22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • IXEMGabeo
    lol én sokkal fiatalabb vagyok nálad, de má körszakállam is volt meg minden:D:D:D, de ez azért van mer én lusta vagyok borotválkozni, utálom...ha megnöveszted az csak jó lehet, ha nem zavar, hogy szúr, meg puszi adásnál a másikat is szúrja akkor csak nyugodtan:D
  • bigapó
    ez összetettebb annál, hogy ennyivel elintézzük:)

van pár dolog amit el tudsz mondani az illetőről elsőre, mert bizonyos stílus-jegyeket hord magán, de magáról az emberről keveset tudsz meg. valószínűleg csak annyit, hogy milyen divatot szeret, milyen zenét vagy, hogy milyen klubot látogat előszeretettel. Ez szerintem édeskevés, de mint mondtam korábban ahhoz elegendő információ lehet, hogy meg akarj ismerkedni vele.
  • chhaya #17223
    Jah. De ez nem csak attól függ, akit megítélnek, hanem attól is, aki ítél.:)
    Más előélettel másképp állunk hozzá ugyanahhoz az emberhez.
  • ribot
    Biztos, hogy az ismeretlenek másként ítélnek meg első látásra!
    Kérdés, hogy pozitív, vagy negatív irányba változik a dolog. :)
  • bigapó
    ehhez a külsőből ítélünk dologhoz annyit, hogy most növesztem a szakállam-bajszom, életemben először hagyom jobban megnőni, most ilyen hepp jött rám. Nos az eddig érkezett reakciók igen vegyesek, van akinek tetszik és van akinek egyáltalán nem, holott még nem vagyunk a kész állapotnál.
    Alapból idősebbnek nézek ki vele, reggel egy örmény fickó azt mondta bölcsebbnek :)
    Akik azt mondják, hogy nem jó valószínű azért teszik, mert nem ezt szokták meg tőlem és a hirtelen változást így dolgozzák fel. Majd megszokják ezt az arcom is. Közben persze a belső értékeim és a gondolataim, véleményem nem változtak, de aki először lát majd biztosan mást gondol rólam így. lehetséges...
  • bigapó
    azt hiszem Neked vagy régen vagy egyáltalán nem volt még nemi életed... :)
  • bigapó
    nekem is hasonlót jelent a mondat, mindenkinek van egy öltözője, ahol leveszi az álarcát és ha szerencsés vagy akkor Te is beléphetsz egyszer ebbe az öltözőbe, illetve Te is beengeded Őt a sajátodba.

Következő kérdésem: számodra mit jelent amikor a ribanc szót használod? egyébként kik a korodbeliek?

megjegyzem, hogy ami neked idióta stílus az neki az élete, akkor éppen abban a pillanatban. lehet, hogy nem jön be, de akkor ne ilyen lányt keress magadnak, hanem akinek a külseje is elfogadható számodra. tehát ilyen alapján ne vonj le egy esetlegesen téves következtetést. a mai világban a feltűnő öltözködés nem feltétlen "ribanc" belsőt takar, egyszerű figyelem-felhívást jelenthet, de téves önképet is, hiszen ezt látják mindenhol. Az embernek muszáj tartoznia valahova, mert enélkül elveszettnek és kirekesztettnek érzi magát. ez egészen addig tart míg meg nem találják az igazi Én-üket, amiben feltételek nélkül érzik jól magukat. Ez benned is lejátszódik ugyanígy, ezután -jobb esetben- már nem fog érdekelni, hogy mások mit mondanak.
  • Banano007
    Nekem azt hogy színházban kúrni szoktak.
  • IXEMGabeo
    nem tartom elképzelhetetlennek tudom milyen az, sok embernek az a sorsa, mert azt választják...de elvárom h akkor az én életem is tartsák tiszteletben...
  • dragon11
    Értem.

Számomra azt jelenti a mondat, hogy mindenki egy "álruhában" van, és nem mutatja valódi arcát mindaddig, amíg közelebb nem került valakihez.

Csak elég érdekes, hogy ránézek korombeli csajokra, tegyük fel jól is néznek ki, de aztán jön az idióta stílus és öltözködés, ami 99%osan arra mutat, hogy ribanc az illető. Sry a kifejezésért, de nem tudom elmagyarázni máshogy.
  • bigapó
    csak azért érzed támadásnak, mert ismeretlen dologról beszélek Neked. Elképzelhetetlennek tartod, pedig nagyon érdekes dolgok is ki tudnak alakulni amikor egy látszólagos harmóniát megbolygatnak.

Biztos jövőképet nem fogsz tudni kialakítani, maximum irányvonalakat vagy célokat tűzhetsz ki, de elég rugalmasnak kell ahhoz lenni, hogy ezeket valóban el is érd. a világ folyamatosan változik, mind értékrendileg mind összetettségében. minden ember akivel kapcsolatba kerülsz megváltoztatja azt egy kicsit..vagy egy kicsit nagyon. Persze rajtad múlik, hogy melyiket választod, de van a rizikó-faktor vagy nevezzük véletlennek, amit nem tudsz befolyásolni, maximum elfogadni az eredményét.
  • bigapó
    nagyon összetett a kérdés:)

van amikor igen van amikor nem lehet első látásból megítélni valakit a külsejéből. fiatalabb korban az úgymond lázadó-korszakban elég gyorsan változhat az, hogy éppen melyik csoporthoz akarsz tartozni.
    lehet, hogy megtetszik egy lány aki rock-os és ezért Te is elkezdesz ilyen stílusban élni, aztán eltelik pár év és áttérsz a heavy metalra stb.

Ami előnyt jelent, hogy lesz közös témátok, legalább egy, így könnyebben közeledhettek egymáshoz és így egy idő után - ha elég kitartó vagy - közelebbről is megismerheted, hogy milyen is az a másik lény valójában.

Egy híres ember mondta, hogy színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő...

Neked ez a mondat mit jelent?
  • IXEMGabeo
    kizárt dolog, ha napernyővel megyek ki, nem tud megégetni...mindig van védelem jegyezd meg!!!
  • IXEMGabeo
    ok:) meglátjuk;) végre legalább nem támadtál, hanem összegeztél...ez a stílus jobban bejön tőled, ez a lehet, hogy úgy lesz, lehet, hogy nem...még mindig ezeket a dolgokat mondjad mintsem egy "biztos" jövőképet, amit te magad döntesz el helyettem:D:D azért az nonszensz, mert biztos jövőképet a leginkább ÉN tudok csinálni saját magamnak, ahogy akarom...te jövőképedet pedig TE tudod a legjobban, mivel a te életed...ennyi
  • bigapó
    ezzel nem tudsz bizonyítani nekem semmit és egyáltalán nem rólam van szó, hanem Rólad és a Párodról...
  • bigapó
    attól, hogy nem látod az UV sugarat még meg tudja égetni a bőrödet... ;)

sokféleképpen lehet nevezni ezt a dolgot az igaz, nekem egyszerűbb egy szóval leírni :)
  • bigapó
    Az a jó, ha reagálsz, nekem is tetszik amiket írsz, mert látom, hogy mik zajlódnak le benned :)
    Megint szögezzünk le egy dolgot. Nem gáz, hogy jóba vagy az Anyáddal és segítséget kérsz tőle, még tanulsz, kitől mástól kérnél ha nem tőle. Én nem a most-ról beszélek, hanem egy jövőképről. Lehet, hogy nem tetszik ez a kép amit lefestek Neked, de szeretném, hogy ha észrevennéd, hogy ha párkapcsolatba kerülsz, akkor készen legyél pár olyan dologra amik be fognak következni, az esetek 99%-ban így zajlanak az események, mert ilyen szempontból mindenki egyforma. Én és aztán Te örülnél a legjobban, ha az ezeken a dolgokon alapuló konfliktusokat elkerülhetnéd. Lehet, hogy így lesz, de talán nem árt tudni, hogy van az éremnek másik oldala.
  • IXEMGabeo
    áá hagyjuk már megint belemész olyanba amit kitárgyaltunk...szerelem nincs, maximum erős szenvedély + szeretet a másik iránt a többit tudod...szerelem dolog ez baromság, a lényeg az együttlét, és az egymás iránti szabad" elkötelezettség, melyben mindenki egyenlő, ha vita van én azt lerendezem, és nem sokáig tűröm...
  • dragon11
    Nem teljesen első látás, mert látjuk pl a csajokat hogy viselkednek társaságban és hogy öltözködik..

de alapjában véve igen..

várom a választ :)
  • IXEMGabeo
    ne aggódj fényképpel fogom neked bizonyítani, hogy nem lesz igazad...3 man fogunk pózolni a fényképen én az arcom eltakarom, de a lényeg rajta lesz, csak neked csak a jövőben...
  • IXEMGabeo
    nem hinném...ne tereld a témát...minden apró részletre odafigyelek amiket mondasz és csak megint ámulok:(
  • IXEMGabeo
    "Egyszerűen nem birja el azt a nyomást ami ilyenkor rá nehezül és mástól várja, hogy megoldják a problémáját. Azaz csak egy kis biztatásra van szüksége, de erre sem lenne, ha nem lett volna annak idején annyira "anyás". Van aki ezt kinövi hamar, van aki csak sokára, nagyon sokára. Vagy sosem, ha olyan párkapcsolatba kerül ahol a Női társ átveszi ezt az anya-szerepet, de ez már régen rossz, csak megjegyzem, sosem lesz meg az egyenlőség a két fél között, akármennyire is tűnik jónak az a kapcsolat."

Evvel egyetértek, bár a párkapcsolati részét megint nem tudhatod hogy alakul, mert bármily hihetetlen én is képes vagyok meglepetésre és hangulatváltozásokra;) amúgy tűrőképes ember vagyok marhára leszarom, ha a párom uralkodik bizonyos helyzetekben...nem lenne probléma, mert errevaló a szám h megdumáljam a dolgokat vele logikusan, vita nélkül
  • bigapó
    elmesélem Neked, hogy miért nem. Mert általában az anyás-fiúk barátnői csak ideig-óráig tűrik el azt, hogy ott van a leendő anyós a barátjuk mellett, magyarán hárman vagytok a kapcsolatban. ez hülyén hangzik de így van.
    Lehet, hogy Anyukád a világ legjobb mamája, most nem erről van szó megint, csak azt szeretném felvilágítani előtted, hogy az anyák természetes védekező ösztöne meggátolja azt, hogy a fiuk normális életet éljen ha az mellettük van. Ezt sajnos nagyon kevesen tudják csak feldolgozni, egyszerűen nincs aki felvázolja nekik ezt, úgy ahogy ezt most szeretném Én Neked és kb ugyanígy reagálnak, mint most Te, hogy hát ez nem így van, ez nem igaz...pedig ez igaz. Kérdezz meg bárkit aki hasonló cipőben járt vagy jár, azt hiszem kevesen lesznek azok akik azt fogják mondani, hogy űberheppi az Élet az anyósommal.
    Egyszerűen azt kell megtanulni mindkét félnek vagy mindháromnak, hogy van az Anyai szeretet és van a szerelem, ez a kettő sosem fedheti egymást és sosem gátolhatják egymást, ha felborul az egyensúly, akkor már gond van.
  • IXEMGabeo
    "Pontosan akkor leszel önálló és felnőtt amikor saját döntéseket fogsz hozni a saját életedről, úgy, hogy közben senkire nem hallgatsz, hanem csak a saját megérzéseidre és tudásodra hagyatkozol."

---Komolyan mondom minden mondatodra van véleményem annyira érdekesek a megfogalmazások----

Eljutottam már erre a pontra, sőt sosem hallgattam senkire a rokonaimon kívűl mindig is saját életfelfogásom volt, amive nem engedtem beleszólást, hagytam hogy a dolgok maguktól alakuljanak... de az még nem baj, ha segítséget kérek néha az anyámtól és jóba vagyok vele, nem tudtam h ez is gáz...
  • IXEMGabeo
    "Én nem bírállak vagy ilyesmi, mindig támadásnak veszed az ilyet, nem ezért teszem amit teszek. "

tudod miért? mert nem te vagy az első aki fikázza az én életmódomat...rokonaim néztek le emiatt és lepődtek meg rajta, h én egy szinte mintaéletmódot élek, és nem szakadok el anyámtól...nem egy ilyen ember bírálta az anyámat is...ilyenkor van az h leszarjuk ki mit gondol, ne avatkozzanak az életünkbe, fasz ki van, hogy ezért azért ok nélkül bírálnak engem, ha nem iszok nem jó, nem cigizek nem vagyok flegma nem jó (általános iskolába ilyenekkel cikiztek), olyan környezetben voltam elvétve, ahol, ha normális vagy baj...nyugi mert még bírom idegekkel
  • IXEMGabeo
    "Nem kell úgy élj ahogy mások, de elárulom, hogy már most is úgy élsz, mint sokan mások"

én ilyenről nem tudok...sok mama hotel van ahogy a közgáztanárom fogalmazott (30-40 év közötti tanulókra gondolt)

tudom, akkor változik majd meg minden esetleg, ha nem lesz melóm és meghal a muter...a nevelőfaterom még mindig támogatna ettől független, de onnantól kezdve bizony elég nagy pofonból kellene felállnom ez az amit elismerek...Sajnos nem vagyunk örökéletűek, de amíg anyám él, ÉS, HA MEGTEREMTETTEM mindent magamnak, akkor is miért ne élhetnék vele?
  • bigapó
    megint kevered a szezont meg a faszont.
  • IXEMGabeo
    szerintem jó helyen tartasz nincs veled probléma és ez a lényeg...normális, intelligens ember vagy az életmódod nem mind1? ha nem számolsz be senkinek róla, akkor senkit nem fog érdekelni, vagy akár le is tagadhatod az a lényeg, hogy egy normális embernek állítsd be magad és, ha tudod add magad természetesen, DE az ismétlem a saját életfelfogásunk otthon hogyan élünk...ha van normális melód is mi a probléma?
  • bigapó
    most itt mi lenne a kérdés? ítélhetünk-e első látásra és külsőre?
  • bigapó
    ahogy Én látom ez az Élet Anyukáddal fog lezajlani, mert Ő nyújtja Neked jelenleg a legnagyobb biztonságot és kényelmet. Persze, hogy nem akarsz ebből kikerülni, hiszen ez így jó és elégedettséggel tölt el. Így is le lehet élni egy életet, nem erről van szó, csak így sok mindent ki fogsz zárni, ez akkor is így lesz ha el hiszed ha nem :)
    Nem kell, hogy lássalak, mert elég az Én életemet nézni, ugyan ebben a cipőben jártam saját magam is évekkel ezelőtt..most nézz meg engem hol vagyok :) korábban és most is leírtam pár szóval, több nem is kell.
    Nem kell úgy élj ahogy mások, de elárulom, hogy már most is úgy élsz, mint sokan mások ;)
    Én nem bírállak vagy ilyesmi, mindig támadásnak veszed az ilyet, nem ezért teszem amit teszek.

Pontosan akkor leszel önálló és felnőtt amikor saját döntéseket fogsz hozni a saját életedről, úgy, hogy közben senkire nem hallgatsz, hanem csak a saját megérzéseidre és tudásodra hagyatkozol.
    Én is meghallgattam sokszor és mai napig meghallgatom szüleim és más, nálam talán okosabb vagy nagyobb tudásúnak ítélt emberek véleményét, de ez nem jelenti egyből azt, hogy úgy is fogom csinálni, egyszerűen levonom a számomra hasznosnak vélt következtetést és aszerint cselekszem. Lehet, hogy a végén ez tök ugyanaz amit mondtak, de lehet,hogy tök más, nem ez a lényeg.
    Ismerek olyan embert aki 50 éves elmúlt és a mai napig be van szarva amikor új munkahelyre kell jelentkeznie, holott megvan a tudása, több helyen dolgozott már, mint a Te meg az Én kezem-lábam ujja(!) összesen. Egyszerűen nem birja el azt a nyomást ami ilyenkor rá nehezül és mástól várja, hogy megoldják a problémáját. Azaz csak egy kis biztatásra van szüksége, de erre sem lenne, ha nem lett volna annak idején annyira "anyás". Van aki ezt kinövi hamar, van aki csak sokára, nagyon sokára. Vagy sosem, ha olyan párkapcsolatba kerül ahol a Női társ átveszi ezt az anya-szerepet, de ez már régen rossz, csak megjegyzem, sosem lesz meg az egyenlőség a két fél között, akármennyire is tűnik jónak az a kapcsolat.

A lényeg,hogy a szülőkről "le kell válni" és önálló életet kezdeni. Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted őket, ellenkezőleg. Így bizonyítod nekik legjobban, hogy életre való gyereket sikerült felnevelniük akinek sikerül a saját lábán is megállnia.
  • dragon11
    +fav a topic, hey all.

valamiért nagyon eltalálta a kedves témaindító a címet..

van egyáltalán rendes csaj a világon aki jól is néz ki?
    -gondolom van, de ritka, mint a fehér holló.

Egyébként véleményt/tanácsot kérnék a tapasztaltabbaktól, hogy egy lány kisugárzása, öltözködése és beszédstílusa alapján lerí-e róla, hogy ....... khm?

Egyszerűen ha valamelyik lány kicsit is jobban néz ki, tuti van hátulütője. Pl: öltözködése, alkohol-fogyasztás, viselkedés.

Véleményeket várnék.-> Am 15F:)
  • IXEMGabeo
    "Ahogy például most csak elképzelni tudom, hogy milyen lehet gyereket nevelni, de nem tudom, mert nem voltam még benne. Látom, hogy más hogy csinálja, de addig nem mondhatom, hogy az rossz vagy jó amíg nem éltem meg saját magam is. Sőt, szerintem azután sincs jogom bírálni mást, mert minden gyerek és Élet más."

ha logikusan belegondolsz mindenbe lazán el tudod dönteni mi a jó és mi a rossz neked...minden a saját döntéseden múlik nem muszáj neked a mások által jól bevetett életmódot élni...ha akarsz egyedi vagy, ha nem akkor birka...
  • IXEMGabeo
    "Külön élem az életem, mert már önellátó vagyok :)"

Azért élsz külön, mert te jónak látod a különélést szeretsz önálló lenni...

Mellesleg simán kivitelezhető úgy az önállóság, hogy az anyám a másik szobában van, de eközben magamért felelek...egyelőre nem huszonévesen kell nekem magamért felelni főleg, ha még nincs munkahelyem...ismered azt a szót h családi összetartás? ez miért nem jó és normális amit én kigondoltam? egyetlen személy akiben maximálisan megbízhatok csak nem képzeled h itthagyom, ezt feletjsd el...
  • IXEMGabeo
    ha hajlandó akarok élni, azt eldöntöm én is, hogy miként..ahogy jónak látom úgy élek...nekem nem élet az amit mások csinálnak nekem másfajta értékrend létezik, ami igencsak stabil, amit ennek ellenére nem hiszel el és folyton arról bizonygatsz ami nem fog bekövetkezni...sajnos te még nem láttál engem...
  • IXEMGabeo
    ja oké látom bocsi xD:D amúgy igazad van nem éltem át, ettől független van sejtésem mi az a szenvedély...
  • IXEMGabeo
    erre válaszolj már nekem...miért ne tudnám értelmezni?
  • bigapó
    ja, erre még nem válaszoltam. azért nem érted, mert nem voltál még benne. hidd el, hogy sok minden fog még megváltozni körülötted, olyan dolgok is amiben most nem hiszel...mármint ha hajlandó vagy "élni" is egy kicsit...

nem hiszem, hogy rosszul élnék most és hogy annyira rossz lenne nekem egy hosszú kapcsolat után. Mint már mondtam ez egy más állapot, ezt is meg kell élni és tapasztalni, hogy tudjak róla nyilatkozni. Akkor is voltak jó idők és rossz idők és most is vannak, mindig kicsit más, Én ezt hívom Életnek. Nekem is van öröklakás amit majd Én fogok megkapni ha Édesanyám meghal, mégsem ott élek vele és benne. Külön élem az életem, mert már önellátó vagyok :)
    Erre értettem, hogy nem érted amíg nem voltál benne:)

Ahogy például most csak elképzelni tudom, hogy milyen lehet gyereket nevelni, de nem tudom, mert nem voltam még benne. Látom, hogy más hogy csinálja, de addig nem mondhatom, hogy az rossz vagy jó amíg nem éltem meg saját magam is. Sőt, szerintem azután sincs jogom bírálni mást, mert minden gyerek és Élet más.
  • bigapó
    nekem nem azzal volt bajom, de mondom hagyjuk inkább :)
  • IXEMGabeo
    szex nem tudom hogy jutott eszébe hirtelen:) minigirl is megmondta anno, hogy tipikus pernahajder xD
  • bigapó
    tudom, ismerem már a hsz-eit ennyire ;)

most volt pár érdekes, de inkább nem reagálok, mert alapból hülyeséggel indult...