Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Úgy legyen,Isten nem ver bottal.

Fresh Duke
Uhh... Nem azért, de pont jól jártál. Olyannal ne akard újrakezdeni, aki másért hagyott el, mert az nem becsül meg, és bármikor dobhat másért. És így még azt is tudod, hogy egy olyanért hagyott el, aki õt nem becsüli meg, szóval nyugodt lehetsz, egyszer majd rájön, hogy milyet hibázott.

A heavy cost. I pay it gladly.

15 hónap után októberbe megkeresett hogy a srác aki miatt engem ellökött megcsalta hülyének nézte.. Vigasztalgattam nyalogattam a sebeit azthittem új lapot akar kezdeni, erre új év után megkaptam hogy ugyan már felejtsem már el a múltat meg õt is, mert visszaengedte a pesti srácot.

Peetboy
Végig olvastam a storydat. Érdekes történet volt. Az ritka jó támogatás, hogy a szüleid egy 120 ezres tévét adtak el, hogy tudj barátnõzni. Meg a kocsit oda adták, hogy tudjad cipelni is. :)

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Fresh Duke

nem nagyon szokott érdekelni az idõjárás...

ja a brit nõk csúnyák, de nem is csajozni megyek ki elsõdlegesen...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
nem beszélve az esõs éghajlatról, ami köztudottan a depresszióra hajlamos emberekre nem éppen jótékony hatással van

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Fresh Duke
Ezekkel egyetértek.

Plusz a brit nõk nem a szépségükrõl híresek. (Jó, vannak kivételek, 1-et ismerek is.)

clio1616v
ezt úgy hívhatjuk, hogy önbizalom hiányos munka mánia :)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nem menekülhetsz el az elõl aki vagy

kint mindig is idegen maradsz és ott sem fognak jobban becsülni, mint te magadat

salsoul
Sok sikert, szorítok neked! ;)
nem lesz könnyû, de muszáj lesz

kommunikációs szinten beszélem a nyelvet nem lesz gond...

környezet változások jót szoktak tenni, amikor kint dolgoztam Németben is rögtön visszatért az életkedvem...hozzáállástól és a munka minõségétõl függ mennyire van motivációja az embernek. Ha engem kellõképpen megfizetnek és nem szekálnak annak ellenére, hogy normálisan odateszem magam akkor semmi gond nincsen

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
Tudod Angolországba nem csak te, hanem veled együtt saját magad is el fog menni. És vele az egész képzet- és hitvilágod, és az önértékelési nyûgjeid. - amik ott is ugyan úgy mint itt, meg fogják keseríteni az életedet.

Ahogy olvasom nagyon merész, és nagyon hazard lépésre szántátok el magatokat. Fõleg, ha mindent erre tettek fel. Remélem angolul mindketten jól beszéltek, tisztában vagytok a képességeitekkel és tudásotokkal, amit majd ott eladni szándékoztok, és képesek is lesztek azt megfelelõ áron árúba bocsátani.

"A remény valóban a szorongatottak vigasza, s lehet, hogy azokat, akik nagy gazdagság birtokában bíznak benne, ha meg is károsítja, nem teszi tönkre. Aki azonban mindenét egyetlen kockára teszi fel, a remény igazi természetét (hiszen lényege a tékozlás) csak bukása után ismeri fel, miután annyit se hagyott meg neki, amennyivel ellene , lényét kiismerve, védekezhetne. Ti azonban, akik gyengék vagytok, és sorsotok egy hajszálon függ, ne hagyjátok, hogy ez történjék veletek, s ne tegyetek úgy, mint a nagy tömeg, amely mikor emberi eszközökkel még elérhetné megmenekülését, nehéz helyzetében a kézzelfogható reményektõl a megfoghatatlanhoz menekül, a jövendõmondásokhoz, jósigékhez, s mindahhoz, ami az általa keltett reményekkel tönkreteszi az embert." - Thuküdidész
ja csak én nem koszos bulgár és román vagyok...õ tõlük félnek a bankkártya hamisítás miatt...

vannak kint ismerõseink és meg kellett lépni a lakás eladást...máshogy nem tudnék kikerülni, mert egy buznyákunk nem volt. Novemberben még szószerint éheztünk is...múltkor már a netet is kikapcsolták mivel elkéstünk...Normál esetben én ezeket elviselném, de azt nem, hogy mozdulni nem tudok sehova a szegénységtõl...

Nem egyedül mennék ráadásul ketten muterommal dolgoznánk máris könnyebb lenne igaz a kezdetek lennének nehezek, viszont direkt úgy csináljuk, hogy legyen elegendõ tõke ezekhez a marha kemény idõkhöz...Idõvel minden kialakul a lényeg, hogy kint tavasztól az nem dolgozik, aki nem akar...

Narxis
Majd rájössz, hogy kint sincs kolbászból a kerítés. Ha meg Angliába mész akkor koszos bevándorlónak fognak tekinteni, mindenhol annak de ott most még jobban mint korábban.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nekem aztán olymind1...

bár nem sokáig maradok itthon Magyarországon...tavasszal ki fogok innen utazni és vissza sem nézek.

salsoul
A pénz inkább meló, mint álmok kérdése.
Én munkát vállaltam, azt igyekeztem jól végezni, a fizumból meg minél többet ismeretanyagokra fordítani.

Nem valami ördöngös dolog ez.
Kis pénzbõl is meg lehet oldani.
Sok év alatt adódik össze a pár millió.

Még ha a tanácsadást is nézzük, havi 15-25eFt-ból el lehet kezdeni a projektet, - tehát - akár egyedül akár segítséggel. Ennyi pénzt pedig csak össze tudsz rakni; egy csajra is kell(ene) havi ennyi ;)

(4-6eFt/óráért már lehet jó pszichológust/tanácsadót is találni. Sztk-ról nincs tapasztalatom. A nagyon drágák van hogy nagyon rémesek.)

Ha ez segít: volt mikor én is mentem pszichológushoz, tanácsadóhoz mikor nagyon elakadtam és a tudományom kevésnek minõsült. Nem mindig elegendõ/megfelelõ a saját tudásunk és látásmódunk. Olykor jól fog egy külsõ tanács, vélemény, nézõpont, segítség.

És nem éreztem, hogy ez szégyen lett volna, vagy a büszkeségem sérült volna. Viszont jó volt utána helyrerázódni, vagy legalább tovább lépni tudni.

A nyárspolgárok véleményére meg nem kell adni ilyen kérdésekben.
Azok csak folytassák a maguk kis légyfilozófiáját.

(ui: Tudok egy Budapesti valakit ha érdekel, akit nekem még Feldmár András ajánlott, mikor õt kerestem fel egy nyûgömmel. Nekem egy telefon beszélgetéssel és egy könyv ajánlással nagyon sokat segített akkor.)
ja beláttad te is, hogy nem csak az anyagi elégedettség okoz kielégülést...majd belátja a többi kapzsi ember is

clio1616v
közben rájöttem röpke 3 hét alatt, hogy mi is a szabad akarattal a helyzet

az a helyzet, hogy van szabad akaratunk és ez nem illúzió - az ember egy megfigyelõ egység, aki képes helyváltoztatásra a világában, képes eltárolni a megfigyelt környezetét és ezt tudatosítva képes a szabad akaratra, ami nem más, mint hogy képes azt megfigyelni, amit csak akar(szabadon)

tehát a szabad akarat abban rejlik, hogy képesek vagyunk szabadon eldönteni, hogy mit figyeljünk meg, ezek alapján pedig a bennünk kialakuló gondolatokat és érzéseket tudjuk kialakítani = boldogok lenni

clio1616v
ha gondolatban felül tudsz emelkedni azon, hogy neked ez soha nem sikerülhet, akkor már megtetted az elsõ lépést

nekem az elégedettségemmel vannak hiányosságaim, mindig azt írtam korábban, hogy elégedett vagyok azzal amim van :) - ez így igaz is, csak éppen ez azért volt illetve van így mert mindig van bennem egy kényszer, hogy az elérhetõ legjobbat szerezzem meg magamnak és mivel ez szinte mindig össze is jött eddig, de mivel ezek anyagi jellegûek(pénz) ezért hiányosságom is, hogy a nem anyagi jellegûek pedig nincsenek ezzel egyensúlyban

szóval most a nem anyagi jellegûek rendbetételén vagyok

Belátom lassan, hogy nem szégyen segítséget kérni.Talán ezen büszkeségem félre tudom tenni a kényszer okán. Viszont tudtommal csak az SZTK pszichológusai vállalnak ingyen terápiát.

Több millió Ft...ez az, ami maximum álmaimban, de még ott sem jöhet elõ...

salsoul
ez az izé "–" egy gondolatjel akart lenni
salsoul
Pedig az önbecsülés mindennek az alapja. Tényleg.

Ha másként nem megy, vegyél igénybe szakértõi segítséget vagy kalauzolást, ha így jobban tetszik. Komolyan. Még akkor is, ha ehhez negatív képeket társít népesség 99%-a.
(Kognitív pszichoterápia, coaching – remek eszközök ezek.)

Persze egyedül is törheted az utat. Sok-sok kitartás kell hozzá. Még annál is több. És persze sok-sok meló. Nekem 10 évem és több millió forintom van hasonló projektben.

Plusz rengeteg kudarc és csalódás. De úgy néz ki, megkerülhetetlenül ezen át vezet az út az elõmenetelhez.
chhaya
<#vigyor2>

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

nekem semmilyen esetben nem lesz önbecsülésem...

ahogy öregszem egyre jobban fosok az emberektõl...a csalódások nem elõrevisznek hiába látom át jobban a dolgokat tõle, hanem lerántanak a mélybe csúnyán...

1 évben 2-3 olyan alkalom szokott lenni amikor elcsendesítem az elmém, mert ugyebár a gondolatok szerteágaznak és akkor utána vmilyen csoda folytán elõjön a választékos nyelvezet belõlem és lehengerlek néhány személyt. Pár hete ez történt a HR-sel...amúgy pedig írtózom attól és mindig így volt, hogy mások elõtt teljesítsek mindig ideges voltam bizottság elõtt amikor szóbelizni kellett. Nem is úgy sikerültek a vizsgáim az érettségin ahogy kellett volna ennek okán...

Fresh Duke
Ezek szerint neki sikerült. <#wink>

clio1616v
sok ember meríti az önbecsülését a munkájából; szóval nem gáz

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

olymind1...

számomra csak a munka létezik jelenleg...

clio1616v
nem tudom, de menyasszonyom soha nem is volt

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
a múltról emlékeid vannak a jövõrõl meg elképzeléseid, a jelent pedig tapasztalod

chhaya
Akkor miért hittem azt eddig?

Amúgy... Van. <#smile>

clio1616v
nincs menyasszonyom

neked most van võlegényed?

chhaya
Clio neked most menyasszonyod van, vagy el vagyok tájolódva?

Fresh Duke
Inkább úgy mondanám, hogy csak jelen nem létezik, de nem akarok errõl vitázni, mert az egész egy picit sem számít.

salsoul
most, hogy ezt tudjuk, használjuk ki a jelent, hogy ne kelljen a jövõben a múlt miatt bánkódnunk <#integet2>
clio1616v
a jövõ és a múlt csak illúzió :) csak a jelen létezik

salsoul
azt mondják az okosak, hogy ilyen kérdésben az ember vagy most a jelenben változtat, és a jelenben végzi a változtatást, vagy a jövõ idõ mindig jövõ idõ marad ezzel elmaradván a változás
clio1616v
most

salsoul
mikorra tervezed?
clio1616v
igen és ezen változtatni fogok

salsoul
Ehjjj... De negatív vagy te barátom
salsoul
naugye
clio1616v
amikor megkérdezem tõle, hogy 1 jó dolgot mondj ma ami történt veled, akkor olyat mond, hogy ma legalább nem esett az esõ :D:D:D

clio1616v
mert már szinte csak olyanok vannak :D

clio1616v
nem állok neki vitatkozni, tiszteletben tartom a véleményedet

salsoul
a panaszkodóst ígyisúgyis bevonzza az ember
Ja ezt biztos a Titok c. marhaságból tanultad:DDD

Bár ez a bevonzom dolog is csak 50%-ban jön be olyan, mint a szerencse, balszerencse kérdése, meg az, hogy kinek mi a csillagjegye...

clio1616v
ez fenn áll most is, nem panaszkodás amit írtam, hanem tudatosság

ha panaszkodsz, azzal a panaszkodósakat vonzod magadhoz, ha negatívak a gondolataid, akkor negatív dolgokat vonzod

régebben nem ezt mondtad...régen lecikiztél mindenkit, aki panaszkodott, hogy ezért azért nem sikerül neki becsajozni, és elmondtad, hogy igazából bármit is mondunk vagy teszünk a mi hibánk, ha nem bírjuk meghódítani a nõt...még az olyan típusúakat is, akik teljesen más értékrenddel rendelkeznek...

clio1616v
inkább az a kérdés, hogy alkalmazkodva ehhez a jelenlegi körülményekhez, ami adott, hogyan lehet mégis hasonló gondolkodásúakat megtalálni, mert nem társkeresõn az biztos, oda az megy akinek fogalma nincs mit akar