90029
-
Solt #63914 w7 pubi... betöltési időről meg nem beszéltem! :) Outlook-ról volt szó! :) Hibernáció meg kizárólag azért van, mert mindig elfelejtem kikapcsolni! :D -
#63913 Vajon power saving modban nem ugy jon vissza a rendszer ahogy hagytam ? :DDDD ?
-
#63912 De nem nagy a különbség :D
Nem hinném, hogy laptopon olyan nagy munkákat végezne, hogy három kattintással ne tudná folytatni. Okos annyira ez a srác :D Cserébe nem zabálja az aksit. -
Inquisitor #63911 "Ha két sec alatt betölt az XP, akkor minek használsz hibernációt ? "
Öööö, az tiszta, hogy a hibernálás az micsoda? Csak mert az üresben bebootólt rendszer, meg az "úgy jön vissza, ahogy hagytam a gépet" az nem ugyan az. -
Szerintem meg Solt-nak van igaza,az én ocz-m is elég jó kis darab. -
#63909 Ha két sec alatt betölt az XP, akkor minek használsz hibernációt ? :D
Sántítasz nekem te gyerek :D -
#63908 Erre jó az XP :D. -
Solt #63907 Engem azért érdekel mit ír az intel... ;)
Eszem ágában sincs kikapcsolni a lapozófájlt! :) A munkára használt intel ssd-m lassan fél éves lesz, és még mindig 100%-t ír rá a teszt program... pedig ide írogat a böngésző is... sőt, mivel laptop, itt ugye hibernálás is van...
A lényeg az, ha még legalább 3 évet működik ilyen tempóban, már megérte! De biztos vagyok benne, hogy a laptop egyéb összetevői hamarabb fogják feladni mint az ssd... A PH-n is olvasható számítások alapján, én a 10 évben biztos vagyok... de, ha ez csak 5 év, akkor is jó...
Egyetlen összetevőt nem tudnék említeni a gépemből, ami valaha is nálam lett volna 5 évet... :D
-
#63906 Az hogy mi szerepel az Intel oldalan senkit nem erdekel, mert nekik az erdekuk, hogy eladjak a termeket, a gyartok emiatt szeretnek tulozni.
Sot nem egyszer fordulnak erdekes programozasi trukkokhoz is, ha arrol van eppen szo.
Amugy meg mit er pl a pagefile egy masik meghajton, ha pont az SSD gyorsasagat akarod kihasznalni ? Semmit.
Persze foleg akkor nem amikor jonnek az olyan tanacsok, hogy szard le hasznalni kell.
Ha hasznalni kell miert kell miinden irast kikapcsolni rajta ? :DDDD
A masik, hogy ha rajta a pagefile, azert ir oda rendesen a rendszer szerintem siman 20 gb felett, arrol nem is beszelve, hogy az NTFS irasait nem is tudod kikerulni, mint ahogy a rendszeret sem, hiaba kapcsolod ki a prefetch egyeb funkciokat, mert ir a meghajtora annelkul is.
Csak nezd meg inditsd el a resource monitort es menj a disk muveletekhez es megfogsz lepodni, hogy a win7 24kb/s-el szinte folyamatosan ir a lemezre.
Ilyen fossagokat meg ki se lehet kapcsolni, mint a systemlog.log1 es hasonlo szarok. Tudom mert vegig nyalaztam az egesz netet, kiprobaltam az osszes leirt regedit megvaltoztatast, ennek ellenere mai napig nem tudtam megszuntetni ezeket az irasokat. -
Solt #63905 Nagyon nem mindegy ki, hogy használja... az intel oldalán 5 év szerepel, napi 20GB írás mellett. Hol írsz átlagban 20GB-t rá egy nap? :)
Nagyon nem mindegy milyen vezérlős az ssd... a régebbi JMicron vezérlősök például nagyon rossz vételek!
Ezek a tesztek meg... pár nap használat után megnéztem mit ír a Vertex2-s OCZ-re valamelyik tesztprogram... ( asszem crystaldiskmark ) majdnem infarktust kaptam, 82%-t írt pár nap után! Levert a víz! Firmware frissítés 1.11-ről 1.23-ra, és azóta 100%-t ír... szóval... :)
5 évet 1000%, hogy bírnak... én bruttó 68000.-Forintért vettem... 5 év múlva mit fog ez érni? És mennyi lesz akkor egy ilyen tudású új? :)
Egy biztos... döbbenetesen, hogy a leggyorsabbnak kikiáltott merevlemezek is milyen szinten képesek visszafogni az összteljesítményt! ArmA2 alatt rendszeres volt nálam fordulás után a töltődő textúrák látványa, hangos kerepelés kíséretében... kicsit frusztráló érzés tud lenni egy Q9550 + GTX460 társaságában... no ssd-vel ez megszűnt... megszűntek a mikrolagok, a textúratöltések, a hirtelen drasztikus fps csökkenések... harmóniában van a gépem, és ez nagyon sokat számít...
Ha most nulláról kéne kezdenem játékra gépet építeni, tuti nem vettem volna Q9550-t... inkább PhenomII...
Egy négy magyos cpu 3.6GHz környékén, 4gb-ram, egy 4890, és egy jó ssd jobb választás, mint a drága Intel cpu, meg a 20%-25%-l gyorsabb vga dupla annyiért... :) -
#63904 Szekvenciiális írás olvasás már nagyjából lényegtelen is, még a mai oprendszer méretek mellett is. Nem sokat kell olvasni GB-ben, hanem soxor, kis fájlokat, sok helyről és 1xxre párhuzamosan. Ezeknél jön ki az SSD igazi előnye, az elérési idő minimális volta. -
#63903 Nem gyorsit ? :DDDD
3db 60GBs SF-1200as Mushkinnal: The 3 drives in RAID 0 produced a whopping 660mb/s write and 774mb/s read when tested with ATTO Disk mark. -
#63902 En azert ketlem azt a 10 evet, foleg ahogy neztem az adatokat, hogy 6,5 honap utan van akinek 71%-os volt csak a healt.
En olyan 3-4 evre saccolnam inkabb azt az eletkort amit kibirnak, igaz mondjuk 4 ev mulva tuti hogy sokkal gyorsabb es nagyobb SSD-k lesznek a mostaniaknal olcsobban.
-
#63901 Köszönöm srácok! -
#63900 #63891
WD, 4db van belőle.
Amit Solt kolléga írt, ott az igazság, egyébként nem foglalkozom vele. :) -
Solt #63899 Nem kell ezt túl bonyolítani! Használni kell... töredezettségmentesítés kikapcsol, ez a leglényegesebb. ( w7 alapból kikapcsolja ) Átlag felhasználás mellett minimum (!) 10 évet kibírnak... ( főleg az újabb vezérlősök )
A Raid tömb gyorsít rajta, de úgy meg nincs trimm funkció. SSD-nél ami a lényeg, az a véletlen elérési idő. Mondok egy példát... nekem a notiban egy 5200-s samsung vinyó volt. Elérési ideje 16ms. A 40gb-s intel elérési ideje 0.1-0.2ms! A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az outlook a vinyóval közel 1perc alatt indult el xp-n, míg az ssd-vel w7 alatt ez 2(!!) másodperc! -
#63898 Köszi.
De, gondolom, ideiglenes fájlok, folyton frissülő dolgok, profilok nem arra az SSD-re kerülnek.
Várjunk csak!
A másik SSD-t adattárolásra, mozgatásra használod? Emlékeim szerint több TB-nyi háttértárad van, így biztosan nem.
Ugye, OCZ 64 GB-osakat használsz? A RAID-tömb, tudtommal nem gyorsít rajtuk. Igaz ez?
-
#63897 Nem használok FF-et, az egyiken oprendszer meg a programok vannak. -
#63896 Köszi. Már olvasgatom is.
-
#63895 Olvasgass mit kell csinalnod.
Link
-
#63894 De, valószínűleg a memóriád nem érte utul a vincsesztert... vagy fordítva(?)...
Kérdés:
Az SSD-kre csak oprendszert tettél? S hogy oldottad meg a Firefox temporally files és a swap fájlok kérdését?
Gondolkozom egy kisebb SSD beújításában ugyanis, ringyóz hétre átállással együtt.
-
#63893 Nem véletlen vettem már az első gépbe is OCZ-t és Samsungot.
Most is OCZ Gold Sample van a gépben, 4 GB mennyiségben.
-
#63892 Nodeén nem is hajtom őket túl. Semmi sincs OC-zva a gépemben, minden alap órajelen, gyári default értéken megy. Minden... -
#63891 Válaszolok is rá. )
2560X1600-as felbontásban a Metro alatt, átlag 60-80 FPS-sel fut a game, több helyen felmegy 100 fölé is, viszont volt az a hely, mikor a szabadban rám támadt az a sok lófütyi szörny, meg mindenki lőtt, mint a hülye, nos akkor úgy kifeküdt az 5970 az i980(4,2ghz)-nal egyetemben, hogy öröm volt nézni, mennyire szarul optimalizált fostalicska nvidia seggnyaló buzeráns játék!
Szerk:
Nem lehet, hogy a (CORSAIR XMS3 16GB) ramjaim, nem érték utol a (256GB BLUE SILICON EDGE) vinyómat? talán ez volt baj!!! -
#63890 En is Geil ramokat vettem igaz ezek csak DDR2-k, de mar banom rohadjanak meg.
Amilyen jo volt regen a minoseguk, olyan fos most.
Raadasul alig hajthatok tul, ha pedig tulhajtja oket a felhasznalo, akkor pikk-pakk elszall toluk a rendszer, mert allandoan hibaznak.
Szal legkozelebb az is biztos hogy messzirol elkerulom oket es inkabb keresek OCZ vagy Corsair ramokat. -
#63889 Na amúgy sikerált lefuttatni USB boot-ról a memtest86+ szoftot, mingyá talált is már a negyedik fázisban 26 darab fajántuti RAM hibát. Ennyit a geil párba válogatot CL7-es kit ramokról... Shitfákk! Sose többet nem veszek geilt az is tuti és remélem az ipon kicseréli őket valami más típusra (inkább ráfizetek), mert ezek meg még február valameddig garisak.
Node a vicc, hogy mivel így hetekig nem lesz ram a gépemben, addig vehetek másik ddr3 kitet, míg megjön a csere (márha cserélik egyáltalán és nem hajtanak el anyámba). Most vettem új tápot 30k, veszek ramkitet 20-25k és így máris kiderül, hogy nem is a VGA-m a hibás. Óje, azé nem szeretem szórni a pízt feleslegesen, nem lopom, megdolgozom érte keményen. -
#63888 Naugye. Én melózom is rajta és játszom is rajta, ergó i7 a tökéletes csojsz! :D -
Inquisitor #63887 Ezért kell venni egy SSD-t, egy jobb 40GB-s olyan 22-26K. Rendszernek bőven sok, van akinek a 30GB-s SSD-n van a W7 mellett 12GB üres helye is. ;) -
#63886 A játékok 95%-a vga limites 1920-ban.
Ha gépet vennék/újítanék inkább egy második 68xx-re költenék, mint ájhétre, mert azt legalább megérezném.
TrueCrypt meg nemérdekel, de amig hdd-m van ugyis az marad a szűk keresztmetszet. (cégnél van mekáfé sima core2 mellett, fos. de a pointsec avagy a win7 bitlokkerje is detto ugyanaz az effekt: a procival együtt várunk a hádédére...)
Munkára persze vennék i7-et :) -
#63885 és azoknál a játékoknál, ahol AF esetén nincs probléma, ott azért látszik, hogy az AF be lett kapcsolva? vagy csak azért nincs hiba, mert igazából nem is számol AF-et... ?
(friss winen teszt megvolt? valahogy ki kéne zárni a szoftveres hiba lehetőségét... esetleg haver gépébe betenni :/ ) -
Inquisitor #63884 Azért ezzel lehetne vitázni, egy X6 1055T árán még i5-öt se kapni itthon. Alaplapból meg csak az s1156-osok olcsóak, abból is a fapadosak. Semmi USB3 például. Azért egy s1366 lap, még gagyi is, drága. :(
Most egy konfigot össze kéne rakni, a kis különbségekből adódóan nem mindegy az +80-100 rugó szerintem. Persze gamer gépet tekintve. Melóra inkább vagy erős i7 konfigot, vagy G34-es Opteron konfigot választanék. ;) -
Inquisitor #63883 "A TSMC torolte a 32nm litografiat, erre epult volna az uj DX 11-es generacio, ugyhogy meg kellett valtoztatni a strategiat."
Ez igaz, de ha visszanézünk, akkor a csúcskategóriát mindig a "maradi" régi technológiával csinálta az ATI/AMD, az új technológiát a kisebb GPU-on "kísérletezte" ki. Ergo a 6990 amúgy is 40 nanos lett volna. -
#63882 Ezek régi képek. :D Már a játék vége felé vagyok. -
#63881 Játszottál ezzel a résszel? Szerintem tökre star wars hangulat van benne néhol, az átvezető animációk meg cskán méltók egy star warshoz. -
#63880 Egy klassz cikk: link. Ahogy az irasbol is kiderul, A TSMC torolte a 32nm litografiat, erre epult volna az uj DX 11-es generacio, ugyhogy meg kellett valtoztatni a strategiat. -
lo9in #63879 én már messzebb vagyok benne -
lo9in #63878 amiket én raktam be képeket azon van egy kis bibi , én nem azért raktam fel hogy a szépségét mutogassam hanem éppen ellenkezőleg , valami nagyon nem jó a gépemen csak nem tudom szoftveres e a hiba -
#63877 Szep meg jo par elvakult jatekosnak, de szerintem ezek a jatekok mar az SW univerzum megcsufolasa.
Ezekkel az osszegyuri a szaguldo Tie-fightereket, vagy lepegetoket stb, nevetsegesse teszik az egeszet. -
#63876 Akkor nyomok én is pár képet. Igen állatul néz ki. Alapból vsync van benne de így mindenhol 30fps-el megy...kivéve ahol most tartok lement 19-re is. De végre egy rendes portja van.
-
#63875 Jah a 750-es corei5 az még elmegy.