22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • bigapó
    ezt lehet tipikus vigasztaló dumának is hívni, de lehet önszuggesziónak. az a fontos, hogy először belül hidd el, hogy mire vagy képes, hogy aztán tudd is használni azt!

ahogy a Mátrix-ban is mondja Morpheus - és sok filozófiában is olvasni:) : - Ne csak hidd, hanem tudd is! :)
  • IXEMGabeo
    sokszor hallottam már, amúgy egy tipikus vigasztaló duma...azt hiszem amúgy, nem szabad tovább kutakodni és azon filózni mivel érdemeltük ki az adott sorsunkat (amikről nem tehettünk korábban)...Inkább csak menjünk előre ésszel és ne keseredjünk el...Hangulati váltakozásaim akkor is vannak és lesznek is ilyen vagyok:D Apám is hangulat ember volt én is olyan vagyok nagyrészt, csak szerényebb sokkal és gyávább:D na de off vége...ez a fajta beszélgetés jobban bejön, mint amit Clio próbált...sokkal őszintébb, és többet tanulunk így egymástól is minthogy hallgassuk, akár a "szidásokat", meg mi egyebet...
  • bigapó
    tudom, hogy alapvetően így állsz hozzá, csak leírtam, hogy ezekről mik jutnak eszembe, hátha valaki olyan is olvassa aki ebben van éppen és így rádöbben arra, hogy most az jó-e neki vagy sem.

nehéz az élet, tudjuk mind, örök harc és aki erős az marad talpon aki meg gyenge az elbukik...de aztán felkel és újra csatasorba áll :D
    ismered azt a mondást, hogy ami nem öl meg az megerősít:) minél többet tapasztalsz, annál többet tudsz véleményt mondani, de van, hogy többféle irányból is meg kell vizsgálnod az adott témát és még mindig nem fogsz teljes képet kapni róla...ott jön majd a titok, ami miatt örökké kíváncsi leszel rá.
  • IXEMGabeo
    ""Te szeretnél bunjee-jumpingolni, a párod pedig aki mondjuk konzervatív és visszahúzódó erre azt mondja, hogy jó, akkor ugorjunk együtt :)
    szerintem ez nem várt meglepetés lenne és egyben tök jó buli, mert együtt csináltok valami felemelőt. Ez megint egy extrém dolog, az élet "lapos" oldalán is rengeteg olyan van ami éppen nem illik bele az Életedbe, mégis megcsinálod, mert az olyan izgalmas és ha ezt együtt teszed azzal akit szeretsz, az egy újabb kapocs és kötődés és élmény lesz amiről évek múlva is szívesen beszéltek és elég csak a szemébe nézned, hogy tudd mire gondol akkor...ezek a kis dolgok tehetik Szerelemmé az adott kapcsolatodat egy emberrel." ***

egyetértek veled: mellesleg én benne vagyok mindenben, ha mondjuk nem egyedül kell csinálnom:D tehát ha elhívnak tegyük fel ejtőernyős ugrásra, akkor benne lennék, de azért, mert nem rossz móka bár veszélyes, de ott pl tudom h egy profi segéd lenne mögöttem így nem eshet bajom... Nem lennék papucs, de azért abban biztos lehetsz, h akit valaha meg tudok szeretni egy picit is annak én kedveskedek
  • IXEMGabeo
    bocs, túlságosan realista és pesszmista lennék...nem egyszerű pozitívnak lenni, de igyekszem amennyire lehet...
  • IXEMGabeo
    én mindent tolerálok...azt mivel magyarázod, h életembe nem lázadoztam és nem vesztem össze anyámmal? valamit akkor jól csinálok nemde? csak a tudatosság számít, ami mindenkibe benne van, logikus és ésszerű döntésekre képes lehet az ember, és én ezt már bizonyítottam, sőt bizonyítom folyamatosan, akármennyire saját világom van. Úgysem értheted mivel nem ismersz csak mondom a falra hányt borsónak...éppen ezért nem írok ide, mivel egyetértés úgysincs
  • DaemoonHunter
    "erre azt mondja, hogy jó, akkor ugorjunk együtt :)
    szerintem ez nem várt meglepetés lenne és egyben tök jó buli, mert együtt csináltok valami felemelőt."
    Ez tetszik persze ertettem en:) es teljesen igazad van.
  • Gundark 1 1
    Megint csak rossz hírem van. Bigapónak igaza van. Nincs olyan hogy "biztos". A saját kicsi világod sem az. Össze fog törni az is idővel. Olyan párt nem fogsz találni aki 100%ban illik hozzád. De olyat igen aki tolerálja az ember hülyeségeit. Igen neked is vannak mint mindenkinek. Az egyik játék hajókat gyűjt a másik meg imád extrémsportolni :) Te is tolerálod az övéit igy meglesz az összhang. Csak rajtad múlik.
  • bigapó
    a munka nem neked szólt, csak egy hsz-be írta a Te válaszoddal. Az Anaid-nak ment.

nekem úgy tűnik, hogy sokszor gondolkozol szélsőségesen - nem politikailag :)

Vicces volt olvasni ezt a pitizős mondatot, tudom, hogy árnyaltan gondolod, de akkor is furcsa :)
    Attól, hogy esetleg megalázónak és cselédnek tűnik egyesek szemében az ha kávét viszel az ágyba a kedvesednek még nem biztos, hogy az is, ezt kedves gesztusnak is lehet venni. Figyelmességnek. Most ez csak egy példa, nem rólad beszéltem, csak ez jutott eszembe erről.
    persze amikor ez már rendszeressé válik és az esetleges elmaradása veszekedést okoz az már inkább szomorú, mint örömteli.

Aztán az, hogy ami biztos abba mész bele. Szerintem kevés biztos dolog van az Életben, még ha ki is ismertél egy embert, bármikor tud meglepetést okozni, de azt hiszem ez szintén része és ez izgalmas is lehet, ennek sem az árnyoldalát kell nézni, hogy milyen bajom lehet belőle. Erre egy példa lehet, hogy mondjuk Te szeretnél bunjee-jumpingolni, a párod pedig aki mondjuk konzervatív és visszahúzódó erre azt mondja, hogy jó, akkor ugorjunk együtt :)
    szerintem ez nem várt meglepetés lenne és egyben tök jó buli, mert együtt csináltok valami felemelőt. Ez megint egy extrém dolog, az élet "lapos" oldalán is rengeteg olyan van ami éppen nem illik bele az Életedbe, mégis megcsinálod, mert az olyan izgalmas és ha ezt együtt teszed azzal akit szeretsz, az egy újabb kapocs és kötődés és élmény lesz amiről évek múlva is szívesen beszéltek és elég csak a szemébe nézned, hogy tudd mire gondol akkor...ezek a kis dolgok tehetik Szerelemmé az adott kapcsolatodat egy emberrel.
  • IXEMGabeo
    ráadásul állítom nem nagyon vagy abban a helyzetben akárhányszor megismersz egy lányt max barátnak akar, és nem mondja meg érted, ha baja van a külsőmmel, meg ilyenek engem ez idegesít...De ha nem idegeskedem ezen annál jobb, vannak ennél fontosabb dolgok is, nem fogok ilyeneken görcsölni
  • IXEMGabeo
    egy szó sem esett a munkáról asszem félreértettél engem...legalább is ebben a hsz-ben. Amúgy nincs probléma, mert még tanulok, de se baj...

Voltak próbálkozásaim, de, ha nem az én hibámból nem sikerül, hanem valami külső tényező megakadályozza avval nem tudok mit kezdeni, két emberen múlnak a dolgok nem egy...Ne haragudj, de nem fogok senkinek pitizni, h velem legyen, kedves és aranyos vagyok addig, amíg velem is azok. De abban a pillanatban, ha észreveszek egy szösszenetnyi átverés, vagy hazugság szagot akkor hagyom a francba. Csak akkor próbálkozom amit ismerek és ami biztos, ismeretlenbe nem megyek bele, nem vagyok ilyen meggondolatlan ám...Ezért nem értem, miért nem jó ebben az esetben, ha megfontolt vagyok? nem sietünk sehová, ráadásul, mint már említettem társat nem úgy keresek, hogy feleséget, csak egy szép együttlétre, egy kis szórakozást (nemcsak szexet), hanem egy kis jó dolgot, kis örömöt, ami nem sokszor ér engem...
  • Gundark 1 1
    Adok én neked tanácsot :) rosszul közelíted meg. Ez nem egy feladat. Feladatok a munkahelyeden meg a suliban vannak. Ez az élet része, hogy megpróbálsz egy hozzád illő társat találni. Ez nem megy máshogy csak ha magad is elszánod magad és csinálod. Ha csak úgy tessék lássék akarod akkor nem fog menni. Próbálkozni kell. Ott van benne a csalódás lehetősége? Igen. Mint mindenben az életben. De lehet belőle tanulni. Azon kívül ha nem keresel magadnak párt, mással nem cseszel ki csak magaddal :) Ahhoz meg jogod van.

Munka. Ma a statisztikák szerint kb 18 hónap találni egy új melót. Úgy hogy aktívan keresed. Jó duma ez a mindenki tud dolgozni aki akar de nem igaz.
  • bigapó
    Megelőző manőver? Ez nem tudom konkrétan mit takar, talán bemelegítést? :)

Egyszerűen arról van szó, hogy az utóbbi időben akire ráhajtottam, mert egy kicsit megtetszett az nem sokáig tartott. Lényegében amit írtam, tehát viszonzatlan volt. Aztán olyan is kialakult, hogy nálam nem mélyült el dolog, a lánynál meg igen, így azt hamar lezártam, mert tudtam, hogy nem tudnám azt megadni neki, mint amit vár, egyszerűen azért, mert nem tudnék beleszeretni. Egyre-másra jöttek elő dolgok amik zavartak benne, hosszú távon sem tudtam volna megszokni.
    Ezeket a lányokat rövid ismertség után környékeztem meg, nem ismertem őket korábban egyáltalán, egymásba gabalyogtunk és aztán szétmentünk. Most nem ilyenre van szükségem és inkább várok, minthogy megint egy kalandba bonyolódjak.

Aztán itt van az érem másik oldala is, hiszen nem zárom ki, hogy a következő percben futok össze egy olyan lánnyal aki percek alatt elvarázsol és fülig szerelmes leszek belé:)
    Véletlenek vannak, a jót Én sem tagadom meg magamtól, de, hogy fűhöz-fához rohangáljak az nem bejövős ebben az időszakomban. Most van egy cél és egyenlőre arra figyelek, nem több. Nem sietek sehova, úgysem maradok le semmiről.
  • Anaid
    Úgy tűnik nincs támadás. Sehonnan örülök neki. Pfúúúúú....:)
  • IXEMGabeo
    ja igen és ne add fel;) még akkor is, ha ez egy emberi sablonduma
  • IXEMGabeo
    nyugi nem soká jön a dumával, (rám fog támadni) hogy állok a saját dolgommal, amit salsoul feladott, de márcsak azért sem fogok rá neki válaszolni semmi köze hozzá a másik pedig, amúgy is megmondta h ő leszar mindenkit, végül is ez a mai világtrend fikázzuk a másikat, de segíteni tanácsokkal azt már nem...halkan jegyzem meg én nem vártam el tőle, csak megjegyeztem. Ilyenkor van az, hogy bizonyos helyzetekben szitukban és a másik stílusából, cselekedetéből simán leszűrhető milyen is a másik ember. Aztán pedig jön a nagy ellenvédekezés, hogy az nem is úgy van így meg úgy, lehetséges ám a gép előtt amit lvasunk csak abból van képünk a másikról, hacsak nem ismerjük személyesen...
  • Anaid
    Én meg makacs vagyok, ha nem muszáj nem adom fel.:) Mindenkinek "megadatott" a képesség, hogy változtasson (bizonyos mértékben) magán, a stílusán...stb.:)
  • IXEMGabeo
    ne csodálkozz én ezért nem írok ebbe a Fórumba, mert undorító ez a lenéző stílus ami clionál van, de tudjuk ezt sem fogja beismerni:D
  • Anaid
    "munka mindenhol van... csak nem minden kellemes..."
    Ja, megbántottál, de már nem számít.
  • Anaid
    A belbecs nem feltétlen nemfüggő, korfüggő, gének is dobják részben.
    A gyerekem "nem teljesen egészséges" és pénzünk sincs annyi, amennyi alapvetően kellene, mégis több ilyen gyűjtéskor is szólt, hogy adjunk pénzt beteg gyerekek műtétjére, ha nem is sokat, sok kicsi sokra megy. Az ilyen jellegű belső érték szerintem nem függ fent említett tényezőktől.
  • Anaid
    Nem azért, de nemigazán nem függő a "belbecs hiánya" és a belső érétkek figyelembe nem vétele. Ja és nem korfüggő alapvetően szerintem. A bölcsesség talán korfüggő, a "belső értékeket" jórészt gének is dobják.
    Pl. a lányom, bár nem teljesen egészséges hagyományos értelembe és pénzünk sincs mégis felhívta a figyelmemet több gyűjtéskor, hogy adjunk pénzt egy beteg gyermek műtétére, még ha keveset is, sok kicsi sokra megy...
  • Anaid
    Hát, tényleg elég szegény, ha megelégszik a felével...:)Nem sokra menne vele:)
    Nekem inkább egész ember kellene, hamár válogathatnék...:)
  • Anaid
    Talán ezt nevezik megelőző manővernek?:) Én is ezt gyakorlom. Inkább igyekszem nem belezúgni senkibe, mint később hatalmasat csalódjak. X éve ez lett belőle. Ilyesmi?
  • Anaid
    Figyu, az, hogy alkalmaznake az nem az én döntésem volt. Vetted az adást? Mellesleg nem vagyok elégedetlen típus, csak kicsit gáz érzés hosszú távon, hogy bár dolgoznék és alkalmas is lennék sokfajta munkára mégis azt kell mondanom a gyerekeinek, hogy most nincs pénzünk kenyérre. Érted? Ilyenkor kicsit kevés a pozitív gondolkodás, meg pozitív alapbeállítottság.
  • Anaid
    Nem vagyok alkalmas? Mire? Jól vagy? Hát ja, valószínű nem vagyok alkalmas könyvtárosként nyelvizzsgával érettségivel, hogy takarítsak, adminisztráljak, meg ilyesmi. Könyvelésre alkalmas volta, logisztikai ügyintézésre is, tolmácsolásra is...stb. Van reális önértékelésem és csak olyan helyre jelentkeztem, ahova bőven elegendő volt a végzettségemés alkalmas is lettem volna a munkára. Ébredj már fel, nem minden döntés mögött van szimplán csak annyi, ki a legalkalmasabb rá. A naivitásodból arra következtetek, hogy minimum 10 évvel fiatalabb vagy az adatlapodon szereplő 30-35 évnél. Tévedek?
  • bigapó
    Tudod, erre csak azt lehet mondani, hogy zsák a foltját :)

Aki látszat ember az azt vonzza magához akinek ez tetszik és fordítva, az igazhitűek a rendes lányokat :) Néha persze a szegénylegény nyeri el a fél királykisasszonyt :D
  • bigapó
    de nála igen, ezért olyan amilyen :)
  • chhaya #16518
    nem :)
  • clio1616v
    kapis érteni ... kapis-gál érteget
  • clio1616v
    igen
  • alma78
    Nagyon remélem nem. Akkor millió rendes csajnak látszó vk van...
    Engem/lány/ egyenesen eltaszít a lóvéval figyelmet felhívó srác.
    Nincs semmijük egyéb, amivel dicsekedhetnének? Ez elég szegényes.
    Ha igaz, amit írtok, az angol királyi család csupa rendes tag, mert vakít, mi "pólárok" pedig "rendetlenek" vagyunk. Sajnálom azt a lányt, aki nem lát tovább egy jó autónál, vagy egy megbeszélésre felvett öltönynél...
    Ne veszekedjetek!(kapi...mit számít itt???) Keressétek meg a lányt!
  • bigapó
    ja már értem, a látszat a lényeg.
  • salsoul
    kapiskálni - ez a helyes

lásd: Laczkó Krisztina - Márton Attila: Helyesírás (Osiris Kiadó, 2006)
    vagy lásd: Magyar Értelmező Kéziszótár (Akadémiai Kiadó, 1972)

Egyikben sem találtam olyan szót, hogy kapizsgál.
  • bigapó
    Te most miről beszélsz?
  • bigapó
    a firefox elfogadta, de kösz, hogy megmutattad a másik írásmódot is.
  • clio1616v
    fontos a kifejezés módja, nem fognak komolyan venni, bármilyen okos dolgot is mondasz

ez olyan mintha Suzukival mennél egy 30 milliárdos projekt kick-off meetingjére
  • clio1616v
    kapizsgálni...
  • bigapó
    na látod, kezded kapiskálni :)
  • clio1616v
    "még mindig nem érted." nem is fogom ;)
  • bigapó
    ja és továbbra is összevissza ragadsz ki dolgokat a mondataimból, nem értelmezed őket, ezért nem fogod sosem megérteni amit írok.