Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Simán megteheted, simán általánossá teheted az életedben, hogy minden számítás és válogatás nélkül, mindenkinek többet adsz amint amennyit tõlük kapsz, csak többet adsz nekik mint amit várnának, még ha semmit sem várnak 😊
bigapó
na, most többször átolvasva sikerült megtalálnom mi az ami nem tetszik a mai világban.

legjobb mondat az elsõ: "csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell"

azt hiszem itt van a kutya elásva, hogy rengetegen gondolják ugyanezt és alkalmazzák is...

abban a pillanatban mikor kölcsönös dologról van szó - pl. leviszem a szomszéd szemetét, mert Õ meg elmosogat nekem, hülye példa, de egyszerû- akkor már nincs kihasználás, egyenlõség van. Tettem másnak valami jót és cserébe kaptam valami jót.
Na most ez ebben az önzõ világban nem létezik, meghalt, ilyen nincs, kivéve a nagyon szoros rokoni kapcsolatoknál, de már ott is megszûnni látszik ez..teszem hozzá, sajnos.
Természetesen vannak kivételek és újabbnál újabb próbálkozások, hogy ezeket a kihalófélben lévõ szép dolgokat újra hétkoznapivá tegyük. Remélem megérem az általánossá válását 😊

The Matrix has you...

bigapó
mondjuk nem irtak konkrét dolgokat, csak homályos utalások vannak a nevelési elveikrõl, de mondjuk kb sejtem mire gondolsz clio, azért érdekelne, hogy helyes-e a feltevésem.

The Matrix has you...

bigapó
most ez alatt azt kell érteni, hogy ha mondjuk Te az Õ gyereke lennél -valamelyiküké - és igy nevelnének ahogy irják, akkor Neked ez úgy érzed hátrányos lenne, mert nem hagynának kibontakozni, saját utadat járva?

The Matrix has you...

salsoul
de most õszintén, a te önzõ világodban - amirõl ugyanis beszélsz -, mit érdekelne mást, hogy neked más fontos, és másképpen gondolod?
clio1616v
abban tudna akadályozni, hogy olyan célt tûz ki amit csak úgy tudna teljesíteni, hogy nekem hátrányom származik belõle

ugyanis nem venné figyelembe hogy nekem más fontos és másképpen gondolom

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nagyon helyes a feltételes mód mert ennek rengeteg feltétele van ami ha nem adott akkor nem teljesül

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Pl miben tudna akadályozni Anaid vagy alma78 álláspontja?
clio1616v
igen, mindaddig amíg nem akadályoz bármiben

király vagy😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
és tiszteletben is tudod tartani?
clio1616v
el

salsoul
El tudod képzelni, hogy valaki nem úgy él és gondolkodik mint te?
És teljesen más, de jó, vagy jobb megoldást ad a kérdésre, mint te?
clio1616v
különbség van, hogy ha valamit azzal támasztok alá amit tapasztalok és ha azzal amit elhiszek 😊

különbség, ha azt hiszem, hogy a szeretetemet és a szüleimtõl kapott szeretetet és gondoskodást tovább kell adnom és ezért kell gyermeket vállalnom...

és a között, hogy egy gyermek teszi teljessé az élettapasztalásomat és a genetikai tulajdonságaim átadása elégedetté boldoggá tesz, mert így a személyem egyedi struktúrájának részeként tovább "élek" azáltal, hogy egy olyan emberrel - a párommal - alkotunk közös embert, akivel leélem az életem

kinek mi a fontos, mi a kielégítõ, mi a megnyugtató... más qualitásúak az emberek a tapasztalataik alapján... másképpen gondolkodunk... én nem a gyerekemnek akarom továbbadni a szüleim gondoskodását hanem a szüleimnek viszonozni

clio1616v
a gyermek igen is következmény, aminek vannak elõfeltételei

clio1616v
felelõsséget például...

salsoul
Cliónak a saját nézõpontjából (világából nézve) igaza van.
Õ élheti így az életet, mi meg élhetjük másként.

A szofisták óta tudjuk, hogy minden relatív.
Ha valami "A", akkor az átmagyarázható "B"-be, és fordítva.
És igazából csak azzal találjuk magunkat szemben, hogy "A" vagy "B" verzió nincs személyes tetszésünkre.

Jó beszélõkével mindent ki és át lehet magyarázni, fordítani az ellentétébe, vagy bármibe. Megtámadhatatlanul. Itt nincs sakk matt.
Anaid
Nincs igaza. Nincs ennyi kihasználás. Valahol olvastam, hogy aki jól neveli a gyerekét öreg korára szerez magának barátot, de nem hiszem, hogy ez kihasználásnak értendõ.
Az életünknek vannak szakaszai és a gondoskodás is megfordul egy idõ után. Gondoskodunk a gyerekeinkrõl, késõbb segítenek nekünk (itthoni teendõk stb.) ha felnõttek meg hol õk segítenek nekünk, hol mi nekik, ha meg idõsek lesznek a szülõk a gyerekek segítenek nekik, esetleg gondoskodnak róluk. Vagyis így lenne sztem az élet körforgásában "optimális". Az egész oda-vissza dolog, nem egyirányú. A kihasználás egyirányú.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Ne add fel ilyen gyorsan! Kezdtem örülni, hogy nem egyedüli nõként kell tartsam a frotot😊
Ne tudd meg én miket kaptam...pfff...😊😊😊
Természetesen volt hivatkozás arra is, hogy nõi logikám van, meg egyebek...nyugi "dont vöri, bí hepi"😊😊

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

salsoul
Szerintem nem kell így bepöccenni pár soron, fõleg hogyha csak hipotetikusak, provizórikusak.

Cliónak a saját nézõpontjából igaza van, csak kérdés az, hogy az õvé-e az abszolút nézõpont.

Egy dolog biztos: az emberiségnek alaposan el kell gondolkodnia az utódnemzésen, és a világ rendezésén. Mert az elkövetkezendõ generáció(k) élete jelenleg elõre meghatározott: az elõdök sarának eltakarítás és deficitjének kiegyenlítése. Persze lehet õk is csak mindig a következõ generációra fogják hárítani, addig amíg nagyon kínossá nem fokozódik a helyzet. ...
Ugye hallottatok árvaházról? Ha valakinek nem élnek a szülei?
Melyik bolygón éltek gyerekek, fiúk? Itt Anaidnak tök igaza van....
Következmény egy gyerek? Te meg vagy az idegesítõ paca?
Nem akartalak megbántani, de ne vagdalkozzatok olyan dolgokkal, amirõl fogalmatok sincsen.
Örökbefogadás? 1 db szabályát tudod? Miért kéne örökbefogadnom??? Neveljek vk-t fel apa nélkül? Majd eljön az ideje. Együtt.
Én nem kételkedek. Benéztem ide, mert unatkozom....
Jó hétvégét!

Anaid
Nagyon erõssé is tudja tenni az embert a gyereke iránti szeretet (nem hiszem, hogy vérségtõl függene teljesen). Nekem pl. volt olyan szakasz az életem, hogy hónapokon át napi szinten fájdalmaim voltak. Nem az járt az eszembe, hogy a gyerekeim szeretnek, hát kibírjam, hanem az, hogy én szeretem õket és szükségük van rám, hát ki kell bírnom és rende jön minden. Nem attól voltam erõs, hogy õk szeretnek, bár kimutatták sok alkalommal, hanem attól, hogy én szeretem õket és szükségük van rám. Hatalmas különbség és higgyétek el, az ilyen erõs érzelem igenis kell. Amikor az ember egy gyerekrõl gondoskodik sztem akkor is kialakulhat, ha nem vérszerint az övé és visszafele is.

Anaid
Ugye közületek jópár embernek nincs gyereke?
A ygerek vaban nem kéri, hogy megszülethessen, de az élet ajándék (az kellene hogy legyen). A szülõ is ad és a gyermek is. Lehet sokan nem veszik észre, de egy gyerek sokmindent adhat és sok dolgot meg lehet tanulni a gyerekektõl. Igen, a gyerek befolyásolja a dolgokat. Átrendezõdik egy pár élete, ha gyerekük születik. Bizonyos szempontokból nehezebb lesz, DE aki átélte már azt, hogy bár leplezni igyekezett a bánatát a gyereke odament hozzá és csak annyit mondott: Szeretlek, ne legyél szomorú, az érti, hogy kiegyenlítõdik mérleg. A gyerekek fõleg míg kicsik nagyon tudnak szeretni és önzetlenebbül (nem csak szüleiket) és minden apróságért nagyon hálásak tudnak lenni, nekünk meg észre kell vennünk, mennyit adnak és már nem kérdés, hogy elvesz-e, vagy hozzátesz a boldogsághoz, inkább úgy mondanám más jellegûvé válik a boldogság.

clio1616v
már fogadott örökbe

salsoul
Mit szólnál az örökbefogadáshoz?
clio1616v
mivel 😄 azt jól odatetted...egy tanács képet nem kérni kell hanem kapni 😄

clio1616v
nem a gyereknek nem adatik meg a szülõ, mert a szülõk adottak a gyerek csak egy következménye a szülõknek... a gyerek nem adatik meg mindenkinek

clio1616v
magadnak akarod megadni, hogy a visszaadásodat kielégítsd... te akarod a gyereket nem a gyerek akar megszületni mindenáron, hogy visszaadhass neki valamit abból amit a szüleidtõl kaptál

ez szép volt,Elõbb-utöbb ugyis megtalálod akit keresel,felesleges ezen kattogni,ha pedig mégsem akkor meg már annyira oreg leszel hoygazért lesz felesleges kattogni,szóval éljen a nihilista életmód😄
de mond hol imserkedsz?
és igazán lõhetnél be képet csak hoyg tudjuk mivel állunk szemben😊

Én azért szeretnék gyereket, hogy vissza tudjam adni a világnak, neki azt a sok jót, amit a szüleimtõl kaptam....Adni szeretnék neki. Nem kapni.
Sok gyereknek nem adatik meg sem a család, sem a szülõ. Ezért akarok gyereket én. Adni neki mindent. Ami önzés, az az ha valaki így akar pótolhatatlan lenni. Elõször ezért kell kutya, vagy macska, vagy hal..........Mert õk pusztulnak el, ha elhanyagoljuk õket. Ezeken túlvagyok.
Egyébként esetenként sminkelek,szemspirál(fõ a természetesség) és jól nézek ki...Kék a szemem, barna, hosszú hajam, vékony vaok, és interneten nem ismerkedek....Azért nem cicababa. Nincsenek mûkörmeim....:-)
A rendes lány épp oly ritka, mint a fiú. Én pl. a fiúkról tudok rosszakat mesélni...
De nem fogok! Bízok sírig.
Cicababa is lehet normális. Ha meghatod....<#crazya>

Cáfolok.

Thaison
Vannak normális lányok, csak jó helyen kell õket keresni, legalábbis szerintem. Amúgy szerintem megfigyelhetõ hogy aki külsõleg szép, természetesen, azok közt sokkal több a normális mint a kifestett cicababák közt. Cáfoljatok meg ha nem így van de szerintem ez a jellemzõ.

igaz

salsoul
elég korlátolt a képzeleted - bár ez nem újdonság <#beka2>
clio1616v
nem tudom elképzelni, hogy egy gyerek ne befolyásolná a boldogságot...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
vegyünk egy dohányzó ember vagy egy autótulajdonost...

a lényeg ugyanaz károsanyagkibocsátása van!

ezek az emberek jók vagy rosszak? "általánosan"

károsítják más ember egészségét a környezetüket, saját önzõ céljaikért

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
és mi van azokkal akik már boldogok és gyerekük lesz, gyerekük aki már nem tud sem elvenni, sem hozzáadni boldogságukhoz, mert annyira boldogok, nos?
clio1616v
ha úgy vesszük az embernek azért születik gyermeke, hogy általa teljes legyen az élete 😊 mi ez ha nem kihasználás felhasználás az élet boldogabbá tételére?

clio1616v
ha felteszek egy fekete szemüveget és nem látok semmit akkor a világ semmilyen nem lesz vizuálisan mert nem látom

de ha felveszem a polarizált lencsés napszemüvegem, attól a színeket szebbnek látom így a világ is szebb lesz vizuálisan 😊

van olyan, csak meg kell találni! ez mehet hamar is meg lassan is... nem minden a külsõ, egy kevésbé csinos lány is lehet a nagy Õ ha olyan aki nekedvaló! nekem szerencsére mind2 tulajdonsága megvan😛
salsoul
clio, csak nem feltetted a "másokat így-is-úgy-is kihasználva élünk" szemüveget és most mindent így látsz?

kérdés, ha felteszel egy fekete szemüveget akkor a világ lesz sötét, vagy te, hogy azt hiszed, sötét a világ?
"csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell"/Ez nem igaz. Miért elképzelhetetlen, hogy valaki lopás nélkül pénzt szerezhet? Nem mindenkinek kellenek milliók a boldogsághoz.

"elõször kihasználod a szüleidet..."/Nem használom ki õket! Én is gondoskodom már róluk. Kölcsönös a kapcsolat. Az én gyerekem ugyanazt kapja. Így visszük tovább....
" õk kihasználják azért az embertársaikat, hogy neked a saját szükégleteiken kívül biztosítsák az életkörülményeidet" A szüleim dolgoztak, és dolgoznak is, hogy több jusson. A munkájukkal biztosították.....Ezért is törekedtem arra mindig, hogy sose függjek Tõlük. Õk azok, akiktõl így sose kérnék feleslegesen....extrára...

amikor már függetlenedsz, akkor már közvetlenül te használod ki az embereket...NEM HASZNÁLOK KI SENKIT. ENNÉL JOBBAN NEM VETEK MEG SEMMIT!
ILLETVE BOCS, A LUSTASÁGOT!!!

amit te elfogyasztasz bármibõl, vagy amit te használsz azt elvonod másoktól, mert megtehetnéd, hogy nekik adod mindened...

mindenki önzõ.../TÉVEDSZ, DE HIDD.a lényeg a szándékos megkárosításon van és az a rossz

ha tudtodon kívül teszel rosszat az jó... így elégedett lehetsz magaddal/SOSE LEHETSZ ELÉGEDETT, ha meggondolatlan is vagy

nem vagy köteles átgondolni a tetteid következményét... viszont ha átgondolod (, mert ez egy lehetõség, ami adott) akkor utána már rosszat teszel, mivel ez már szándékosság.HÜLYESÉG, BELEMAGYARÁZÁS.

ez olyan mint az elõzés... csak és kizárólag egy lehetõség, ha nem elõzöl nincs belõle hátrányod, ha csinálod akkor lehet...
EGYRE JOBBAN BIZTOS VAGYOK MAGAMBAN, DE SOSE LENNÉK ELÉGEDETT.
CLIO MIATT KINYÍLT A ZSEBEMBEN A BICSKA, BOCSÁNAT EZÉRT!
KI VAGY TE, HOGY ÍTÉLKEZZÉL MÁSOK FELETT?
FEL A FEJJEL!éS LEGYETEK JÓK!(legalább nagyjából)

clio1616v
csak másokat kihasználva juthatsz olyan javakhoz, ami az életedhez kell

elõször kihasználod a szüleidet... õk kihasználják azért az embertársaikat, hogy neked a saját szükégleteiken kívül biztosítsák az életkörülményeidet

amikor már függetlenedsz, akkor már közvetlenül te használod ki az embereket...

amit te elfogyasztasz bármibõl, vagy amit te használsz azt elvonod másoktól, mert megtehetnéd, hogy nekik adod mindened...

mindenki önzõ... a lényeg a szándékos megkárosításon van és az a rossz

ha tudtodon kívül teszel rosszat az jó... így elégedett lehetsz magaddal, ha meggondolatlan is vagy

nem vagy köteles átgondolni a tetteid következményét... viszont ha átgondolod (, mert ez egy lehetõség, ami adott) akkor utána már rosszat teszel, mivel ez már szándékosság

ez olyan mint az elõzés... csak és kizárólag egy lehetõség, ha nem elõzöl nincs belõle hátrányod, ha csinálod akkor lehet...

Anaid
Érvényesülési vesztes? Ezt hogy gondolod?

Anaid
Ez akiváltságunk😊😊 dönthetünk és zömében csak késõbb derül ki, jól döntöttünk-e, vagy sem. Az éremnek pedig mindig két oldala van. Vagyunk annyira különbözõek, hogy nem lehet mindenki számára jó döntést hozni. Sosem lehetünk mindenkinek elég jók...😊😊 Na és?

Anaid
Hanem kinek jár a jóság? Van egy genetikai alap, lehet egy lelki alap is? Nincs abszolút jó és abszolút rossz, sztem. Inkább zömében jó tulajdonságaink vannak-e, "jó alapot" kapunk-e, vagy sem...A változás lehetõsége örök. Alaptól függõen kinek nehezebb, kinek könnyebb...Ez elég off topic volt...😊

bigapó
azt hiszem általános jóról és rosszról beszélhetünk csak, nem specifikálva. Ha lopsz, csalsz rabolsz stb. és mondjuk kihasználod mások butaságát, hogy azzal elõnybe kerülj Velük szemben, az nem hiszem, hogy túl jó cselekedet lenne...
igen, most ez dívik, mert tapossuk-társadalomban (világban) élünk, de így nem fogsz igazi boldogsághoz jutni, csak délibáb, ahogy említettem. valószínûleg nem érted megint mirõl beszélek, de nem is baj 😊

The Matrix has you...

sz4bolcs
Annyira könnyen átlátni azon, amikor valaki a saját sérelmei, és az áldozatszerep eljátszása miatt nevezi magát jónak...
A jóság még az érvényesülési veszteseknek sem jár alanyi jogon.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

clio1616v
ha rendes vagy akkor nem érhet meglepetés vagy pofon? 😊

salsoul
Ha az élet pofoz akkor az azt jelenti, hogy valamit nem jól csinálsz és nem vagy rosszul veszed a leckét. Errõl beszéltem.
Én ezt így látom és tapasztalom.

És szó sincs arról, hogy nem rendesnek lenni helyes, hanem szó van arról, hogy hiába hiszed/gondolod magad rendesnek: ha az élet ezt nem így gondolja és jól megleckéztet.