Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én pl a lányoktól nem félek, oda tudok menni beszélgetni hozzájuk csak ott is a körülményektõl és mondjuk a szemkontaktus, meg az összkép alapján döntöm el, hogy leállok e vele vagy nem...az nem félelem pusztán kedv kérdése. Sokfajta félelem van, de többrõl én nem tudok...ha van nektek valami írhatjátok...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
nem kell elhinni mindent amit filmekben látsz meg könyvekben olvasol... az fantázia szüleménye

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Clio most beugrott egy példa

Hogyan gyõzzem le a félelmem akkor? ha,

-Félek a tûztõl, abszolút írtózom a forróságtól, ha be kellene gyújtani mondjuk a tûzet csakis gyufával vagy öngyújtóval az nem menne nekem, mivel nem vágyom arra, hogy megégessem a kezem és ugyebár eléggé forró tud lenni, ami kellemetlen...Tudom, hogy lekvárnak tûnök, de én kérek elnézést, ha nem akarok fájdalmat a bõrömnek, mert baromi érzékeny vagyok rá...

-a nagyobb termetû kutyáktól félek, volt olyan, hogy megsimogattam egy példányt, akirõl láttam, hogy tényleg ártalmatlan, de figyelj, ha nehogyisten legyõzném e félelmem és a kutya megharap akkor az tetanusz tudod kinek van kedve járni az orvoshoz; itt van az a tény, hogy mindig gondolni kell a következményre.

-már említettem baromira félek tömeg elõtt beszélni, elsõsorban azért, mert attól tartok, hogy mondjuk elszúrom az elõadásom és ilyenek a lámpaláz ott van bennem, amit pillanatokra, vagy a hangulatomtól függõen tudok elfolytani és lehiggadni...nem tudom másoknak, hogy megy nekem az ott gázos...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

clio1616v
miért kellene kiugrani egy vontaból?

soha nem jutna eszembe... nem kerültem még olyan vészhelyzetbe, hogy ugrálnom kelljen kifele mozgó jármûbõl...

sok könyvet olvastál 😄

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

bigapó
igy van, ezt magadnak kell megoldanod. lehet, hogy lesz aki rugdosson hátulról, de ha nincs meg benned a végsõ elhatározás, akkor a peremnél vissza fogsz fordulni. Önmagad legyõzése/meggyõzése a kulcs, igenis képes vagy megcsinálni azt amit.

The Matrix has you...

clio1616v
gondolj bele, mit nyersz el azzal, hogy félsz? csak hátrányod van belõle... fõleg olyan dologtól nem szabad félni ami az életedet nem veszélyezteti

bigapó
azért ésszerûtlen dolgot nem csinál az ember, de ha mondjuk megoldanád a biztositást, mármint légzsákra ugrok vagy ilyesmi, akor Én is kiugranék 😄

The Matrix has you...

salsoul
magad uram, ha szolgád nincsen 😉
ez igaz, csak ahhoz meg baromi nagy lelkierõ meg buzdítás kellene😄 na de mi van avval aki nem kap?

azért gondolom félnél kiugrani egy mozgó vonatból, és nem is tennéd meg😄 ne legyél szájhõs😉

bigapó
az ember akkor gyõzi le Önmagát, ha szembeszáll a félelmeivel...<#eljen>

The Matrix has you...

ez érdekes, nálam ez pont fordítva van...

ebbõl az jön le, hogy lazán fogod fel...nem lett volna szégyen kimutatnod, hogy félsz a vizsgától, ez meg olyan tipikus verem a mellem, nem félek semmitõl duma amit leírtál egy jó nagydarab álarccal fûszerezve😄😄

Viszont nem ítélem el ezen hozzáállásod, te így alkalmaztad, valakinek ez nem megy csak így csettintésre...

clio1616v
az izgalom van nekem a félelem helyett... minnél jobban félek valamitõl annál inkább megteszem, mert növeli az izgalmi állapotot 😊 és a félelem már el is múlt

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
pedig... 😉

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

és hozzáteszem, a Carpe Diem mellett, nagyon nagyon átgondolod mit is fogsz cselekedni, ugyanakkor simán döntésképes vagy a kompromisszumokban hiszel és nem nagyon vehetõek észre a félelmeid legalább is itt a Fórumon...azért élõben neked is megtalálnák a gyengepontod, az mindenkinek van

clio1616v
mindegyik kellemes 😊

vizsgákkor a többieket haverommal kiröhögtük, azzal ugrattuk õket na mivan izgulsz? 😄 közben mi ugyanúgy izgultunk, csak kihasználtuk ezt az izgalmat arra, hogy jól feleljünk... és ehhez nem kellett könyv semmi... 😊 egyszerûen másképp álltunk hozzá, miért? mert ez esett jól

bigapó
szerintem a lélek nem mindig kapcsolódik a testhez, igy nem lehet azonositani olyan folyamatokkal sem amiket irsz, ennél sokkal magasabb szintû "valami", hogy csak ennyivel elintézhetõ legyen. egy rothadó hústömeg által képzett "valami" nekem kevés.

The Matrix has you...

**illetõnek** javítva

ja, végülis azok is egyfajta átélések, de sztem azok pont nem jók...

Izgalom is sokrétû:

-egyikfajta: iskolában tanévzáró vizsga van mondjuk és szóban kell felelned, és azon izgulsz sikerül-e nem e szúrod el, felmegy a pulzusod, vkinél lámpaláz, nem tartanám ezt annyira kellemes izgalomnak...ott van pl a szereplési vágy; színpadon, közönség elõtt nem mindenki tud produkálni és azt a fajta izgalmat nem szeretném átélni mikor mondjuk beszélni kell tömeg elõtt, az borzalmas legalább is számomra, neked lehet, hogy nem.

-másikfajta: szexuális izgalmak, kalandvágy, sport és játékbeli izgalmak, szórakozás, versenyzési izgalom; nos én pl nem szeretem azt az érzést amikor azon izgulok nyerek-e vagy elszúrom-e, vagy miattam bukik pl a fociban a 11-es rúgásnál a csapat, agyilag ezeket én nem bírnám, de erre azt mondom, hogy szintén embere válogatja

-harmadikfajta: amikor pl van egy szeretted, rokonod, csajod, barátod, aki fontos neked, hosszú idõre nem látod azt se tudod mi van vele, ha nem értesít az egyik miután elment akkor már rögtön izgulsz mi van vele...hát köszi ez is egy elég szar érzés, ha tudom, hogy baja eshetett az illetõleg

stb.stb.stb sokfajta van, de ennyi jutott eszembe

UI: be kell látnod nem mindegyik izgalomfajta kellemes. Amit leírtál az általam megadott paraméterek szerint te a kettes kategóriába tartozol a kalandvágy és mondjuk a "Carpe Diem" kategória...

clio1616v
nem... mondd el neked mi a lelked? ha nem azonos a tested ben lezajló biokémiai folyamatok pillanatnyi állapotával, mi lehet más?

clio1616v
nincs is jelentõsége, a hit nem azonos a vallásossággal... pláne nem az istenféléssel

ez ilyen marketing bullshit, szép magyar szóval kifejezve... régen is valamivel meg kellett magyarázni a parasztoknak, miért kell éhezniük és a férfiaknak katonának menniük... isten a legjobb eszköz a félelemben tartáshoz, ráadásul jónak lehet feltüntetni, ha követi a tanításait valaki, mennybe kerülsz stb.

bigapó
egy kis nevetõizom-ingerlés. ezt az élményt tuti nem hagynám ki 😊

Wipeout

The Matrix has you...

bigapó
az ingerültség egy állapot, de az nem egyenlõ a lélekkel nálam...nem tudom érted-e a különbséget?

The Matrix has you...

bigapó
megint kezdõdnek az ostobaságok...

The Matrix has you...

clio1616v
én rendkívül szentimentális vagyok... szeretek izgulni, megijedni...

ez a baj, hogy annyit dumáltatok h lehetetlenség visszakeresni, én így emlékszem, ha hiszed, ha nem. most komolyan ennyi gondolatot és hozzászólást, amit ti gyártottatok hónapok óta abból sehol nem találom meg😄

tudod, mindenki más. Valaki szereti a kihívásokkal teli nehezebb utat ami izgalmas, de az én "kis" eszecskémnek logikailag mindig is jobban feküdt az egyszerûség az életben, ám vannak olyan szituk amikor körülményes tudok lenni és bonyolult, de többnyire rém egyszerû vagyok. Ezalatt azt értem, hogy nem buta vagyok, csak lusta vagyok gondolkodni spontán, nekem idõ kell mindenre, nem kapkodom el a dolgokat...

döntések: nos mindig úgy döntök, ami számomra logikailag helyes, evvel te is vagy sztem...keressük az aranyközéputat, ami fegyelemmel, akarattal, öntudattal, intelligenciával lehetséges...

Sajnos az érzelmek terén eléggé megvagyok halva, ott van a kutya elásva és ott mivel nem tudom úgy magam elképzelni, pl h egy lánnyal együtt legyek, meg olyan dolgok amik másnak természetesek az nekem nem az, vagy máshogy alkalmazom, vagy nemmegyek bele olyanokba, mert az az ami számomra bizonytalan. a Mit veszíthetek kérdésre érdekes válaszom van, talán önmagamat veszíteném el, de ezt még saját magamnak se tudom megmagyarázni...

clio1616v
ezen most fenn vagy akadva? (rossz neked?)

nem rosszabb hinni istenben, mint könyvben hinni, hogy van értelme elolvasni

clio1616v
próbáld ki magadat spontán helyzetekben, amikor nincs idõ gondolkodni, hogyan dönts

salsoul
nem hiszek Istenben, soha sehol nem írtam, hogy bármilyen Istenben hinnék
csupán Istent emlegettem

és ez sokaknak egyenlõ azzal, hogy hiszek, meg vallásos vagyok stb
clio1616v
a döntéseidben

mire gondolsz pl? mit kellene kockáztatni?

clio1616v
biztos megnyugtatóbb... viszotn én meg tudom magyarázni, ha ingerült vagyok azzal, hogy alacsony a vércukor szintem...

bigapó
maradok az Én verziómnál, az jobban tetszik 😊

The Matrix has you...

clio1616v
ha nem kockáztatsz nem is érhetsz el semmit

próbáld ki nem veszthetsz semmit

clio1616v
nem után vesszõ 😊

bigapó
azt hiszem megint fogalmi félrebeszélés történik😊 a mondat elejét meg egyáltalán nem értem, kihagytál egy szót?

The Matrix has you...

clio1616v
kösz de én maximálisan elégedett vagyok az életemmel, eddigi rendkívül tartalmas és ezután jön amiatt sem aggódok 😊 rengeteg érzés...

clio1616v
nem a tested hõmérséklete, elektromos potenciáljainak változása semmi más... viszont annyira összetett, hogy túlmisztifikálod ami nem is csoda

bigapó
hát igen, az együtt átélt élményeknél semmi sem kovácsol össze jobban egy párt.

The Matrix has you...

rendben clio akkor gyere és cseréljünk életet😄 átmész kb a húszas éveid elejére, amikor is még abszolút nincs esélyed egy érettségivel munkád találnod a mai rendszerben + (nem részletezem, de szegénység van nálunk ez nem úgy mûködik ahogy elképzeled😊)...nekem pedig lesz melóm, motorom, Renault cliom, vagy akár barátnõm, ha cserélünk, ettõl függetlenül tutira akkor is csak alkalmanként mennék bele a kalandokba, mert alapvetõen teszek félre késõbbre is, most pl egy utazást nem terveznék meg egyedül az Alpokba...

bigapó
ja, a lélek azért kicsit összetettebb szerintem, mint egy "állapot" 😊

The Matrix has you...

clio1616v
az élményekkel nem szabad spórolni

mégis hiszel Istenben, hisz róla beszéltél korábbi hsz-ben...emlékszem rá, de nem tudom visszakeresni neked:S

clio1616v
ez olyan mint a mikulás 😉 van is meg nincs is...

szép dolog, Grossglockner Ausztria legmagasabb pontja asszem... csakúgy motorral odamenni 1 napra? kicsit hihetetlen...persze egyetértek át kell élni az élményt, és jó neked h te megteheted h oda csakúgy elmész kedved szerint...mi spórolunk a benzinnel, mert meg kell élni...

bigapó
köszönöm, hogy igazat adtál 😊

The Matrix has you...

bigapó
Én tudom, hogy nem vagy az, szerinted mit irtam? 😊 már Te sem értesz engem? 😄

The Matrix has you...

clio1616v
a lélek és az érzések egy állapota a testednek semmi több 😊 folyamatosan változik