22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
IXEMGabeo #17145 arra nem tudom mit mondasz, hogy sorra szűnnek meg a jó ifiparkok, a zene is totál megváltozott, na meg a sportpályák amik elvaultak lettek és a kevés gyerek miatt be lett gyalultatva és jött az a sok bevásárlóközpont és irodaház...ez a vadkapitalizmus amit mondasz, amit tönkretettek...persze vannak még jó helyek, amik jó érzéseket, lazításokat kelthetnek emberekben, dehát elég ritka -
#17144 miért lenne jó a diákhitel?
ezenkívül van aki szeretne saját lakást, de nincs elég pénze, csak minimális, akkor az kölcsönkér. most a bankok adják a pénzt, persze nekik kedvező feltételek mellett - még mindig jobb, mint az uzsorások ajánlata -, de ez is érthető csak pofátlanul sokat kérnek vissza, ez a baj. -
Deletos #17143 nem rossz végülis :D, én bírnám :), de 18 éves fejjel még nem tudom mit akarok...:( -
IXEMGabeo #17142 kaminosok sodródnak az élettel nekik elég lenne az egyéjszakás kapcsolatok is:D:D amúgy nekem rohadtul tetszene az az életmód, ha nem látok rendes lányt, akkor tényleg maradna ez a kaminos vándor életmód, lepedőről lepedőre:P -
Deletos #17141 gyerekek nem keresünk vmi topicot ami erre a témára van? -
IXEMGabeo #17140 amúgy jól látod a helyzetet...minimálbér is mi? pont arra elég h a rezsit ki tudd fizetni -
#17139 most is van ilyen, csak drágább lett az élet, mert a vadkapitalizmus elbaszta az egészet. erről felesleges beszélgetni, akkor más volt, kész. se nem jobb se nem rosszabb, más, nem tudjuk összehasonlítani igazából. minden más lett azóta. -
Deletos #17138 nekem nincs és nem is lesz hitelem inkább éhen halok, mint hogy majd vmikor X millio helyett XXX milliót fizessek vissza.... -
IXEMGabeo #17137 illetve nem állunk természetesen mi sem jól, mert egyelőre tanulok, anyámnak meg 2 éve nincs állandó munkahelye, nevelőfater biztonsági őr ebből baromi nehéz megélni:( -
Deletos #17136 jogos, be offoljuk a topicot :D, kamionozással annyi a baj hogy mellette a családalapítás nehézkes...:( nem lehetetlen de nem leány állom... -
IXEMGabeo #17135 tulajdonképpen bármit csinálsz, a diákhitelen kívűl ne nagyon vegyél fel hitelt...az már régen rossz, ha úgy indítod az életed...ezt még az okos anyám mondta nekem nekünk semmi hitelünk nincsen és nem is szívtuk meg mint sokan mások... -
Deletos #17134 erre mondják azt hogy mindennek van előnye is meg hátránya is de perpill mi inkább csak hátrányokat láttunk manapság mint előnyöket... -
#17133 a másik, hogy van ahol ellenkezőleg van, mert 3 ember végzi 5-ét, de egyszerűen nem tudják felvenni az újat, mert nem tudják kigazdálkodni, akkor már ráfizetés van. ez főleg állami munkahelyeken van, akkor szerinted mit tud csinálni egy magánszektoros? semmit! neki még adót sem úgy kell fizetni sokszor, mert minimálbér után jelent be, annak kevesebb az adó és egyéb járuléka, mégsem tud téged alkalmazni vagy pedig szarér-hugyér, azért meg nem mész el, mert nem vagy hülye.
asszem ez már tényleg nagyon offos, lassan befejezhetnénk :) beszéljünk inkább kamionos rendes lányokról :) -
Deletos #17132 nem mondom azt hogy tehetséges vagyok, de szivesen maradnék itt ha látnék rá esélyt hogy családot alapítsak de itt sajnos egyenlőre nem...., és igen mindenki stresszel hogy meddig van munkája? meddig birja fizetni a hitelt? stb... -
IXEMGabeo #17131 figyelj a szüleim annyira nem panaszkodtak az ő fiatalkorukra, sőt minden középkorú ismerős9m azokat az időket sírja vissza miért? mert akkor léteztek szabadidős programok és volt valami összetartás féle, még akkor is, ha nem voltál hipergazdag, voltak barátok és nemcsak egyéni érdekek... -
Deletos #17130 ja erről az erönléti hülyeségről hallottam...nem értem miért kell azoknak is akik irodai munkára mennének... -
IXEMGabeo #17129 látod már te is ott tartasz 18 éves fejjel, hogy elmész:(:( és érdekes módon a tehetséges fiatalok hagyják itt az országot, ami nem véletlen, mert itt senki nem lát reményt...Valami el van itt cseszve ne mondja nekem senki se, hogy nem. Az utcára kinézek és elmegy a hangulatom... -
#17128 igen, mindenkinek volt munkája és 3 emberét végezte 5, azaz 2 nézte mit csinálsz...most már annak a kettőnek is kellene dolgozni,de nincs munkahely, mert a magánszféra nem tudja az állami meg már nem akarja alkalmazni..ennyi. -
Deletos #17127 Igen rohadt jó lehet kamionnal összevissza járkálni és nézni az országokat :), főleg aki szeret vezetni -
Deletos #17126 felpezsdült az élet:D, igen sok érdekes helyzet szokott kialakulni... -
IXEMGabeo #17125 az igaz, hogy nem nagyon lehetett utazni, úgy tudom a 80-as években maximum 83 útlevél állt rendelkezésre, hogy szabadon járhass kellhess...de legalább mindenkinek volt munkája, közönséges munkakerülés még létezett! -
Deletos #17124 ezért nézik a munkáltatók az alkalmazottakat hugyba szarba, már elnézést, kivétel erősíti a szabályt -
#17123 hát azért látni és hallani érdekes dolgokat munkahelyekről, meg hát a saját szemeddel is láthatod - vagyis Én már láttam erre példát -, hogy mik folynak egyes helyeken. nem mindig van igazság, sőt..az már Mátyásnál eltűnt, ezt tudjuk ;)
még valamit akartam írni,de elfelejtettem :D -
IXEMGabeo #17122 kamionsofőrök legalább szabadok és élvezik a furikázást, veled tartok tesó bejárjuk a világot kamionnal sodor majd minket az ár , és ott aztán bőven ránk fognak akadni a ritka rendes lányok!! le se fogják rólunk senki se vakarni őket:D -
Deletos #17121 igen, és már cégek se nagyon akarnak ide jönni akik több munkát adnának mivel a jelenlegi helyzetünk botrányos adó helyzetünk botrányos, pénzügyi helyzetünk úgy szint, eu-val való kapcsolatunk úgy szint miről beszélünk akkor?, nem mondom hogy csak az orbán kormány tehet erről, a bajnai is, a gyurcsány is, meg az állampolgárok is, hogy hiszünk a meséknek, nem szabad ezt kéne megtanulni!, és amíg mi állampolgárok ebből nem tanulunk addig még kisebb esély van hogy megtaláljuk azt a csepp fényt az alagút végén. Mondom ezt 18 éves fejjel -
IXEMGabeo #17120 Nemzetvédelis...úgy tudom kell hozzá fizikai felmérés is...jelentkeztem a rendőrtisztire, nincs rossz fizikai állapotom igaz h nem vagyok kigyúrt állat, de azért túlzásnak tartottam azt a felmérést, amit adtak, holott én nem az utcán szaladgáló rendőrökhöz akartam bekerülni, hanem, mint vámügyis, vagy rendészeti igazgató...ehhez minek kell ilyen kemény fizikai felmérés hiszen nem mindenki egy kigyúrt állat...itt nem értem a logikát, ezt azért csinálják h minél többen kiessenek az elején ilyen baromság miatt... -
#17119 az csak látszat volt, iszonyat sok mindent loptak ki a kedves megszálló vagy milyen orosz testvéreink. nem hiszem, hogy jobb volt az élet, inkább csak más. azért olyan sok mindent nem kaphattál és nem érhettél el, mint most és sokkal szabadabban is élhetsz, ez sok embernek nem is tetszik, azért szidják, hogy milyen szar most. nem biztos, hogy ez a jobb verzió, meg nálunk nem kapitalizmus van, hanem vad-kapitalizmus :) az kicsit más :D -
IXEMGabeo #17118 nem is tudom, nem csak az a gond, hogy a Magyar lusta, nem is várom h kinyalják a munkáltatók vagy a főnökök a seggemet szó sincs róla, teszem a dolgom, végzem a munkám és nem elégedetlenkedem...én azokról az emberekről beszéltem, akik szívüket lelküket beleteszik a munkába és szart sem kapnak vissza...ráadásul a középkorú embereknek nincs jövője nálunk nem kell senkinek a ratkó korszak gyeremeki mostmár, holott a nyugdíj még számukra is 10 év...be kell látni nálunk káosz van, de dögivel -
Deletos #17117 Ez már tény és való, csak sokan még tagadják sajnos!
Na de nem nézlek le emiatt, én nem gyúrok diplomára, habár nagy álmom hogy nemzetvédelmis legyek de ilyen országot védeni? halott ügy, másik nagy álmom hogy kamionsofőr legyek!, ez még meg is valósítható :-) -
#17116 Nem kell messzire menni, magyarba is van még sok ehhez hasonló példa. Egyszerűen a nagyváros bolondítja meg az embereket, a tömeges összezártság és a kevés természet az ami főként megzavarja az elmét...legalábbis szerintem.
Az már egy másik kérdés, hogy mennyire ismerik el a munkádat. Ha ennek utánanézünk valahol biztos találunk rá kimutatást, hogy mennyire becsülik meg ezt más országban. Szerintem külföldön sem nyalják jobban a seggedet, mint akár itthon. Ott is kurva sokat kell melózni azért a kicsiért. Persze ezt is lehet családban végezni, de attól még kemény meló van mindenhol és ez egyre csak durvább lesz, mert egyre több lesz a teher is...bár ebben remélem nem lesz igazam és javulni fog ez az állapot.
-
IXEMGabeo #17115 ja...diploma nem sokat ér, vagy pedig nagyon nagyon szerencsésnek kell lenned, hogy felvegyenek a munkahelyre még így is...Ördögi kör: kell a szakmai gyakorlat, ami nincs, viszont diplomás ember túlképzett ma MO-n...Nyugaton totálisan oké...ezért jó az OKJ amire most járok, lesz gyakorlatom igaz h diplomát nem ad, de, ha minden jól megy nyelvvizsgám és szakképesítésem lesz még lehetséges h előbb találok állást, mint egy ember, aki 6 évig szenved, meg izzad h megszerezzen egy diplomát...elismerem nekem is rendesen tanulni kell itt, ez se könnyű nehogy azt hidd, de talán emiatt az Uniós rendszer/képzés miatt jól járhatok...amúgy kezdem azt érezni Magyarországon nem működik a kapitalizmus...jobban éltünk a kommunizmusban állítom... -
Deletos #17114 de, teljes mértékben egyetértek vele, fateromnak 3 diplomája van, mégis speditőrként dolgozik mert többet keres így mintha mérnökként dolgozna na ehhez mit szólsz? :) -
IXEMGabeo #17113 figyelj nem te vagy az egyedüli:) mindenki menekül innen, amiért nem csak mi vagyunk a hibásak, egyszerűen nem veszik figyelembe az ember munkáját, még aki tisztességesen dolgozik, annak sincs biztos helye, nem élünk jól, rossz a légkör sok helyen, persze akadnak kivételek csak sajnos tűnnek el a jó "helyek", munkák és élmények, e mellett pedig képeznéd magad, de über teljesítmény kell ahhoz is h manapság felvegyenek egy egyszerű egyetemre is akár...kint pedig többet keresel, ha mondjuk pizzásfiú vagy, mintsem rendőr vagy akármelyik hivatali személyként dolgozol...röhej nem? -
Deletos #17112 :D, am én külföldön akarom leélni az életemet csak hát nehéz elindulni...:( -
IXEMGabeo #17111 ritka rendes lányokról szól a topik, te egy rendes lány után hajtasz arról írtál, h mennyire rossz a távolság, topikhoz kapcsolódik...e mellett pedig régóta nincs házigazda, sőt ha visszább olvasol voltak itt már olyan viták amik kb olyan távol álltak ettől a topiktól, mint a zsiráf a zöldborsótól...salsoul, clio és a többiek vitája:D -
Deletos #17110 hát igen, ott még nem az van hogy senki se bizik senkiben, és mindenki a saját javára át kúrja a másikat...., én szivesen élnék ott, akármilyen melót találva, főleg beljebb, nagy városokba csak pezseg az élet :-) és még talán vele is összejönne...., nem lesz belől gond hogy offolunk szerinted? -
IXEMGabeo #17109 csaj akihez kimentem az egész rokonsága körülötte él és mindüknek van vagy 2-3 melója...nagynénje fiatal nő, matek tanárnő, pizza boltja van e mellett a csajszi anyjának a boltjába is besegít vagyis üzletttársak. ez testvérek között is 3 meló nálam ami elég durva és valóban élnek normálisan mindenféle simlis hazugság nélkül azon vannak minél jobb legyen a családjuknak e mellett még önzetlenek is és segítenek ott, ha baj van, vendégszeretőek voltak legalább is velem. és ez így van ahogy leírtad, sőt ami még fura volt Beregszászban délután 16-kor minden bolt bezárt... -
Deletos #17108 sokan mondják hogy ilyen olyan szegénység, haver (ha nevezhetlek így), b*zd ott az emberek tudnak élni! minden korosztály akár munkanap akár hétvége hajnalig sétálnak az utcán beszélgetnek iszogatnak és élvezik az életet, nem úgy mint itt EU-ban hogy 10kor nagyon sokan bezárkóznak, na de elkanyarodtam a témától :-)
Igen rohadtul nem jó dolog a táv. kapcsolat ez szerintem a világ egyik legrosszabb dolga! :-( -
IXEMGabeo #17107 jaja van ennek az Ukrajnának valami efféle fílingje...ha szeretik és megbecsülik az ember, akkor nyílván arra a helyre fog költözni, mert ott találhatja meg önmagát...
fránya távolság sosem jó, na meg a távkapcsok sem... -
Deletos #17106 ő nem magyar, de úgy szint, meg nem akarom fikázni a magyar csajokat ők is szépek, de az Ukrán csajok szebbek, szerény véleményem szerint nagyon sokat vagyok Ukrajnában Kijev, Odessza, Harkov, Munkács, stb...., én az életem oda adnám a csajért :) 3 naponta beszélünk telefonon meg amikor tudok kijárok hozzá, de nagyon messze van, akár ott le is élném vele az életem ha tudnék mire alapozni...., szeretjük egymást már évek óta, de sz*r dolog a távolság :-(