Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem A kis herceg szellemisége más mint a szelídítésre vonatkozó nézeteid.
A megszelídítés francia apprivoiser szavának ilyen jelentése is van még:
- nyájassá, barátságossá tesz
- bizalmassá, barátságossá válik
- meg- vagy összebarátkozik valakivel
---
...
Erre a virág még jobban köhécselt, hadd furdalja csak a lelkiismeret a kis herceget.
Annak pedig, hiába volt tele jóakaró szeretettel, elõbb-utóbb mégiscsak megrendült a bizalma a virágban. Minden lényegtelen megjegyzést a szívére vett, és kezdte nagyon-nagyon boldogtalannak érezni magát.
- Nem lett volna szabad meghallgatnom - vallotta meg egy napon. - A virágok szavát sosem szabad meghallgatni. Nézni kell õket, beszívni az illatukat. Az enyém egész bolygómat elárasztotta az illatával, mégse tudtam örülni neki. Annyira bosszantott az a tigriskarom-história, holott inkább meg kellett volna hatódnom rajta...
Aztán:
- Bizony, nagyon értelmetlen voltam én akkor! A tetteibõl kellett volna megítélnem, nem a szavaiból. Beburkolt az illatával, elborított a ragyogásával. Sosem lett volna szabad megszöknöm! Szegényes kis csalafintaságai mögött meg kellett volna éreznem gyöngéd szeretetét. Minden virág csupa ellentmondás. De én még sokkal fiatalabb voltam, semhogy szeretni tudtam volna!
ha egyeseknek az fejlõdés, hogy úgy kellene kialakítani a társadalmi elvárások szerint kapcsolatokat, (pl. mint szórakozásilag), hogy olyan fiatalok közé kelljen menni, akik ragaszkodnak a mai fos modern DJ zenékhez és netalán attól léphetnék elõre, hogy úgy olvadnék bele a környezetbe, hogy az nekem legyen jó, mert csak ezáltal lehetne barátnõm, ezáltal lehetnének kapcsolataim (rásegítve az alkohollal, mert józanul nem nagyon buliznak ilyen helyeken) akkor én ebbõl köszönöm nem kérek...
Nem attól fog fejlõdni a jellemem, ha olyan stílustalan és egy alomból való embereket "követek", akikkel nem szeretnék együtt lógni...
Akkor inkább egyedül döglök meg és nagy kaland nem fejlõdött semmit a társas kapcsolat kialakításához szükséges készségem...tudom, hogy ezernyi másik program van, de a korosztályom nagyrésze ilyen helyeken mozog...vagy a konditeremben😄
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
ez olyan, mint az osztrák pedofil, ahogy megszelídítette a fiatal kiscsajt és bezárta a pincébe; a végén a csaj meg már beleszeretett a fickóba
szóval ez is lehet egy megoldás, hogy behódoltatod a párodat - régen ez volt a módi a nõknek nem volt választása, nem is volt annyi válás - szégyen volt elválni, ma már ez nincs, egy nõnek nem muszáj behódolnia sõt
araboknál még esetleg megölik a hûtlen nõt a családtagok, de nálunk ez már nem játszik egy ideje
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
A heavy cost. I pay it gladly.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
nem vall túl erõs egyéniségre, aki hagyja magát megváltoztatni...rólam sok mindent el lehetne mondani, de azt nem, hogy én bármikor is hagytam volna magam megváltoztatni a gyerekkoromban kialakult énemhez képest...Senki még az anyámnak se sikerült 100%-osan a maga javára formálnia, amit eltervezett volna...legalább is a személyiségemet és a gondolataimat abszolút nem.
Ez tényleg attól függ, ki az, aki hagyja és úszik az árral esetlegesen
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
#22053 hajrá 😊 sok sikert 😊
olyan neked ez a kapcsolat, mint amikor a tested védekezõ rendszere egy apró fertõzést úgy túlreagál, hogy még a tested saját sejtjeit is idegennek és károsnak fogja fel és önmagát is pusztítani kezdi
ez egyfajta szenvedés, szenvedélyes vagy; lázas - túlságosan vonzódsz egy olyan valamihez, amit szeretnél, hogy létezne, de csak illúzió
A kis herceg elment, hogy újra megnézze a rózsákat.
- Egyáltalán nem vagytok hasonlók a rózsámhoz - mondta nekik. - Ti még nem vagytok semmi. Nem szelídített meg benneteket senki, és ti sem szelídítettetek meg senkit. Olyanok vagytok, mint a rókám volt. Ugyanolyan közönséges róka volt, mint a többi száz- meg százezer. De én a barátommá tettem, és most már egyetlen az egész világon.
A rózsák csak feszengtek, õ pedig folytatta:
- Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelõ az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy õ egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert õ az, akit öntözgettem. Mert õ az, akire burát tettem. Mert õ az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettõt-hármat, a lepkék miatt). Mert õt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sõt néha hallgatni is. Mert õ az én rózsám.
a világban egy ember nem más mint egy a vízben(tengerben) egy vízcsepp
ha egy vízcseppet látsz, az alakot vesz fel, kiemeled a tengerbõl, akkor elkezd "viselkedni" - ahogy az ember megszületik és kiemelkedik a környezetének anyagaiból az anya által - de nem más, mint a világ
tudományosan
szubjektíven
😊
"The four most dangerous words in investing are: 'this time it's different.'" - Sir John Templeton
Magyarul valahogy így néz ki:
A négy legveszélyesebb szó a befektetések világában: "ezúttal ez most más".
az pedig, hogy a társadalom mit vár el ma egy párkapcsolattól rendellenes
az ember evolúciója vezetett el ide, hogy a párkapcsolatból csináljunk problémát, mert minden más létfenntartási probléma megoldását már elég magas szinten hozzunk
mi a párkapcsolat: két embernek a szabad akaratát összeerõszakolni eggyé
- A háború felvilágosítási együtthatója rendkívül parány
- Megint másokról beszélünk. Abból amit magadról leírsz arra jutok, hogy te saját magadat sem veszed éppen emberszámba. ...
nem feltétlenül kellene mindenkit eltörölni, de egy háború nem ártana, hogy az emberek újra elkezdjék értékelni az életüket...
nem ártana nekik egy szemléletmód váltás, mert mindenki el van kényelmesedve ebben a rohanó világban és csak azt veszed észre, hogy nem nagyon vesznek emberszámba, akármit is próbálsz tenni...
Duke: Azért szerintem el kell telnie ahhoz pár emberöltõnek...Érdekes lesz látni hogyan fog méginkább a Globalizáció terjedni, hogyan változik az idõjárás és, hogy meddig lesz olaj és vízkészlet...ahogy ez a 2 megújuló ill. nem megújuló energiaforrás megvan addig megy a gazdasági helyezkedés...ha az olaj kifogyna, a vízkészlet csökkenne kitörne egy háború😊
mellesleg marha jól megfogalmaztad ezt a filozófikus kérdést, ami valóban sajnos így van...
elindultam abba az irányba pontosan abban az általam idealizált állapotban vagyok, amit felvázoltál...
Nincs olyan, hogy rendes ember...mindenki hazug és gyarló, szívem szerint eltörölném az emberiséget a Földrõl
Nincs rendes vagy normális lány. De fiú sincs, szóval egyáltalán ember nincs. Aki rendes vagy normális lenne. Mindnyájan rendetlenek, nem-normálisak, defektesek és gyarlók vagyunk. Vagyis emberek. Ezzel kell talán <újra>újra>kalkulálni, s ebbõl kell talán helyesen kiindulni.
Szeretettel, türelemmel, kitartással, kedvezõ elõ- és megítéléssel lehet talán építkezni.
Valamiféle
Persze a saját jellemünket érdemes lehet finoman valami nagy és kívánatos idea felé irányozni.
De ne úgy, hogy ez az embertársainktól való elszakadáshoz vezessen.
Nagyon szép se veled - se nélküled körforgásba keveredtetek.
Folytatjuk. Egymást és helyzetünket újragondoltuk. Igyekszünk optimalizálni, jobbítani magunkat, a helyzetünket. Tényleges elõrelépések történnek.
Miért?
Mert mint írtam, szeretjük egymást.
Persze lehet csak áltatjuk magunkat.
Nem tudom megítélni. S ennek megítélésében senki sem tud segíteni.
Mindkét párton lehet jogosan állást foglalni. Döntetlen.
Nem egyszerû.
Logika. józan ész, precedens gyûjtemény: mindezek teljesen hasznavehetetlennek bizonyulnak.
(Mindezt csak azért írtam, hogy aki olvasna az helyesebb képet alkothasson rólam, s aki hasonló helyzetben lenne esetlegesen inspirálódhasson.)
mindig a nõ közeledik
Lehet, hogy a csaj így szereti, de lehet az is, hogy gátlásai vannak. Sokminden lehet. A lényeg talán a mûködõképesség. Ha szeretik egymást és így is mûködõképesnek tudják megélni a dolgok akkor jó. Ha nem, akkor azt kell megkeresni, akivel jó.
Egy kapcsolaton belül!!! meg az a NORMÁLIS, ha fifti-fifti arányban közeledik egymáshoz a két fél. Nincsenek elvárások, se fel'rovások', se hántogatás, közös megeggyezés, akarat, megbeszélés. És kölcsönös vonzalom, szex utáni vágy hol egyik, hol másik partner általi kezdeményezés.
Ha egyik partner is elvárja az ilyesmit (ált. a nõi egyed részérõl) az már nem õszinte, 100%-os kapcsolat! NINCSENEK efféle elvárások egy kapcsolatban! Ha akarja a szex-et akkor akarja õ is, de ne elvárja, hogy a pasi lépjen. És nincsenek "kibúvók" se a szex alól! Max 1~2 esetben a 100-ból, amikor valóban, elviselhetetlen migrénje van! Akkor ok, érthetõ. De ha csak annyi a kifogás, hogy nincs kedve, vagy fáj a feje az már régen rossz. Egy kapcsolatban akkor is ad és enged akármelyik fél amikor épp nincs hozzá hangulata, kedve, ereje. A másiknak akkor is örömet okoz és átadja magát az élvezetekenek.
Felejtsd el! Nincs ilyen h. az a normálsi ha egy pasi akarjon mindíg szexelni, hogy csak a pasi közeledhet, és hogy a nõ bármikor kijelentheti hogy nem akar ettyempettyemet, mert ez meg az. a baja.
Kezdeményezzen a NÕ is nyugodtan! Ha meg nem kezdeményez és még elvárásai is vannak, akkor felejtsd e a **csába azt a nõt! Még nincs tisztában azzal, hogy milyen is egy korrekt, õszinte, normális párkapcsolat.
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e de az lenne a kérdésem;
Szerintetek az normális, hogy egy kapcsolatban mindig a
férfi közeledjen szexuálisan a nõhöz?!
Ti közeledtek mindig a csajaitokhoz?
Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!
Egyébként pedig csak hogy megnyugtassalak clio most nem vagyok ráállva a csajozás témára, de nyáron érettségi után nem árt ha van az embernek 1-2 kilátásban akivel találkozhat 😊 lesz ami lesz 😊 Ami késik nem múlik 😊
két kérdés; mikor voltál elõször szerelmes és mikor csókolóztál elõször?
annál igényesebbek, merthát az ember nem tehet ugyan a dologról, de egy bárminemû fogyatékkal élõ embernek 100x nehezebb párt találnia akár egyéjszakás kalandokat (amirõl nem is hallasz így úgy, amúgy) ...
Persze, ha Mondeo híres celeb lenne, akkor azonnal rárepülnének ebben biztos vagyok, de így a magukat õszintének valló, kedves lányok a kimondatlan igazság vélelmével elintézi annyival, hogy "nagyon aranyos vagy meg minden, biztos megtalálod majd, aki keresel", de az õ esetében ahogy olvashattuk még ezek se voltak meg...Tény, hogy õ is rossz helyeken keresgél, mert a társkeresõk tényleg szemét oldalak...nem lehet ott szinte 1% esély van arra, hogy az akár egészséges, de önbizalomhiányos férfi, aki mondjuk nem játssza meg magát párt találjon magának...
Lehetne mondani miért nem a saját portékáján sepreget...
Õ dönti el, õ érzi melyik nõtípus jön be neki miért kéne törvényszerûnek lennie annak, hogy fogyatékkal élõ ember olyan illetõvel jöjjön össze...
ha meg olyan vagy mint gergely1999, akkor ne siránkozz és panaszkodj, ha még nem dugtál, mert nem is fogsz