22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #16745 én is szimplán elmegyek a boltba útközben hallgatom az aktuális kellemes zenéimet, a párommal beszélgetek telefonon egész idő alatt, ha nem tud velem jönni... amire szükségem van és ami megtetszik azt megveszem a szükséges mértékben beszélgetek a boltban dolgozókkal és vásárlókkal és a végén kifizetem a pénztárnál, amit vásároltam. -
#16744 [i]"csak egy másik ember kárára tudsz előrejutni. Hogyha úgy nézzük akkor az iskolába sem jelentkezem mert egy másik ember elől veszem el a helyet...tehát ezek olyan dolgok amiken nem nagyon lehet változtatni"[i]
Ha valamire, akkor arra beszélnélek rá, hogy kösd fel magad. - Diogenész -
#16743 elég drága nálatok az élet...
nomeg száraz és bonyolult és uncsi és mechanikus -
#16742 hát, elég száraz és bonyolult lehet a te életed
én csak szimplán elmegyek a boltba, megveszem ami kell, közben jót beszélgetek az emberekkel és hazamegyek, és ... kész ennyi :)
tudod ez az egész egyébként ilyen laza csere-bere :)
-
#16741 Érdekes átolvasni mindazt amit írtok, sok igazság van benne de azért sok mindenhez hozzá tudnék szólni.
"csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell"
Ez részben igaz, kapitalista világban élünk, ez tény hogy nem jó de sajnos erre tendál jelenleg a világ. Ezt a folyamatot megállítani mondjuk ki szinte lehetetlen és ha úgy nézzük ez mindig is így volt, csak egy másik ember kárára tudsz előrejutni. Hogyha úgy nézzük akkor az iskolába sem jelentkezem mert egy másik ember elől veszem el a helyet...tehát ezek olyan dolgok amiken nem nagyon lehet változtatni. De hogy kicsit a topikhoz is kapcsolódjak, vannak normális lányok de tényleg ritka. Nagyon nem tudnak odafigyelni a mostani szülők a gyerekek nevelésére, és manapság olyan alapvető dolgokat nem tudnak a fiatalok/lányok amik anno tényleg nevetségesek voltak. Gondolok itt a mosás, főzés. A viselkedés meg ismét egy más tészta, mint már írtam a szülők nem tudnak kellő időt fordítani a gyerekre, ezért ha a gyerek bekerül egy rossz társaságba akkor már nem tudják kordában tartani és átveszi az ottani stíulst/szokást. Külsőleg rengeteg szép lány van, hiába a magyar lányok a legszebbek között vannak, de viselkedésre hát...nem egyszerűek. Főleg a 14-19 éves korosztály. A mostani 22-25 közöttiekkel szerintem még annyira nincs probléma. Bár csak annyit foglalkoznának a tanulással mint a szépségükkel...:S -
clio1616v #16740 zsemle: 1db*50Ft+ÁFA/db = 50Ft+ÁFA
víz: 1db*100Ft+ÁFA/db = 100Ft+ÁFA
150Ft+ÁFA :)
ez sem nagy bevásárlás -
clio1616v #16739 én kihasználom a boltot, hogy ne nekem kelljen a gyártónál közvetlenül kopogtatnom, így közelemben tárolják a szükséges javakat
cserében kompromisszumot kötve éngem kihasznál a bolt és beszerzési árnál magasabb áron bocsátja rendelkezésemre a termékeket -
#16738 bocs, de nem egy nagy bevásárlásról volt szó hanem egy zsemléről és egy pohár vízről...
-
clio1616v #16737 Amelyik boltokba én járok ott nem elég kérni az árút és minden további teendő nélkül kisétálni vele. A pénztárnál az egység listaár és az áru mennyisége megszorzása utáni összeget lehetőség szerint Forintban a rendelkezésükre kell bocsátanom.
Enélkül a végső procedúra nélkül nem távozhatok, nem birtokolhatom a bolt által forgalmazott javakat. -
#16736 váóóóó -
clio1616v #16735 az a különbség köztünk, hogy téged azok a dolgok korlátoznak amik nem léteznek, hanem elhiszel...
engem meg azok a korlátok, amiket eddigi élettapasztalatommal megismertem -
#16734 clio haggyá' má' békén a kompromisszumoddal -
clio1616v #16733 olyan példát próbáltam ami egyértelművé teszi hogy nem elég kérni... és adsz, de lehet ilyen jellegű affinitásod pont nem a megfelelő
de hogy tovább gondoljam: egy lány, aki teljesen nem a te komplementered kompromisszumot kér tőled, adsz neki? -
#16732 hát, meg kell hagyni érdekes dolgokon, lehetőségeken jár az agyad... -
clio1616v #16731 kihasználható vagy, ha feltétel nélkül adsz
ha egy homoszexuális kéri tőled, hogy kényeztetsd akkor kényezteted? megteheted... minden további nélkül, mert ugye megkér rá
te gondolkodsz korlátok nélkül ;) mert ugye vannak saját korlátaink amiket elveink alapján magunk állítunk fel és ezek nem saját akaratunkkal ellenkezőek, hanem mások szemetét szűri meg :) -
#16730 ja, és majd elfelejtettem:
az élet kompromisszumok nélkül is köszöni szépen remekül zajlik, és remekül érzi magát, mert megtalálja a közös nevezőt -
#16729 benne >>> benned -
#16728 eszedbe sem jut, hogy milyen korlátoltan gondolkodsz és oldasz meg helyzeteket
a hányingered benne, van és nem szituba, te csak a szitura húzod
én is adok embereknek, minden további nélkül, és semmi lelkiismereti és egyéb érzelmi dolog kavalkád nem áll a háttérben
kértek tőlem, megtehetem, hogy adjak, s így miért ne adnék?
cserébe pedig nem várok semmit, mert miért várnék?
miért nem adhatok, úgy ahogy a nap is fényt ad? -
clio1616v #16727 igen valószínűleg minden további nélkül...
ha más nem a lelkiismeretét teszed helyre, mert megsajnáltak, hogy nincs pénzed és csak úgy minden további ellenszolgáltatás nélkül megkapod amit kérsz
senki nem cselekszik ok nélkül, van aki nem szándékosan cselekszik... de annak is megvan a kiváltó oka...
a te esetedben az, hogy te elvárod, hogy minden további nélkül kapj valamit, de az eszedbe sem jut, hogy félelemből vagy sajnálatból kapod meg amit megkapsz... az ilyen emberektől hányok...
kompromisszumot "baszik " kötni, de más azért csak tegye meg amit elvár tőle... kér és minden további nélkül kap, mert az neki jár... miért járna? -
#16726 a biblia passzust alkalmazom:
"kérjetek és megadatik nektek"
tehát bemegyek a boltba, és kérek egy zsemlét és egy pohár vizet
és minden további nélkül meg fogom kapni, hiába te mondjuk nem kapnád meg
a természetnek van egy rendje, ami bőségesen ellát mindent és mindenkit élelemmel, ahogy napfénnyel és levegővel is
van ki ezt észre veszi és látja, és van ki vak rá
nincs kihasználás
mikor a gyík sütkérezik a kövön nem használ ki semmit
sem a követ, sem a napot, sem a ... -
clio1616v #16725 egy nagyon egyszerű és élethez alapvető dolgot csinálj meg kihasználás nélkül :)
szerezz élelmet: egy zsemlét és egy pohár vizet
gondold át és írd le a folyamatot -
#16724 nem kihasználás, mert nem egyoldalú, ez már nem kihasználás, ez egyértelmű. itt nincs kompromisszum, ennek nem megegyezésen kell alapulnia, hanem természetessé kellene válnia az életben, mint ahogy ez meg is volt, de talán csak az ősembernél. ezzel nem azt mondom, hogy térjünk vissza az őskorba és vágjuk fejbe egymást kőbunkóval ezután, hanem arra célzok, hogy valami nagyon nem jó irányba haladt a világ és hát halad továbbra is. szerintem vakvágányon egy szakadék felé, de ez most mellékes. -
clio1616v #16723 ez a kompromisszum... kölcsönös kihasználás -
clio1616v #16722 nem.. ezt úgy kell érteni, hogy bármilyen kapcsolatban lennénk -
#16721 Nekem a bodhiszattva eszménykép a szimpatikus ebből a szempontból:
A tökéletes adás gyakorlata:
"Sőt Subhuti, annak a Bódhiszattvának aki ajándékokat ad, nem szabad semmire vagy sehová támaszkodnia. Amikor ajándékokat ad, nem szabad, hogy látható-dolgok, hangok, illatok, érinthetők, vagy értelmi-dolgok erősítsék. Mert, Subhuti, a Bódhiszattva, a nagy létező úgy kell, hogy ajándékot adjon, hogy ne erősítse semmilyen jel. És miért? Mert az ilyen Bodhi-lény, aki erősítetlen ad ajándékot, érdemének mértéke megmérhetetlen." -
#16720 hát pedig csak az mondhat igent, aki előbb megtanult nemet mondani -
#16719 az már igaz, hogy hullámzó teljesitményt mutatok, hol több, hol kevesebb bennem az empátia mások iránt. valószinűleg belső lelki nyugalomtól függ, hogy éppen mennyire tudok figyelni másokra.
nehezen, de megtanultam nemet mondani, bár még mindig sokszor érzem magam kellemetlenül ha éppen egy barátomnak kell nemet mondani és mondjuk éppen önös érdekből vagy csak azért, mert nincs éppen hangulatom, kedvem ahhoz amire invitál.
főleg mostanában van bezárkozós hangulatom és ezt vissza is kaptam, mert elkezdtem szervezni egy aquaworld-ös strandolást és majdnem mindenki viszakozott a végén, szóval nem lesz akkora parti, mint amire számitottam. -
#16718 még sincs belőle sok benned, ha csak a "szép idő" felé tud irányulni
egyébként meg az önzetlenség, többet adás a kérténél nem másoknak való segítés, besegítés
nomeg ha önzetlen vagy akkor nem vársz vissza, és nem elemzel, hogy akkor most megérdemelte, vagy nem érdemelte meg stb
szóval nincs itt akkor kedvesség és szeretet benned, mint amekkorát képzelsz magadról, vagy a környezeted képzel rólad, hogy benned van, mert rossz idő esetén azonnal máris nem érdemelnék meg többet...
ja és nem kell kéretlenül besegíteni és lehet nemet mondani bármikor
vagy neked ez nem megy? -
#16717 szeretetből és kedvességből mindig végtelen sok van bennem :)
az emberek általános első benyomása pozitiv rólam, mindenhonnan ezt kapom, hallom vissza. persze nem mindenki felé irányul, mert nem vagyok Teréz anya, pár hajléktalannak is segitettem már, de legtöbb közülük nem érdemelte ki és csak erősitette bennem azt, hogy velük nem nekem kell foglalkozni.
szóval maradok a barátaimnál, ismerőseimnél, a "kis világomnál" :) -
#16716 nem próbálni kell, hanem csinálni, szakadatlan
a határokat ki kell jelölni és be kell tartani, be kell tartatni
nem pedig dolgot abbahagyni, x emberek felé leállítani
szóval itt a lényeg nem az, hogy balekot csinálsz magadból, akit ki lehet használni, hanem egy olyan embert aki számítás nélkül többet ad, mint kap
szóval lehetsz balak, és lehetsz olyan akit mindenki tiszteletben tart,
de ez nem az önzetlenség, kölcsönösség kérdéskörébe tartozó ügy -
#16715 próbáltam már, de eddigi tapasztalataim sajnos azok, hogy többször fordul át kihasználásba egy idő után :)
tudod, van fejős tehén akkor fejjük meg rendesen...
természetesen mindig újra kezdem és ismét bizok az új, ismeretlen emberben és segitek ahol tudok, csak ezek a pofonok egyre inkább azt hozzák ki belőlem, hgoy nem fogok segiteni annyit és lehet pont azon nem aki tényleg megérdemelné... -
#16714 Simán megteheted, simán általánossá teheted az életedben, hogy minden számítás és válogatás nélkül, mindenkinek többet adsz amint amennyit tőlük kapsz, csak többet adsz nekik mint amit várnának, még ha semmit sem várnak :) -
#16713 na, most többször átolvasva sikerült megtalálnom mi az ami nem tetszik a mai világban.
legjobb mondat az első: "csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell"
azt hiszem itt van a kutya elásva, hogy rengetegen gondolják ugyanezt és alkalmazzák is...
abban a pillanatban mikor kölcsönös dologról van szó - pl. leviszem a szomszéd szemetét, mert Ő meg elmosogat nekem, hülye példa, de egyszerű- akkor már nincs kihasználás, egyenlőség van. Tettem másnak valami jót és cserébe kaptam valami jót.
Na most ez ebben az önző világban nem létezik, meghalt, ilyen nincs, kivéve a nagyon szoros rokoni kapcsolatoknál, de már ott is megszűnni látszik ez..teszem hozzá, sajnos.
Természetesen vannak kivételek és újabbnál újabb próbálkozások, hogy ezeket a kihalófélben lévő szép dolgokat újra hétkoznapivá tegyük. Remélem megérem az általánossá válását :) -
#16712 mondjuk nem irtak konkrét dolgokat, csak homályos utalások vannak a nevelési elveikről, de mondjuk kb sejtem mire gondolsz clio, azért érdekelne, hogy helyes-e a feltevésem. -
#16711 most ez alatt azt kell érteni, hogy ha mondjuk Te az Ő gyereke lennél -valamelyiküké - és igy nevelnének ahogy irják, akkor Neked ez úgy érzed hátrányos lenne, mert nem hagynának kibontakozni, saját utadat járva? -
#16710 de most őszintén, a te önző világodban - amiről ugyanis beszélsz -, mit érdekelne mást, hogy neked más fontos, és másképpen gondolod? -
clio1616v #16709 abban tudna akadályozni, hogy olyan célt tűz ki amit csak úgy tudna teljesíteni, hogy nekem hátrányom származik belőle
ugyanis nem venné figyelembe hogy nekem más fontos és másképpen gondolom -
clio1616v #16708 nagyon helyes a feltételes mód mert ennek rengeteg feltétele van ami ha nem adott akkor nem teljesül -
#16707 Pl miben tudna akadályozni Anaid vagy alma78 álláspontja? -
clio1616v #16706 igen, mindaddig amíg nem akadályoz bármiben