90029
  • Abu85
    Nem, azok a jelent ábrázolják. Az emberek többsége minimum 2 évre vesz VGA-t. Így én inkább azt nézem, hogy melyik húzza tovább.

Ha mások lennének a szokások, pl. az emberek többsége 3 havonta cserélne, akkor nyilván az én nézetem is megváltozna. Amíg ez nem változik meg addig maradok az eredeti elképzeléseknél, bármennyire is fájdalmas az nV fanoknak.
  • palm pilot
    Fps grafikonokra gondolsz? Abból már van elég a neten.
  • Abu85
    Gondolom erre a kijelentésre valami technikai elemzés jellegű magyarázatot már nem tudsz adni?
  • palm pilot
    A 3870 már eddig is csak x2-ben ért valamit, ezután meg úgy se.
  • MaSzKa
    az lesz a villanyórapörög project?
  • Abu85
    Persze az 55nm-es G200 az Október végére itt lesz ... a középkategóriába, meg jön valami DX10.1-es vas annak aki AA-val szeretne játszani.
    Az AMD vélhetőleg megelégszik az RV770-nel 40nm-en, míg hozza az alsókategóriába az RV730-at.

Jövőre nyárron jön az új AMD, hasonló felvonással, elsőnek jön az alap chip (szvsz RV870), majd utána a kétchipes kari.
    Az nV-nél kérdéses mi lesz. A fejlesztések továbbra is egy nagy monolitikus chipről szólnak, de egyre többen gyanítják, hogy az már nem jön PC-s Desktopra. Vélhetőleg 2009-től az nV már nem kíván a High-End PC-s GPU chipet kiadni, ellenben középkategória továbbra is lesz.
  • MaSzKa
    Sapphire HD 4850 36.100.-

a ph láttam
  • Hedic
    akkor inkább már hajrá HD 4870 X2!
  • Mr Manson
    :D

én most 4870-et rendeltem, mákomra pont elvitték a "régi" VGA-mat!
  • MaSzKa
    majd sztem lesz
    Sapphire_Radeon_HD_4850_Ultimate is :D
  • Abu85
    Persze, hogy ez volt a dumám, mert én azt nézem, hogy az eljárások mennyire fekszenek a rendszernek. A HD3870 sokkal tovább marad életképes, mint a 8800GTX akár tetszik, akár nem.
    Mindig ugyanolyan elv szerint vizsgálom az architektúrát, ez eddig bőven bevált, mert mindig igazam lett, és nem most fog megszakadni ez a sorozat. Bár most az nV-nek sokkal több pénze volt a fejlődést visszatartani.
  • Mr Manson
    azaz, nagyon aranyosan néz ki
  • MaSzKa
    Memory Configurations of RV730 and RV710 Come to Light
    Admidst the a virtual arms race between the two giants of the discrete graphics industry, information trickles about the memory configurations that the mid-range RV730 (Radeon HD4650 / HD4670) and entry-level RV710 (Radeon HD4450 / HD4470) come in.

NordicHardware reports that two different GDDR3 memory configurations could be seen with RV710. Both configurations operate at 800MHz, but the density varies from 512MB Hynix memory to 1024MB Samsung chips. This points to that the HD4450 and HD4470 models will be separated by GPU clock. RV730 offers a bit more variation with three different clock frequencies and two different densities. One 700MHz 512MB model, and two 900MHz models, of which one sports 512MB Hynix memory and one sports 1024MB Samsung chips. And finally, there is one model with 512MB Hynix memory operating at 1000MHz. It is assumed that the Radeon HD 4650 is the 700MHz cards, while the 4670 model is represented by the three remaining cards.
  • palm pilot
    A 38xx-nél is az volt a duma hogy majd jön az ATI DX10 és akkor hűha... aztán nem jött, és még mindig csak ígérgetés szinten van, közben meg le is áldozott 1 generációnak. Nem is volt értelme 38xx-et venni 8800 GTX helyett. Ennek fényében talán nem csoda hogy "hiszem ha látom".
  • Mr Manson
    jövöre, idén már nincs a tarsolyába semmi ...bár a tőzsdét rendbe kell hozni. Illetve ott van neki a hibás chipgyártás amik sorra romlanak el.
  • MaSzKa
    Sapphire_Radeon_HD_4850_1GB_
  • Mr Manson
  • poppe
    no, akkor mégse veszek 4870-et, biztos nyerő áron lesznek az új kártyák :DD
  • palm pilot
    Majd ha lesz is rá játék, biztos fejleszt is hozzá hardvert.
  • palm pilot
    A jövőben megjelenő játékokhoz a jövőben veszek csak videokártyát. Azért nem adok ki pénzt hogy esetleg 10 év múlva lesz is rá valami - vagy nem.
  • gurubefree
    Van ilyen pletyo igaz vs. nem igaz
  • Mr Manson
    már csak dx10.1 -es kártyával jön ki.
    ma csusszant a hír, föleg DIABLO3 miatt!
  • poppe
    nvidia amúgy tervez vmi visszavágást, vagy jó nekik a 280?
  • gurubefree
    Mindig tanul valamit az ember
  • gurubefree
    itt megtekintheto ...
  • Mr Manson
    crysisben semmit nem jó használni! (szerintem)
  • gurubefree
  • gurubefree
    Na ez mar 8x AA-val van. Hat lehet nekem rossz a aszemem , de nekem nem hianyzik.
  • Mr Manson
    Assasin's Cread 1.0 -val miért nem csinálnak teszteket?
  • Abu85
    Nem túl jó AA-t használni a Crysis-ben, mert a Shader Quality nem lehet mellette Very High-on. Ezzel dobtad az Edge Detect-et ami szvsz fontosabb, mint az AA.
  • Abu85
    Pont azért érdekes a Frostbite motor, mert ez az első olyan program ami olyan eljárásokat használ, mint az AMD techdemók. Ezek az eljárások lesznek a jövőben ez ellen senki semmit nem tehet. Pontosan azért készültek így az AMD techdemók, hogy reprezentálják mire lehet számítani a DX10 és a DX10.1-től.
    Az nV-nek az első komoylabb DX10 techdemója a most megjelent Medusa. Nem véletlen nem erőlteti ezeket az új eljárásokat a fejlesztőknél. Anno pár éve a G80-on dolgozó csoport úgy dönthetett, hogy feláldozza a rendszer sebességét egyes DX10 eljárásoknál azért, hogy többet teljesítsen a régebbi eljárásokban. Ez talán a G80-nál nem volt akkora hiba, hiszen ez a chip már kifutott a neki szánt időt, viszont az architektúra továbbra is hiányos maradt amit a G92 már meg fog szenvedni, hiszen még sokan árulják, de maga a GPU teljesen alkalmatlan a DX10-re. A G200-nál pedig erősen megnövelték a Bufferek méretét, szóval a GS teljesítmény megnőtt. Mondjuk ez nem fogja vígasztalni a G92/G94 tulajokat, látva a GS melletti teljesítményt.
  • MaSzKa
    amúgy nem hittem volna ekkorát üt az ATI egyedül a fogyasztásba nem jeleskedik

amúgy kijött az új 8.7beta2 driver is
  • MaSzKa
    arra vigyázz van PCI-E 1.0 1.0a 1.1 és 2.0

elöbb tájékozodj 1.1-be tutti megy a HD3870 pl de 1.0-ba már nem
  • gurubefree
    De mindjart csinalok "AA"-s kepet is es kivizsgaljuk
  • gurubefree
    Mekkora a monitorod ???
  • Mr Manson
    attól függetlenül JÓ!
    én ma rendeltem meg a 4870-t! kiderül majd!
  • palm pilot
    Én magam párti vagyok. Azt veszem amelyik jobb.
  • gurubefree
    Semmilyen ... Mert nekem nem is kell . Nekem igy tetszik Szoval talaltal olyat aki nem jatszik AA-val.
  • Torretto13
    Nekem nem húzódott semmi sehova csak te vagy ilyen zöld párti minden értelmes nv-s már ati fan lett!!!!!
  • gurubefree
    Bocs ez neked ment #9836 erre.