22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    azt vártam tőled, 100% biztos voltam benne, hogy nem fogod elárulni, csak kíváncsi vagyok hogy reagálsz...
  • clio1616v
    Sal a magzatos történeted egy maszlag, alapvető reálitással való összeférhetetlenségen alapul

tekintve, hogy egy magzat tapasztalatok nélküli ember, aki ráadásul emiatt kommunikációra képtelen pláne egy nehezített körülmény hogy csak az után tud beszélni és hangot kiadni, hogy megszületik több ok miatt is: - levegő hiánya, nyelvismeret hiánya... a teljesség igénye nélkül, mert nektek arra eddigi tapasztalataim alapján nincs szükségetek
  • clio1616v
    a matekban igazad is van, de ez nem azonosítható a valósághoz erre utaltam, nem estem neked, ha úgy érzed, akkor rosszul, de nem ez lenne már az első alkalom...
  • clio1616v
    ez egy felesleges hozzászólás...
  • clio1616v
    meg lehet, de nem ugyanaz...
  • clio1616v
    a számok nem hasonlíthatóak reálisan egy rengetegismeretlenes életben zajló folyamathoz
  • clio1616v
    mindig beleszóltam
  • clio1616v
    igen
  • salsoul
    természetes, hogy az ember ilyenkor kitér a hitéből ... noproblem
  • bigapó
    jó, mindegy. ez már sok így egyszerre.
  • salsoul
    vagy csak szimplán nem akar egyetérteni, vagy arra ébredni, hogy egyetért vagy ezekre mindre és hogy valamit át kéne gondolnia

lásd azt a magzatos történetet

számomra elképesztő, hogy clio mennyire nem tud boldogulni az olyan témákkal melyek elvonatkoztatást, átvitt értelmezést igényelnek - minden csak szó szerint, de olyan szintén mint amit én műveltem a mi a foglalkozásod kérdésekkel, hogy kicsit érezze a törődést

és ez nem az első eset
  • bigapó
    tudom, hogy ez nem világmegváltó topik, csak már hányingerem van attól, hogy állandóan egymás torkának ugrunk. most hasonlót tettem Én is, talán, nem tudom, elnézést érte srácok. de ez olyan egyértelmű, nem kell mögé látni semmit, csak az van amit leírtam, nincs példa, nincs semmi, 2+2 az mindig 4 és az 1+3 is, ezek számok (egyezünk meg 10-es számrendszerben, jó?), egy példa arra, hogy kétféle verzióval is ugyanazt kapom eredményül. kétféle megközelítés és mindkettő sikeres, eredményes és ugyanazt a végeredményt adja. ez minden területen igaz lehet. ennyi.
  • bigapó
    pont ezt akartam még írni, hogy egyébként egyetért vele Ő is...
  • salsoul
    azért, hogy legyen min kötözködni
    ilyen egyszerű

másrészt már nem is az a lényeg, hogy ki mit tud - lásd elvonatkoztatás - hanem ki mit akar

rég nem az értekezés a lényeg

egyébként igazad van
  • bigapó
    vagyis éppenséggel nem érteni?
  • bigapó
    nem tudom, nektek már ennyire késő van? mit nem lehet ezen most érteni?
  • bigapó
    de ha egyszer nem erről szól a szöveg, akkor minek ezt belekeverni? leragadunk az A betűnél, holott ezenkívül még van 15 másik amit használtam...
  • salsoul
    te láss reálisabban!

miért ne lenne ehető a kukacos vagy penészes alma?
    simán meg lehet enni ...
  • bigapó
    nem matek példaként hoztam fel, hanem olyan értelemben amit leirtam. nem kukac és nem jó és rossz. olvasd el mégegyszer, nem kell bonyolitani, csak annyi amit leirtam. valóság alapja van, minden reális benne.
  • salsoul
    mond clio te hogy tudsz megbirkózni olyan dolgokkal, mint metaforák, példázatok, parabolák, allegóriák, analógiák, modellek? Tudod mik ezek?

Anno fizikán is beszóltál a gázmodell résznél, hogy a "polisztirol golyócskák"-nak mi köze a gázhoz?
  • clio1616v
    értem... egy kitalált nemlétező szituációról
  • clio1616v
    a matekot nem kell komolyan venni az nem más mint a valóság egyszerűsítésére vett modell ami jó közelítéssel működik

de amikor van 2 almád meg még kettő és az egyikben kukac van akkor igazából csak 3 almád van ami ehető és nem négy

sőt ha van 3 almád és még egy ami rohad mert leesett és elszaporodtak rajtda a penésztelepek akkor ha összerakod őket akkor a végén lehet scak 1 almát tudsz megenni mert a másik kettő egészségesre átterjed a penész és ehetetlen lesz...

kicsit láss reálisabban és úgy vonatkoztass el, hogy a rendszert látod át nem durva elhanyagolásokkal hozol téves következtetést
  • bigapó
    persze, hogy kusza, sima brainstorming volt egymagamban, persze olvasás közben jött meg az ihlet :)
  • bigapó
    Te nem tudsz elvonatkoztatni? érted egyáltalán miről van szó?
  • clio1616v
    beszélgetnek mi? nagyszerű

jóhogynem a gólya csőrében lógva vagy egy kocsmában sörözve

ennyire azért ne vonatkoztass már el a valóságtól

ennyi erővel miért nem azt írtad, hogy egy majom és egy hangya golfozik:

Majom: - Te golfütő szerinted a hangya fel tudja emelni a golflabdát és...?
    Golflabda: - Bocs hogy a szavadba vágok kedves majom, de szerintem nem fog tudni felemelni mert most ebédeltem tele magam és 3000 tonna lett így a tömegem és a hangyák köztudottan csak 2998,17 grammot tudnak felemelni.
  • clio1616v
    kicsit kusza lett

lényeg az, hogy mindenki számára más az igazság
    éppen ezért más igazsága lehet hogy nekünk már nem igaz, sokszorosan igaz ez egy teljesen más korban élő ember igazságát visszaolvasgatva

hasonló körülmények között és azonos korban játszódó események is két embernél teljesen eltérő igazságot okoznak a tapasztalóban
  • salsoul
    Két magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
    - Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
    - Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
    - Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
    - Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni – ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most is túlságosan rövid.
    - De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
    - De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
    - Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
    - A mamát? Te hiszel a mamában?! És szerinted ő mégis hol van?
    - Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
    - Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
    - No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk. ...
  • bigapó
    amúgy miért lényeg a foglalkozása?
  • salsoul
    nem, az sem
  • clio1616v
    hanem?
  • bigapó
    pontosan erről beszélek, semmivel sem rosszabb vagy jobb az a propaganda, mint egy másik. egyszerűen más, de az is működik, mert van rá példa. az lehet, hogy nem szimpatikus, de van és az elfogadás egyszerűbb, mint a tagadás... vagy inkább pozitívabb energia.
  • bigapó
    ja, egy dolgot kihagytam, hogy az amit más mond is ugyanolyan igaz lehet, mint amit Én mondok. 2+2 is 4 és 3+1 is annyi. kicsit elvonatkoztatós, de talán érthető ez is. nem olyanra gondolok ami egyértelmű, csak egyféleképpen lehet megcsinálni, hanem egy dolog megoldására amit többféleképpen is elvégezhetünk. Ilyen például a párkapcsolat is, hiszen mindenki máshogy próbálja megtalálni azt és mindegyik verzió működik.

Clio Nálad arra gondolok, hogy mi más úton haladunk, ellentétes oldalról közelítjük meg a célt, de nem tudok kivetni valót találni abban ahogyan leírod a gondolataidat, főleg azért nem, mert azok Nálad elmondásod szerint működnek - valószínűleg másnál is van így, nem vagy egyedül vele, mint ahogy mi sem a mi oldalunkkal. Különbség annyiban lehet, hogy Te talán már előrébb jársz azon a bizonyos úton, no nem időben, hanem más értelemben. Vannak olyan képességeid amik másnak nem és Neked sikerül önállóan is elérni azt amihez másnak segítségre van szüksége, de ettől még nem lesz kevésbé emberibb az a másik.
  • IXEMGabeo
    na ebből vita lesz, de nem a részemről:)

Szerintem van benne igazság...mindenképpen széleskörűbb elmélkedésre ad okot, mint a Life is simple féle propaganda szöveg;)
  • bigapó
    Ma volt egy megvilágosodásom. Nem látomás vagy ilyesmi, csak rájöttem egy dologra, leírom, aztán legfeljebb nem értetek egyet:)

Főleg Neked szól Clio, de persze bárki magára veheti, ha inge. Fuh, hát nem egyszerű leirni, biztos el is rontom megint, jó szokásom szerint.
    No mindegy, szóval az van, hogy szerintem mindannyian egyfelé haladunk, van egy végső célunk amit el fogunk érni, rövid távon ez több dolog lehet, hosszú távon a halál az. No, de mint azt korábban már irtam az utak eltérőek, mindenki jár a sajátján, néha letér egy egy mellékútra, aztán vissza a főcsapásra, néha keresztezzük is egymásét, de ami legfontosabb, hogy ezek homlokegyenest ellentétesek is lehetnek. Úgy tudnám érzékeltetni mit szeretnék mondani, ha koncentrikus köröket rajzolunk le, mint egy céltábla és azon mindenfelől utak jönnek, nem feltétlen egyenesek. Amikor elérünk egy-egy kört, akkor valami változott bennünk, mondjuk kamaszok lettünk vagy először szerelmesek, lényegében valami új dolgot tapasztalunk meg, de ezek akár ismétlődhetnek is. De ez mindenki útját keresztezi és mindenkire ugyanúgy vonatkozik. A megélése ezen életszakaszoknak más és más lehet, de elérjük ezeket a célokat, illetve átéljük. Teljesen mindegy, hogy milyen módon, kinek vagy minek a segítségével (anyák, apák, tanárok, barátok, tárgyak).
    Egyedül abban hibázunk, hogy azt hisszük a mi utunk az egyetlen járható út, nincs más és emiatt harcolunk folyamatosan egymással, próbáljuk ezt ráerőltetni és bebizonyítani egymásnak, hogy márpedig az úgy van ahogy Én mondom. Nem tudjuk elfogadni, hogy az másként is lehet, mint ahogy mi látjuk, hisszük, érezzük, gondoljuk...
    Persze most egyből az jut eszetekbe, hogy áá, Én nem olyan vagyok, Én elfogadom azt is amit más mond, pedig nem, nézzetek magatokba jó mélyen és kérdezzétek meg, melyik emberrel vagytok szívesen? Azzal aki hozzátok hasonló, netán ugyanazon úton jár, mint Ti vagy aki a másik oldalon van?
  • salsoul
    nem, nem mi a foglalkozásom
  • clio1616v
    mi a foglalkozásod?
  • salsoul
    Én mint munkaadó mindamellett amit leírtál, ha nem szeretnéd szívből a szakmádat, akkor nem alkalmaználak. Maximum csak betanított mechanikus munkára.
  • clio1616v
    ebben is van valami, de nem erre gondoltam ott

arra gondolok, ha valaki saját magát nem képes eltartani, fenntartani az általa minimálisan elvárt életfeltételeit megteremteni, akkor fél attól aki eltartja és nem tud őszinte lenni

saját tapasztalatról beszélek

addig senkinek nem lenne szabad párkapcsolatot kezdenie, amíg az életfeltételeit nem tudja saját maga megteremteni, ha igényes az őszinteségre
  • Anaid
    Nahát, mennyi nyelvtanár!!!
    Miért nem külön topicban folytatjátok a szósorrendről, meg a szavakról a vitát? Érdekes én megértettem elsőre is,hogy értelmezendő...Lehet, hogy azért, mert nem akarok az élőfába is belekötni? Ha már nincs más lehetőség, civódjunk szósorrenden? Na de fiúk, ennél kicsit értelmesebbek vagyok!!!
  • Anaid
    Mi köze az anyiagi javaknak az őszinte párkapcsolathoz? Vagy félreértettelek? Szerintem a két dologna semmi köze egymáshoz. Max. annyi, hogy ha egy embert pusztán az anyagiu jóléte miatt akarnak felszedni, azt nem fogják megmondani neki, vagy az ellenkezője, ha pusztán a csórósága az akadály, akkor t sem. Más összefüggést nemigen találok első blikkre.