Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
nekem a büszkeség nem fontos, nagyon rövid idõ alatt le tudok mondani róla, szeretek viszont úgy büszkének lenni, hogy mások tisztelnek, gratulálnak vagy az esetek többségében irigyelnek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
ez most önzetlenül hangzott, ha abból indulunk ki, hogy ha kedves lehetsz akkor az neked jó

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
hát ez kemény
ha tudsz angolul > ez segíthet <

_
clio: amíg el nem olvastad, kuss a neved
Pretorian
Önzetlenség nem létezik. Az embert mindig az elsõ dinamikája, az "én" vezérli, bármit is cselekedjen, vagy gondoljon. Még akkor is, ha egy közösség érdekében cselekszik. Akkor is, ha a természet érdekében cselekszik. Mindig. De az hogy önzetlenség nem létezik, nem jelenti azt automatikusan, hogy mindenki önzõ. Ha számomra örömet okoz az, ha másnak jó amit teszek, nyilván én is megélem az öröm érzetét. De az váltja ki belõlem az örömöt, hogy a másiknak jó. Nehéz téma.
Nekem van egy olyan személyiségjegyem, ami sokszor kiüti, felülírja ezt az elsõ dinamikát. Ez pedig a büszkeség. Sokszor teszek olyasmit, amivel saját magamat ítélem szenvedésre, még akkor is, ha igazából tudom azt, hogy ha engednék a nyolcból, csak egy picit is, utána nem szenvednék, vagy nem szenvednék annyira, vagy akár eljuthatnék egy semleges érzelmi állapotba, ne adj isten talán még örülnék is.
De erre nagyon sokszor nem vagyok képes.
Ha valamilyen sérelem ér, ha valaki átver, hülyére vesz, nem képes a szemembe nézve konfrontálni velem, az iránt iszonyat haragot, megvetést, gyûlöletet érzek. Még akkor is, ha elõtte egy nappal vagy akár pár órával még tegyük fel halálosan szerelmes voltam belé.
Neked adok mindent, és te átbaszol? Hát szenvedj kétszer annyit, mint én. Vérezz. Ezt az állapotot csak az oldhatja fel, ha az "elkövetõ" konfrontál velem, és azzal, amit elkövetett. Ha ezt nem teszi meg, de nem is dumál a levegõbe, nem próbálja mindenféle hülyeséggel megmagyarázni a történteket, de mondjuk van valami visszafogott kontakt köztünk, akkor tudom, hogy bassza a lelkiismeret. Ha számon kérem, és még neki áll följebb, akkor tudom, hogy vagy instabil érzelmileg, vagy így próbálja a lelkiismeretet kiiktatni, vagy egyszerûen csak hülye mint a seggem.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

xD

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
clio töppedt agyadcskád orbitális tévelygésben van
clio1616v
ez nem baj, hanem ez természetes, csak ha jól emlékszek korábban az önzetlenség kérdõjelezõdött eg és annak fontossága

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
semmi nincs ingyen és remélem te sem gondoltad komolyan, hogy egy hozzászólással elnyered a szavazatunkat

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
és mirõl nyilvánítottam véleményt, amit nem tapasztaltam?

chhaya
s ha ez így is lenne, az miért volna baj?

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

chhaya
csak szubjektíve vagy biztos, valójában ugyanolyan bizonytalan, mint minden más

Üdv, Timi vagyok, és tudom, hogy nem ide tartozik, de indultam egy netes versenyben, ahol még szükségem lenne legalább 300 szavazatra. netek komolyan csak egy klikk, nekem viszont életem legszebb nyarát adná. ELõre is köszi annak, aki segít. http://www.djuice.hu/nyarfalok#/49fa41919edbd7f3fecc6d1c06e517fd
bigapó
folyamatosan véleményt nyilvánítasz, nem tehetek róla ha ezt nem így látod 😊

The Matrix has you...

clio1616v
azért salsoul önzetlenségérõl annyit, hogy õ attól érzi jól magát, ha megköszönheti másnak a semmiséget az magától értetõdõt 😊

tehát azért udvarias kedves másokkal, hogy neki jólegyen... ez nem önzõ egy kicsit?

clio1616v
de én az vagyok magamnak, csak magamra építhetek, csak együtt mozoghatok magammal.. stabil és biztos pont vagyok saját magam számára

chhaya
nem létezhet abszolút stabil pont sem

chhaya
nem értem, miben más a dolog attól, hogy más szót használsz rá?

clio1616v
egyedül a megfigyelõ tud abszolút lenni és adaptálódni a megváltozott helyzethez

salsoul
azt is mondhatnám: aranycsinálás
salsoul
a kulcsszó: átlényegítés vagy áthangolás
chhaya
akkor elvileg stabil értékrendszer sem létezhet

clio1616v
igen, minden változik, van amikor a jó a jó és van amikor a rossz a jó

clio1616v
mirõl mondtam véleményt, amit nem tapasztaltam?

chhaya
szóval folyamatosan alkalmazkodni kell a világhoz?

salsoul
ÉRTSD MEG VÉGRE!
SENKI SEM BESZÉL RAJTAD KÍVÜL A KÖNYVEKBÕL TÖRTÉNÕ TAPASZTALATSZERZÉSRÕL, ÉS SENKI SEM BUZDÍT SENKIT ERRE!
salsoul
még jó, hogy úgy bírálsz, hogy tisztában vagy azzal amit bírálsz
bigapó
na látod, errõl beszélek. nem tapasztaltad meg a "másik" oldalt és így mondasz véleményt...

The Matrix has you...

clio1616v
majdha szükségem lesz rá, hogy más közegben is magabiztosan mozogjak akkor onnét is gyûjtök tapasztalatokat, de tuti nem könyvekbõl

bigapó
alapvetõen clio az lesz a baj, hogy megfigyeléssel nem tudsz elegendõ "tudást" magadba szívni. ez egy bizonyos réteg, ahol Te mozogsz, onnan fogsz kapni ingereket (érzéseket), de ezt kibõvítheted a könyvekbõl vett tudással. Persze, elmehetsz sok helyre és sok emberrel beszélhetsz illetve megfigyelhetsz, de ezt közvetetten is mûvelheted.
A Te módszered is jó, de mindenképpen a több lábon állás a megfelelõbb szerintem, logikusan gondolkozva.

The Matrix has you...

clio1616v
fogalmam nincs

clio1616v
a gyémánt mellet jólesik elképzelni 😛

salsoul
mert, mi van a cikkben, mirõl szól?
clio1616v
te figy már... te vagy könyvtáros vagy, vagy valami megszállott könyvárús... sajnálom, hogy rávilágítalak, hogy lehet könyv nélkül is és kár volt az eddigi hosszadalmas olvasásaidért

ne haragudj

salsoul
csak arról van szó, hogy az idióta mindenben csak az idióta dolgokat találja meg, és idióta dolgokat hoz csak ki belõle

míg az Istenes vagy az agyvelejét használó:
helyére teszi a jót és a rosszat, és helyesen használja fel õket, és minden a javára van

szóval nektek megint csak a szemetet, az idiótaságot, a baromságot sikerült kitermelnetek, miközben a gyémánt mellet vakon elsétáltatok, elsétáltok még most is talán, mindegy hogy vakít
clio1616v
nekem jólesik a többértelmû dolgokat másképp értelmezni

clio1616v
persze nyugodtan tévessz csak meg 😄 hiszen erre jó a többértelmû megfogalmazás

salsoul
az Istenes rész csak a kóbor apácák megtévesztésre van a szövegben
az Istenes helyett az is állhatna, hogy az agyvelejét használó ember
clio1616v
pontosan, nem mindenre vagy hatással, vannak tõled független dolgok

clio1616v
az a "baj", hogy igazából létezik is... mint ahogy az idõ és a mikulás is 😉

salsoul
egyszerû: alapvetõen rosszul állsz a dolgokhoz
salsoul
kitérdekel
totál igaz...értelmetlen tévhitet és átverést keltenek az emberiségben, bár akik fanatikusok biztosan állítják, hogy Isten létezik, de sztem nem errõl szól a topik úgyhogy én nem szólok ebbe bele mélyebben

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
az eredményeket ÉN értem el
chhaya
de mi van akkor, ha te alapvetõen jól állsz a dolgokhoz, de azok mûködnek rosszul?

(amúgy nem bírtad túl sokáig 😊)

clio1616v
csak tudatni akartam, nem vagyok istenes mindig 😊

clio1616v
mert nem vagy elégedett a könyvekbõl elért eredménnyel?

salsoul
direkt vagy értetlen?
salsoul
ki mondta, hogy kell, s ki beszélt elégedettségrõl ?
clio1616v
én akkor szeretem Istent amikor jólesik 😊

igazából Istent pont azért alkotta meg az ember, mert bármire lehet használni, mivel nem létezõ ezért olyannak képzeli el mindenki amilyennek csak jólesik

következmények nélkül bárminek lehet az alapja...

népirtásnak, pénzszedésnek, lelkiismeretfurdalás elõidézésének, az istenfélelmet ki lehet használni