22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #16985 próbáld ki magadat spontán helyzetekben, amikor nincs idő gondolkodni, hogyan dönts -
#16984 nem hiszek Istenben, soha sehol nem írtam, hogy bármilyen Istenben hinnék
csupán Istent emlegettem
és ez sokaknak egyenlő azzal, hogy hiszek, meg vallásos vagyok stb -
clio1616v #16983 a döntéseidben -
IXEMGabeo #16982 mire gondolsz pl? mit kellene kockáztatni? -
clio1616v #16981 biztos megnyugtatóbb... viszotn én meg tudom magyarázni, ha ingerült vagyok azzal, hogy alacsony a vércukor szintem... -
#16980 maradok az Én verziómnál, az jobban tetszik :) -
clio1616v #16979 ha nem kockáztatsz nem is érhetsz el semmit
próbáld ki nem veszthetsz semmit -
clio1616v #16978 nem után vessző :) -
#16977 azt hiszem megint fogalmi félrebeszélés történik:) a mondat elejét meg egyáltalán nem értem, kihagytál egy szót? -
clio1616v #16976 kösz de én maximálisan elégedett vagyok az életemmel, eddigi rendkívül tartalmas és ezután jön amiatt sem aggódok :) rengeteg érzés... -
clio1616v #16975 nem a tested hőmérséklete, elektromos potenciáljainak változása semmi más... viszont annyira összetett, hogy túlmisztifikálod ami nem is csoda -
#16974 hát igen, az együtt átélt élményeknél semmi sem kovácsol össze jobban egy párt. -
IXEMGabeo #16973 rendben clio akkor gyere és cseréljünk életet:D átmész kb a húszas éveid elejére, amikor is még abszolút nincs esélyed egy érettségivel munkád találnod a mai rendszerben + (nem részletezem, de szegénység van nálunk ez nem úgy működik ahogy elképzeled:))...nekem pedig lesz melóm, motorom, Renault cliom, vagy akár barátnőm, ha cserélünk, ettől függetlenül tutira akkor is csak alkalmanként mennék bele a kalandokba, mert alapvetően teszek félre későbbre is, most pl egy utazást nem terveznék meg egyedül az Alpokba... -
#16972 ja, a lélek azért kicsit összetettebb szerintem, mint egy "állapot" :) -
clio1616v #16971 az élményekkel nem szabad spórolni -
IXEMGabeo #16970 mégis hiszel Istenben, hisz róla beszéltél korábbi hsz-ben...emlékszem rá, de nem tudom visszakeresni neked:S -
clio1616v #16969 ez olyan mint a mikulás ;) van is meg nincs is... -
IXEMGabeo #16968 szép dolog, Grossglockner Ausztria legmagasabb pontja asszem... csakúgy motorral odamenni 1 napra? kicsit hihetetlen...persze egyetértek át kell élni az élményt, és jó neked h te megteheted h oda csakúgy elmész kedved szerint...mi spórolunk a benzinnel, mert meg kell élni... -
#16967 köszönöm, hogy igazat adtál :) -
#16966 Én tudom, hogy nem vagy az, szerinted mit irtam? :) már Te sem értesz engem? :D -
clio1616v #16965 a lélek és az érzések egy állapota a testednek semmi több :) folyamatosan változik -
clio1616v #16964 regneteget utaztam olyan félmillió km fölött járok és ezek nem kötelező utak voltak, hanem többnyire oda mentem ahova csak akartam... bárhova...
volt, hogy tavasz elején felültem a motoromra és elmentem a Grossglocknockerre... 1 nap alatt oda vissza
hidd el ezt egy könyvből sem tudod elképzelni :) abból se ahogy leírom ;)
ezt nem elmesélni szeretném a páromnak hanem megosztani vele, ez a lényege a párkapcsolatnak együtt érezni ugyanazt -
#16963 Én nem tudom hogy ezt buzi vallásos cimkét miért aggatjátok rám állandóan. De ha nektek jól esik...
Soha sehol nem írtam, hogy vallásos lennék.
Ez ilyen önkéntelen [címkéző] reflex lehet amit az Isten szó vált ki az emberekben. -
#16962 ez jó példa volt, a fénykardról. igen, el tudom képzelni milyen lehet, de átélni sosem fogom, mert olyan nem létezik..még :)
de amikor lélekkel kapcsolatos dolgokról beszélünk az már más, mert azok a dolgok léteznek, csak még eddig nem fedeztem fel magamban őket, ebben nyújt segitséget egy szülő, egy tanár, egy barát, egy szerető, egy szakember vagy egy szakkönyv. nem tudod kizárni egyiket sem, mert mindegyikben szerepel az ember, mint közvetitő anyag. -
#16961 Sal vallásossága nálam mást jelent, mint Nálad és Én igazából nem is használnám rá ezt a szót, abban az értelemben ami a hétköznapi használtaban van :)
de majd Ő megcáfol ha nem igy van. -
IXEMGabeo #16960 ebből látszik h totál 2 ellentétes ember vagytok:D -
#16959 a világ sokal több és nagyobb annál, hogy csak közvetlen élményből és tapasztalatból élj át mindent ami benne van.
egyébként ismét nem értettél meg :D pedig már kezdtem reménykedni. amit irtam előbb nem szó szerint kell venni, jamie csak példa volt, éppen az jutott eszembe. a párod is jól főz, ebben biztos vagyok, de ez a mesterszakács olyan ötleteket adhat neked vagy akkor mondjuk úgy, hogy neki, amire gondolni sem mertél volna és összefosod magad az izélménytől. mindezt vetithetjük bármire, mert mindenre igaz, hogy többféle irányból kell megközeliteni, felfedezni, hogy tudd mik a határai.
most pl az jutott eszembe amit az 1492-ben láttam, amikor Kolumbusz elmagyarázza a fiának, hogy miért is gömbölyű a Föld. biztos emlékszel rá, egy narancsot használ és egy távolodó hajót, ahogy egyre kevesebb látszik belőle. ott ültek a tengerpartján, nem mentek sehova, mégis tudták mind a ketten, hogy ez igaz, mert be tudta bizonyitani a narancson. aztán elment hajókázni is, mert a többi hitetlen csak azután hitt neki, hogy hozott onnan tárgyakat és gyümölcsöket.
talán igy már érthetőbb:) -
IXEMGabeo #16958 ne félj egy clioval szívesen autókáznék az is egy jó kaland, nem csak most csinálnám, de pl 30 évesen is, mert ahhoz van kedvem...csináld azt amihez kedved van és ne törödj avval h hány éves vagy...gondolom a motorozást is bírod. -
IXEMGabeo #16957 miket csináltál? röviden írd le, mert én saját magamról eddig nem tudom milyen baromságot csináltam:D konkrétan az a helyzet, hogy totál semleges voltam mindenki szemébe valahogy én nem keresem a konfliktust senkivel, eldumálgatok, alkalmi havernak jó vagyok, hosszútávú barátnak azért nem, mert kiszállok idő előtt vagy eltűnök, mint a kámfor (pl nem válaszolok ilyenek, pusztán azért mert bírom az egyedüllétet és nem vok kíváncsi az emberekre olykor) sosem értettem és nem éreztem semmi változást amikor kamasz voltam, nem nőtt meg a pofám, nem változtam semmi drasztikusan jellemre, sőt inkább úgy érzem pozitívan, de maradtam olyan amilyen voltam, nem lázadoztam, hanem szófogadó voltam (és most nehogy avval gyere h nyalógép vagyok, vagy pedig papucs, mert ez nem így van). Szeretem ennek ellenére a kalandokat, csak más az érdeklődésem, mint mondjuk egy mai fiatalnak...más idő, más dimenzió. Most jöhetnek a te kalandjaid... -
clio1616v #16956 általánosságban, de ezen nehogy megsértődj, nem annak szántam... mondom visszatekintve, hogy annyi idős koromban mint te én miket csináltam, csak nevetem magam, hogy milyen ciki mostani fejjel... ez így a természetes -
clio1616v #16955 így van nincs fénykard, de eltudod képzelni nincs tapasztalás de azt hiszed hogy tudod milyen... Sal vallásos ebből következik, hogy hiten alapul minden(vagy legtöbb minden) amit tesz...
nem hangoztatja, mert hamar hitelességét veszítené, ha alaptalanul a vallásával támasztana alá reális dolgokat, ezért inkább azt írja, nem tudja megfogalmazni tao stb. -
#16954 Nem érted miről van szó.
Arról van szó, hogy Neked Magadnak Magadtól kell feltalálnod a spanyolviaszt és nem holmi receptes könyvekből puskázni, csalni stb.
Meg az különben sem a spanyolviasz, legfeljebb mások spanyolviasza amit mások tapasztaltak ...
Ééééted'?! Neméééted'? ...
-
IXEMGabeo #16953 kiforratlan és tapasztalatlan? látod megint egy hsz miatt már nagyon gyereknek ítélsz meg holott csak vicceltem...tudtommal a viccelődés nem árthat a 30 körüli embernek se...Úgyhogy megint abszolút nem értek egyet evvel a kijelentéseddel, gondolkodásban nem érzem magam éretlennek, de ezt csak is én tudhatom nem te:) -
clio1616v #16952 akkor újra nekifutok... engem rohadtul nem érdekel a Jimmi olivér, egyszer véletlenül odakapcsolatam amikor semiszinkronnal ment a műsora, de kapcsoltam is tovább...
a könyve meg pláne nem érdekel, lényeg hogy eladható, ajándékozható = üzlet a könyve semmi...
ha én főzni akarok, akkor nézem, hogy a párom mit csinál és nem könyvből követem az instrukciókat..
a saját hibáimból akarok tanulni, mert nekem az értékes az jelenti az elégedettséget... ez a tökéletes tapasztalat, nem használok cheatkódokat, nem írom be a god modeot nem könnyítem meg a helyzetemet, mert az csalás :)
a madarak sem könyvekből tanulnak meg csiripelni és az ember sem könyvből tanul beszélni,hanem a szüleit hallja és csinálja... sikerélmény tanárnak és diáknak... közvetlen visszajelzés és kapcsolat -
#16951 hehe, pont most akarom megszerezni csengőhangként ennek a filmnek a főcimdalát:) -
#16950 nos, ezzel őszintén szólva megleptél. Én viszont totál nem is tudom mit gondoljak ezután Rólad :)
amikor irsz egyes dolgokról akárhogy próbálkozom ellenállni, de felbőszitenek a számomra tudatlan, arogáns, felfuvalkodott, nagyképű és ehhez hasonló jelzőkkel illethető hozzászólásaid. Legtöbbször azért, mert olyan véleményt irsz ami alapján csak azt tudom következtetésként levonni, hogy nem voltál még benne, nem élted át, mert ennyire különbözőképpen nem lehet megélni egy dolgot.
főleg ez a könyves dolog, amit szerintem még mindig nem jól értelmezel, mert az egyértelmű, hogy könyvből nem fogsz tudni megtanulni főzni, ha közben nem veszed elő a lábast és a fakanalat, ez stimt, ezt mindenki tudja. De attól el lehet olvasni Jamie Oliver szakácskönyvét, mert ha még csak nem is veszem kezembe a lábast, akkor is át tudom élni milyen lehet megfőzni azt az ételt.
Természetesen nagyon sok mindent átvettem és alkalmaztam már amit olvastam, de van amit nem lehet, mert mondjuk nem létezik, pl a fénykard :)
Kicsit eltértem a lényegtől, mert főleg lélekkel foglalkozó könyvekről beszélnék, azok között sok dolog van ami csak rajtad múlik, hogy alkalmazod és ezáltal akár teljesebb életet élsz vagy sem. Ezek közül sok olyan van amit Én más embertől nem hallottam vagy nem láttam, valószinűleg azért is, mert nem olyan körökben forgok, de ettől függetlenül kapcsolatba tudok lépni velük is, igaz közvetve, de kapok élményt belőle. Tudom, mert tapasztaltam, hogy ez létezik, nagyon sokat változtam ilyen könyvek olvasása után, valamint abban segitett, hogy feldoglozzam a velem történt dolgokat. Emberek is közrejátszottak benne, de főként betűs segitségem volt. Igaz, ezt egy másik embernek kellett megmutatnia, valószinű Ő is elmondhatta volna mit irnak benne és beszélgettünk is róla, de amig nem olvasom el nem igazán tudnék okos dolgokat mondani azzal kapcsolatban. -
#16949 in medias res
-
clio1616v #16948 nem kicsit... nagyon ;)
a tiédtől mindenképpen, még nagyon gyerek vagy...
remélem nem haragszol meg, igaz ha magharagszol se az én hibám mert te csinálod.. de nagyon ciki ahogy néha magnyilvánulsz... valószínű én is ilyen lettem volna ha annyiidős koromban mint te leírtam volna a kiforratléan és tapasztalatlan véleményemet -
IXEMGabeo #16947 hmm.. tehát clio végre elismerte, hogy kicsit különbözik az értékrendje és a lelke mélyén nem jó neki az a felfogás hmm most lebukott:D:D -
IXEMGabeo #16946 ***rólad****elején