90029
  • kifli
    crysishoz szerintem érdemes feltenni a naturalmod-ot, szebb lesz, és több az fps is
  • PersianWarrior
    VGA tesztem. Régi vs Új. :)
  • kifli
    persze hogy nem látod szebbnek, mert alapból ki van kapcsolva a tesztelláció, a többi szépségjavító cucc pedig csak a patchel kerül a játékba. (élsimi meg árnyék vagy mi)
  • PersianWarrior
    Kipróbáltam amúgy az AvP-t (DX11ben). Hát faja. DX10-hz képest 10%-kal gyorsabb DX11-ben. Nem hittem a szememnek, hogy ennyivel jobban fut. :D Szebbnem mondjuk nem látom, de ez szubjektív. :-P
  • kifli
    win7-be alapból van dx11
    de dxdiga-ot írd be futtatásba, ott írja a dx verziót :)
  • Klemice
    Na akkor már csak egy normális monitor kell hozzá :)
  • PersianWarrior
    Immár a gépemben dübörög egy HIS HD 5770. Első indításra kissé fura volt, mert hirtelen bepörgött a ventillátora aztán semmi hang, csak a ház ventijei kavarták a levegőt... Mondom bazz, ez hibás. De kipróbáltam egy játékot, és fokozatosan bepörgött a venti, és már elég hangos is volt. Amint viszont kiléptem a játékból a venti megint hangtalan lett. Néztem hőmérsékletet és 1 óra Crysis Warhead után 50 fokos a GPU, előtte pedig kb 38-42 volt. Szóval én nagyon megvagyok ezzel a karival elégedve, a teljesítménye is remek, Crysis-ok maxon repkednek, persze AA nélkül, 1440x900-ban.Kicsit még szokni kell az ATI PowerPlay-t. Ja, és tudtok olyan progit ami megmutatja, hogy a DX hanyas verziója van meg? Elvileg most 2010 februári, és elvileg DX11, de meg akarok róla bizonyosodni... (Everest csak DX10.1-ig ismeri a DX-et, vagyis a régebbi verzió)
  • kifli
    hangra milyen?
  • solo
    Ez is annyira értelmetlen mint az asus mars...
  • Solten
    Jo is az.
  • Solten
    :DDD
  • arty
    lassan egy 5850 áránál leszel ... éshát ... namind1, te tudod.
  • Solt
    Óóó... te szegény... mindjárt megszakad a szívem! :D
  • MerlinW
    Nincsenek lefizetve, egyszerűen nem tudnak programozni:)
  • w77d
    nnna a hűtő gépállat accelero xtreme 4870X2 jelentem rajta van a kártyámon és tökkéletesen hűt! Ahol eddig játék közben 90-100 fok között mozgott az most 50-60 fok :DDD

nna de naggyon pipa voltam először. Akkora ez a szar, hogy simán kitakar még 2 Pci slotot meg 2 SATA csatlakozót. Kénytelen voltam venni Pci SATA Host kártyát hogy tudjam használni a maradék vinyóimat és DVD meghajtóm... +11ezer ft kiadás....
  • Skynet
    Azért írtam csak a Stalkert,mivel a Metro készítői az alap Stalker csapatból léptek ki..:)
    Metro33-nál is lesz majd biztos téglaröpködés meg ilyenek amikhez komoly physX tudás kell...A nagy adag memória valószínüleg azért van odaírva mert el lesz lepve a net a gyér játékteljesítménnyel kapcsolatos szövegekkel és így gyorsan tudnak reagálni: Kevés a memóriád...

Az a pár szerencsétlen akiknek ennyi vagy több memóriát raktak a gépükbe,megkapják majd hogy vegyék meg 140ezerért a gtx470-et...

És végül az a pár mégnagyobb balfarok aki kiadott ennyi pénzt a rengeteg memóriára,és megvette a csodálatos Nvidia terméket majd megkapja a szokásos: Driver,stb ellenőrzés választ.

Jó kis játék lesz,alig várom hogy az Nvidiások megint végigcsöpögjék a youtube-ot összehasonlító videókkal hogy micsoda nagy effektusokat tud a physx,és mennyivel gyorsabb az nvidia a csodás effektusok mellett.
  • arty
    4870-ről továbbra sincs hova ... :(
  • kifli
    stalkernek csak az első rész volt szar engine szempontból, az újakk se a legjobbak, de sokat fejlődött, főleg a legutóbbi :)
    (látszik hogy a metro készítőinek nincs közük hozzá :D)
  • Skynet
    Ugyan azok készítették akiknek a Stalkerhez is közük volt az minden csak nem jó engine...A physX erőltetés pedig közröhej,nem kéne hozzá semmi ha értelmes engine lenne alatta ami a procikat nem butítja 1 szálhasználatra...
    Batman Physx...Valahova a nevetséges és a szánalmas kategóriába tartozik,szintén procibutítással,nehogy az nvidia-n kívül más karival értelmesen menjen a játék fizikával..:)
  • Solt
    Nesze neked GTX285 70ezeért! :D
  • arty
    nv szokott venni orosz kodereket kilora. elvégre azt a metro fejlesztői is tudják előre, h a játékeladásokból nem lesz meg a büdzsé ...

egy metro 2033 nem oszt és nem is szoroz - szerencsére :)
  • Solten
  • kifli
    nehogyaztmond hogy nemszar az az engine, amihez az ajánlott az i7, meg 8gb+ ram -.-
    Oroszok/ukránok szeretik elbaszni az engineket, stalker soc is elbaszott engine volt, nem is véletlen jött hozzá annyi patch. Ezt meg ugyanazok csinálják mint azt.
  • Solten
    ASUS EAH 5830 DirectCU: link

Nem olyan rossz ez, nem fogyaszt tobbet egy 4850-nel.
  • Solten
    Kb ja. Elvileg az 5750 5-6%-al gyorsabb.
  • grebber
    Nem fos engine.Szerintem olyan lesz mint a Batman.PhysX-el tökéletes futtatáshoz fullmaxhoz kell ilyen gép.De ativel nélküle ugyanúgy hasít majd fullmaxon.
  • Solten
    Nem csodalkozom. Oroszok a keszitok, ertelmesen megirt jatekot meg nem lattam toluk. Ja es persze tenyleg le vannak fizetve (ha mar konkretan odairjak milyen CPU, milyen VGA - kozrohej).
  • Klemice
    5750 4850el van egy szinten nem?
  • kifli
    5750?
  • kifli
    meg az is hogy elég fos egy engine lesz, márha tényleg ennyi ram kell neki, ilyen cpu, vga szerintem kisebb is elég, de dx11 miatt vannak ezek. (gyengébb ati dx11-esel is simán megy majd szerintem)
  • Klemice
    5770 5850 5870 5970
  • berczely
    Ebből látszik hogy le vannak fizetve a készítők...
  • grebber
    OFF:

Nem Fikázás de pont kapóra jött:

Metro 2033 gépigény:

Optimum:

* Core i7 CPU
    * NVIDIA DirectX 11 compliant graphics card (GeForce GTX 480 and 470)
    * Annyi RAM amennyi csak van (8GB+)
    * Fast HDD or SSD

Tirexi-nek mégis csak jól jött az a sok RAM. Már ha tényleg a game hasznára válik az a sok!
  • Apocalipto
    Lehet hülyeséget kérdezek, de 4850től melyik 5xxx kártya jobb?
  • Solten
  • Solten
    Végre befutott a Radeon HD 5830

• pxxl
    én a 4870-et 2D profillal használom 1080P-ben :) ami annyit tesz hogy gpu: 500, mem: 2000. krájzisz meg a gétéjanény fogta meg eddig a 4870-et fúúhádéban.
    ilyen hogy nfs shift (jobban fut 1920x1080-ban mint 1280x1024-ban), Dirt2, Dragon Age, Mass Effect 2, AvP3, blabla mint max grafikán 35+ fps minimum :)
  • fery02
    Sziasztok. Új, fullHD-s monitorom van, szóval az eddigi 1280*1024-es felbontás helyett inkább az 1080p-t preferálnám inkább. :)
    Kérdésem, hogy a nagyobb felbontáshoz játékok esetében igaz, hogy a VGA-n inkább csak a memória mérete számít?
    Mert ha nem, akkor esetleg adhatom a fejemet egy kis húzásra, bár VGA-t még soha sem húztam, picit tartok tőle.
    Itt van egy kép a jelenlegi állapotáról.
  • duracellmumus
    valószínű nem tudtak kikapcsolni teljesen a hibás részeket.
  • Solt
    Ne viccelj, semmi gáz... csak nem vágtam mi nem tetszik! :))