22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • IXEMGabeo
    király vagy:)
  • salsoul
    és tiszteletben is tudod tartani?
  • clio1616v
    el
  • salsoul
    El tudod képzelni, hogy valaki nem úgy él és gondolkodik mint te?
    És teljesen más, de jó, vagy jobb megoldást ad a kérdésre, mint te?
  • clio1616v
    különbség van, hogy ha valamit azzal támasztok alá amit tapasztalok és ha azzal amit elhiszek :)

különbség, ha azt hiszem, hogy a szeretetemet és a szüleimtől kapott szeretetet és gondoskodást tovább kell adnom és ezért kell gyermeket vállalnom...

és a között, hogy egy gyermek teszi teljessé az élettapasztalásomat és a genetikai tulajdonságaim átadása elégedetté boldoggá tesz, mert így a személyem egyedi struktúrájának részeként tovább "élek" azáltal, hogy egy olyan emberrel - a párommal - alkotunk közös embert, akivel leélem az életem

kinek mi a fontos, mi a kielégítő, mi a megnyugtató... más qualitásúak az emberek a tapasztalataik alapján... másképpen gondolkodunk... én nem a gyerekemnek akarom továbbadni a szüleim gondoskodását hanem a szüleimnek viszonozni
  • clio1616v
    a gyermek igen is következmény, aminek vannak előfeltételei
  • clio1616v
    felelősséget például...
  • salsoul
    Cliónak a saját nézőpontjából (világából nézve) igaza van.
    Ő élheti így az életet, mi meg élhetjük másként.

A szofisták óta tudjuk, hogy minden relatív.
    Ha valami "A", akkor az átmagyarázható "B"-be, és fordítva.
    És igazából csak azzal találjuk magunkat szemben, hogy "A" vagy "B" verzió nincs személyes tetszésünkre.

Jó beszélőkével mindent ki és át lehet magyarázni, fordítani az ellentétébe, vagy bármibe. Megtámadhatatlanul. Itt nincs sakk matt.
  • Anaid
    Nincs igaza. Nincs ennyi kihasználás. Valahol olvastam, hogy aki jól neveli a gyerekét öreg korára szerez magának barátot, de nem hiszem, hogy ez kihasználásnak értendő.
    Az életünknek vannak szakaszai és a gondoskodás is megfordul egy idő után. Gondoskodunk a gyerekeinkről, később segítenek nekünk (itthoni teendők stb.) ha felnőttek meg hol ők segítenek nekünk, hol mi nekik, ha meg idősek lesznek a szülők a gyerekek segítenek nekik, esetleg gondoskodnak róluk. Vagyis így lenne sztem az élet körforgásában "optimális". Az egész oda-vissza dolog, nem egyirányú. A kihasználás egyirányú.
  • Anaid
    Ne add fel ilyen gyorsan! Kezdtem örülni, hogy nem egyedüli nőként kell tartsam a frotot:)
    Ne tudd meg én miket kaptam...pfff...:):):)
    Természetesen volt hivatkozás arra is, hogy női logikám van, meg egyebek...nyugi "dont vöri, bí hepi":):)
  • salsoul
    Szerintem nem kell így bepöccenni pár soron, főleg hogyha csak hipotetikusak, provizórikusak.

Cliónak a saját nézőpontjából igaza van, csak kérdés az, hogy az ővé-e az abszolút nézőpont.

Egy dolog biztos: az emberiségnek alaposan el kell gondolkodnia az utódnemzésen, és a világ rendezésén. Mert az elkövetkezendő generáció(k) élete jelenleg előre meghatározott: az elődök sarának eltakarítás és deficitjének kiegyenlítése. Persze lehet ők is csak mindig a következő generációra fogják hárítani, addig amíg nagyon kínossá nem fokozódik a helyzet. ...
  • alma78
    Ugye hallottatok árvaházról? Ha valakinek nem élnek a szülei?
    Melyik bolygón éltek gyerekek, fiúk? Itt Anaidnak tök igaza van....
    Következmény egy gyerek? Te meg vagy az idegesítő paca?
    Nem akartalak megbántani, de ne vagdalkozzatok olyan dolgokkal, amiről fogalmatok sincsen.
    Örökbefogadás? 1 db szabályát tudod? Miért kéne örökbefogadnom??? Neveljek vk-t fel apa nélkül? Majd eljön az ideje. Együtt.
    Én nem kételkedek. Benéztem ide, mert unatkozom....
    Jó hétvégét!
  • Anaid
    Nagyon erőssé is tudja tenni az embert a gyereke iránti szeretet (nem hiszem, hogy vérségtől függene teljesen). Nekem pl. volt olyan szakasz az életem, hogy hónapokon át napi szinten fájdalmaim voltak. Nem az járt az eszembe, hogy a gyerekeim szeretnek, hát kibírjam, hanem az, hogy én szeretem őket és szükségük van rám, hát ki kell bírnom és rende jön minden. Nem attól voltam erős, hogy ők szeretnek, bár kimutatták sok alkalommal, hanem attól, hogy én szeretem őket és szükségük van rám. Hatalmas különbség és higgyétek el, az ilyen erős érzelem igenis kell. Amikor az ember egy gyerekről gondoskodik sztem akkor is kialakulhat, ha nem vérszerint az övé és visszafele is.
  • Anaid
    Ugye közületek jópár embernek nincs gyereke?
    A ygerek vaban nem kéri, hogy megszülethessen, de az élet ajándék (az kellene hogy legyen). A szülő is ad és a gyermek is. Lehet sokan nem veszik észre, de egy gyerek sokmindent adhat és sok dolgot meg lehet tanulni a gyerekektől. Igen, a gyerek befolyásolja a dolgokat. Átrendeződik egy pár élete, ha gyerekük születik. Bizonyos szempontokból nehezebb lesz, DE aki átélte már azt, hogy bár leplezni igyekezett a bánatát a gyereke odament hozzá és csak annyit mondott: Szeretlek, ne legyél szomorú, az érti, hogy kiegyenlítődik mérleg. A gyerekek főleg míg kicsik nagyon tudnak szeretni és önzetlenebbül (nem csak szüleiket) és minden apróságért nagyon hálásak tudnak lenni, nekünk meg észre kell vennünk, mennyit adnak és már nem kérdés, hogy elvesz-e, vagy hozzátesz a boldogsághoz, inkább úgy mondanám más jellegűvé válik a boldogság.
  • clio1616v
    már fogadott örökbe
  • salsoul
    Mit szólnál az örökbefogadáshoz?
  • clio1616v
    mivel :D azt jól odatetted...egy tanács képet nem kérni kell hanem kapni :D
  • clio1616v
    nem a gyereknek nem adatik meg a szülő, mert a szülők adottak a gyerek csak egy következménye a szülőknek... a gyerek nem adatik meg mindenkinek
  • clio1616v
    magadnak akarod megadni, hogy a visszaadásodat kielégítsd... te akarod a gyereket nem a gyerek akar megszületni mindenáron, hogy visszaadhass neki valamit abból amit a szüleidtől kaptál
  • bcrics
    ez szép volt,Előbb-utöbb ugyis megtalálod akit keresel,felesleges ezen kattogni,ha pedig mégsem akkor meg már annyira oreg leszel hoygazért lesz felesleges kattogni,szóval éljen a nihilista életmód:D
    de mond hol imserkedsz?
    és igazán lőhetnél be képet csak hoyg tudjuk mivel állunk szemben:)
  • alma78
    Én azért szeretnék gyereket, hogy vissza tudjam adni a világnak, neki azt a sok jót, amit a szüleimtől kaptam....Adni szeretnék neki. Nem kapni.
    Sok gyereknek nem adatik meg sem a család, sem a szülő. Ezért akarok gyereket én. Adni neki mindent. Ami önzés, az az ha valaki így akar pótolhatatlan lenni. Először ezért kell kutya, vagy macska, vagy hal..........Mert ők pusztulnak el, ha elhanyagoljuk őket. Ezeken túlvagyok.
    Egyébként esetenként sminkelek,szemspirál(fő a természetesség) és jól nézek ki...Kék a szemem, barna, hosszú hajam, vékony vaok, és interneten nem ismerkedek....Azért nem cicababa. Nincsenek műkörmeim....:-)
    A rendes lány épp oly ritka, mint a fiú. Én pl. a fiúkról tudok rosszakat mesélni...
    De nem fogok! Bízok sírig.
    Cicababa is lehet normális. Ha meghatod....
  • bcrics
    Cáfolok.
  • Thaison
    Vannak normális lányok, csak jó helyen kell őket keresni, legalábbis szerintem. Amúgy szerintem megfigyelhető hogy aki külsőleg szép, természetesen, azok közt sokkal több a normális mint a kifestett cicababák közt. Cáfoljatok meg ha nem így van de szerintem ez a jellemző.
  • bcrics
    igaz
  • salsoul
    elég korlátolt a képzeleted - bár ez nem újdonság
  • clio1616v
    nem tudom elképzelni, hogy egy gyerek ne befolyásolná a boldogságot...
  • clio1616v
    vegyünk egy dohányzó ember vagy egy autótulajdonost...

a lényeg ugyanaz károsanyagkibocsátása van!

ezek az emberek jók vagy rosszak? "általánosan"

károsítják más ember egészségét a környezetüket, saját önző céljaikért
  • salsoul
    és mi van azokkal akik már boldogok és gyerekük lesz, gyerekük aki már nem tud sem elvenni, sem hozzáadni boldogságukhoz, mert annyira boldogok, nos?
  • clio1616v
    ha úgy vesszük az embernek azért születik gyermeke, hogy általa teljes legyen az élete :) mi ez ha nem kihasználás felhasználás az élet boldogabbá tételére?
  • clio1616v
    ha felteszek egy fekete szemüveget és nem látok semmit akkor a világ semmilyen nem lesz vizuálisan mert nem látom

de ha felveszem a polarizált lencsés napszemüvegem, attól a színeket szebbnek látom így a világ is szebb lesz vizuálisan :)
  • buger87
    van olyan, csak meg kell találni! ez mehet hamar is meg lassan is... nem minden a külső, egy kevésbé csinos lány is lehet a nagy Ő ha olyan aki nekedvaló! nekem szerencsére mind2 tulajdonsága megvan:P
  • salsoul
    clio, csak nem feltetted a "másokat így-is-úgy-is kihasználva élünk" szemüveget és most mindent így látsz?

kérdés, ha felteszel egy fekete szemüveget akkor a világ lesz sötét, vagy te, hogy azt hiszed, sötét a világ?
  • alma78
    "csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell"/Ez nem igaz. Miért elképzelhetetlen, hogy valaki lopás nélkül pénzt szerezhet? Nem mindenkinek kellenek milliók a boldogsághoz.

"először kihasználod a szüleidet..."/Nem használom ki őket! Én is gondoskodom már róluk. Kölcsönös a kapcsolat. Az én gyerekem ugyanazt kapja. Így visszük tovább....
    " ők kihasználják azért az embertársaikat, hogy neked a saját szükégleteiken kívül biztosítsák az életkörülményeidet" A szüleim dolgoztak, és dolgoznak is, hogy több jusson. A munkájukkal biztosították.....Ezért is törekedtem arra mindig, hogy sose függjek Tőlük. Ők azok, akiktől így sose kérnék feleslegesen....extrára...

amikor már függetlenedsz, akkor már közvetlenül te használod ki az embereket...NEM HASZNÁLOK KI SENKIT. ENNÉL JOBBAN NEM VETEK MEG SEMMIT!
    ILLETVE BOCS, A LUSTASÁGOT!!!

amit te elfogyasztasz bármiből, vagy amit te használsz azt elvonod másoktól, mert megtehetnéd, hogy nekik adod mindened...

mindenki önző.../TÉVEDSZ, DE HIDD.a lényeg a szándékos megkárosításon van és az a rossz

ha tudtodon kívül teszel rosszat az jó... így elégedett lehetsz magaddal/SOSE LEHETSZ ELÉGEDETT, ha meggondolatlan is vagy

nem vagy köteles átgondolni a tetteid következményét... viszont ha átgondolod (, mert ez egy lehetőség, ami adott) akkor utána már rosszat teszel, mivel ez már szándékosság.HÜLYESÉG, BELEMAGYARÁZÁS.

ez olyan mint az előzés... csak és kizárólag egy lehetőség, ha nem előzöl nincs belőle hátrányod, ha csinálod akkor lehet...
    EGYRE JOBBAN BIZTOS VAGYOK MAGAMBAN, DE SOSE LENNÉK ELÉGEDETT.
    CLIO MIATT KINYÍLT A ZSEBEMBEN A BICSKA, BOCSÁNAT EZÉRT!
    KI VAGY TE, HOGY ÍTÉLKEZZÉL MÁSOK FELETT?
    FEL A FEJJEL!éS LEGYETEK JÓK!(legalább nagyjából)
  • clio1616v
    csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell

először kihasználod a szüleidet... ők kihasználják azért az embertársaikat, hogy neked a saját szükégleteiken kívül biztosítsák az életkörülményeidet

amikor már függetlenedsz, akkor már közvetlenül te használod ki az embereket...

amit te elfogyasztasz bármiből, vagy amit te használsz azt elvonod másoktól, mert megtehetnéd, hogy nekik adod mindened...

mindenki önző... a lényeg a szándékos megkárosításon van és az a rossz

ha tudtodon kívül teszel rosszat az jó... így elégedett lehetsz magaddal, ha meggondolatlan is vagy

nem vagy köteles átgondolni a tetteid következményét... viszont ha átgondolod (, mert ez egy lehetőség, ami adott) akkor utána már rosszat teszel, mivel ez már szándékosság

ez olyan mint az előzés... csak és kizárólag egy lehetőség, ha nem előzöl nincs belőle hátrányod, ha csinálod akkor lehet...
  • Anaid
    Érvényesülési vesztes? Ezt hogy gondolod?
  • Anaid
    Ez akiváltságunk:):) dönthetünk és zömében csak később derül ki, jól döntöttünk-e, vagy sem. Az éremnek pedig mindig két oldala van. Vagyunk annyira különbözőek, hogy nem lehet mindenki számára jó döntést hozni. Sosem lehetünk mindenkinek elég jók...:):) Na és?
  • Anaid
    Hanem kinek jár a jóság? Van egy genetikai alap, lehet egy lelki alap is? Nincs abszolút jó és abszolút rossz, sztem. Inkább zömében jó tulajdonságaink vannak-e, "jó alapot" kapunk-e, vagy sem...A változás lehetősége örök. Alaptól függően kinek nehezebb, kinek könnyebb...Ez elég off topic volt...:)
  • bigapó
    azt hiszem általános jóról és rosszról beszélhetünk csak, nem specifikálva. Ha lopsz, csalsz rabolsz stb. és mondjuk kihasználod mások butaságát, hogy azzal előnybe kerülj Velük szemben, az nem hiszem, hogy túl jó cselekedet lenne...
    igen, most ez dívik, mert tapossuk-társadalomban (világban) élünk, de így nem fogsz igazi boldogsághoz jutni, csak délibáb, ahogy említettem. valószínűleg nem érted megint miről beszélek, de nem is baj :)
  • sz4bolcs
    Annyira könnyen átlátni azon, amikor valaki a saját sérelmei, és az áldozatszerep eljátszása miatt nevezi magát jónak...
    A jóság még az érvényesülési veszteseknek sem jár alanyi jogon.
  • clio1616v
    ha rendes vagy akkor nem érhet meglepetés vagy pofon? :)