90029
  • Dobronski
    Benéztem. :D Azt hittem megint összeragasztottak 2 285-t. Bocs, majdnem eltört ma a lábam, és nem tudok figyelni.
  • Solt
    Mi?
  • Dobronski
    Nevetséges OMG.
  • BIZ0906
    Hát ez így már nem faxa :( gyengébb és többet eszik ugyan már... Akkor már inkább 5850 még ha többet is kell gyűjteni.
  • grebber
    HD 5830 tesztek gyűjteménye!
  • grebber
    Ezzel már talán menne rendesen a GTA 4 enb series mod!
  • Solt
    Ütős HD5970
  • arty
    uj tipusu HDMI kábel nem fog segiteni (mivel nincs olyan h 1.3-as kábel. van ocska és van minőségi kábel. egyik sem okoz olyat, h 1080p helyett 1080i-ben indul el egy játék... )

vegyél inkább egy DVI-DVI kábelt, az esélyesebb, h megoldja a problémádat (amit vszeg a vga és a monitor közti EDID bénázás okoz, rosszul "ismerik" meg egymást szvsz)

---

az 5830 egy gagyi kártya lesz. 16 ROP? na huzzanak ... esetleg ha 28k lesz az ára ;)
  • pxxl
    sztem jah. én tuti nem megyek többet pont időre :D
  • w77d
    ok, akkor olyan 4 körül szerinted jó?
  • pxxl
    múltkor de megszptam mikor a monitorért mentem. oda mentem 2-re, és kb fél négyig ácsingóztam, és vártam hogy végre a kezembe lehessen a cucc. sztem ne 2-re menj, mert lehet rengetegen lesznek.
  • w77d
    nna írtak az iPon-ból, hogy 2-től mehetek a hűtőért :)
  • Zoli007
    Lejárt az NDA az 5830-ra. Hát én egy kicsit csalódtam. Teljesítmény nem rossz, de az a TDP! Ezt már eccer az AMD eljátszotta a 4730-cal.
  • kifli
    tuti tetszik majd nekik (márha eleget fizetsz)
  • w77d
    hát hogy megmutassam nekik az új hűtőm XXXXXXD
  • kifli
    minek neked a luxuskurva? villogni a szomszédok előtt? Másra nemtudod használn úgyse 2 rekesz sör után :D
  • w77d
    azé remélem hogy csak a hűtés a baj, nem pedig a kártyával van valami gebasz.... mostmá 2 percet sem tudok játszani, eddig kb 10-15 perc után kezdődött a gebasz.....
  • w77d
    én inkább annál a verziónál maradnék, hogy sikerül minden baj nélkül a mostani karimra tenni a hűtőt és veszek magamnak 2 rekesz sört és rendelek 2 luxuskurvát XXXXXXXXXXD
  • Skynet
    Ha esetleg 5870 lenne belőle, ne szarakodj az asus-al (feszültségemelős) vagy az OC verziókkal,vedd bármelyik olcsóbb 5870-est,ha húzni akarod kb 2 perc alatt megoldható hogy feszültségemelős legyen,és ketyegjen szépen 1030mhz-en (bár jelenleg még felesleges),a maradék pénzből pedig tdsz venni vagy 2 rekesz sört.
  • w77d
    gyerekek lehet nem szarakszom és beviszem a gépet a szervízbe a hűtővel együtt és majd egyben hazaviszem...
  • w77d
    hűűűbazd... itt a nemes alaklom hogy elbasszam a gépem, minimum VGA szinten... ha olnap este nem jelentkeznék akkor valószínűleg kényszerű VGA vásárlás van pénteken XXXXXXD
  • S2000
    Pont van erről egy cikk a logouton, biztosan segíteni fog.
  • kifli
    elvileg nem lesz az, csak egyenletesen szorítsd meg a csavarokat, nehogy lesarkazzad valamelyik gpu-t. Bár mivel 2 is van kisebb a veszély mint egy 1 gpu-snál. Aztán majd írjá hány fokos meg milyen hangos :)

Régi pasztát pucold le, mondjuk egy kis alkohollal (ha még nem ittad meg mind :D)
  • w77d
    rendeltem egy ugyanolyat most az Iponról, elvileg holnap már át is vehetem.... remélem nem lesz nehéz földobni :S
  • kifli
    vegyél rá egy jó kis hűtést, hamár bezsufizod a gépet kis helyre, oldalról kell azért a szellőzés.

pl ezzel tuti nem lenne gond LINK
  • w77d
    ha most ezt csinálja, akkor nyáron meg fog halni a gépem....
  • w77d
    há most call of prypiat közben amikor elkezdett szétesni a kép akkor 102-106 fokos volt.... Nincs tuning, teljesen alap.... Hát az a baj hogy be van rakva a gép az asztalba egy előre kiépített dobozba, na de már 1 éve és eddig nem volt ilyen.... driver csere nem okozhat ilyet????
  • MerlinW
    90 fok alatt van? Az okés. Tuning van? Az lehet baj:) Venti pörög rendesen? Szellőzik hátul?
  • Solt
    Kicsit utána néztem a dolognak... az nVidia vga-k esetében elég a Negative LOD BIAS-t Clamp-ra állítani.

ATT-ben találtam is erre beállítást, de ott -10-től +10-ig van az állítás, és változás pedig nincs...

Szóval erre a lod bias dologra valakinek ötlet?
  • w77d
    gyerekek emgint túlmelegszik a VGA-m, pedig egy szem por sincs benne :(( faszom tudja mi van má vele....
  • Solten
  • Solten
    "Megjegyzésként még annyit, hogy a GTX 295-ösön villogó textúrákkal találkoztunk a benchmarkban, a Forceware driver még némi csiszolásra szorul..."

Hoppa, ugye az "okos" nvidiasok utolso erve, a csudajo zold-driver...
  • Solten
    "A jó hír az, hogy a legújabb meghajtóprogrammal üresjáratban az egyik Cypress-lapka kikapcsol, így a VGA fogyasztása 42 wattra mérséklődik, ami igazán komoly fegyvertény napjainkban, amikor még a csapból is a „zöld" technológia folyik."

• IMYke2.0.0.0
    Újabb Thermalright VRM-hűtő HD 5800-asokra
  • IMYke2.0.0.0
    Ideje volt már ezt is tesztelni...
    Radeon HD 5970 - Nem találtunk rajta fogást

Lustáknak:
    ===========

"Mit is mondhatnánk a HD 5970-ről? Ez a világ leggyorsabb videokártyája, és efelől ezúttal nincs semmi kétségünk. Emlékezzünk csak vissza, amikor kijött a HD 3870 X2, a HD 4870 X2 vagy éppen a GTX 295, ezek sosem tudtak totális dominanciát felmutatni a konkurenciával szemben, mindig volt néhány eset, azaz néhány játék, amiben az ellenlábas gyorsabb tudott lenni. Az 5970 azonban egyszerűen verhetetlen, félelmetes számolási kapacitása ellenében egyelőre egyetlen videokártyának sincs még csak esélye sem. Legalábbis ez a helyzet jelenleg. Az NVIDIA készül a Fermivel, ami talán változtatni fog a helyzeten, de meglehetősen kétséges, hogy az NVIDIA egy GPU-val képes lenne az 5970-et megszorongatni. Egy dupla-Fermis videokártya megvalósítása viszont nem igazán valószerű, mert az NVIDIA új GPU-ja túl komplex és túl nagy lesz ahhoz, hogy kettőt rá tudjanak zsúfolni egyetlen NYÁK-ra. Persze semmi sem elképzelhetetlen, elég csak az Asus dupla 6800 GT-jére gondolni, amiről a cikk elején tettünk említést, és ugye az NVIDIA-ról van szó, aki képes meglepetéseket okozni, anno a GTX 295-re sem számítottunk. Az 5970 nem csak a leggyorsabb, de számos más ponton is meggyőző: fogyasztása elfogadható, funkciólistája pedig igen hosszú.

Készítettünk két összehasonlító grafikont, amivel jobban betájolhatjuk az 5970 helyzetét. Ami a relatív teljesítményt illeti, a számok önmagukért beszélnek, az 5970 2,3-szor gyorsabb, mint a HD 4890, legalábbis 1920x1200-as és 2560x1600-as felbontásokban egy csúcskonfiguráció részeként. Ezt azért fontos kiemelni, mert egy gyengébb processzorral, alacsonyabb felbontásokban nem lenne ekkora a különbség, nem tudna kibontakozni a videokártya ereje. A teljesítmény per fogyasztás grafikonon jól látszik, hogy a HD 5970 azonos fogyasztás mellett 81%-kal gyorsabb, mint a HD 4890, és simán körözi az NVIDIA megoldásait is. Ezt a kijelentést akár meg is fordíthatjuk, és fogalmazhatnánk úgy is, hogy azonos sebességet feltételezve jóval kevesebbet fogyaszt. Ár per teljesítmény grafikonunk nincs, mert ahány bolt, ahány márka, annyiféle árcédula (ráadásul az idő előrehaladtával is változnak az árak), ezért nem igazán lehet kurrens összehasonlítást végezni, de reálisnak tűnik a 180 000 forintos ár, mert így az 5850 CF és az 5870 CF közé pozicionálták be. Mindent összegezve az 5970 jól ki lett találva, és az a vásárlóközönség, akiknek szánták, minden bizonnyal jól jár majd vele.

Radeon HD 5970

Pro:
    + teljesítménye konkurens nélküli
    + csúcskártyához mérten fogyasztása alacsony
    + a ventilátor üresjáratban halk
    + DirectX 11, EyeFinity, a legszebb FSAA és AF módok
    + HD-videók hardveres támogatása, audio a HDMI-n keresztül

Kontra
    - túl hosszú, és nehéz
    - sok múlik a meghajtóprogramon (játékok CrossFire-támogatása)
    - drága
  • Solt
    Urak! Rám férne egy kis segítség! :)

Következő a problémám. Több játékban is azt tapasztalom, hogy a távolabbi textúrák élei recések, annak ellenére, hogy mind az élsimítás (8/24), mind az adaptív élsimítás ( minőség ) maxra van állítva.

Ez a probléma jelentkezik mind a 9.8, mind pedig a 10.2-s drivernél, valamint CCC, illetve ATT használata esetén is. Próbálgattam már a catalyst ai beállításokat is változtatni, az sem segített. Íme pár kép két játékból:

IL-2
    IL-2
    Rise of Flight

Így képről tán nem is olyan feltűnő, de játék közben borzalmasan zavaró, mert a recék folyamatos változása mosott, enyhén vibráló távolabbi textúrákat eredményez...

Ezen kívül az IL-2 az ALÁBBI dolgot produkálja még. A bekarikázott részen szövegeknek kéne megjelenni, de helyette ilyen kockák vannak kb 2-3 percig, majd egyszer csak ki tudja miért megjelenik a szöveg. Az IL-2 opengl módban fut...

Fentiekre valakinek valami ötlete, tapasztalata, észrevétele?
  • Solten
    Ehh, most nezem a honlapjat, kompatibilis a 4770-el is.. Ot valaszd, remek cucc es relative olcso.
  • Laci82
    De ezek passzívak ott,nekem aktív kell.
    Amúgy találtam egy jót AC L2 Pro,a Sapphire 4770-en amit láttam pl ilyen a gyári hűtő.
  • pxxl
  • Solten
    Hi. Kompatibilis hutok (banner), es googlizol melle arat... ;)