22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • bigapó
    Neked ez nem megy, nem érdemes több időt feccölnöd bele.
  • clio1616v
    kérlek írd le egy-egy mondatban, mi a mondanivalója szerinted salsoul és az én módosításomnak
  • bigapó
    Köszönöm szépen.
  • clio1616v

- Te hiszel a születés utáni halálban?
    - Természetesen. A születés után valaminek következnie kell nem élhetünk örökké márcsak az entrópia növekedésének megmaradás miatt sem. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik és ne haljunk meg azonnal.
    - Butaság, semmiféle halál nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
    - Azt pontosan nem tudom, de biztosan több sötétség lesz ott, mint itt. Talán a saját sírunkban fogunk feküdni, és majd emlékeznek ránk a még élő ismerőseink.
    - Hát ez ostobaság! Sírba feküdni nem lehet. És a rokonaink miért ne halnának meg, ez végképp nevetséges! Hiszen mi ugyanúgy fogunk élni mint ők. De mondok én neked valamit: a születés utáni halált kizárhatjuk, mert ha a születése után meghalt volna az anya akkor most vele együtt halnánk meg mi is.
    - De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
    - De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A halállal az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
    - Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha meghalunk, de mindenesetre nem látjuk a mamát, és ő majd emlékezik ránk.
    - A mamát? Te elhiszed, hogy a mama akkor még élni fog?! És szerinted ő mégis miért nem halt meg még?
    - Hát mivel ő fog felnevelni! Neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
    - Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, aki ne halt volna még meg a szülés után, tehát nyilvánvaló, hogy nem is fog élni akkorra már.
    - No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy doktorokkal beszélget a szülés kockázatairól, és azt is érezzük, ahogy fájdalmai átjárják az egész testét. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy a halál még csak ezután vár ránk és rá is. ...
  • bigapó
    Rosszul látod megint a dolgokat, mivel Te a másik partról szemléled, így nem is fogod megérteni, most már látom. Na, most megint nekem volt igazam:)
    Nem kell valósághű dologgal szemléltetnie, egy hasonlatnak ez a lényege, ennek majd olvass vagy nézz utána. Az van amit mondtam, hogy fáj, ha jót is mond néha :)
  • clio1616v
    szerintem nem mondott igazat és jót meg pláne nem

el is mondtam mi az érvem, mondd meg mi a hiba abban amit én állítottam az érvelésemnél

és igen tudom mit akar mondani, de azt ne egy rohadtul valóságtalan példával szemléltesse, hanem reálisan

ha nem megy akkor meg minek higgyem el a mondanivalóját, csak azért mert csak?
  • bigapó
    Te vagy aki mindent komolyan elhisz és mindent szó szerint vesz, ez a való (reális) világban sem működik mindig.

tudom, hogy nagyon jól érted miről beszél és mit értett az alatt amit a baba példával(!) leírt, csak húzod itt a fejünket, hogy márpedig ilyen nincsen...ez az egyetlen érved az ellen ami abban a történetben igazságként rejlik, csak Én meg azt nem értem,hogy akkor minek kell egyáltalán hozzászólnod? Neked fáj, ha Ő jót és igazat mond?
  • clio1616v
    csak a jót feltételezem, azt gondolom, hogy komolyan elhiszi, különben miért példázódna vele

feltételezem, hogy jót akar vele és nem átverni minket
  • clio1616v
    mennyi idős?
  • clio1616v
    ha van reális alapja valóban jó én is ezt teszem
  • clio1616v
    mondok egy példát, hogy értsd:

ha nekem jó az, hogy csípős egy étel és azt mondom, hogy a csípős étel jó az igaz

de ha másnak nem jó a csípős étel hanem rossz akkor neki nem igaz
  • bigapó
    hihetetlen mennyire nem tudsz leakadni a magzatos problémádról :DDD
  • salsoul
    csak tipp volt
    ha úgy döntetek találkoztok, akkor találkoztok, és közben lehet változnak a dolgok

ennyi - döntesz ahogy neked tetszik ;)
  • Wolfsnack
    lehet, van is egy mondás, "kurvából lesz a legjobb feleség"
    csak amikor a honlapon azt írja kalandra vágyik, akkor szerintem nem arra gondol hogy a sétálóutcában kézen fogva sétáljunk (amire én vágyom pár találkozás után), hanem egyből az ágyába cipelne, abból meg köszi nem kérek, mert tuti nem én voltam az első és nem az utolsó
    szóval az ilyen túlságosan "nyitott" lányokat kerülöm, rendes lányra vágyom
    arra meg nem vállalkoznék hogy majd én megtérítek egy laza erkölcsű nőt, kutyából nem lesz szalonna, ha neki úgy a jó akkor találjon egy hasonló gondolkodású párt, persze ha megbánja egyszer még változtathat, mindenki a saját életének kovácsa
  • Anaid
    Mindenki szokott körözni...Felmerül egy probléma az életében és köröz, míg meg nem oldja, csak nem veszi észre mindenki. Arról meg, hogy kell-e addig körözni, vagy tovább lépni kell-e véleményeket lehet formálni. Asszem erre csak az idő felel: jobb lett-e a körözés után, úgymond volt-e értelme, hasznos volt-e..stb.
  • salsoul
    azért mert legjobb minden körülmény közt a legjobbat feltételezni
  • Anaid
    Az igazság minigazság. Ne keverd azzal, hogy véleménye lehet mindenkinek és mindenki számára más dolog jó, vagy hasznos, vagyis, hogy saját szemszögéből nézve úgy tűnik-e, hogy igaza van. Az igazság nem változik meg attól, hogy ki mit hisz igaznak. Annyi változik meg, hogy a többség mit hisz el, fogad el "igazságnak".
  • Anaid
    "Bár ezerképpen éljük át közös valóságunkta, attól az még egy és ugyanaz marad."
    Ez jutott eszembe.
  • clio1616v
    igen Salsoul igazad van a magzatok is tudnak beszélgetni az anya hasában akkor ez miért ne lenne lehetséges

bár én nem ismerek kurvákat, de amiket leírtál a magzatokról olyant sem tapasztaltam még eddigi életem során és lám mégis létezik

szóval bármi lehetséges... már csak egy kérdésem van, ami nem hagy nyugodni

miért pont azt a verziót írtad le, hogy a prostiból érző nő lesz a hatására? miért nem az, hogy valójában egy rendes nővel találkozott csak aztán a találkozás hatására pont egy ordas kurvává vált a hölgy

na mindegy nem is ez a fontos, hanem hogy bármi lehetséges... ami csak jólesik ;)
  • salsoul
    lehet pár találkozással pont te ébresztenéd fel egy prostiban a rendes érző nőt - sosem lehet tudni, s van erre számos precedens
  • salsoul
    topik nyitástól semmilyen probléma nem oldódik meg ;)
  • IXEMGabeo
    feltételezés volt..attól, hogy önbizalom hiányos még joga van csajt keresni magának...evés közben jön meg az étvágy...
  • bigapó
    epic fail... :)
  • clio1616v
    a társkeresőt is érdemes kipróbálni

különleges varázsa van, a bizalmadat próbára teszi
  • Wolfsnack
    van önbizalomhiányom, de amint látom sokaknak vannak problémái, különben nem pörögne ez a topik
    gondoltam leírom egy tapasztalásomat
    én csak egy rendes lányra vágyom, akivel egy hullámhosszon tudok lenni, még nem találtam meg :( , de nem adom fel
    társkereső oldalakra is regisztráltam, de ott csak a prostik küldenek "mosolyt", de egy próbát megér az is hogy ott a profilom és ha egy lány úgy érzi, írhat nekem, hátha kisül belőle valami
    persze a személyes ismerkedést jobban preferálom, még ha sűrűn falba is ütközök
  • IXEMGabeo
    pont Wolfsnack nyitotta a topikot, egyszer nem láttam itt, tehát ergo nem hinném, hogy önbizalom hiányban szenved pusztán az itt lévők véleményére volt kíváncsi...
  • salsoul
    alkalmazott vagyok, IT szervíztechnikus
    átállóban saját alkalmazásban lévőnek
  • salsoul
    vagy szimplán csak az volt az első és/vagy egyetlen asszociációja az adott dologra és önkéntelenül, úgy, hogy észre sem vette, és egyáltalán nem akart ezzel megbántani senki, végképp a exhez hasonlítani, méregetni ...

szerintem

helyre kell tenni az önbizalmat és az önértékelést és akkor nem fognak ilyen dolgok gondot okozni
  • IXEMGabeo
    egyetértek clioval, ha a volt pasijáról áradozik akkor még nem mondott le róla, bármennyire szemét módon bánhatott el a csajjal, sajnos a naívka még mindig róla áradozik...

keress másikat azon a szórakozóhelyen!
  • clio1616v
    igen

azonnal ott kell hagyni, mert vissza fog menni a pasijához
  • Wolfsnack
    egy szórakozóhelyen dumálásba kezdtem egy jó nővel, de bármiről beszéltünk, hobbi vagy akármi, mindig a volt pasijánál kötöttünk ki, hogy a volt pasijának is hasonló hobbija volt, meg a volt pasija így, a volt pasija úgy...
    nem értettem az egész dolgot, engem senki se hasonlítson a bukott pasijához semmilyen formában, egy külön egyéniség vagyok, mint minden ember, én a lányra voltam kíváncsi nem a volt pasijára
    nem jött össze az a bizonyos szikra és nem én voltam benne a hibás, hanem ő
    lehet arra akart utalni hogy épp szabad, de ez eldőlt volna úgyis amikor elkérem a számát
    de éreztem hogy nem vagyunk egy hullámhosszon
    így elváltunk azzal hogy még lehet összefutunk azon a szórakozóhelyen
    azóta se láttam
    lehet elpocsékolt lehetőség volt, lehet most volt túl egy szakításon, nem tudom, csak azt éreztem hogy a beszélgetésünk nem jut sehová és szerintem normális kapcsolat se alakult volna ki, hiába volt külsőleg egy szép lány

éltetek már át ilyen szitut? én sajnos nem először
  • clio1616v
    az attólnak való függése hogy jön ide az attólt szerintem hagyhatod nyugodtan

akkor viszont nem régóta vagy hanem... egyéni vállalkozóként vagy alkalmazottként tevékenykedsz?

nemcsak hogy biztosan nem hallottam a hanemről hanem akkor igen
  • salsoul
    attól függ

a hanem az egy új foglalkozás, biztosan nem hallottál még róla
  • IXEMGabeo
    ???
  • chhaya #18151
    Nem függesz egy kicsit nagyon mások véleményétől?:)
  • IXEMGabeo
    pont az, hogy mások bonyolítják túl, de más szemében én vagyok túl bonyolult...nem gáz sztem, se ha valaki ellentétesen gondolkodik:)

Bigapó jössz egy seggberúgással tudtam, hogy vita lesz belőle;):D
  • chhaya #18149
    Pedig az élet elég egyszerű.
    Arról nem tehetek, ha valaki körbe-körbe kezd sétálni a koncentrikus körök mentén, és nem egyenesen halad a közepe felé. ;)
  • clio1616v
    tudod mi a hanem szó jelentése? :)

elárulom neked, hogy a ha állítasz valamit egy kérdésre és az nemleges választ ad akkor a hanem szóval való visszakérdés arra kíváncsi, hogy akkor mi az igazság

mi a foglalkozásod? kérdésre te adtál egy nem leges választ, hogy nem mi a foglalkozásod hanem... és ezután jönne az a foglalkozás amiben te jelenleg dolgozol, tevékenykedsz, felelősséget vállalsz és kiteljesedsz és amiért a fizetésedet kapod
  • salsoul
    én elárultam, azt kérdezted, hogy [a] 'mi' a foglalkozásom, és meg mondtam, hogy nem, nem az - már bocs

nem tudom te miről beszélsz
    talán, ha egyértelműen kérdeznél
  • salsoul
    igen, ez így van, ha direktbe nézzük, és a felszínen maradunk

Ám talán majd egyszer megvilágosodsz a metaforák, példázatok, parabolák, allegóriák, analógiák, modellek témakörében. Addig is ezek a jelentés tartalmak rejtve maradnak előtted.