Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De tekintsünk el ettõl.
Mi mindennél elõrébbvaló számodra?
Az Õ szabad boldogsága, vagy az, hogy "legyen belõle valami"?
fotográfik kolomp edisön :D
Imádom az arcát, a szemeit, a nevetését, a viselkedését. Mindent imádok benne, de a tudat, hogy semmi nem lehet belõle, megõrjít. lehet hogy hülyén hangzik, de így van. EGy hét után.
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
1. nem gyakran található vagy látható; nem gyakori.
RENDES
1. méltányosan viselkedõ.
2. becsületes és jó.
3. ami megfelel a legtöbb ember által elfogadott erkölcsi normáknak; illõ, illendõ, megfelelõ.
4. amin látszik a gondosság; tiszta és rendezett; ápolt.
LÁNYT
1. nõnemû gyermek vagy fiatal (hajadon) nõ.
TALÁLNI
1. rájön, hogy valaki/valami hol van, miután kutatott utána
2. rájön valamire, miután alaposan végiggondolta, vagy több dolgot is kipróbált.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
"Szótári definiálásra építve soha semmit nem érthetünk és tanulhatunk meg, mert szótár feltételezi azt, hogy a definiálásához használt szavakkal már szótárból tisztában vagyunk, pedig nem."
- ez fontos dolog a szótisztázásban. Minden egyes szót, amit a tisztázandó szó meghatározásában nem tudsz a saját szavaiddal tartalmilag helyesen definiálni, szintén le kell tisztáznod, ilyen egyszerû az egész.
Egy meghatározásban nem lesz meg nem értett az összes szó, ebben meg te lehetsz biztos.
"Mikor a kisgyerek elõször mondja, hogy apa, biztosa lehetsz benne, hogy nem a szótári fogalomra, értelmezésre gondol."
- biztos is vagyok benne, az csak hangutánzás, és bár kommunikációnak tekinthetõ, elég kezdetleges.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
The Matrix has you...
normális I. mn 1. Szokásos, természetes, rendes. ~ viszonyok.|Szabványos. 2. kissé biz Épeszû. II. fn mat Síkgörbe érintõje, ill. érintõsíkokra az érintés pontban húzott merõleges.
normális
Szóval errõl szól a normális definíció szerint, és nem arról amit lent zagyválsz. Azt rajtad kívül senki nem érti úgy ahogy te, mert saját hátteret teszel mögé.
Aztán, hogy a szót definiáló, szavak definiálásnak, a definiálásával és így tovább mit is tudunk valójában definiálni az kérdéses...
Szótári definiálásra építve soha semmit nem érthetünk és tanulhatunk meg, mert szótár feltételezi azt, hogy a definiálásához használt szavakkal már szótárból tisztában vagyunk, pedig nem.
Mikor a kisgyerek elõször mondja, hogy apa, biztosa lehetsz benne, hogy nem a szótári fogalomra, értelmezésre gondol.
-----
A "normális" szó meghatározása számomra csak akkor egyértelmû, és csak akkor van róla fogalmi megértésem, ha abból indulok ki, hogy az ember alapvetõen jó, amit én biztosan tudok, és figyelembe veszem az ember alaptermészetébõl következõ erkölcsi, etikai és morális alappilléreket. De azok, akik az aberrált világ szemetébõl néznek kifelé, valószínûleg teljesen másképpen határoznák meg ezt a szót, mint én. Én valamiért mindkét világban jelen vagyok, de a meghatározásaim valamiért mégsem aberráltak.
És ez a közös nevezõ a kommunikációban. Mert ez mindenkire igaz. Éppen ezért, ha minden egyes szónak minden egyes meghatározását mindenki ismerné (vagy létezne a telepátiának egy nagyon speciális formája), nem léteznének kommunikációs problémák.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Bárcsak mindenki kénye kedve szerint törölgethetné, szerkesztgethetné magát... <#shakehead>#shakehead>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Vagy?
azon gondolkodtam, hogy vajon most nekem is végig kéne e mennem minden számomra érdektelen és unalmas topikon, és be kéne-e szólnom, hogy mennyire unalmas fas*ág az egész topik, már úgy eleve
azon is elgondolkodtam, hogy vajon ha nem tetszik a téma, vagy úgy találom, hogy el van kalandozva, akkor ismét csak beszólnom kéne-e valamit, vagy egy kívánt oda való témát kéne felvetnem, többek közt mert a beszólásom sem egy jobb téma felvetése lenne
...
A lenti kitérõ lényege az, hogy nem csak a másik szavait kell megérteni, hanem a mondanivalóját sem árt
"A Holdra mutató ujj nem a Hold."
"Jaj az embernek, a ki a törvényben nem lát egyebet, mint egyszerû elbeszéléseket és közönséges szavakat! Ha tényleg nem tartalmazna mást, akkor napjainkban ugyanígy írhatnánk törvényt, mely méltó volna a csodálatra. Hogy közönséges szavakat találjunk, a végbõl csak a földi törvényhozókhoz kell fordulnunk, kiknél gyakran többet is találunk. Elégséges volna ezeket utánozni s az õ szavaik és példájuk szerint alkotni törvényt. De nem úgy van; a törvény minden szava mélyebb értelmet és titkos misztériumot rejt magában.
A törvény mondásai nem egyebek, mint a törvény öltözéke. Jaj annak, ki a törvény mezét magának a törvénynek tartja! E tekintetben így szól Dávid: "Uram nyissad fel szemeimet, hadd láthassam a csodákat törvényeden!" Dávid itt arról beszél, a mit a törvény meze fed. Vannak bolondok, kik, ha embert szép ruhában látnak, e szerint ítélik meg, pedig csak a test adja meg a ruhának az értékét; és még értékesebb a lélek. A törvénynek is megvan a maga teste. Ez amaz elõírásokból áll, melyeket a törvény testének nevezhetnénk. Az egyszerû elbeszélések, melyeket közbevegyítve találni: az öltözékek, melyek a testet fedik. A nagy tömeg csak az öltözékre vagy a törvény szövegére figyel, mást nem ismer; nem látják, mi rejtõzik a ruha alatt. A fölvilágosodottabbak ellenben nem törõdnek sokat a ruhával, hanem a testet nézik, melyet az eltakar. Végül a bölcsek, a legfelsõbb király szolgái, azok, a kik a Sina magaslatán laknak, csak a lélekkel foglalkoznak, mely minden egyébnek az alapja és maga a törvény. Jövendõ idõkben e bölcsek elõ lesznek készítve arra, hogy a lélek lelkét, mely a törvényben lélekzik, láthassák."
És nem csak a törvénnyel van ez így, hanem minden élõ emberi szóval.
Kérdés, látjuk-e a szavak mögötti testet, és testben lakozó lelket.
Minél inkább tud valaki képekben, analógiákban gondolkodni, annál inkább tud követni engem, és minél inkább nem tud képekben, analógiákban gondolkodni annál inkább nem.
És nekem mindig is gondot okozott ilyen szempontból a kommunikáció, fõleg ha a megélt életrõl kell kommunikálnom. Mert az életem nem a szótári definiálásokat követi, amik száraz szakmai környezetben remekül mûködnek, de nem emberi dolgokban.
A fogalmi nyelv absztrakt. A szavak nem a valósággal, hanem a mesterségesen szerkesztett észvilággal állnak vonatkozásban. A fogalomnak nincs tartalma, csak ésszerûsége: rövidítés, képlet, formula, amelynek a dologgal való kapcsolata nem reális, hanem megegyezésen nyugszik. Ilyen fogalom a történeti kor filozófiájának, tudományának és államkormányzatának legtöbb szava. A fogalom tulajdonképpeni jelentését elvesztette: belül üres. Ez a gépesített szó, amely a lét felületén alkalmazott tettek végrehajtására megfelel és tartalmatlanságánál fogva kitûnõen lehet vele dolgozni, de mint a gép, lényegtelen és üres.
Szóval a szavaknak, a kommunikációnak több szintje, mélysége van. Sõt külön gondolkodásmódja. Lehet gondolkodni vízszintesen, és függõlegesen. Mindebbõl egy szótár egy szintet mutat be.
The Matrix has you...
látom a szép rétet
látok egy szép rétet
a különbséget múlt idõben a magyar nyelv nem különbözteti meg
de jelen idejû ragozásban igen
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
... a lényeg az egyensúly kialakitásán van, hiszen hosszú távon egyik nélkül sem tudunk létezni...
The Matrix has you...
persze, alapvetõen nõ és férfi kapcsolatról beszélünk itt, csak megemlitettem a másik oldalt.
The Matrix has you...
Blabla az egész, nem kertelek. Én pontosan értek minden szót, amit leírsz.
Ha esetleg valamit mégsem, azt letisztázom.
Akár ezt is írhattad volna:
A húrtrapéz nem más, mint a kocka. És e kocka mögött van a macska, és e macskában van a bizalmam.
Fogalmi megértés szintjén kb. ugyanannyi értelme van, mint annak, amit te írtál.
Peresze hogy nincs elképzelésem arról, amirõl beszélsz. Mert nem megfelelelõen kommunikálsz.
A szavaidat olvasom, és elhiszem, hogy a szavakhoz kapcsolódik valami a fejedben, de azt nem vagy képes úgy megfogalmazni, hogy mindenki megértse. Szerinted miért vitázol szinte mindenkivel ezen a fórumon?
Hát pont ezért 😊
Az más dolog, hogy a vitapartnereid közül sokan szintén nem értenek meg bizonyos szavakat, viszont vannak itt olyanok is, akik egészen jól kommunikálnak.