemigazán lenézést kapott érte. Pl. ilyeneket is hallottam. A család összetartása távoli rokonok esében is inkább a nő "szerepe" volt és ezért tiszteletet is kapott meg szeretetet stb. Csak egy példa.
  • bigapó
    van benne igazság amit mondasz, a mai gyarló világban túlnyomórészt ez tapasztalható. nem éltem régen, évszázadokkal ezelőtt és szüleim nagyszüleim, dédszülők erről valahogy nem meséltek. Persze mindenki ismeri az általános nő-elnyomásos történeteket és egyébb dolgokat, meg ugye mai napig férfi uralom van, de már kezd átalakulni azért, nők is kapnak vezető szerepet és nem csak anyaként, inkább munkában értem.

jó a kérdésed: ha valakit ki lehet használni, akkor miért használjuk ki, ha azzal sokal jobbat viszont nem kapunk? megéri azért a kicsiért ezt művelni?
  • bigapó
    érdekes, Én pont forditva gondolom. az első határozott nem, mert nem gondolkozott rajta, a másodiknál agyalt kicsit és aztán mondott nemet, azaz itt van a későbbi igen. mondjuk testbeszéddel együtt könnyebb lenne megállapitani, de ő is egy igen-t emlitett...
  • Anaid
    Nem olvastam végig az egész sztorit, de általában a kihasználásról: ha egy ember MER rendes lenni és kihasználjáaz főleg az őt kihasználót minősíti nem csak őt. Attól, hogy egy ember egy szitu kihasználható senki nem teszi kötelezővé, hogy kihasználják. Sztem ez bizonyos szinten gyávaság na és ön-degradálás. Az ő kihasználása nélkül nem megy?!?
  • Anaid
    Relatív...egy 20 éves a 8 éves fiam szerint néni, meg bácsi, szal öreg.
    Ha valós az adat a lapodon, nem is vagy öreg, nekem elhiheted én "öregebb" vagyok. Ha megyek vhova (általában öcsémékkel aki 9 évvel fiatalabb nálam) tök jól el tudok lenni az ő korosztályának a társaságában, meg huszon évesekkel. Beszélgetésben, szórakozásban nemigazán számít a kor, inkább az egyéniség és nyitottság...stb. Sztem lazán lehet pl. idősebb nőnek jóval fiatalabb hapi a haverja (nem együtt járásra gondolok, bár olyan is előfordul és jól is működhet). Általában az nem szokott gondot okozni, hogy a hapsi idősebb...ezt most nem értem, bocs.
  • clio1616v
    az első nem hamarabb igen, mert kevesebbet gondolkoztál rajta
  • alma78
    Eredményt tekintve, igen, de ilyet csak férfi gondol, hogy u.az.
    Nem, ööööööööö nem, közt mi a különbség? igazából semmi, alapjában az egyik igen. Remélem, megtaláljátok a különbséget! Ezek csak szavak......
  • clio1616v
    az ugyanaz :)
  • clio1616v
    pontosan... a motiváció kell, nála a félelem az erősebb a bizonytalantól
  • Gundark 1 1
    És? Nem jelent semmit. Az "öregek" nem beszélnek senkivel? Nem. Egyszerűen csak jó igy nektek. Mert ami az embernek nem jó azon változtat.
  • Zoliz
    Mert öreg vagyok.
  • bigapó
    Próbálunk embereket faragni, nem jössz? hozd a kisbicskád Te is.
  • minigirl
    Látom, jól szórakoztok. ;)
  • salsoul
    Szerintem nem a motivációval van itt gond, hanem a nekiállással, önmaga legyőzésével.
  • Gundark 1 1
    Igy van. De nincs ami motiválja. Mert a kis biztonságos világa kitart. Neki jó igy. Különben változtatna. Kielégíti az hogy panaszkodik, de mikor tenni kell akkor jön a "majd" meg "ráérünk".
  • salsoul
    mindenki olyannak születik, hogy bármikor kézbe veheti az élete irányítását, és bármikor korrigálhatja, revideálhatja önmagát
  • clio1616v
    minek?

ő ilyennek született... ő az a fajta akit ki lehet használni és élősködni lehet rajta... teszi szó nélkül amit mondanak neki és profitot termel... soha nem merne panaszkodni közvetlen kommunikációban
  • salsoul
    valami remek mentorra lenne szüksége aki jól nyakon csípi és nem hagyja elmenekülni

csak nem tudok ilyet sehol - hazánkban
  • salsoul