22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    ez nem az ami van, csak az ami kiváltódott belőled
  • clio1616v
    már nem tudott hova nyújtózkodni... amúgysem értenénk meg, mert mi még innét vagyunk a jón és a rosszon :D lol
  • chhaya #16823
    ezt fejsd ki légyszíves
  • clio1616v
    :D én kérek akkor elnézést, hogy feltételezni mertem, hogy neked valami rossz lehet :D
  • salsoul
    én már jón és rosszon túl élek ;)
  • clio1616v
    muszáj, ha egyszer szóból ért vagy éppen félreért az ember ^^
  • clio1616v
    gondoltam a sikerélmény megnyugtat, és ezt a vastagbetűvel és örömödet jelző nagybetűs BINGOval jelezted
  • chhaya #16818
    nektek feltűnt már, hogy csak szavakon lovagoltok?
  • clio1616v
    mindenki ezt teszi és nem fogalmazok másképpen, amíg nem találkozok egy ellenpéldával...
  • salsoul
    ismét olyan dolgokról beszélsz amiről elképzelésed nincs

ugyanis, az én álmom tőled teljesen független ;)
  • clio1616v
    tehát te szándékosan teszel olyat ami neked rossz... kérek példát
  • clio1616v
    remélem így már nyugodtan hajtod álomra a fejed
  • bigapó
    nem feltétlenül, nem húznám rá a vizes lepedőt emiatt.
  • salsoul
    rosszul fogalmazol clio, mert nem az ember, hanem TE

fogalmazz tehát helyesen!
  • salsoul
    "én csak és kizárólag akkor alakítok ki párkapcsolatot ha az jobb mint az azt megelőző állapot ;)"

[b]B I N G Ó[b] [konfettizápor] - erről van szó
    ez kérem a kihasználás szótári definíciója
  • clio1616v
    az ember olyan okból kifolyólag tesz meg dolgokaz, hogy ne legyen rosszabb vagy jobb legyen az állapota, körülményei... szintentartás vagy javítás ezeken...

senki nem tesz olyat hogy rossz legyen neki, hacsak nem azért mert ebből későbbi hasznot remél ez a kompromisszum... kockázatos de ettől összetett és izgalmas az élet
  • salsoul
    na, látom ismét nem esik nehezedre úgy beszélni rólam, és arról, hogy mit csinálok hogy arról elképzelésed nincs

mondd!, mi értelme van ennek így?
  • bigapó
    szerintem mindenki azért alakít ki kapcsolatokat, hogy jobb legyen, mint előtte. eleve egy felfokozott állapotot szokott előidézni, ezért keressük mindig annak a személynek a társaságát. a szerelem drog, ráadásul legális ;)
  • clio1616v
    én csak és kizárólag akkor alakítok ki párkapcsolatot ha az jobb mint az azt megelőző állapot ;)

lehet független a boldogság a párkapcsolattól, ha nem igényled...

jaj most nehogy már megszemélyesíts fogalmakat :\
  • bigapó
    boldogsághoz nem kell párkapcsolatban élni, aki ezt hiszi az kapcsolatfüggő, önállóságra nagy valószínűséggel képtelen vagy csak erős, általában szülői támogatással képes rá, ez meg már eleve nem önálló :)
  • clio1616v
    igen mert te elhiszed, hogy autópályán közlekedsz, miközben a szobádban kuksolsz könyvet olvasva az autópályán való száguldásról ;)
  • salsoul
    és mi van akkor, ha boldogsága FÜGGETLEN a párkapcsolattól?
    miközben igényes párkapcsolat terén, és a párkapcsolatot nem anyagi javak szerzésére használja

hanem, a párkapcsolat a párkapcsolatért van önmagáért, és semmi másért
    sem boldogságért, sem pénzért, sem semmi másért, csak önmagáért

na?
  • salsoul
    mégis, nem nekem jön mindenki szembe az autópályán ;)
  • clio1616v
    aki a boldogsághoz nem igényel párt mert párkapcsolat téren igénytelen az egy párkapcsolatban nem fogja magát boldognak érezni, hacsak nem ez a párkapcsolat anyagi javak szerzésén alapul, arról meg megvan a különvéleményem
  • clio1616v
    attól még, hogy te más jeletést adsz szavaknak, nincs igazad a számomra
  • salsoul
    vagy az lesz ;)
  • salsoul
    semmiről nincs fogalmad, az életemről és kapcsolataimról leginkább, és ez láthatóan semmi problémát nem jelent neked

ha más nem is, az [vak]önbizalmad megvan ahhoz, hogy nagy kinyilatkoztatásokat tegyél életemről

Az az érzésem mintha neked a következők baromira szúrnák a szemed:

Alapvetően én magam, azáltal, hogy azt tapasztaltam életemben, hogy:

_1. olvasással is lehet gyarapodni, remek ötletekhez, meglátásokhoz jutni, főleg ha az ember magától már nem jut egyről kettőre
    _2. kompromisszumok nélkül is lehet remek boldog életet élni, és talán még remekebbet és boldogabbat mint kompromisszummal
    _3. kihasználás nélkül is lehet remek és boldog életet élni, és talán még remekebbet és boldogabbat mint kihasználással

Mindez nálad szemmel láthatóan akkora túláramot generál hogy kivágja a biztosítékot és/vagy az értelmezési/felfogási tartományodon kívülre esik.
  • clio1616v
    aki boldog magában az párkapcsolatban nem lesz az ;)
  • bigapó
    igen, ott kezdődik a probléma, hogy mástól várja a megoldást. Sal-nak és másoknak is itt van igaza, mert azt mondja, hogy aki boldog magában az boldog lesz párban is.
    Az Én tapasztalataim viszont azok, hogy sokszor az elégedetlen sem változtat az Életén. kicsit kövér vagyok, le kéne fogyni...igen? akkor menjél sportolni...áá, ahhoz túl fáradt vagyok és időm sincs..blablabla
    csak egy példa, az örök elégedetlenségre és földhöz dagadásra. az ilyen ember hogy várja el, hogy szeressék és megbecsüljék? hát saját magát sem becsüli semmire!!
    ellenben ha elfogadná magát ha egyszer nem tud lefogyni vagy sportolna egy kicsit hogy azért megpróbálja, hátha mégis sikerül, akkor érdekes változások esnének meg az Életében.
  • bigapó
    ez így van, az anyagi függőség rendkívül torz családképeket tud létrehozni.
  • clio1616v
    a félelem irányít minden... a pénzhiány csak egy formája a félelemnek
  • clio1616v
    az a baj, hogyha valaki valakivel össze akar jönni akkor tőle várja a problémáira a megoldásokat, és az életét boldoggá tegye... egy elégedett ember nem fog változtatni az életén csak az elégedetlen...

az emberek 90% párkapcsolatban él és elégedetlen vele és az első jobbnak ígérkező lehetőséget kihasználja
  • clio1616v
    Sal fogalmam nincs részletekről annyit mondtál, hogy nem tudtatok együtt éleni egymással de még most is jóban vagytok...

ténylegesen kapcsolatod nővel nincs, havernőid vannak max akikkel kibeszéled a problémáikat, ennyi...
  • bigapó
    akinek nem inge nem fog fájni :)

van igazság abban amit mondasz, de nem kell általánosítani. valószínűleg a hölgyek is fel tudnák sorolni az ex-eik rossz tulajdonságait, de azzal nem érünk el semmit. le kell vonni a következtetést, hogy mit vársz el és mit fogsz adni ezek után a másiknak (ez remélem nem változik és továbbra is a jó oldalad domborodik majd ki) és újra felvenni a fonalat, előbb-utóbb kijutsz az útvesztőből és akkor ott vár az Akire mindig számíthatsz hátralévő Életedben...
  • clio1616v
    ennyi ezzel kell megelégedni és elfogadni, hogy a nők ilyenek és máris boldog ember vagy :) tudniillik ezen senki nem tud változtatni...
  • clio1616v
    soha nem fogja elmondani a valós okot... és tudod miért mert fogalma nincs ^^

a legtöbb ember nem tudja mi a baja... csak egyszerűen elégedetlen, ha tudná az okot nem lenne az ;)
  • bigapó
    Ezt lényegében tényleg befejezhetnéd, mert nem tudsz róla semmit, az akkori döntéseit és egyéb dolgait főleg nem. elég ha leírod azokat amiket Te tapasztaltál, nem kell állandóan szembeállítani velük Sal szavait, észrevesszük mi azt anélkül is.
  • salsoul
    Ezek szerint téged a férfiakkal való együttlétre neveltek.
    Amiket elvársz mind férfi tulajdonságok, és nem nő tulajdonságok.

A férfi nem nő, és a nő nem férfi.

A jelenleg felállásban meleg kapcsolatban fogod megtalálni számításod ;)
    Komolyan!
  • bigapó
    végre leszálltunk már erről a hülye pénzes dologról, nem értem hogy kevertétek bele a párkapcsolatokba a zsemlét...

pontosan erről van szó, érzelmi zsarolásról és az ezzel együtt járó kihasználásról, de ilyenkor már nem beszélhetünk egészséges párkapcsolatról. az, hogy ezt nem veszi észre egyik vagy talán mindkét fél, az már egy másik kérdés. ebbe manapság rengetegen beleesnek, egyrészt szerintem azért, mert egy állandó megfelelési kényszer van az emberekben, mindenhonnan ezt nyomják az agyadba; legyen párod, mert egyedül megdöglesz, házasodj és sokasodj, "mikor vesz már el valaki feleségül lányom?". az egész társadalom egy feszültségben él és kényszer-kapcsolatok jönnek létre. Eleinte persze nem tűnik annak, de aztán kifordul magából minden, de nem képesek elhagyni a másikat, mert hát megszólják érte, na meg a mi lesz velem nélküle duma. Mondjuk aki ésszel él és tesz a külvilágra és annak véleményére az nem foglalkozik ilyennel és szakít ha kell. inkább legyen kicsit rossz, mint egy elhúzódó, éveken át tartó vérszívás.
  • salsoul
    hogy te miket tudsz!, többet tudsz az én életemről mint én magam

na, szóval mesélj erről a bizonyos kapcsolatomról, mi is volt a probléma
    hogy indult, mi lett belőle, s hogy lett vége?

az én életemről neked nincs semmi tapasztalatod, és így saját magad tételeid értelmében minden rólam szóló sorod értelme zérus