22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • sz4bolcs
    "-Ezzel elérkeztünk az igazság pillanatához, ahol az alapvető hiba látványosan megmutatkozik, és egy pillanatba sűrűsödik az anomália kezdete, és vége..
    Ahogy te fogalmaztad: A probléma a döntés. Dehát már tudjuk, melyiket választod, nem igaz?
    Hiszen már beindult a láncreakció, a biokémiat folyamatok jelzik, hogy születőben van egy érzés, ami az ésszerűség gyors kiiktatására hivatott. Egy érzés, ami háttérbe szorítja az egyszerű, és logikus tényt: Trinity meg fog halni, és neked esélyed sincs rá, hogy megmentsd az életét.
    ...hm remény... Az emberi önáltatás kvintesszenciája, amely egyszerre tud a legerősebb oldalatok, és a leggyengébb pontotok lenni."
  • IXEMGabeo
    folyamatosan azt érzem, hogy visszataszító vagyok valamiért..mintha egyik csajnak se lenne undora, ha rám néz, vagy gáz, ahogyan beszélek, csak nem mondják meg...egyszer tuti rákérdezek valamelyiknél mi a gáz, addig nem nyugszom...
  • IXEMGabeo
    ez a gond, hogy nem vagyok kiemelkedő semmiben sem...
  • Pretorian
    Derül ki @
  • Pretorian
    Az hogy mennyire vagyok érett a feladatra, csak akkor került ki, ha már együtt élünk egy ideje. Amit biztosan tudok az az, hogy a férje nem alkalmas a feladatra. Viszont a gyerekek ettől ffüggetlenül kötődnek hozzá, elszakítani természetesen nem lehet őt tőlük teljesen. A szerelem viszont minden szempontból a legönzőbb érzelmek egyike, és kevesen akarják a gyereket is felvállalni a lány mellett. Én is önző vagyok, de tudom, hogy ha nekem ez a lány kell, akkor fel kell vállalnom a helyzetet, és apaként kell bánnom a gyerekekkel. Fontos tudni azt, hogy ilyenkor nem "más" gyerekét nevelem -ahogy azt sokan a pofámba vágják- hanem a barátnőm gyerekeit akik számára a legfontosabbak az életben, ennelfogva számomra is fontosak kell hogy legyenek, ha közös az életünk. És én ezt akkor is tudtam, amikor a lány teljesen megnyílt és odaadta magát, és feltette nekem ezt a kérdést. Mégsem engem választott. Miért? Mert az a majom egy olyan röhejes kérdéssel manipulálta, amivel képes volt őt elbizonytalanítani.
    Viszont mostmár egyre inkább kezdek úgy viszonyulni a történethez, ahogyan azt a Mátrix c. filmben (amit egyébként már rettenetesen unok) is megfogalmazták: "Vannak szabályok, melyeket megkerülhetsz. A többit megszegheted."
    Ha képes vagyok őt manipulálni a célom eléréséhez, ezt fogom tenni. A férjének nem volt más kártyája, mivel semmilyen áthidalhatatlan ellenérve nem volt a kettőnk kapcsolata ellen, úgyhogy megtette. Most rajtam a sor.
  • bigapó
    Ehhez a válós dologhoz annyit tennék hozzá, hogy hiteles Apa és Anya-képe legyen a gyereknek, akire fel tud nézni (nekik szó szerint és átvitt értelemben is nagyon fontos ez), ha ez nem is a biológiai szülő, de mindenképpen olyan aki érett erre a feladatra és nem csak szeretőként/barátként/férjként van jelen a családban.
    Ahogy eddig megismertelek neked ez nem lesz nehéz feladat, érettnek látom a hozzáállásod ehhez a dologhoz, viszont az igazi apjuknak is meg kell adni a jogot, hogy láthassa a gyerekeit, ezt törvényes úton is biztosítani szokták, az más kérdés, hogy van aki ezt nem használja ki, viszont az ilyen nem is Apa, nélkülük még talán jobb is.
    Egy gyereket nevelni kell, nem csak etetni és ruházni, néha pedig jól leszidni, ha rosszat csinál. Sokszor azért teszi, hogy figyeljenek rá is... szeretethiánynál gyakran előfordul.
  • clio1616v
    elfogadnak, nem kell erre rágörcsölni... soha nem érdekelt ki fogad el
  • Pretorian
    Megkaphatom, csak nem most. Majd akkor, ha eldöntötte, hogy kiszáll abból a már régesrég halott kapcsolatból.
    A saját boldogságát a gyerekek miatt nem kell feladnia, mivel a gyerekek vele maradnak, az apa meg nem apa. Asszem még Salsoul is írta régebben, hogy inkább neveljük a gyereket tisztességgel elváltan, minthogy a saját zátonyrafutott szerelmi életünket tekintsék majd követendő példának, ha felnőnek.
    Egyébként úgy tűnik lesz megint egy kis előrelépés a dologban. Ha minden jól megy, január elején találkozunk. Ugye említettem, hogy ezt a találkozósdit eléggé nyitva hagytam legutóbb, és nem ellenkezett. Hogy a férje mit reagál majd erre, azt meg egyszerűen leszarom, sok mindent nem tehet, a lány viszi a nadrágot. Addig azért nem keresem (januárig), mert nem lenne jó, ha pont karácsony körül kéne szembesülnie azzal, hogy hazudott saját magának is, és nekem is. Ha eljön a találkozóra, annak két oka lehet: az egyik az, hogy már nem fáj neki annyira a dolog, de azért érdeklem, kíváncsi rám. A másik az, hogy még mindig nagyon érdeklem. Ha nem jön el, annak szintén két főbb oka lehet: Az egyik az, hogy fáj neki, és még mindig nagyobb biztonságban érzi magát amellett a bohóc mellett, és fél, hogy kísértésbe esne. A másik az, hogy már nem érdeklem, de erre nagyon minimális esély van. Ha ezen túllépünk ott van az, hogy nem úgy fogom megkeresni, hogy én most megint nyomulni akarok, hanem egyszerűen csak látni akarom, beszélgetni kicsit. Szinte biztos vagyok benne hogy eljön. Ha nem, akkor pedig kénytelen leszek megint kavarni, de csak okosan.
  • bigapó
    szóval a lényeg, hogy ehhez nem kell különösebb tudomány, minden amit most tök természetesnek tartasz az valakinek nem az és emiatt csodálni tud téged. ennyi.
  • bigapó
    nincsen szükség a felnézésre, de egy Nő bármit kitalálhat amiben Te jó vagy, ez lehet egy vers felolvasása is és már az is tetszik neki, "felnéz" rád, hogy Te milyen ász vagy abban. persze ez múló dolog, de ha már meg tudsz szerelni egy konnektort amihez túl sok szakértelem nem kell,az is elég, egyszer megmutatják és már megy is.
  • IXEMGabeo
    ja és mire megoldanám a magam dolgát, eltelik addig újabb 20 év...lassan megy ez, másnak egyszerűbben megy, mert tapadnak rá, valaki meg egyszerűen szenved, és nincs szerencséje ebben a dologban...szinte hihetetlen. Az is poén, hogy az óvódában én 2 csajjal kezdtem, a szüleim is fiatal korukban ide-oda cserélgették a partnereiket, én meg itt vagyok totál az ellentétük aztán folyamatosan a megoldáson agyalok, vagy új módszereken...
  • IXEMGabeo
    nem mondtam ellent magamnak az igazad vant erre értettem amit írtál->

"nekem az a "normális" akivel egymásra kölcsönösen fel tudunk nézni, tisztelni egymást

nekem az a kihívás, ha egy saját értékrenddel rendelkező nővel kötni tudok kompromisszumot, meg tudom győzni és ő is engem... a feltétel nélküli bólogatásból nem kérek köszönöm" by clio
  • IXEMGabeo
    nincs igazad, engem még a nem plázacicák is kikosaraztak vagy pedig barátnak voltam jó nekik...nem jó sajnos, nem ér náluk semmit a szép szó, a törődés, hiába beszéltetem őket, nem elég nekik...vagy barátnak akarna kisajátítani vagy pedig megijed tőled és nem foglalkozik veled inkább másnak a dumáját hallgatják (átpártolnak)... igazad van, csak nem értem miért azonosítasz a plázacicákkal, qva magasra teszem a lécet, ha nem tudnád, ami szintén egy hátráltató tényező, de ez viszont saját magam miatt van így, én az úgymond barátaim, akikből nem sok van azokta is megválogatom, hát még a csajokat...én ezt a felnézés szót sosem értettem miért van erre szükség...talán itt a hiba ezt nem tuudom elérni, rám nem lehet miben, nincs miben felnézni, hiába tudom, ismerem önmagam jó tulajdonságait ezt mások nem veszik észre. Ha téged elfogadnak annak örülj, én meg megoldom a magam dolgát.
  • clio1616v
    akinek nem vonzó szerinted szóbaállnék vele? :)

az olyan csajok mehetnek a bunkókhoz eltartott díszmacának, lásd szőke vonulós pláza kísérgetők...

vagy otthoni házicselédnek akinek kuss a neve és kb a kutyával egyszinten van

köszönöm nekem erre nincs szükségem és örülök ha a szerénységem taszítja őket

nekem az a "normális" akivel egymásra kölcsönösen fel tudunk nézni, tisztelni egymást

nekem az a kihívás, ha egy saját értékrenddel rendelkező nővel kötni tudok kompromisszumot, meg tudom győzni és ő is engem... a feltétel nélküli bólogatásból nem kérek köszönöm
  • IXEMGabeo
    sajnos én azt nem vettem észre...sosem bírták a szerénységem...mai csajok közül én még olyannal nem találkoztam, aki igazán értékelte volna. Szerencsés helyen, időben voltál ennyi...
  • IXEMGabeo
    igaz...sok hátráltató tényező van...nem könnyű helyzetek
  • clio1616v
    ha a körülményei nem változnak ő maga sem fog...

saját magától még senki nem változott meg... pont azért nem, mert ha huzamosabb ideig nem változott utána ha semmi nem változik meg körülötte lényegesen akkor ő maga sem fog...

én azt csinálnám Pretorián helyében, hogy addig járnék a nyakára amíg nem változtat, vagy teljesen meg nem útálja... már ha 100%ig biztos abban, hogy korábban a nő nem csak szórakozni akart vele a férje mellett
  • bigapó
    Soha ne mond, hogy soha :)

mivel nem látod át, csak annyit amit leírt, így sosem fogsz értelmet látni benne. az igaz, hogy többségében az van amit írsz, de az érzelmeket sosem lehet előre kiszámolni, bármikor beüthet valami amitől elveszti a fejét és költözik és válik és satöbbi...

mindegyikre láttam már példát, sokszor volt megdöbbentő és érthetetlen, de mégis megtörtént.
  • clio1616v
    én se táncolok...

annyira jól nem mozgok, hogy meg akarjam mutatni másoknak... de mondjuk nagyon szerény vagyok más téren is még amiben nagyobb tapasztalatom is van és teljesen magabiztosan csinálom... abban sem vagyok exhibicionista

ha szükségem van rá használom, ha nincs feleslegesen nem mutogatom, hogy ezt is tudom meg azt is...

így nagyobb meglepetést okozok a környezetemben ha nem tudják és akkor csinálom, ha tényleg szükségem van rá

a szerénység mag amúgyis vonzó :)
  • clio1616v
    Pretorián olyan valamire vágyik amit attól a nőtől soha nem kaphat meg, lehet épp ez adja neki a motivácót, hogy majd ővele másképp viselkedik a csaj...

ott a baj ezzel csak, hogy soha nem fogja a csaj feladni az életét, mert az a biztos pont ahova hazatér... és lehet jólérzi magát Pretoriánnal sőt még el is tudná képzelni vele az életét, de ottvan a dupla kötöttség, sőt már tripla...

1. gyerekek
    2. szerencsétlen férj (aki még szereti és soha meg nem csalná el nem hagyná bármennyire egy nyomi)
    3. az a haver aki odaköltözött számomra érthetetlen hogyan élhet ott???!!!
  • IXEMGabeo
    ja most voltam buliban szombaton próbáltam komolytalan lenni nem tudtam...rühellek táncolni meg ilyenek én dumálni szeretek és kész ilyen vagyok....ezt tudom nyújtani...ha unalmas vagyok üsse neki...
  • clio1616v
    így is van... de te komolyan veszel mindent

aki komolytalanul viselkedik veled azzal neked is komolytalanul kell...
  • IXEMGabeo
    semmi nem tudok effélét érezni számomra megszűntek az ilyesmi érzelmek, néha tudom, néha nem tudom az okát, sok környezeti dolog, az elfojtás, a stressz levezetések és a nem törődöm dolgok, na meg a bezártság kamasz koromban mind elnyomta...

most ezt nem tudom miért mondod, ezelőtt mindig bíztatni próbáltál akárkit a tapasztalataid alapján is, bárki idejött tanácsot kérni...Pretorian esete is jelezte mi is a helyzet manapság...
  • clio1616v
    mert most mi van?

már nem tudsz szerelmes lenni?
    mondjuk amilyen kurvák ma a nők...
  • IXEMGabeo
    én meg talán akkor voltam utoljára, de akkor 2 csajom volt kapásból....rémes visszaesés azóta nemde?:D:D
  • clio1616v
    gyakorlatilag óvodás korom óta egyfolytában szerelmes vagyok ;)
  • bigapó
    gondolom Te is tudsz szerelmes lenni, voltál már és vagy is valószínűleg és még leszel is, de lehet, hogy ennek sem tudod minden oldalát átélni pusztán azért, mert túl gyakorlatias lennél? ez most csak úgy eszembe jutott. eddigi tapasztalataimból ezt ötlöttem ki, nagyon remélem, hogy nincs igazam és minden aspektusát átéled ennek a csodálatos dolognak. Nem csodálkoznék azon sem, ha éppen Én lennék defektes és nekem nem sikerülne ez valamiért, ez is felötlött bennem, ne aggódj :)
  • bigapó
    ez gyönyörű volt :)
  • Pretorian
    Azért, mert a szerelem egy megfoghatatlan akármilyen valami, és amikor találkozol azzal a lánnyal, aki képes ezt a szavakkal elég pontatlanul és szegényesen körülírható érzelemkavalkádot kiváltani belőled, akkor biztosan tudod, hogy erre más nem képes a világon. Legalábbis nem ugyanebben a formában. A szerelem minden esetben mélységesen személyes és egyedi dolog. Ha találkoznék is egy ilyen lánnyal, az nem lenne ugyanaz.
  • clio1616v
    tedd fel magadnak a kérdést, mit szeretsz benne?

és ha ugyanazt megkapod egy olyan lánytól, akinek a figyelme ráadásul nem oszlik meg ennyire és esetleg te vagy neki a legfontosabb, akkor miért várnál erre a csajra?

ha csak nem a szenvedés a célod
  • Pretorian
    Ennyi időt nem várhatok senkire. Három lehetséges végkifejlet körvonalazódik a fejemben. Az egyik az, hogy még időben egymásra találunk újra, és belevágunk a közös életünkbe. A másik az, hogy soha többé nem lesz köztünk semmi. A harmadik pedig az, hogy mire eljön az idő, és végre együttlehetnénk, addigra annyira megreccsenek, hogy soha többé nem leszek képes komoly párkapcsolatot kialakítani senkivel sem, és vagy csak simán átmegyek az összes utamba kerülő nőn mint egy gép, érzelmek nélkül, vagy egyáltalán nem fogok a nőkkel foglalkozni, bár erre azért elég kevés esély van. Ez a legutóbbi, harmadik eshetőség természetesen a másodikkal párhuzamosan is bekövetkezhet, sőt.
  • clio1616v
    egy biztos... a gyerekei fontosabbak nálad és a saját boldogságánál

viszont az is igaz, hogy a gyerekei már csak 15-20 évig lesznek vele, utána egyedül marad a férjével...

kérdéses, hogy akkor is kell-e neked...

mert ennyi idősen tudjátok begyűjteni az emlékeket és a motivációt nem hiszem, hogy az adja, hogy nincs veled, de szeretne...
  • Pretorian
    Van aki azt mondja, várjak türelmesen. Van aki azt, hogy addig üssem a vasat amíg meleg, és keressem, de csak finoman. De ha nem érinthetem meg a vasat, idővel nehéz lesz megmondani, meleg-e még, mert izzani már nem izzik, ez tény. Ha izzana, itt lenne velem most is.
    Nem tudhatom mit hoz a jövő, nem tudom, mit fogok tenni. De a legjobbat remélem.
  • clio1616v
    nem segítséget kért, csak kíváncsi volt mik lesznak a reakciók, bár nem sokan tudtak mit hozzászólni mert nem voltak ilyen helyzetben

szerintem ennyi.. leírta a tapasztalatait és nagyjából vázolta a helyzetet

én már kikeveredtem egy ilyen helyzetből, végigcsináltam...
    nem volt kellemes megszakítani, de végül elfelejtettem a rosszat és csaj a kellemes dolgok maradtak meg

néha nem teheted amit akarsz, nem azért mert fizikailag vagy megakadályozva, hanem mert a félelem megakadályoz... (és nem csak rajtad múlik)
  • Pretorian
    Leírom, kíváncsi vagyok.
  • sz4bolcs
    Ha nincs problémád, nincsenek kérdéseid, nem akarsz fejlődni, nem akarod megoldani a helyzetet, amibe keveredtél, akkor ezeket akár a naplódba is írhattad volna, de oda is mi értelme... Minden ellenkező esetben kaphatsz külső segítséget. Azon a fórumon iszonyat nagy tapasztalat gyűlt föl ilyen helyzetek kezelésére.
  • Pretorian
    "Elmondatott minden, ami elmondható."
    Nem hiszem, hogy sok újdonságot tudnának mondani. Igazából jó mások sztorijait olvasgatni, és megosztani másokkal a sajátomat, de az a gáz az egésszel, hogy nincsen általános érvényű megközelítési mód szerelmi ügyekben, tehát adhat bárki bármilyen tanácsot, a teljes kép csak kettőnk fejében van meg, a lányéban, és az enyémben. :)
    Index meg egy jóval nagyobb fórum mint ez (és szarabb), arctalan az egész, nem szeretem a tömörülést.
  • sz4bolcs
    Nagyon durván belecsaptál a lecsóba.

Én azt javaslom, hogy menj át index fórumra, ott van egy külön ezzel a témával foglalkozó topic, ahova sorstársak járnak, oda írd le az egész történetet, biztos sok értelmes választ fogsz kapni:

Szerető lettem
  • Pretorian
    Férfi. Értem amit mondasz, tisztában vagyok a helyzettel.
    A srác közölte a lánnyal és velem is még a szakításunk után pár héttel, hogy ő nem akar küldönc meg hírnök lenni, és ki akar maradni ebből az egészből. Ez a kettőnk ügye, oldjuk meg mi magunk, és igaza is van.
    Úgyhogy csak felszínes információkat hajlandó közölni a lánnyal, olyat, amivel nem kavar szart. És velem is. De ez nekem elég ahhoz, hogy azért nagyjából tudjam, mi a helyzet. Semmilyen igazán személyes dolgot nem kommunikál le se felé, se felém. Egyébként pedig elsősorban azért lakik ott, mert a lány férje azt képzelte, hogy tud majd neki segíteni 1-2 "szakmai" dologban, bár ez már szerintem aktualitását vesztette, úgyhogy nem tudom pontosan, miért lakik még ott. Ő sem tudta megmondani amikor kérdeztem, azt mondja, "sodródik az árral". Ezen felül néha vigyáz a gyerekekre, és kb. ennyi.
  • clio1616v
    nem tudom te hogy vagy vele, de ez a barát nekem gyanus... (férfi vagy nő?)

miért is él ő ebben a családban?