Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi, közbe hatajöttem nem volt idõm 2 napig válaszolni bigapó üzenetére😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
<#smile><#eljen>

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
így van

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
a mindent lehet csak akarni kell az arra vonatkozik, hogy bármit megtehetsz 😊

te dontöd el, hogy csinálsz valamit vagy nem
magyarul nem muszáj semmit tenned amit nem akarsz megtenni

természetesen a te tetteidtõl független dolgok, amikre nem vagy hatással a tetteiddel, azellen nem tehetsz semmit

IGEN SOKSZINÛ EZ A VILÁG,DE TAPASZTALNI A LEGFONTOSABB
bigapó
igen, az sokat segit bizonyos jelek megismerésében. érdekes dolog, mert erre lehet mondani, hogy ösztönös, de azt is, hogy tanult, hiszen a többi embertõl is látod, fõleg ugye a szüleidtõl, nagyszüleidtõl, hogy õk hogy gesztikulálnak beszéd közben. ezt megtanulod anélkül, hogy felismernéd mit csinálsz. utánzod õket😊

The Matrix has you...

HTS s3rg1nh00
ezt viszont nem árt minél hamarabb tanulni az embernek,nekünk pl.magyar órán is volt szó testbeszédtõl,akinek viszont ilyesmi kimaradt az keressen rá(akár ebook-ban) Allan Pease Testbeszéd címû könyvére,hasznos olvasmány.ránézésre elég pontos dolgokat lehet mondani emberekrõl,viszont nem árt mélyebbre is ásni a dolgokban,mert a látszat néha csal...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

bigapó
ez is igaz 😊

The Matrix has you...

bigapó
még ide visszatérek, mert az Önbizalmad még mindig lent van a béka segge alatt 😄
Ugyanannyi esélyed van a Nõknél, mint bárki másnak, csak nem mindegy, hogy kihez fordulsz, kinél kezdeményezel. De ez automatikus (ösztönös 😊 ), Te is nagyon jól fogod látni a jeleket, hogy most annál a bizonyos személynél van-e esélyed vagy sem. Persze lehet, hogy nem az elsõ alkalommal, elsõ találkozásnál, lehet csak évek múlva, mert akkor mindketten változtok annyira, hogy éppen akkor kelletek egymásnak (akkor tetszel meg neki). Lehet, hogy rögtön az elsõ pillanatban megtörténik. A lényeg a természetességen van, mert a hazugságot azonnal látni rajtad, nekik különös, mondhatni 7-edik érzékük van ehhez. Egy darabig el lehet ugyan fedni az igazságot, de elõbb-utóbb kiderül minden. Azt hozzáteszem, hogy akit igazán kedvelsz vagy szeretsz annak nem fogsz hazudni (barátról is beszélhetünk, nem csak párkapcsolatról), esetleg kicsit füllenteni, de nem hallgatsz el olyat amivel tudod, hogy megbántanád késõbb. Ha ez megtörténik mégis, akkor számithatsz rá, hogy elveszited a bizalmát és azt, mint olvastad korábban, elég nehéz visszaszerezni, ha nem lehetetlen. Elég ha magadba nézel, Te mennyire biznál meg egy olyan emberben aki többször ver át és hagy cserben, mint abban aki tûzön-vizen át harcol és küzd érted? (képletesen) 😊

Ha jól emlékszem Benned sokan megbiznak, sokan beszélik meg Veled a problémájukat, valószinûleg azért, mert Õszinte ember vagy és elmondod azt amit gondolsz egy adott szituációról és ehhez objektiv is tudsz maradni, nem azt nézed, hogy Neked mi hasznod származik ebbõl. Ez jó tulajdonság, hosszútávon csakis nyereséged lehet belõle, maradj ezen az úton 😊

The Matrix has you...

HTS s3rg1nh00
sehol sem állítottam ennek ellenkezõjét.

bigapó
heh, a Jedi-s tök jó😊

The Matrix has you...

bigapó
nem vagy hülye, ezt senki sem állitotta, Én legalábbis nem mondtam ilyet. Önkritikát persze elhet gyakorolni, Én is szoktam, szerintem Én sem vagyok túl komplett, de ez csak azért van, mert nem tetszik a mai társadalom, a világ ami körülvesz. úgy értem, hogy nem minden része, mert a kényelmi - mi más - szempontokat nézve kurvajó világban vagyunk, egyébb kérdésben, már vitatnám ezt a dolgot. csak arra szeretnék rávilágitani amúgy, hogy van más is, másik út, másik látásmód ami ugyanúgy van és müködik, mint a Tied. egyszerû példát hoztam fel, többször is emlitettem, a szerelemrõl példálóztam. nem tudom, hogy mennire külsõ tényezõ, inkább belsõnek mondanám. de akkor lehet itt volt a félreértés😊

abban egyetértek veled, hogy minden csak rajtunk múlik, sokkal többre lennénk képesek ha ezt felismernénk minél hamarabb és persze alkalmaznánk is. mind magunkra, mind másokra és most nem a hipnotizálásra gondolok, meg az ilyen másokat is irányitani akarok szövegre. ezt megint az ego miatt gondoljuk, ez végett vagy önzõ és magadat nézed elõször. nem, Én nem errõl beszélek. az a fokú nyitottság és összetartás amire gondolok ebben a társadalomban, ebben a világban nem mûködik, de talán egyszer, ha eléggé erõsek leszünk, meg tudjuk ezt is változtatni😊

The Matrix has you...

bigapó
megint sarkitjuk a dolgokat. nagyon sok olyan dolog van amire befolyással lehetsz, olyan is amirõl nem is gondoltad volna. már Én is tapasztaltam. persze lehet csak véletlen, de túl gyakoriak a véletlenek akkor az életemben😊

természetesen a természet erõit nem tudjuk kordában tartani..még. bár azt hiszem ezt nem is kellene kézbe venni, elég ha igy közvetett módon ártunk magunknak.

The Matrix has you...

HTS s3rg1nh00
viszont naiv igen,ha azt hiszed mindent megváltoztathatsz akarattal...

se szuperman, se Mózes nem vagyok

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

chhaya
És van macskáás.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

HTS s3rg1nh00
mindent lehet csak akarni kell?kiálltál volna az árvízhez és azt mondod "visszamennyé!" szerinted megállt volna?omg!

salsoul
kép beszúrása > innen <
hogy tudtad betenni azt a fehér zászlós smileyt?😮

salsoul
én ha szeretem ha nem akkor is tudom, hogy mit miért teszek vagy nem teszek ha felelõs ember vagyok
durva példa volt...akkor ezekszerint én vagyok a hülye, hogy befolyással bírok olyan dolgokon amiket nem akarok...na most komolyan mindent lehet csak akarni kell!!! Egyébként te mi más külsõ tényezõre gondoltál amit szted nem lehet irányítani?

clio1616v
jól felelni csak olyan személlyel kapcsolatban tudsz, akit szeretsz

salsoul
a felelõs személy, felelõsségre képes felnõtt ember:

olyan ember, olyan "felelõ" képességgel rendelkezõ személy, aki bármikor és bármilyen körülményben felelni tud ha szólítják, és értelmes feleletet tud adni arra vonatkozóan, hogy mit miért tesz, vagy nem tesz, mit miért mond, vagy nem mond. Felelõs ember az érett személyiségtudattal rendelkezõ ember, aki határozottan tudja, hogy õ emberi személy, hogy személyi nevével együtt felelõsséggel rendelkezik: feleletadási képességgel. Felelõs ember az, aki felel azért amit mond, gondol és tesz
bigapó
még mindig nem érted, hogy vannak olyan dolgok amik nem rajtad múlnak, nem vagy rájuk befolyással, csak áltatod magad ha azt hiszed igen. ne ilyen egyszerû dolgokra gondolj, mint a pia, annak semmi köze a ösztönhöz. úristen, Te hova kevered a dolgokat?

The Matrix has you...

clio1616v
csalódásokon és hibázásokon kereszül... ezeket pedig sikerélményként éltem meg, mert akár sikerülhet késõbbi hasonló helyzetekre másképpen reagálni

clio1616v
sajnos szókrátész nagyon buta volt, mert ugye neki nem álltak rendelkezésére azok a könyvek amik a tiédre már rendelkezésre állnak

clio1616v
amikor felelõs vagy, akkor számítanak rád, bíznak benned

más emberek életére hatással vannak ilyenkor a döntéseid, amiket nem csak a saját magad érdekeinek a figyelembevételével hozol meg ilyenkor, hanem a párod, gyermeked stb... érdekeinek a figyelembevételével sõt legtöbbször elõtérbe helyezésével...

az önzõséged kiterjesztése történik, egy közös önzés alakul ki egy pár esetében megszûnik saját érdeked létezése és átalakul egy közös érdekké és ezért kialakul egy közös-önzés

ennek a megvalósulása a felelõsségvállalással történik

salsoul
bocs nem tudlak követni
hagyjuk a témát
én buta ember vagyok ehhez, mint Szókratész
clio1616v
de pont errõl beszélek

salsoul
hogyan?
meséld el te ezek alapján hogyan tanultad meg, hogyan zajlott nálad a tanulás folyamata?
salsoul
meséld el mi az a felelõsség, és felelõsségvállalás
salsoul
tehát olyanért nem tudok felelõs lenni amit még nem csináltam, amiben még nincs tapasztalatom?
clio1616v
semmi esetre sem könyvbõl
a saját vagy közvetlen környezetetben elõforduló hibázások láttán gyûjtött megfigyelések alapján

clio1616v
igen mivel nincs tapasztalatuk az elsõ pár az elsõ gyerek és az elsõ munkahely például kiemelten ilyen... de minden utána következõ, más és valamiben újabb, ami kiszámíthatatlan

salsoul
mesélj!, hogyan lehet megtanulni?
salsoul
aha, szóval akkor a párom, a gyermek, a munka, mind olyan dolog amihez az adott ember nem ért és fogalma sincs micsoda

így ahogy írtad: olyanért is felelõsséget vállalnak amihez nem értenek és fogalmuk sincs mit vállalnak
clio1616v
így van

clio1616v
ja könyvekbõl mi?

clio1616v
párkapcsolat, felelõsséggel tartozol a párodért

gyermek, közös felelõsséggel tartoztok a gyermekért

munka, felelõs vagy az elvégzett munkádért

clio1616v
túlmisztifikálod a nõ lényét, azthiszed több mint egy férfi vagy más... nem az csak te képzeled a sok barom könyveid alapján

ugyanolyan önzõ lény mint a férfi, vannak butábbak és okosabbak mint a férfiak között is, ugyan úgy gondolkodnak

vannak érzelmesebb nõk és vannak érzéketlenek... és ugyanannyira kezdeményezhet egy férfi is ahogy egy nõ nincs prioritása

salsoul
említs három példát
clio1616v
az emberek néha olyanért is felelõsséget vállalnak amihez nem értenek és fogalmuk sincs mit vállalnak

Aki nem akar egy bizonyos dolgot annál mondom nem történhetnek meg olyan "ösztönös" dolgok...Ha én nem akarok változtatni valamin akkor az úgyis marad, természetes oké, ha 7 évente változik az ízlésem pl étkezésnél, természetes, ha megváltozik a ruhatára a korral az embernek, az is természetes, ha nem LEGO-zni, vagy játszótéren akarok lenni huszon akárhányévesen...Ám ezeket megtehetném, de fontosabb lesz, hogy megtudjak élni és eltartani a magam és persze tanulni és szívni a tudást amikor kedvem tartja... a többi mellékes dolog és ezt nem hiszed el😊

oké kellemes meleg du-t, jön a foci vb asszem nézem inkább azt, az legalább leköt😄

érdekes kiskoromba megfogadtam sosem iszom azóta is tartom magam ehhez, pedig minden ember belement ilyen dolgokba az "ösztön" miatt nemde? Természetes, hogy nem hiszek neked, mivel nem hiszek az ösztönbe csak a tudatosságban ezért nem fognak olyan dolgok megtörténni velem amik nem rajtam múlnak...

bigapó
ja és semmi sem baj mielõtt még errõl is elkezdenénk vitatkozni 😊 most viszont megyek inkább kikapcsolódom, egy ideig elég volt a filozofálgatásból.

The Matrix has you...

bigapó
a ego és az önismeret nem zárja ki egymást, a tudatos én és a többi sem, ezek mind egyszerre vannak meg benned, csak folyamatosan változik, hogy kinél van a gyeplõ. igen, lehet kontrollálni mindent, meg ez így kényelmes is, csak ne lepõdj meg ha mégsem úgy történnek a dolgok ahogy vártad😊

The Matrix has you...

bigapó
ja és az, hogy most fittyet hánysz az ösztöneidre az sem jelent semmit 😊 amikor ott leszel az érzések kavalkádjában, majd akkor beszélgetünk ismét errõl😊 az amirõl beszélek neked, az ego, az mondatja veled, hogy nekem nem lesz az meg ez. most nem hiszel nekem, de majd idõvel rájössz, hogy van olyan amit nem tudsz irányítani, ezért félünk is tõle, de piszkosul😊
az a baj, hogy errõl tudnánk napestig beszélgetni és Én most is csak mosolygok, mert amíg nem tapasztalod, nem tudod, hogy mit szeretnék érzékeltetni. mindenkinél más, igen, de van és ez a lényeg.

The Matrix has you...

És miért baj szted, ha valakinek magas a tudatos énje? hisz az a legjobb, ha ismerjük önmagunkat nemde?

bigapó
félreértesz, nem nagy ego-ról beszélek, hanem a tudatos énedrõl. errõl viszont tényleg csak olvasás után tudunk beszélgetni, mert Én nem fogok neked egy könyvet beírni.

The Matrix has you...