22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • bigapó
    nem értem, hogy miért csinálod mindezt...
  • clio1616v
    egyikben sem
  • salsoul
    és a mechanikai ismeretek miként viszik tévútra a polccsinálásomat?
    a mechanikai ismeretek miként nem reálisak polccsinálás közben?
  • salsoul
    melyik fizika könyvben találok polccsinálás fejezetet?
  • clio1616v
    arra hogy el tudj hinni olyan dolgokat amik nem reálisak

ebből merítesz önbizalmat, amik aztán tévútra visznek, mert nem a tapasztalataid alapján csinálsz dolgokat, hanem egy leírás szerint

pl, hogy polcot tudsz csinálni
  • salsoul
    és akkor mire valók szerintem?
  • clio1616v
    rengeteg könyvet illetve könyvből idéztél és ajánlottál elolvasásra... mások problémáinak megoldására és válaszul a kérdéseikre

szerintem feleslegesen, innét hittem, hogy szerinted tapasztalatátadásra valóak
  • salsoul
    #18216, #18217: e tekintetben nincs több kérdésem

Viszont más tekintetben:
    ki mondta tehát, hogy a könyvekből tapasztalatot lehet szerezni?

vagy ezt is csak te gondoltad, hogy erről van szó?
  • clio1616v
    ha rendkívül hasonlóan fülyülsz a teafőzőhöz és nem látlak akkor igen

ugyanis ha nem érdekel, hogy ki fütyül mi fütyül simán elhiszem, hogy egy teafőző fütyült, mert nem fontos

ha fontos lenne, utánajárnék, nem hinném el csak a fütty alapján
  • clio1616v
    az asszociációim a problémamegoldásra fejlődtek ki

a rendszert keresem a kapcsolatok alapján mindenben
  • salsoul
    a teafőző fütyül
    én fütyülök

akkor én most teafőző vagyok?
  • salsoul
    ki beszélt alkotásról, és hol?
  • salsoul
    figyelj csak clio, ha én most kvantummechanikai szöveget idéznék be, szemléltetésként, vagy csak úgy, vagy csak példázatként, vagy mint tényként

akkor az rögtön azt jelentené, hogy fizikus vagyok kvantummechanikai orientációval?

és ha látsz egy fizikust akkor rám asszociálsz pár idézet, mondat alapján, amihez soha nem tettem, hozzá hogy az az én szakterületem, vagy én úgy csinálom, vagy én magam is úgy látom jónak?

1. idézett statisztikai eredmény volt részemről
    2. egy vallásos jellegű megszólalása volt, de az sem idézet volt végkép nem idézetEK
    3. ez meg aztán úgy fals ahogy van
  • clio1616v
    nem tudom... de én alkotáshoz még nem használtam könyvet, max alátétnek, hogy ne billegjen az asztal
  • clio1616v
    ez a nagy számok törvénye, hogy csak le kell szólítani 100 csajt és egyik csak jó lesz :)

a vallásos idézetei

a nőkhöz való hozzáállása
  • salsoul
    Na és milyen konkrét párhuzamot véltél felfedezni köztem és Alesztosz között, akit pontosabban Alekosz-nak hívnak ...

Tényleg érdekel. Gyorsan megnéztem kiről van szó.
  • IXEMGabeo
    megkaptad a választ nem ment be a villába xD
  • salsoul
    1.
    már bocsánat, de ki a fene mondta, hogy a könyvekből tapasztalatot lehet szerezni?

csak mert állandóan az ellen lököd a rizsát t.i. hogy könyvekből nem lehet tapasztalatot szerezni --- csak azt nem tudom, hogy mindezt miért és minek, mikor ilyet senki sem állított

ha meg mégis akkor egy konkrét, határozott hivatkozási pontot kérnék

2.
    honnan veszed, hogy kudarctól, a "nem sikerül"-től való félelem áll a háttérben?

egész egyszerűen a folyamatos tökéletesítésre való igény áll a háttérben, hogy minél nagyobb hatásfokkal érjel el magad köré mindenféle csudajót

nem érted?
    akkor gondolj a természet tudományokra, hogy miért munkál mindenki a folyamatos fejlődésen, és miért veszel időnként jobb számítógépet, autót, internet hozzáférést és egyáltalán miért akarsz újra és újra még és még többet tapasztalni ...

3.
    amiről én beszélek a könyvek alatt az hasonlatos ahhoz, mint mikor áttanulmányozod egy fizika könyv mechanika részét, és mikor később otthonra egy erős polcot kell megszerkesztened, akkor legalább sejtésed lesz arról, hogy ezt a polcot, hogy kell úgy megszerkesztened, hogy jó legyen, meg arról, hogy miért szakad szét, hajlik be állandóan ugyan az a konstrukció ...
  • clio1616v
    érdekes, mert azóta nem volt és amiket mondott a beszavazási showban az nagyon hasonlított arra, amiket ide írt
  • clio1616v
    én úgy vagyok vele, hogy nincs az a probléma amit ne tudnék megoldani, azért vagyok így vele, mert eddigi életemben ezt tapasztaltam
  • bigapó
    ja, néztem ugyan a műsort, de amolyan háttérzaj volt csak, mert közben a barátaimmal beszélgettem. Szóval fogalmam nincs, hogy ki az a srác akiről beszélsz, de majd valószínűleg nézni fogom, kíváncsi vagyok az újabb őrültségekre, hogy hova tudunk még süllyedni - vagy éppen emelkedni.
    Egyébként Én örülnék neki, ha bekerült volna, így jobban tudnám megfigyelni mit művel a környezetével és az mennyire hatásos, sikeres vagy éppenséggel szar.
  • bigapó
    ott van a legnagyobb gond Veled, hogy egy-két könyvet olvastál el, levontál egy téves következtetést és azon lovagolsz. A könyvek szórakoztatásra vannak, nem tapasztalat-megosztásra vagy szerzésre - kivéve a tankönyveket és az ilyesfajta ismeretterjesztő dolgokat.

Én számtalan olyan könyvet olvastam már el ami segített abban, hogy az emberekkel könnyebben kommunikáljak, nyitottabb legyek velük, egyben tudjak is miről beszélni, akár Magamról, akár magáról arról a műről amit olvastam. Ez ugyanúgy megvan, mint a filmeknél, zenénél, festészetnél vagy bármilyen művészeti ágnál. Egyfajta startkő, egy kiindulópont. Ez pontosan ugyanolyan, mintha valakitől hallanám, hogy de jó sport a snowboard és látnék is róla akár képeket, akár videót, de aztán ennyinél megmaradnék. Értem, hogy ezt akarod mondani, na de akinek egy kicsi sütnivalója, azt érdekelni fogja maga a fizikai megvalósulás is és ha nagyon akarja, akkor ki is próbálja. Ez természetes, persze, hogy így működik.
    De ezen kívül egyszerű kikapcsolódásra is használható, nagyon szórakoztató tud lenni mikor arról olvasol régen milyen szokások voltak és abból mi az ami megmaradt, mint jó érték és mi az ami megváltozott, akár rossz irányba is. Ezt sajnos addig nem fogod tudni átérezni és teljességgel megérteni amíg nem fogsz ugyanott állni ahol most Én - tapasztalásban. Ezt nem tudom Neked átadni, tudom nincs is rá szükséged, de légy szíves, ne kritizáld addig amíg nem tudod miről beszélsz.
    Én ugyanúgy kipróbálom azokat a dolgokat amiket olvasok, hallok, látok és még érdekel is. Semmivel sem vagyok másabb nálad ilyen értelemben. Olvasok a parasztgazdaságról is, de nem fogom kipróbálni, mert az nem érdekel. Olvasok, hallok és látok drogokkal kapcsolatos dolgokat és van amit kipróbáltam, átéltem és nem tetszett. Tökmindegy mit mondtak róla, a sok rossz ellenére is megkóstoltam, mert nem ismertem, tapasztalni akartam Én is. Megtörtént és ennyi.
  • IXEMGabeo
    evvel egyetértek nagyrészt, de volt belőle vita, hogy a cselekvést megvalósítani az a nem egyszerű, mert nem mindenki megy bele minden őrültségbe...hiába hiszel valamiben, hogy sikerülni fog, ha nem számítasz rá és pofára esel...csak megfontoltan mindent. Bár tudom te nem ennek vagy a híve.

Na mármost a való világ egy szennyműsor csodálkozom, hogy egyáltalán nézed, de honnan veszed azt megint biztosra, hogy salsoul lenne Ale kicsoda... óriásit tévedsz, ha salsoul hamarosan beír ide a topikbe és leoltja a fejed...
  • clio1616v
    nem arról volt szó legtöbb esetben, hogy én mit tapasztalok, hanem a módszerről

a tapasztalásnak az a lényege, hogy ne olvass róla... ne beszélgess róla... ne azon elmélkedj, hogy hogyan kellene úgy tapasztalni, hogy ne érjen kudarc... ne attól félj, hogy nem fog sikerülni

a lényeg, hogy csináld tapasztalj, amit az agyadban le tudsz "játszani" gondolatokkal, amiket álmodsz

!!!az semmivel sem több!!!

mint amit korábban tapasztaltál az életed során a környezeted fizikai ingereiből

ezért mondom, hogy egy könyvből nem tapasztalatot szerzel, hanem az agyadban megváltoztatod a korábbi érzékelt ingerek érzéseit annak pozícionálásánál több nem történik, újat nem fogsz tapasztalni

valahol itt lehet az elbeszélés, ha nincs akkor kérem az egyetértés jelzését

még valami volt egy olyan érzésem, hogy tegnap a való világba Salsoul ment be Alesztosz néven :)
  • bigapó
    mindegy mit rakok bele, nekem többféle dologgal is működik. Legegyszerűbben úgy tudnám bemutatni, hogy Te is értsd, hogy két olyan lény "beszélget" egy eseményről, egy folyamatról amiről csak sejtésük van, mert még nem tapasztalták, csak hallottak róla valahonnan valamit. Miközben Én a kívülálló harmadik személy aki véletlenül "fültanúja" voltam ennek a diskurzusnak, Én, aki mindezt már átélte és ismeri magát a valóságot, a Létet, már csak nevetek azokon a "buta" elmélkedéseken amikről itt szó van.

Te ugyanezt csinálod velünk, néha még akkor is amikor úgy gondolod, hogy átélted azt is amit Én szerintem meg nem, csak sejted, hogy miről van szó. Ugyanez Vica Versa, velem is megtörténik, hogy elkap a hév és olyanról is beszélek amiről csak sejtésem van, de kézzelfogható élményem nem sok vagy egyáltalán semmi sem.
    Ezért mondtam korábban azt is, hogy Te valószínűleg előrébb állsz egy bizonyos szempontból az utunkon, ezért tisztellek, becsüllek. Azt nem szeretem mikor előjössz a lekezelő, fellengző (vagy legalábbis annak tűnő) szövegeddel, hogy márpedig az nem úgy van. Honnan tudod? Honnan lehetsz benne biztos? Nagyon sok dologról nem tudjuk még, hogy mi az és hogyan működik, akkor Te hogy érzel felhatalmazást arra, hogy ezt megtedd?
  • clio1616v
    élünk most is
  • clio1616v
    hanem?
  • bigapó
    én nem lennék rá kíváncsi, elég az ami itt folyik.
  • bigapó
    az az egy bibi ezzel, hogy nálam nem az "úr" van behelyettesítve...

egyébként valakinél biztos működne az is, ebbe ne menjünk bele, mert már mindenkiről tudjuk, hogy ki miben hisz, illetve Te ezek szerint rólam nem tudtad.
  • chhaya #18196
    Szívesen megnéznék tőletek élőben egy vitát... :)
  • salsoul
    a rendszer igaz-e vagy hamis, ez mellékes dolog; a rendszer megfelel a vágynak, megfelel a szükségletnek
  • clio1616v
    van csak megválogatom mitől...
  • salsoul
    te hibád, hogy nincs absztraháló képességed
  • clio1616v
    szerinted az a jó hasonlat, ha amihez hasonlítod az nem létezik?

Salsoul nem fogod elérni a célodat, már ha a hasonlatok alkalmazásával az a célod, ami eredetileg funkciója a hasonlatoknak, mégpedig, hogy megkönnyítse a megértést

úgy tudod megkönnyíteni, hogy olyan dologhoz hasonlítod az általad nehezen felfogható dolgot, amit már a hallgatóságod tapasztalt a valóságban és tudja mihez társítani

a te hibád ha nem jól használod ezt a kommunikációkönnyítő módszert
  • clio1616v
    nagyon igazad van

nem az a lényeg, hogy igazad van-e vagy sem, a lényeg, hogy elérd a célod vele, hogy elmondod
  • salsoul
    arról van szó, hogy a fixa idéd felől fúj a szél ...

rég nem az a kérdés, és megkockáztatom soha nem is volt az a kérdés, hogy mi a történet igazságtartalma

csak az, hogy meddig tudod még tartani a hasmenésed ...
    már ha érted a hasonlatot ...
  • clio1616v
    szerintem olyan lánnyal próbálkozz, akinek van tapasztalata arra vonatkozóan, hogy mit nem akar egy kapcsolattól
  • Wolfsnack
    tizenéves, tele a net prostival, bikinis képek, stb., kapcsolat típusa: kaland vagy bármi, első találkozás: szex
  • clio1616v
    az anya szerepét egy gyermek életében azonosítja az Isten egyik személyével a Mindenhatóval, Úrral

ezáltal utalva arra, hogy egy anya jóságához hasonlatosan szeret bennünket az Úr

így az érzelmeinkre hatva nyugtatja, símogatja lelkünket az a tudat, hogy az élet utáni menyországban nem szabad kételkednünk bármi is történjen
  • clio1616v
    próbálj meg átlátni rajta salsoul mondandója egy hívőknek szóló példabeszéd és az lenne a térítők által elvárt reakció, hogy elismerően bólogatsz és ismételgeted: "Áldjuk az Urat."