22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Anaid
    Ki hogy fogja fel. Ha nem csak magamért dolgozom, akkor jobban is igyekezhetek, hiszen nagyobb a felelősségem és jobban megpróbálom megbecsülni, ha lehetőséget kapok valahol. Legalábbis én így fogom fel. Példa is van rá: GYES után kaptam egy állást, utána jelentkezhettem lna több lóvéért máshova, nem tettem meg, mert értékeltem, hogy lehetőséget kaptam vhol, máshol meg nem. Ja, lehet hogy ez abból is adódik, hogy hálás, meg hűséges típus vagyok?!:) Szal, a lényeg a lényeg nekem spec az élethez, egy normális élethez hozzá tartozik a munkahely nélküle nem érzem kereknek a világot, lehet hogy ezért nem jutott eszembe ilyen szemszögből nézni a kérdést, ahogyan te leírtad. Bocs, kicsit mindnyájan hajlamosak vagyunk a saját szemünkkel nézni a világot. Na igen, lehet olyan következméye is...
    A lányomnál is visszaütött a jószándékú pszichológizálás: annyian mondogatták neki, hogy szerintük semmi baja sem lehet a cisztája miatt, hogy már bőgve kiabált amikor nem bírta, hogy fáj a feje, nem tud tanulni, de rendesen szólni nem mert, hisz megpróbálták belesulykolni, hogy neki pedig nincs és nem is lehet semmi baja....A fagylalt visszanyalt...van ilyen...Mindenkinél máshogy csapódhat le...Nálunk az lett belőle, hogy a gyerek nem mert szólni, nehogy hülyének nézzék, hiszen az "okosok" szerint nem lehet semmi baja jelenleg....Milyen szívás már....
  • clio1616v
    jó lesz az, csak fogd fel hanyag eleganciának már ami az alakosságot illeti
  • salsoul
    clio ez így nem lesz jó, írásod nem világos, és nem áttekinthető

148. Írásunknak világossá és áttekinthetővé tétele végett a közszavakat is nagybetűvel kezdjük minden szöveg, valamint – pont, kérdőjel, felkiáltójel és bizonyos esetekben kettős­pont után – minden új mondat élén: Háromórai idő volt engedve a kitiltottaknak, hogy motyóikat összeszedjék… Ez a háromórai idő pedig éppen elég volt arra, hogy a város népessége mindent megtudjon... Mi volt a diákok vétsége? Hogyan védelmezték magukat? Milyen nagy dolgokat vágott oda a vaskalaposoknak Jenőy? Hát Barkó hogy replikázott nekik tatárul, törökül, perzsául! Hát még a sánta Biróczy hogy tréfálta meg őket víg ötleteivel! S most ezeket mind kicsapták. Az iskola szeme fényeit!
  • clio1616v
    mindegy leírom:

helyesen úgy lett volna: jaja rosszul írtam. rád is hatással van a környezeted ugyanúgy mint ránk.... most a szórendet rontottad el
  • clio1616v
    ...
  • bigapó
    jaja, rosszul írtam. ugyanúgy van rád is hatással, így mi a válaszod?
  • clio1616v
    amikor valamit csinálsz akkor egy dolgot csinálsz szándékosan minden általad nem ismert következményét nem szándékosan csinálod
  • 89
    és mi van akkor, ha csak direkt nem akarsz értelmet adni életednek?
  • clio1616v
    csak hogy a költői kérdésedre válaszoljak: de az vagyok, csak nem adok mindennek értelmet
  • 89
    és te nem vagy ember?
  • clio1616v
    nagyon tévedsz

senkire nincs pontosan ugyanolyan hatással a környezete

mit hallottam? milyen élet értelméről beszélsz?

miért kellene, hogy értelme legyen az életnek

értelmet az ember ad bárminek aminek csak akar
  • bigapó
    Rád is ugyanolyan hatással van a környezeted, mint ránk, egyszer hallottad valahol, fogalmad sincs, hogy ki mondta, beleteszel még két szót és már a Te gondolatod lesz..gratulálok, hogy rájöttél az élet értelmére.
  • bigapó
    innentől meg nyugágyat kérek magához...
  • salsoul
    ez éppen annyira van így, mint amennyire nincs így
  • clio1616v
    látod nekünk ehhez mégcsak a régi emberek bölcselkedéseire sem volt szükségünk és sokkal nagyobb a sikerélméy ha saját magad jössz rá dolgokra, mintsem tátott szájjal olvasod mások okosságait :)

lehet a fenti megfogalmazott gondolatomnak korábban nem mondtál ellent sőt lehet egyet is értesz vele, nem is azért írtam
  • clio1616v
    csak azt ne mondd, hogy elbizonytalanítottalak :)
  • salsoul
    Senki közülünk nem tud semmit, még csak azt sem, hogy tud-e valamit vagy sem, azt sem, hogy létezik-e valami vagy sem. --- Métrodórosz

A dolgok megkülönböztethetetlenek, meghatározhatatlanok és megismerhetetlenek. Éppen ezért sem tapasztalatainkról, sem véleményünkről azt se mondhatjuk, hogy igazak, azt sem, hogy nem igazak. Egyikben sem lehet hinni, hanem megrendíthetetlenül távol kell maradni mindennemű élménytől és elhatározástól, és minden egyes alkalommal azt kell mondani: a dolog éppen annyira van, mint amennyire nincs, vagyis nemcsak létezik, hanem nem létezik, és éppoly kevéssé létezik, mint amennyire nem létezik.
    Semmi sem szép, semmi sem rút, semmi nem igaz és semmi nem hamis. Mindez csak a véleményekre vonatkozik. Semmi sincs úgy, ahogy azt a vélemény állítja; az emberek hiszik csak úgy, mert megszokták. A tettekre pedig ugyanez vonatkozik. --- Pürrhón

• mx18
    akkor már megérte nem érteni :)
  • clio1616v
    :) most hogy már kezded nem érteni én már kezdem tudni mire gondolsz
  • mx18
    Jajjjjjjjjj nekem!
    Nem tudom, h tudja e, h mire gondolok, és azt se tudom, h ő mit gondol, de az tény, h amit ő írt (bármire is gondolt) az éppen az, amire én gondoltam.
    Érted? Mert én már kezdem nem érteni :)
  • clio1616v
    ne vedd kötekedésnek semmiképpen

de logikailag lehetetlen, hogy ő tudja hogy te mire gondolsz :)
  • mx18
    Nem haragszom :) De én arra céloztam, h az ÉN gondolatomat foalmazta meg árnyaltabban...
  • clio1616v
    ne haragudj

abból következtettem arra hogy tudni véled mit gondol, hogy azt írtad, hogy ő megfogalmazta árnyaltabban a SAJÁT gondolatát az 18078-as hozzászólásában és ezt a tiéddel azonosra sikerült leírnia
  • mx18
    Rossz a szövegértésed! Én egy szóval se írtam, h tudom , h mit gondol. Azt írtam, h én ezt gondoltam, amit leírt. Nem ugyanaz.
    De mindegy, felőlem kötekedhetsz.
  • clio1616v
    nem tudod ő most ezzel mit gondolt, lehet csak leírta azt azokkal a szavakkal amikkel te az akkori gondolatodat megfelelteted :)
  • mx18
    Pontosan ezt gondoltam amikor írtam azt a hosszú leosztás félét :)Csak te talán árnyaltabban fogalmaztad meg :)
  • clio1616v
    nem veszekedünk szerintem, mert akkor szólunk egymáshoz amikor jólesik :)
  • bigapó
    mindenki úgy használja a nyelvet, ahogy akarja, ezzel nem tudsz mit kezdeni, de két teljesen eltérő egyéniség akik ráadásul egyáltalán nem hajlandók megérteni a másik álláspontját és beleképzelni sem tudják nagy valószínűséggel magukat, értelmetlen vitát fog eredményezni. Ti hónapok óta ezt művelitek, egyáltalán nem közeledtek az álláspontok, bár ez is egy állapot és ez sem rossz, csak ne veszekedjetek faszságokon. Mindenki elmondja mit gondol oszt csá, hagyjuk annyiban. kérem a következőt...
  • clio1616v
    ezt már korábban is mondtam, hogy ha valaki kénye kedve szerint használja a szavakat, és azt másokkal nem közli akkor a mások félreértik

ráadásul misztifikált szavakat és nem egzakt mondandót nem nehéz félreérteni, pláne nekem, aki minden lehetőséget átgondolva a leginkább odaillőt gondol bele a tapasztalataim alapján
  • bigapó
    clio észrevette a végén, hogy csak elbeszélés van egymás mellett, semmi több. Valakitől hallottam erre egy frappáns mondatot, talán nem így hangzott de leírom: "Elveszett a meg nem értett szavak erdejében"

Mindkettejükre érvényes ez, de ezáltal teljesen érdektelenné vált az egész beszélgetés és újra átfordult a szokásos személyeskedésbe, ami már nagyon unalmas...
  • clio1616v
    csak neked jut eszedbe aggódni :)

ez betudható a tapasztalatlanságodnak, teljesen normális... idővel változhat
  • IXEMGabeo
    és megint kezdesz személyeskedni, ez minősít téged clio...
  • clio1616v
    itt max te aggódsz nyuszika ^^
  • IXEMGabeo
    amiatt ne aggódj, ő vígan elszórakozik itt...nem rossz ő neki...
  • clio1616v
    nekem nem rossz, csak neki úgy tűnhet ellentmondásosan beszélek mert ő nem érti amit mondok

ez csak és kizárólag neki rossz nekem közömbös
  • salsoul
    sure
  • IXEMGabeo
    ugye milyen rossz, ha nem értenek veled egyet? védekezhetsz ezerrel...
  • clio1616v
    ha én állítok valamit és te arra azt reagálod, hogy az nem úgy van, nem jól tudom, akkor én alapból azt feltételezem, hogy te vagy nem érted amit mondok, vagy nem arról beszélsz és elbeszélsz mellettem

ennek fényében gondold újra mit is akartál írni az önellentmondásomról

nem magammal vagyok ellentmondásba, hanem te vagy zavarban előttem
  • salsoul
    megint önellentmondásban vagy - #18063
    mert ott még igencsak tudtad ....
  • clio1616v
    csak azt látom, hogy örülsz neki, hogy szerinted hibázok

nekem ez közömbös hogy te mit csinálsz vagy, mit érzel

egyszerűen szólva: nem érdekel éppen ezért nemcsak, hogy nem tudom mi min alapul számodra, hanem nem is akarom tudni